3 dage i en syerskes paradis

I sidste uge havde jeg forvildet mig ud i at undervise på et marathon af et sykursus.

Vi lukkede 18 dejlige damer ind i en gymnastiksal på Salling Efterskole i Jylland, og lovede dem 3 dage til at fordybe sig i deres syning. Mad sørgede skolens køkkenpersonale for (TAK, de damer i køkkenet!), og vi sov på efterskolens værelser. Helt genialt til sådan et kursus!

Man mødte op med sin symaskine, stof, mønstre og sygrej, og så var det ellers bare i gang med at sy.

Frokostpausen er kun lige slut, og damerne er allerede i fuld gang.
Frokostpausen er kun lige slut, og damerne er allerede i fuld gang.

For at damerne ikke skulle blive helt væk i mønstre, stoffer, sakse og tråde, afbrød jeg dem med jævne mellemrum, for at holde oplæg om emner, de havde ønsket på forhånd.

De var så stille og opmærksomme under oplæggene, at lyset i salen flere gange gik ud, fordi lys-sensorerne troede, vi var gået.

I løbet af de 3 dage kom vi igennem 7 emner:

* Modetendenser og mit syn på mode (som jeg nok skal fortælle om ved en anden lejlighed. Det er lidt specielt).

* Grundmønstre og udgangspunkt for at lave sit eget design.

* Pasform og personlige ændringer i mønsteret.

* Lynlåse og deres hemmeligheder.

* Finesser i kanter og oplægninger – herunder en masse om skråbånd.

* Sådan vender man en jakke med foer.

* Skjorter og det mest geniale trick til at vende spidserne i en krave, som jeg selv først har lært for nylig, og som fik damerne til at kvittere med en klapsalve! Det er et trick, jeg har nuppet fra en anden blogger – du kan se hendes vejledning her.

 

Alle oplæg gav anledning til a-ha oplevelser. Det var naturligvis ikke alle, der fik det samme ud af hvert oplæg, men alle fik noget med sig.

Jeg havde gjort mig umage for at vise både helt grundlæggende teknikker, og også udfordre deltagerne lidt med nogle mere komplicerede skrædder og industri teknikker. Og mine egne kombinationer af de 2 meget forskellige verdener. Og jeg synes selv det lykkedes meget godt. Det synes deltagerne heldigvis også – en af dem har skrevet sådan her til mig efterfølgende:

 “Jeg har været på et tre dages intensivt sykursus med Signe Eriksen, og det var tre dage i himlen! Signe holder nogle gode, gennembearbejdede oplæg, som indeholder tips og tricks til syersker på flere niveauer, så alle har mulighed for at gå derfra med en ny teknik eller finish, man kan prøve af selv. Når hun giver individuel vejledning, er Signe nærværende og god til at holde fokus på den enkeltes behov, og jeg følte mig i den grad i centrum, når hun vejledte mig på mit syprojekt.”

Aahmen altså – kan man be om mere som underviser? Eller som kursist for den sags skyld?

Det hele gik op i en højere enhed på den skønneste måde, og det var virkelig 3 dage i himlen! Også for mig, selvom jeg ikke havde mange sekunders pause i løbet af de 3 dage.

Listen. Enhver sylærers skræk. Men jeg kom hele vejen igennem den, gjorde jeg!
Listen. Enhver sylærers skræk. Men jeg kom hele vejen igennem den, gjorde jeg!

Nu har jeg været hjemme en uge efter kurset, og jeg er stadig helt boblende glad over, hvor godt det gik. Inden jeg tog af sted, vidste jeg ikke helt, hvad jeg gik ind til.

I et nervøst øjeblik kunne jeg frygte at jeg kom til at fare rundt, og ikke ane hvad jeg skulle sige til hvem. At de ville blive sure over at vente på hjælp eller havde helt urealistiske forventninger til, hvad man kan nå på 3 dage.

Jeg havde ingen grund til nervøsitet overhovedet! Det var de dejligste damer, der mødte op. Veloplagte, velforberedte, kreative, realistiske, tålmodige og vildt dygtige og inspirerende.

Alt, hvad en sylærer kan ønske sig.

De gav mig tid og ro til at arbejde med dem en ad gangen. De gik ikke i stå, når der var ventetid, men hjalp hinanden og fandt andre løsninger på deres problemer, så de kunne komme videre og bruge min hjælp på det de aller helst ville lære, og ikke på småting.

Et lille udsnit af alt det fine tøj, deltagerne fik syet.
Et lille udsnit af alt det fine tøj, deltagerne fik syet.

De fleste arbejdede på mere end et projekt, så de have noget andet at sy på, når det ene projekt drillede lidt. Det er en genial taktik, fordi man slipper for at blive trukket ind i en frustrerende og meget lidt konstruktiv kamp med noget, der ikke vil lykkes. Man kan i stedet slippe det, lave noget andet, og komme tilbage senere med ny energi, nye øjne og måske endda ny viden, der kan løse problemet. Det er en taktik, du også fint kan bruge derhjemme.

Og de fleste brugte også rigtig god tid på detaljerne. På de der små ting, man ikke umiddelbart kan se, men som løfter hele udtrykket en klasse op. Det e-l-s-k-e-r jeg!

Der klippes belægning til en nederdel.
Der klippes belægning til en nederdel.
Nederdel med blomstret belægning.
Nederdel med blomstret belægning.
Et fint blondeærme for lov at have blondens mønster som kant.
Et fint blondeærme for lov at have blondens mønster som kant.

 

For de fleste af deltagerne var det her kursus 3 dage i paradis i selskab med deres hobby.

For mig var det 3 dage i paradis med mit arbejde, som er så genialt fantastisk, at det faktisk føles som paradis hver dag.

Det er absolut ikke sidste gang, jeg tager ud i landet og underviser alle I dejlige damer, der sidder rundt omkring ved jeres symaskiner og er så dygtige og kreative og dejlige at være sammen med!

En meget velfortjent is blev nydt mens jeg ventede på toget hjem.
En meget velfortjent is blev nydt mens jeg ventede på toget hjem.

 

Læs også:

One thought on “3 dage i en syerskes paradis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap