Advarsel! Gør IKKE som mode industrien!

Årh altså, jeg hader bare når det sker. Man har lige købt noget nyt tøj, og glæder sig til at bruge det. Første gang går det helt fint. Man bliver rigtig glad for det nye stykke tøj. Og hvad sker der så, anden gang man tager det på?

Det går i stykker!!!

Altså! Så står man der, og ville ønske man ikke havde købt det på et lagersalg, så man i det mindste kunne gå ned i butikken og returnere det.

(Jeg har en sort t-shirt inden under, fordi dimsen med pailletter, som er gået i stykker, er en ultra kort bluse, jeg på ingen måder kan have på uden noget under).

Nå men altså, det, der er sket her er, at en fabrik et eller andet sted i Verden har sjusket. Og sparet. Et helt tosset sted. De har ikke skiftet nålen, da den blev sløv af at sy i pailletter. Det slider også helt vildt hurtigt nåle op, sådan nogle pailletter, det ved jeg godt. Men alligevel. Jeg synes godt de kunne have skiftet lidt oftere. Så dyre er symaskine nåle altså heller ikke. Slet ikke i Kina, eller hvor blusen nu er syet.

Se her, hvordan sømmen ser ud, når stoffet bare hænger selv:

 

Ingen problemer, alt er fint. Og derfor købte jeg blusen her – den er fin!

Men se så, hvad der sker, når jeg trækker ganske let ned i stoffet foran, under pailletterne:

 

Sømmen er gennemhullet. Garnerne i strikken er knækket. Fordi der enten er brugt en sløv eller en forkert nål (jeg tror det første).

Øv hvor er det træls! Jeg skulle have tjekket sømmen, inden jeg købte blusen, skulle jeg. Men det gjorde jeg ikke.

Heldigvis er det nemt at undgå denne type huller i sømmen på det tøj, du selv syr. Kuren er simpel: skift symaskine nålen ofte – og altid, når du skal sy i sarte materialer og efter du har syet noget, der var specielt svært for nålen – som fx. pailletter.

Og nålen? Jamen den koster under 4 kroner, hvis du køber den i en helt almindelig stofbutik.

4 kroner!

Jeg ville gerne have givet 4 kroner mere for en bluse, der ikke gik i stykker 2. gang jeg tog den på.

Hvis du vil mig noget resten af aftenen, så er jeg ved symaskinen. Jeg er ved at sy mig noget tøj, der kan holde til at blive brugt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *