Advents Kalender 2013 del 1 af 4

header_advent1

Så gik der lige et år. Det er i skrivende stund d. 1. december, og det er søndag, og sørme om ikke det er den første søndag i advent.

Sidste år startede jeg en tradition her på bloggen med en advents kalender, som blev vældig populær, så den succes gentager vi da naturligvis igen i år.

Konceptet er super simpelt. Jeg skriver et indlæg om et eller andet sy relateret, stiller et spørgsmål som du svarer på i en kommentar på indlægget, og søndagen efter trækker jeg lod blandt alle kommentarer om en gave, der naturligvis også er sy relateret.

Hvad har du lært i år?

Noget af det, jeg har brugt rigtig meget af dette år på, er at lære nyt. Jeg har lært nye syteknikker, nye udtryk, nye hjemmesider og nye skønne mennesker at kende. Jeg har også lært en masse nyt omkring online markedsføring, om hvordan man driver en forretning og hvordan man går fra at være iværksætter med en opstarts virksomhed til at være sådan rigtig selvstændig med indkomst hver måned, og hvad der ellers hører med til at være voksen. Men her skal det bare handle om syningen.

 

En af de absolut fedeste teknikker, jeg har lært i år, er et insider trick til at vende skjortekraver. Jeg har ikke fået lavet min egen danske version af det her (tilsyneladende æld-gamle) trick endnu, så du får et link til den skjortedesigner, jeg har lært det af. Hvis du ikke er så stærk i engelsk, så bare kig på billederne, de er meget tydelige. Du finder teknikken HER.

Jeg må dog lige tilføje, at det godt kan være det kræver et par forsøg inden det virker helt perfekt. Jeg skulle i hvert fald lige prøve 2-3 gange inden mine fingre havde luret det helt. En ting er at se billeder af andre, der gør noget de kan gøre i søvne, noget helt andet er at få sine egne fingre til at samarbejde med hvad hjernen har set, og få det til at fungere. Men øvelse gør mester!

Nogle af mine første test med krave-vender teknikken.
Nogle af mine første test med krave-vender teknikken.

Udover at teknikken er genial til skjortekraver, er den også anvendelig andre steder, man gerne vil have et super skarpt hjørne. Manchetter, for eksempel, eller hvis man har design detaljer med spidse hjørner, fx. i forkanten. Teknikken er super i stof der har nogenlunde samme tykkelse som skjortestoffer. Bliver stoffet for tykt og tungt kan trådene knække, når man vender hjørnet, og så er man lige vidt. Jeg har testet både i thaisilke og hør, og her virker det fint.

 

Og så er vi fremme ved ugens spørgsmål, og altså det, du skal skrive i kommentaren, for at være med i lodtrækningen om ugens sy-gave:

Hvilken syteknik har du lært i år, som har gjort, eller kommer til at gøre, en kæmpe forskel for din syning?

 

Del det i en kommentar herunder senest lørdag d. 7/12 2013 kl.23.59.

Søndag d. 8/12 trækker jeg lod blandt alle kommentarerne om et eksemplar af min ebog “Syteknikker #1 – Sømme”. Der er rocker mange tricks i den, så der er helt sikkert noget, du kan tage med dig på juleferie eller ind i det nye år, så du kan blive ved med at udvikle dine evner og blive endnu mere glad for det tøj, du syr.

Jeg glæder mig til at høre,  hvad du har lært i år. Og du må gerne dele denne advents kalender med dine veninder – jo flere der skriver kommentarer, desto flere vidunder teknikker får vi alle sammen del i.

Glædelig december til dig og dine<3

Læs også:

24 tanker om “Advents Kalender 2013 del 1 af 4

 1. Hanne siger:

  Jeg har lært at tilrette et mønster efter min krop. Det er så ultimativt vildt stort. OG så er det endelig gået op for mig, at usynlig lynlås har spriralen på bagsiden – det er altså også stort endelig at forstå den rette sammenhæng der.

  Nu har jeg købt din søm-bog – du lokkede med at man kunne se på phone og tablet, så det måtte jeg prøve. Det anbefaler jeg. Det er en kende kleint på telefonen, men det er genialt, når man har læst bogen og ‘bare’ skal slå noget op og ikke lige har lyst til at starte en hel pc op.

  Nå men jeg havde købt og læst, så jeg melder mig lige ud af ugens mulighed for at vinde noget – og nøjes med at kaste et glædeligt jul ud til alle, som frekventerer stedet her 🙂

 2. Lena siger:

  Jeg har lært at sætte ind en tittekant i et søm. Det var slet ikke så svært som jeg havde forestillet mig og resultatet giver det hjemmesyede tøj et mere elegant og arbejdet udtryk.

  Mvh,
  Lena

 3. Michelle siger:

  Uha, nu hvor man ingen erfaring har inden for syning,
  er der en kæmpe oplevelse for mig forude. En rejse.
  en rejse mod noget jeg længe har drømt om. Uddannelsen
  inden for beklædningshåndværker, så jeg nu en gang kan blive
  den tøjdesigner som skaber noget med hjertet, og ikke kun med
  hovedet. Jeg glæder mig helt enormt til at komme igang.
  Jeg glæder mig til at have stoffet i hænderne, og udføre det
  tekniske arbejde som skal bruges for at skabe. Kreativitet er vejen
  frem – ny mode, kunst og ikke mindst udvikling! Jeg vil rigtig gerne
  vinde den bog, så jeg kan lære, lære hvordan jeg bliver den bedste
  til mit drømmejob 🙂

 4. Karen siger:

  Jeg fik en overlocker i starten af året og det her været en fornøjelse at lære at sy på den. Der er også en del teknikker og små fif forbundet med overlockeren. F.eks til at få ærmekuplerne fine.
  Jeg har også lært en masse om mønster-tilretning, som jeg har glæde af hver gang der skal et nyt mønster igennem maskinen.

  Mvh.
  Karen

  P.s. God Jul :o)

 5. Camilla siger:

  Halløjsa!
  Jeg har lært at sy elastik i undertøj vha den dér smarte elastikfods-dims, som fulgte med min coverlocker….. Så nu blir der produceret undertøj coverlocked med blondeelastik, istedet for alm. med zig-zag, og det i lange baner! 😉
  Nu er jeg igang med at lære mig selv at sy smarte jeans! 🙂

  Jeg har osse allerede købt din ebog, så osse et rungende GLÆDELIG DECEMBER fra mig til jer alle! 🙂
  KH
  Camilla

 6. Judith Langgaard siger:

  Jeg har lært en masse ting. Men det allervigtigste er, at jeg har lært at tilrette et mønster, så det sidder godt på min egen krop. Og det er din fortjeneste!
  Jeg glæder mig så meget til at tage det i brug, når jeg engang er færdig med alle de hjemmesyede og hjemmehæklede gaver, som jeg er i fuld gang med at producere. Så skal der syes kjoler, skal der!!!!

 7. Helle Wille siger:

  Jeg har lært en masse små ting der gør syning sjovere og nemmere.
  Franske sømme, ikke helt nemt, men det bliver så pænt. Noget om belægninger,de driller altid. Men nu ved jeg hvad jeg skal holde øje med.
  Hvordan jeg bukker hjørner uden at det buler.
  Og ikke mindst at strygejernet er min bedste ven hvis jeg vil have et pænt resultat – så nu ønsker jeg mig en ny symaskine og strygebræt og særligt en af de der strygebræt til ærmer..

 8. Pernille siger:

  Jeg tror, det må være mit første brudekjole projekt, som har lært mig mest i år. Konstruktionen var VILD med flere designdetaljer, som spillede ind på hinanden. Vigtigste læring var nok (og det er sørme svært at forklare på skrift)…. noget om, hvordan læg, fald og draperinger trækker stoffet rundt og op og ned, og hvordan den ene detalje påvirker den anden. Måske kan formulere det som noget lidt udvidet læring på, hvordan noget 2D (mønster) skal være for at blive til det rigtige 3D (kjole). 😀

 9. dorthe hansen siger:

  jeg har lært at sy kraver, prøvet din teknik og med lidt mere øvelse skal det nok blive godt.
  Så glæder jeg mig til din overlockguide der skulle komme til næste år, da jeg syntes overlockeren er en svær en.
  glædelig jul til dig og alle andre her på blokken

 10. Ingerlise siger:

  Jeg forventer at lære en hel del, når og hvis jeg kan finde det kursus jeg har købt online:):)
  Hvad jeg helst vil finde? Gode tips til at sy pæne stikninger.

  Glædelig advent
  Ingerlise

 11. Carl Sverre siger:

  Fransk søm, elegant, raskt og enkelt. Irriterer meg bare at jeg ikke har skjønt nytten av den tidligere.

 12. Helle Berthelsen siger:

  Jeg fået ny symaskine med en masse finesser og sømme, som bliver afprøvet flittig. Jeg har lært at tilrette mønstre på nederdel, så man får en pæn bagdel. Jeg blev meget inspireret på Skabelyst stand på Kreativmesse 2013.

 13. Kirsten siger:

  Jeg har også allerede købt din ebog. Jeg bruger den til genopdage det at sy tøj til mig selv. Jeg har ikke syet noget særligt i flere år, men købte mig en ny symaskine i forbindelse med, at jeg gik på efterløn. Ny bruger jeg dine anvisninger på den måde, at jeg læser om den søm jeg vil sy, før jeg sætter stoffet i maskinen. Min presseteknik er blevet tydelig forbedret, så jeg er godt tilfreds med de færdige resultater ind til videre. Fortsat god december til jer alle, og
  HJERTELIG TILLYKKE MED DIN FINE EKSAMEN, SIGNE

 14. Heidi siger:

  Jeg syr børnetøj og har lært mig selv noget om at tilpasse mønstre i flere størrelse med udgangspunkt i et basismønster. Jeg aner ikke om jeg gør det på autoriseret vis, men det har virket indtil videre.
  Hvis man må tage lidt forskud på 2014…..så har jeg besluttet at der SKAL jeg altså lære det med lynlås. Jeg har anskaffet mig en ny (brugt) maskine som har en lynlåsfod, så det er da altid en start.

  Glædelig advent og hurra for en flot eksamen!

 15. Sanne Johannsen siger:

  Hej Signe

  Det lyder måske ret simpelt – men jeg har lært at sy langsommere på symaskinen. Jeg har set flere af dine videoer, og jeg har fundet ud af, at jeg simpelthen er for sjusket – jeg vil have det hele overstået i en fart, og resultatet bliver derefter. Jeg fandt ud af, ved at kigge på dine videoer, at det faktisk godt kan lade sig gøre at sy heeeeeelt langsomt, og så få et perfekt resultat.
  Tak for din side!

  Mange hilsner fra
  Sanne Johannsen

 16. Helle siger:

  Hmmmm………. jeg har ikke lært noget – sådan rigtigt 🙂 Men jeg vil mægtig gerne.
  Har først lige opdaget at du holder kurser i alt det jeg mangler. Sidst jeg var på sykursus er 36 år siden! Ungdomsskolen i 9. klasse! Syede en skjorte, som aldrig blev helt færdig og derfor hang i skabet til jeg flyttede hjemmefra (den kom altså ikke med til Kbh). Så jeg er mega autodidakt! Trænger så meget til et kursus i tilskæring og tilretning + alle de der små tricks, der bare gør livet i syværelset så meget nemmere :-D.
  Det kommer du til at lære mig, Signe (og jeg bor i Århus!!!). Så når du stiller spørgsmålet næste år – så får du en hel roman fra mig

 17. Ingrid siger:

  Jeg synes jeg har lært en masse. Bl.a. at gøre mig mere umage når jeg syr. At være mere nøjagtig når jeg lægger mønsteret på stoffet og lave pasmærkerne. At sy en lynlås i så den bliver pæn o.s.v.
  Tidligere riede jeg altid stoffet inden jeg lavede det færdigt og prøvede det bagefter. Nu laver jeg først en prøvemodel og hvis den ikke passer må jeg jo ændre på mønsteret før jeg syr den endelige model.

 18. Line martinus siger:

  Jeg fik mit e-kursus i barselsgave af en fantastisk veninde. Har længe ønsket at komme i gang ved sy maskinen igen og det gav lige det sidste skub at få sådan et kursus. Jeg blev bare så glad! Jeg har lært at ikke alt er umuligt at sy på trods af to skønne børn ved min side. Jeg har fået så megen inspiration og har. Endelig fået syet kjole og hue til den store prinsesse i Jersey! Glædelig jul til alle❤️

 19. LS siger:

  Hej Signe,

  Tak for fantastisk gode e-bøger, med brugervenlige videoer!!

  Jeg har længe haft et ønske om at sy tøj til min lille datter, men har ikke turde at rode mig ud i det, da jeg er lidt af en perfektionist. Med din online kursus “Kom god igang med at sy”, blev mit første projekt et kæmpe succes. Jeg har undgået mange af de begynderfejl man ofte begår og mister modet til at sy. Så tak for de helt fantastiske videoer.

  Jeg har lært mange teknikker, så det er svært at vælge en teknik. Din vejledning til hvordan man stryger sømme, så resultatet bliver professionelt, bruger jeg hele tiden.
  Derudover er jeg rigtig glad for at din guide til at binde sløjfer, så mange af hendes tøj får lige en lille pynte sløjfe 😀

  Rigtig god december til jer alle sammen.

 20. Dorte Kring Nielsen siger:

  Jeg har lært at anvende kantebånd på en professionel måde i forbindelse med oplægning samt ordning af halskant og ærmegab. Glæder mig til at bruge grundmønstrene på kjole og nederdel efter jul. Nederdelen blev jo perfekt. Og dykke længere ned i alle dine dejlige fif. Tillykke med din flotte eksamen og glædelig jul.

 21. MariaDenmark siger:

  Øv, jeg nåede det vist ikke.. Men altså. Jeg har lært utroligt meget i år.
  Som du, især en del om markedsføring og e-mails. Og en helt masse om at undervise i syning.
  Og så har jeg lært en masse om at tilrette på mange forskellige kropstyper og størrelser. Det er nok det vigtigste. At jeg har prøvet mine teknikker af på mange forskellige mennesker!

 22. Signe Eriksen siger:

  Tusind tak for alle jeres skønne kommentarer! Hvor har I altså lært meget i år, og hvor er det dejligt at så mange af jer har lært noget brugbart af mig 🙂

  Vinderen af denne første uge i advents konkurrencen er Heidi, som allerede har modtaget et link til sin ebog på mail.

  Jeg håber I vil være med til at lege resten af december, hvor advents konkurrencen fortsætter. Glædelig december til jer alle <3

  Signe / Skaberlyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Copy link
Powered by Social Snap