Advents konkurrence part 2

Så blev det 2. søndag i advent, og første del af advents konkurrencen er slut.

Jeg har trukket lod blandt kommentarerne på bloggen (mine egne var selvfølgelig ikke med i lodtrækningen)…

…og vinderen blev: Tina

Stort tillykke – Tina, du har fået en mail. Jeg skal bare lige have din adresse, så er der linealer på vej.

Det er så fedt at læse alle jeres små historier. Jeg er glad for, at jeg finder vindere ved at trække lod, for hvis det var den bedste historie, der skulle vinde, så ville jeg være sat på noget af en opgave!

Der er et par af jer, der har uploadet billeder på facebook siden – tusind tak for dem! Jeg har samlet dem i et album HER.

Nu er det dig der bliver sat på en opgave – i hvert fald hvis du gerne vil vinde næste uges advents konkurrence.

Præmien denne gang er et sæt med kridtholder og både farvede og hvide kridt.

Det er egentlig ikke fordi jeg bruger kridt så ofte, men når jeg gør, så skal det være noget, der kan tegne præcist. Og jeg gider ikke rode rundt i en bunke af (ofte knækkede) kridt, for at finde en farve, der kan ses på stoffet.

Dette “kridt-kit” er hurtigt blevet en af mine yndlings ting i sykassen. Både fordi man altid kan finde en farve, der duer, og så sandelig også fordi det er meget nemmere at tegne præcist med pennen, end det er med alle andre typer kridt, jeg er stødt på i de snart 10 år, jeg har syet.

Det her kit – det virker bare. Og jeg elsker når tingene bare virker.

Opgaven i denne uge:

For at få fingrene i kridt-kittet skal du dele en sy-historie. I denne uge vil jeg gerne høre:

Hvad er det sværeste, du nogen sinde har syet?

For nogen af jer er det måske det, I også er mest stolte af. Hvis du har det sådan, og var med i sidste uges konkurrence, så skriver du bare det samme igen i en ny kommentar på dette indlæg, så er du med i denne uges lodtrækning også.

Du er med i konkurrencen, når du har skrevet i en kommentar på dette indlæg, hvad du har syet, som var aller sværest.

Jeg trækker lod blandt alle kommentarerne på søndag kl. 10.

Og jeg bliver SÅ glad, når jeg får lov at se, hvad I laver. Så hvis du har et billede, du tør dele med os andre på facebook siden, kan du enten uploade det her: www.facebook.com/skaberlyst

eller sende det til mig i en mail, så uploader jeg det. Mailen er: info@skaberlyst.dk.

 

Jeg glæder mig til at læse, hvad I har svært ved – der er garanteret nogle vilde projekter imellem. (Jeg starter selv – og mine egne kommentarer er naturligvis ikke med i lodtrækningen).

 

 

0 thoughts on “Advents konkurrence part 2

 1. Det aller sværeste jeg nogensinde har syet, er en kjole jeg lavede på skrædderskolen. Den er kraftigt inspireret af en af Katharina den Store’s kjoler, som jeg fandt et billede af. Det er med krinoline, en hulens masse hånd syning og perler, der er broderet på i hånden. Jeg gik også i krig med at lave sko, der passede til, men nåede kun den ene inden deadline.

  Stoffet er sølvfarvet silke. Bare at finde det, var en kæmpe udfordring.

  Kjolen er delt i et korset med ærmer, krinoline og skørt. Du kan se billeder af den på facebook siden: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.414805698592818.96815.171904066216317&type=1

 2. Det sværeste jeg har syet var en habitjakke til en af mine veninder, som er lidt større end de fleste. Det betød, at der skulle rettes en del til i mønstret, hvilket er ret svært når man som jeg er autodidakt og ikke tidligere har rettet så meget mønster til.
  Men det lykkedes, og hun var tilfreds, hvilket var det vigtigste!

 3. Det sværeste jeg har syet, er en sort kjole med chiffon ærmer og dyb ryg. Man skal virkelig kende teknikken ved at sy i så tyndt stof! men den blev færdig og jeg synes den blev rigtig flot!
  Billeder er smidt op på Facebook

 4. Jeg synes alt nyt er svært – noget er mere svært end andet. Det er måske også fordi man giver sig selv større udfordringer for hver gang man sætter sig til maskinen.
  Men det sværeste jeg har syet til dato er nok min datters konfirmationskjole. Hun ville ikke risikere at komme i den samme kjole, som nogen af de andre piger, og hun havde en helt bestemt forestilling om, hvordan hendes kjole skulle se ud (hun har mange gode idéer i sit lille hoved). Så vi kørte en tur i Stof og Stil i Odense, og kiggede på mønstre. Derefter fandt vi stof, og lidt ekstra, i fald jeg skulle sy forkert. Vi købte det ½ år inden hun skulle konfirmeres, så jeg havde tid og ro til at sy. Jeg havde noget andet stof liggende, så jeg syede faktisk først en prøvekjole, for at finde ud af, hvor problemerne var ……. det har jeg aldrig før gjort, det er bare lige på og hårdt, men jeg syntes det ville være synd at sjuske sig fra noget, til den store dag. Prøvekjolen blev fin, og jeg fik lært nogle nye teknikker, og lavede da også fejl. Så ca. 1½ md. før hendes konfirmation gik jeg i gang med kjolen. Én ting jeg lærte er, at man ikke skal bruge overlockeren i satinstof. Stoffet trevler op når kjolen bliver båret.
  Den blev faktisk rigtig flot, og pigen strålede som en sol, og var stoltheden selv. Og de andre piger (og deres mødre) var godt misundelige, for selvfølgelig kom 3 af pigerne i den samme kjole, og DET var jo netop pointen med at sy kjolen selv. Jeg lægger lige et par billeder på facebook af kjolen.
  Mange jule- og syhilsner fra
  Sanne D.J.

 5. som barn lavede jeg et patchwork sengetæppe. min bedstemor hjalp mig, det er også hende der gav mig inspirationen. Det var min alder taget i betragtning det største projekt, men uden Bedste var jeg nok aldrig blevet færdig og heller ej fortsat med at sy efter det.
  Kridtsættet ønsker jeg mig faktisk i Julegave.

 6. I går blev jeg færdig med min guldkjole. Den går godt til champagne og jeg forventer at have den på nytårsaften og så i morgen til en arbejdsjulefrokost.

  Projektet blev påbegyndt for 15 dage siden, hvor jeg var i stof2000 inde ved nørreport. Der fandt jeg noget elastisk guldstof af gummiagtig karakter og noget andet trådstof, der kunne bruges som en ovenpå guldstof 1 som effekt. Der blev også indkøbt noget tråd og et elastisk pailletbånd. Herligt, så manglede jeg kun et mønster, tid til at sy og sådan lidt småting 🙂

  Mønstret blev skabt af toppen på en jersykjole, fra et tysk symagasin fra 3/2011 – og resten målte jeg mig frem til på en gammel ok sommerkjole.

  Yderligere pailetter og en håndfuld perler blev indkøbt – og tra tri tra tra – kjole fremstillet.

  Sjov rejse – og jeg tror såmænd, jeg kunne finde på at gøre det igen.

  PS købte forresten for meget stof, da jeg ikke på købstidspunktet kendte slutresultatet. Cigaretbukser og en tanktop overvejes for resterne.

  Billeder bliver snarligst lagt op på fjæs 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *