Advents konkurrence

1. søndag i advent….det kalder på en advents gave. Og det er alt for længe siden, vi har haft en konkurrence her på bloggen. “Konkurrence”-tagget ude i siden er faretruende småt. Der må straks gøres noget!

Vi skal have en Advents konkurrence, skal vi!

 

Gaven først, så du kan se, om det er besværet værd at være med:

En af de ting, der aller oftest går galt for kvinder (dig?), der syr selv, er at de (du?) DOVNER med linealerne! Og det ses i pasformen på det tøj, de (du?) syr.

Når linjerne i mønsteret ikke tegnes korrekt af, så har det konsekvenser for pasformen i tøjet. Det er jo ikke for sjov, at man uddanner sig i 3-4 år for at lære at lave de pokkers linjer, så det bliver nemt for alle andre at tegne dem af. De skal tegnes ordentligt af. I hvert fald, hvis du drømmer om, at dit tøj skal sidde som en drøm.

Derfor er præmien i denne uge et lineal sæt. En stor skrædder lineal og en trekant lineal.

Og JA du har brug for begge – hvis altså du vil have professionelle resultater med dit tøj. Hvis du er ligeglad med resultatet, så skidt med linealerne.

Reglerne? De er super simple:

Nu har jeg skældt lidt ud. Så skal stemningen lige vendes (det er jo snart jul) – så vi skal fokusere på, hvor seje vi er.

Hvad er du aller mest stolt af at have syet?

Beskriv det i en kommentar til dette indlæg, og smid MEGET gerne et billede op på Skaberlyst’s Facebook væg. Jeg samler billederne  i dette album på facebook siden.

Jeg trækker lod næste søndag kl. 10.00 om formiddagen blandt kommentarerne på bloggen. Vinderen får direkte besked, og navnet bliver annonceret her på bloggen. Facebook albummet er bare for sjov, men jeg håber du er med på at vise det, du er mest stolt af, frem.

Næste søndag sætter jeg gang i næste advents konkurrence – hvis du er snu har du nok gættet, at der kommer 4 i alt 😉

Held og lykke – jeg glæder mig til at læse og se, hvad I er aller mest stolte af derude!

 

 

 

 

0 thoughts on “Advents konkurrence

 1. Jeg har syet en brun velour kjole, som jeg er super stolt af. Den har en kæmpe krave med noget rigtig fint jaquard vævet stof (vævet mønster) indvendig. (Se den i Facebook albummet)

  Jeg var inspireret af historiske kjoler, med stive kæmpe kraver, og resultatet blev præcis som jeg drømte om.

  Det bedste er, at jeg havde kjolen med på en messe for snart mange år siden. Og der tiltrak den super meget opmærksomhed til min stand, så jeg fik solgt rigtig meget tøj. Mange var interesserede i kjolen, og mange prøvede den, men den pige, der til sidst købte den, var det mest perfekte match til kjolen, man kunne forestille sig.

  Hun blev SÅ glad, da hun kunne passe den. Den var så smuk til hende, og jeg kan stadig huske hendes smil, da hun nærmest små-dansede videre med sit livs smukkeste kjole under armen. Det føltes så godt, at det var hende, der skulle have den.

 2. Jeg er allermest stolt af at have syet en Marapytta-jakke. Sikken et arbejde! Og så den skråstol, som jeg har skiftet betrækket på. Men i det hele taget er jeg stolt af mange af de ting, jeg har kreeret.
  Billeder har jeg desværre liggende på en anden computer.
  Jeg krydser fingre for jeg vinder, for mangler ofte en skrædderlineal, men har bare ikke liiiige fået den købt endnu 😉
  Tak for en god og lærerig blog!

 3. Jeg tror jeg har været mest stolt af at have syet et jogginsæt til min halvblinde skolekammerat, da jeg gik i folkeskolen. Han kunne ikke finde ud af at sy, så jeg gjorde det for ham i al hemmelighed, uden at vores sure håndarbejdslærer opdagede det. Han blev så glad, at han kom med en æske chokolade til mig (det var sikkert hans mor, der havde tvunget ham ;-))

  1. Dejlig historie – hvor er du sød og hjælpsom. Gid der var flere af din slags i folkeskolen, så ville mange fag være lidt lettere at komme igennem for mange, tror jeg.

 4. Jeg har også lavet en Marapytta Rocker Jakke, Den er desværre blevet lige til den lille side. Men bare det at alt er gjort 100% ned i detaljen, der er ikke sprunget over nogen steder det gør mig glad. Har også lavet en strik sag engang desværre fik den det lige varmt nok i forbindelse med en vask. Her havde jeg syet fakefaur på ærmekanterne og en stor krave med fald. Dejlig og vamset.
  Kommer skrædderlinealen på Gormsgade lover jeg ALDRIG (og nu er det på skrift) at springe over hvor gæret er lavest.
  Go Jul
  Sus

  1. Sus, hvilket fantastisk løfte!!! Det glæder mit skrædder hjerte, og jeg håber du kan holde det, også hvis det nu ikke er dig, der vinder – det vil du glæde dig over, hver gang du trækker i et stykke gennemarbejdet tøj 🙂

 5. Jeg har syet en del til mine drenge, særligt bukser da de er ret nemme;) men noget af det jeg er mest stolt af er en grønlandsk anorak til min yngstes barnedåb. Der er mange detaljer og tror faktisk at min afdøde mormor ville have været stolt af mig for ikke st have sprunget over bør gæret var lavest.
  Hvis jeg lige får tid vil jeg gerne sætte et billede op på fb.

 6. Jeg er stadig novice ud i syningenskunst, så jeg er allermest stolt af de første posebukser jeg syede til Lulle-drengen… Ikke noget fancy, pancy – bare bukser :rødme:

  1. Alle skal starte et sted – jeg synes det er fedt du er i gang, det kan du sagtens være stolt af 🙂 De første ting jeg syede var bestemt heller ikke særlig fancy!

 7. Et quiltet tæppe, da jeg var ret ny bag symaskinen, som var ret elendig.. Men fik gennemskuet, hvordan jeg skulle lave det, det blev fint og nu har begge mine piger brugt det.

 8. Jeg kryber til korset…. Jeg har ikke syet noget jeg er stolt af… Never ever! Lige med undtagelse af en gymnastikpose jeg syede i 5. Klasse. Men, nu skal det være slut. Er tilmeldt online sykursus og suger til mig ( og kan se alle mine tidligere fejl!) så forhåbentlig kan jeg sy en simpel, men fin bluse inden det nye år:-)

  1. Hvor er du sej, at du gør noget ved det Louise! Og dejligt at du får noget ud af kurset 🙂 Jeg er sikker på du kan sy en bluse inden nytår! Mail mig, hvis du får brug for specifikke råd undervejs, så kan hele holdet måske lære af det. Erfaringen siger mig, at når man er i tvivl om noget, så er der også andre der er i tvivl om det samme.

 9. Jeg er stolt af, at jeg har syet næsten alt yngstemands daglige garderobe selv; han er 4 år.

  Låner en venindes overlocker, og har min egen bedagede Husquarna til hjælp.

  Efter hånden er rutinen så god, at jeg bævende nærmer mig at turde sy til mig selv. Meeen – mangler blandt andet en skrædderlineal, før jeg tror, det bliver helt godt. Har investeret i “fit for real people”, men nøler med at sy voksentøj. Jeg er sikkert ikke den eneste 😉

 10. Jeg er stolt af mit næsten færdige legetæppe til min lille datter på 4 mdr. Håber på jeg bliver helt færdig inden jul, så hun kan få det i julegave. Godt nok er det ikke færdigt endnu, men jeg er allerede ret stolt 😉

 11. Jeg er ikke rigtig stolt af noget jeg har syet på maskine, synes altid det mangler finish. Men der hvor jeg kommer tættest på, er en lille kjole jeg har syet til min niece efter et minikrea-mønster, den var hun altså ret nuser i 🙂

  1. Finish er så vigtigt for om man bliver tilfreds. Og det er noget, man skal tænke over, hele processen igennem. De nye kurser der kommer fra mig i foråret tager højde for at få finish indarbejdet helt fra starten, så måske det er noget for dig? Stay tuned her på bloggen for nyt….måske allerede i næste uge.

 12. Sikken en dejlig opgave, for jeg kan faktisk komme i tanke om rigtig mange ting!!!
  Min kjole til min brors bryllup for et par år siden, 2 børnehaverygsække og flere sæt fastelavns udklædning til min datter. og til min første bil da jeg var meget ung syede jeg betræk til alle sæderne i fake koskind (det var ganske usmageligt)
  Nå ja, og jeg har syet en mini version af en fodbold dragt som siden er gået i rotation blandt vennerne fra min brors fodboldhold

  Tak for opgaven, symaskinen har stået irriterende stille på det sidste, måske kan det give mig lidt inspiration til at komme i gang igen….

 13. Jeg er ret stolt af min gallekjole på efterskole. Den var syet efter et klassisk 50’er snit, rigtig New look, med smal talje og masser i vidde i skørtet. Bagfra lignede den er super smuk gallakjole i skinnende blå silke, men når jeg vandte mig om var forsiden syet af en dynebetræk med Anders And og Fedtmule. Jeg er vild med kontraster!

 14. Der er mange ting, jeg er stolt af at have lavet. Lige nu er det, jeg er mest stolt af klart mine afslutninger på ting. Jeg er blevet god til franske sømme og til at kaste kantebånd, der hvor en fransk søm ikke er en mulighed. Jeg er vild med en lækker inderside i det, jeg laver af faste stoffer, så er der ikke foer; så bliver der arbejdet med kanterne. Det gør mig stolt og glad 🙂

 15. Jeg har ikke syet så lang tid endnu, men det jeg er mest stolt af, er den første nederdel, jeg syede på et af Signes kurser. Det var det første stykke beklædning, der blev så flot at jeg meget hurtigt fik det taget i brug! – og den skal nok blive slidt op! Sidenhen er det blevet til mange ‘kopier’ af den nemme model i mange andre flotte mønstrede stoffer!

  1. Den er også super flot, Berit. Billede på fb??? 😉 Faktisk kommer opskriften på den nederdel med i et af de nye kurser, der kommer til at køre online i foråret.

 16. Tja, jeg er stadig temmelig ny (er først lige gået i gang med det første rigtige tøj til mine piger), og er startet ud med kostumer.
  Synes faktisk de alle 3 er blevet ok (en mariegøne, en nar og en Halloween…ting).
  Den sidste må være den, jeg er mest stolt af, idet den er syet helt uden “opskrift”.
  Vi var i stof og stil for at købe stof til min datters Halloween outfit – dog stadig ikke helt med på, hvad hun skal være.
  Der står så en figur iklædt flot Halloween dress, og sørme så, det vil pigen jo selvfølgelig være… Nå ja, men jeg spørger så til et mønster, men nej, det var jo så bare noget en af dem lige havde lavet ud af ingenting! Fedt, tænkte jeg bare… Undersøgte, undersøgte lidt nere, snakkede lidt og fik lidtbgode råd..
  Og gik hjem og lavede noget, der faktisk tilnærmelsesvist ligner! – og datteren var lykkelig! 🙂
  Vil prøve at sætte billede ind, men har kun et meget mørkt, så ved ikke,om man kan se noget rigtigt…

 17. Jeg har syet mange ting, lige siden jeg var teenager. Men synes ofte, at jeg mangler lige det! der gør mine ting fine. Meget er selvlært, og ikke altid lige fint. Men for mange år siden syede jeg en fiskervest med mange, mange lommer til min mand. Jeg syede den efter et billede fra en reklame – den var alt for dyr til min su, og jeg vidste manden, den gang kæreste, ønskede sig den meget højt. Det tog lang tid og det var SÅ svær ikke at fortælle ham, hvad jeg havde gang i. Da den var færdig og pakket fint ind – turde jeg næsten ikke give ham den, fordi mine kritiske øjne så skæve søm og fejl. Men han blev så glad og den hang på ham mange år frem på hans fisketure. Hans kammerater synes også den var fin og 2 af dem ville bestille og betale mig for at sy en til dem. Det nægtede jeg pga præstations angst 😉 desværre er vesten “død” og borte efter ca. 15 års slid.

  1. Ej hvor en skøn historie. Jeg elsker, når tingene har en historie – den vest har jo haft meget mere værdi end hvis du havde købt den i en butik 🙂 Godt gået!

 18. Hej
  Jeg er nok mest stolt af at jeg syede en Diddl dragt til min datter til fastelavn. Det endte såmænd med at hun vandt en landsdækkende konkurrence på 10.000 kr. til Legoland (og dér havde vi, pga. økonomien, aldrig været, så det var fedt!) – og hun optrådte skam også som Diddl i Førde Park i Flensborg og tjente 50 Euro på det, og ved en kiosk til et event, hvor hun fik et gavekort på 250 kr. for det. Det tog lang tid at lave den, men det var jo hele besværet værd. Den har været lånt ud til konfirmationer, gymnastik opvisninger og alverdens andre ting, og vi har den endnu, omend hun i den grad er vokset ud af den (hun er 16 år nu, og var 8 da jeg syede den)
  Jeg smider lige et billede på fb.

  mange hilsner fra
  Sanne Johannsen

 19. Det jeg er allermest stolt af at have syet (i det private) er tre små joggingdragter til min søn. De er lavet som tre små Star Trek uniformer, en i rød, en i blå og en i gul 🙂

 20. Det jeg er allermest stolt af at have syet er (stadig) min grønne vinterfrakke i uldboucle med thinsulate-mellemfor og broderede blomster: http://smutling.blogspot.dk/2010/02/kunsten-at-sy-en-frakke.html.

  Skulle jeg lave den om ville jeg understøtte knaphuller og lommekanter med noget kraftigere interfacing – de hænger lidt – men den er smuk, varm og har en supergod pasform.

  Det er næsten 4 år siden, men den lever endnu i bedste velgående.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *