Nu er det altså på tide…

Det du skal læse nu, bryder jeg mig slet ikke om at skrive. Men nogle gange er livet uforudsigeligt, og nu er det blevet tid til at Skaberlyst bloggen og de populære fredagsvideoer holder en lille pause. Det er ikke første gang, jeg sætter bloggen lidt i pause-position, og måske heller ikke sidste gang.

Det er naturligvis ikke uden grund, at jeg sådan stopper op og sætter de ugentlige videoer på stand-by en periode. Og bare rolig, det er ikke noget alvorligt. Det er bare…du ved… ja altså, læs videre, så skal jeg forsøge at forklare.

Det her er mit blogindlæg nr. 301 på 5 år. Det er mere end et om ugen. Og de seneste år har blogindlæggene ikke været hurtige tanker og små d-i-y guides, men oftest lange artikler med videoguides på 10-20 minutter. Artikler, der tager lang tid (nogle gange hele uger) at researche til, og ofte flere dage at sy, skrive og filme til.

Misforstå mig nu ikke – jeg elsker at researche og blogge!

Og jeg kommer til at blogge meget mere her på Skaberlyst i mange år fremover – bare rolig. Det er på ingen måde for at pive over, hvor hårdt det er at drive en blog. Det er nemlig mega sjovt. Det tager bare lang tid at gøre det ordentligt.

Bloggen har en stor del af æren for at Skaberlyst i dag ikke bare er en hobby-blog, men en virksomhed jeg og min familie lever af, og som nu er begyndt at ansætte folk til at hjælpe mig med at nå det hele.

Jeg er derfor dybt taknemmelig for alle jer, der følger med her på bloggen. Det glæder mig  at mine blogindlæg hjælper jer med at løse jeres sytekniske udfordringer, bringer jer videre i  jeres syning og skubber lidt til jeres tanker omkring tøj. Og jeg er piv stolt over at have skabt alt det fra ingenting på kun 5 år.

Men nu er der altså nogle andre, der har brug for lidt ekstra opmærksomhed.

Skaberlyst har nemlig efterhånden lidt mere end 1500 kursister fordelt på 11 online- og live sykurser. Og selvom mange af online kursisterne også følger med her på bloggen, så bliver de betalende kunder hos Skaberlyst ærlig talt lidt forsømt, fordi så meget af min tid går med de ugentlige artikler og videoer på bloggen.

Og det synes jeg ikke er helt i orden. Det er jo trods alt alle de betalende kursister, der er grundlaget for at Skaberlyst kan eksistere.

Derfor skal de have mere opmærksomhed den næste tid.

 

Sidste nyt bag scenen hos Skaberlyst

I efteråret 2016 havde jeg hjælp af 2 fantastiske praktikanter, Annika og Zita, fra Tekstilformidler uddannelsen i København. Vi gik i gang med 2 meget ambitiøse projekter:

For det første gik vi i gang med at opdatere online kurset Kom Godt I Gang Med At Sy, som er det store grundkursus i syning, og det første store online kursus, jeg lavede.

I den forbindelse fandt vi ud af, at vi ville lave vores egne symønstre, i stedet for at bruge andres, som kurset har gjort hidtil.

Det satte gang i projekt nr. 2: nye opdaterede grundmønstre, der tager højde for mange af de tilretninger, jeg alligevel laver på næsten alle, når jeg holder workshops.

Tanken er, at de opdaterede grundmønstre skal danne grundlag for de nye Skaberlyst symønstre, der kun kommer til at kunne købes via online kurserne. For at få en bedre pasform, der er nemmere at tilrette for jer derude.

Og hold nu fast!

Sikke en opgave, vi der fik sat i søen.

Skaberlyst Grundmønstre

Efter at have arbejdet næsten uafbrudt med grundmønstrene i 3 måneder, kom vi endelig i mål med dem. De er nu ude og lege hos jer, der er på workshop i tilretning af kjolegrundmønster her i foråret 2017, og det ser altså virkelig lovende ud. Der skal slet ikke så mange ændringer til, før mønstrene passer den enkelte. Det er nogle lidt andre og heldigvis meget nemmere tilretninger, vi har fat i. Og det hele er meget spændende.

Men den lange proces med mønstrene har forsinket opdateringen af Kom Godt I Gang Med At Sy. Opdateringen var planlagt til starten af december, men den deadline holdt slet ikke.

Næste deadline var før juleferien. Den holdt heller ikke.

Og senest har jeg sagt at kurset blev klar i januar. Det holdt heller ikke.

Projektet har vokset sig så stort, at det faktisk mere minder om et helt nyt kursus. Det bliver opdateret med pdf symønstre i str. 34-54, syvejledninger til alle projekterne og et ekstra modul med tilretninger. Der kommer arbejdsark til syprøver, som bliver designet så du kan printe dem ud, og bygge dit eget sy-bibliotek op, mens du gennemfører kurset. Og masser af andre skønne opdateringer, der løfter kurset fra et begynderkursus til et decideret grundkursus, som matcher meget af den viden og undervisning, der ellers kun er tilgængelig, hvis du tager en uddannelse indenfor syning.

Det er i hvert fald planen.

Men den kæmper med hverdagen, og især med bloggen, om opmærksomheden.

DERFOR:

Mens jeg arbejder med at færdiggøre opdateringen af Kom Godt I Gang Med At Sy, bliver bloggen nedprioriteret. Der kommer ikke et blogindlæg med en video hver fredag, som du har været vant til.

Jeg vil i stedet bruge de mange timer hver uge til at opgradere videoerne, billederne og teksten i online kurset. Så al den nye viden og de erfaringer jeg har gjort mig, de seneste 5 år, kommer alle online kursisterne til gode.

Der har nemlig et godt stykke tid været en ubalance i hvor jeg har delt min viden. De online kurser, der har et par år på bagen, har ikke fået glæde af alle de nye nuancer og indsigter, jeg har delt på bloggen.

Nu er det på tide at alle de betalende kursister får fuld adgang til den nyeste viden og de mere tydelige sammenhænge mellem syningens forskellige elementer.

Det manglede da bare, ikke?

Hvis du vil være en af dem, der får adgang til det nye materiale så snart det bliver klar, så kan du opgradere dig selv og blive betalende online kursist.

Kom Godt I Gang Med At Sy opdatering

Følg med og lær mere – selvom bloggen holder pause

Hvor længe det tager, før jeg er klar til at lukke dørene op til det opdaterede kursus, tør jeg ikke længere gætte på. Men jeg knokler løs, og gør alt hvad jeg kan for at blive færdig så hurtigt som muligt. Naturligvis uden at gå på kompromis med noget som helst.

Jeg bliver ved med at skrive nyhedsbreve til min mailliste hver uge. Så hvis du ikke allerede er en af de mere end 6000, der får en ugentlig mail, så kan du blive det på nul-komma-fem:

Følg processen med opdateringen af online kurset i nyhedsbrevet<<

 

Online kurserne bliver naturligvis også ved med at være tilgængelige. Og der er virkelig meget at tage fat på, med syteknikker til alle fra dig, der ikke har syet før til dig, der har mange års erfaring.

Har du allerede adgang til et online kursus, så tag blog-pausen som en anledning til at få brugt dit online kursus noget mere. Hvis I ellers er som resten af Verdens befolkning, så er der kun 10% af jer, der rent faktisk har gennemført et helt online kursus slavisk. Måske det var nu, du skulle kigge lidt nærmere på dit online kursus? Måske finder du faktisk svaret på dine spørgsmål i det materiale, du allerede har betalt for at få adgang til.

Har du ikke adgang til et online kursus endnu, så kan jeg kun anbefale dig at få det. Selvom jeg har blogget så meget, som jeg har de sidste 5 år, så er der betydeligt mere viden i online kurserne. Mange flere syteknikker, meget mere teori der er forklaret, så det er til at gå til og giver mening. Og mange flere modeller, du selv kan lave mønstre til.

Find dit næste (eller første) online kursus i butikken<<

 

Mine 5 favoritter fra bloggen

Der er som sagt allerede 300 blogindlæg, du kan kaste dig over. Her får du 5 af mine favoritter, som jeg virkelig synes du skal læse. Har du læst dem en gang allerede, kan de godt tåle en genlæsning.

Hemmeligheden bag nederdele, som næsten ingen kender
Noget af det mest dræbende for sylysten og kreativiteten er, hvis du ikke får brugt dit tøj, når du har syet det. Og en stor faktor i den forbindelse er styling. Noget, der bliver gjort alt for lidt ud af, men har en kæmpe effekt for hvordan du opfatter dit nysyede tøj.

Du skal ikke være bange for at style og prøve forskellige kombinationer med dit tøj. Her får du en guide til at style nederdele med de rigtige bluser.

Hemmeligheden, næsten ingen kender: Sådan bliver du lækker i en nederdel

 

Pas godt på din saks
Godt sygrej er ikke at kimse af, og især din saks er vigtig. Det her var en af de meget spændende artikler at skrive, og ikke mindst researche til. Faktisk viste det sig i min research, at jeg havde stof til 2 artikler om stofsakse. Den ene blev udgivet i Sysidens online symagasin, og den anden kan du læse her:

Få din skræddersaks til at holde i mange år

 

Lav en ny halsudskæring
Er du helt ny i det med mønsterkonstruktion, så start med at lave en ny halsudskæring til dit bedste mønster. Det er ikke så svært, og her kan du lære hvordan du kommer helt i mål med ændringen.
Er du mere rutineret, så tag et kig på online kurset, videoen i blogindlægget stammer fra. Der er mange teknikker og mange små fif, der er taget fra skrædderiet, og som løfter din syning et niveau op.

Lav en ny halsudskæring i dine kjoler og overdele

 

Kend forskel på dine jersey mønstre
Er du en af de mange, der syr meget i jersey, så er du simpelthen nødt til at læse den her artikel. Her kan du se hvorfor nogle af dine jerseykjoler er perfekte, mens andre kjoler efter samme mønster ikke bliver lige så gode. Og du får naturligvis også opskriften på at få det til at blive godt hver gang.

Lav mønstre til jersey stof på den rigtige måde!

 

Holdning i ærmer
Kæmper du med at få dine ærmet til at sidde godt? Glem alt hvad du har lært om rynketråde på symaskine, at “holde til” på overlockeren eller hvad du ellers kaster dig ud i. Tag fuldstændig kontrol over holdningen i dine ærmer med den her syteknik, der er snuppet fra skrædderens sykasse.

Skrædder-tip: Den lille forskel, der gør det nemt at sy ærmer med holdning

 

Så kan du vist godt klare dig et par uger, mens jeg laver online kurset færdigt. Vil du have adgang til det allerede nu, så er du naturligvis meget velkommen indenfor. Opdateringen bliver frigivet til alle, der allerede har adgang, så snart den er klar. Uden ekstra betaling eller noget som helst.

Her kan du tilmelde dig online kurset Kom Godt I Gang Med At Sy<<

Vi ses snart igen

Signe Eriksen / Skaberlyst

Læs også:

4 thoughts on “Nu er det altså på tide…

 1. Lone Sigurdsson says:

  Kære Signe!
  Tak for de mange inspirerende indlæg og bloggen, som er et dejligt opslagsværk.
  God arbejdslyst med dine projekter.
  mvh
  Lone

 2. Kirsten Bladsgaard Jensen says:

  Kære Signe, nu er formulering jo en af dine stærke sider, så du forklarer jo din situation ganske glimrende. Rigtig god arbejdslyst.
  Du har fuldstændig ret – der er masser af blogindlæg at kaste sig over, enten som gensyn, eller for første gang fordi vi andre også har vores at se til. Jeg har ikke fået set alle blogindlæg eller alle videoer. Men jeg er ved at opbygge mit eget system i Microsoft OneNote, så det er let at søge og katalogisere vejledninger og artikler og markere læst eller se senere, vigtigt osv
  Jeg har syet i mange år, men din blog er netop også for os, som er ude over begyndervanskelighederne – det er derfor jeg fortsat hænger på.
  God weekend til dig og din familie.
  Med venlig hilsen Kirsten

 3. Janne says:

  God prioritering, Signe. Glæder mig til den opdatering!
  Jeg indrømmer at jeg hører til den majoritet, som helt sikkert kan finde mere læring i de kurser, jeg allerede har liggende.

 4. Lise says:

  Kære Signe. Jeg vil glæde mig til at følge opdateringerne i Kom godt igang med at sy- kurset, hvor jeg er nået til del 3. Derefter vil jeg glæde mig til bloggen vender tilbage. Så det er jo blot positivt at have så meget at se frem til. God arbejdslyst !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap