Begyndersyning i Århus – syhold hver 2. uge

DKK 1.900,00

Live sykursus for begyndere i Århus. Her kan du arbejde med dine første syprojekter og få hjælp til hele processen. Tekstilformidler Josephine Mahler Boelsmand guider dig igennem fra start til slut. Holdet er for begyndere, der ikke har syet før, og let øvede, der kun har lidt erfaring med at sy.

Onsdage i lige uger: voksne begyndere – TILMELD HER<<
Forår 2020 er udsolgt. Skriv til signe@skaberlyst.dk hvis du vil på venteliste til efterårets begynder/let øvet syhold.

Kategori:

Beskrivelse

Hos Skaberlyst har vi et traditionelt syhold for begyndere og let øvede voksne.

På dette syhold er der plads både til dig, der aldrig har syet før, og dig, der har syet en lille smule, men godt kunne tænke dig at blive guidet lidt mere på vej, inden du kaster dig ud i større projekter på egen hånd.

På syholdet starter vi med at sy simple projekter, som ikke kræver forhåndsviden om syning. Kan du allerede en smule, kan du hurtigt gå videre til projekter, der kræver lidt mere.

Undervisningen foregår i Århus hos Skaberlyst Syværksted, som ligger Nørrebrogade 18 B, 8000 Århus C. Der undervises 3 timer hver anden onsdag. Underviseren er tekstilformidler Josephine Mahler Boelsmand.

Vi har forberedt forskellige projekter, du kan vælge imellem, som sikrer dig en rigtig god start på din syning. De første projekter kan for eksempel være en pude, en mulepose eller en simpel taske. Derefter bevæger vi os over i syning af tøj, hvor vi ligeledes har en række begyndervenlige projekter klar til dig, hvis du ikke selv finder symønstre, du gerne vil sy efter.

Vi starter altså med små overskuelige projekter, hvor alle kan være med.

Men alle de teknikkerne du lærer i starten, vil du også skulle bruge, når du senere kommer i gang med at sy dit eget tøj.

 

Begynder syholdet er til dig der…

 

  • Længe har drømt om at komme i gang med at sy, men ikke aner hvordan du skal gribe det an. Du ved ikke hvor du skal starte eller slutte.

 

  • Gerne vil kunne sy dit eget tøj, men har brug for hjælp fra en underviser, der kan guide dig gennem processen fra start til slut. Du har brug for hjælp til alt fra stofvalg, at følge en syguide, samt arbejdsgangen i et syprojekt.

 

  • Drømmer om at sy puder, tasker eller tøj til dig selv, men ikke tror, det er noget du kan finde ud af. Du har brug for at møde en tålmodig underviser, der kan vise dig, at syning er noget du selvfølgelig også kan lære.

 

  • Lærer bedst, hvis du har en underviser ved din side, som kan hjælpe dig, lige der hvor du er. Måske forstår du ikke de syvejledninger du læser, eller måske har du bare brug for en hjælpende hånd, før du tør kaste dig ud i syningen på egen hånd.

 

  • Allerede har syet lidt, men gerne vil guides videre i et roligt tempo, hvor du kan følge med og stille spørgsmål undervejs. Måske har du syet lidt til hjemmet, og vil gerne i gang med at sy tøj til dig selv.

 

Er du begynder eller let øvet og kan du svare ja til et eller flere af ovenstående udsagn, så er dette sykursus det perfekte valg for dig.

På syholdet bliver du guidet igennem og får hjælp til alle trin i syprocessen fra start til slut. Du lærer at vælge og klippe stof og at sy de rette sømme i den rigtige rækkefølge.

Du får desuden tips og tricks til, hvordan du giver dine syprojekter en flot finish helt fra starten, så selv dine første projekter ikke kommer til at se hjemmelavede ud.

 

Lær symaskinen at kende

På begynder syholdet lærer du først og fremmest symaskinen at kende. Du lærer at skifte og vælge nål, at tråde symaskinen og at indstille den, så søm, nål og tråd passer til det stof og den syteknik, du skal arbejde med.

At kende symaskinen er altafgørende for at du får succes med dine syprojekter – og det er ofte her, selv garvede syere har problemer, når noget i syningen driller. Du slipper for rigtig mange klassiske sy-problemer, fordi du får styr på symaskinen fra starten.

Du lærer desuden en række grundlæggende syteknikker.

Blandt andet lærer du at hæfte dine sømme korrekt, at sy rundt om hjørner og at sy en lynlås i.

En lynlås er relevant i mange af de projekter, du kommer til at sy på kurset, og den er ofte helt uundværlig, når du kommer i gang med at sy tøj til dig selv. En lynlåslukning kan for eksempel bruges i sidesømmen på en nederdel eller til at lukke en kjole i ryggen.

Kurset er bygget op, så du lærer symaskinen at kende samtidig med at du lærer syteknikker, der er helt uundværlige for din fremtidige syning. Alt sammen i et roligt tempo, hvor du har tid til at øve dig og kan spørge til råds undervejs, så du slipper for at gætte dig frem.

 

En god start på syning af tøj til dig selv

Afhængig af hvor hurtigt du fanger de forskellige syteknikker, vil der i løbet af kurset være mulighed for at sy simple tøjdesigns. Det kan for eksempel være en nederdel eller en bluse. Du bliver hjulpet til at vælge et design, der er begyndervenligt, så du får en succesoplevelse og ikke får taget munden for fuld.

På værkstedet har vi symønstre du kan vælge imellem, så du slipper for at stå i stofbutikken og være i tvivl eller ende med at købe noget, der er for svært at sy. Du får også vejledning til hvilket stof du skal vælge til dine projekter, så du ikke bliver overvældet af de mange muligheder, når du står i stofbutikken.

Når vi tager fat på at sy tøj, får du prøvet kræfter med dine aller første tilretninger af symønstre. Det er her vi tilpasser tøjet, så det sidder bedre på dig. Du bliver naturligvis guidet igennem hele processen fra at sætte knappenåle i tøjet til at få det overført til dit symønster, så du fremover vil kunne sy de samme modeller igen på egen hånd – nu bare med endnu bedre pasform.

Har du mulighed for og mod på at sy hjemme mellem undervisningsgangene kan du naturligvis nå længere, end hvis du udelukkende syr hver anden onsdag på syværkstedet. Det er dog ikke et krav, så det er helt op til dig, om du allerede tidligt vil kaste dig ud i at sy på egen hånd, eller om du vil prioritere færre og mindre omfattende projekter, hvor du til gengæld bliver guidet under hele processen.

Vi sikrer at der er tid til alle ved at have små syhold, så du ikke bliver overset i mængden.

Her er der ingen dumme spørgsmål, og du må hellere spørge en gang for meget end en for lidt. Din underviser er klar til at hjælpe dig med lige præcis de udfordringer, du møder undervejs. Du er altså ikke tabt bag en vogn, hvis du sidder med en syvejledning, du ikke forstår.

 

 

 

Fordelene ved et syhold

Der kan være flere grunde til, at et syhold er en god idé for dig.

** Du får sparring og hjælp fra din underviser, der kan hjælpe dig med lige præcis de udfordringer du møder, når du syr.

** Du bliver guidet gennem hele dit syprojekt fra start til slut og har altid mulighed for at spørge din underviser til råds, hvis du er i tvivl om noget.

** Du får stor glæde af at sparre med de andre kursister på holdet. Ofte kan vi lære meget af hinanden og få stor glæde af at se andres projekter. Tit har vi de samme udfordringer, og det kan være en stor hjælp at kigge over skulderen, og se hvordan andre løser et lignende problem.

** Du bliver løbende holdt til ilden, så du ikke går kold i uoverskuelige projekter.

På syholdet får du et sy-boost hver 2. uge, og har desuden mulighed for at arbejde videre med dine projekter på egen hånd mellem mødegangene. Det kan hjælpe dig med at prioritere dine syprojekter og udvikle dine evner inden for din (nye) hobby.

Hvis du aldrig har prøvet at sy før, eller hvis du kun har en lille smule erfaring, er dette syhold det helt rigtige valg for dig.

 

Sådan foregår det

Vi mødes hver anden onsdag i undervisningslokalet hos Skaberlyst.

Forud for den første gang får du tilsendt en mail med en liste over materialer og sygrej, du skal anskaffe og medbringe. Det vil fremgå, hvilke materialer du har mulighed for at købe på værkstedet, samt hvilke du skal købe i andre butikker forud for kurset.

Når vi mødes første gang, vil underviseren introducere det første projekt, vi skal lave. Der er tale om et simpelt syprojekt, som ikke kræver forhåndsviden om syning. Vi går stille og roligt i gang med projektet i et tempo hvor alle kan være med.

Du bliver forholdsvis hurtigt introduceret til og får mulighed for at prøve kræfter med syværkstedets symaskiner. Du bliver guidet i hvordan du tråder symaskinen, og hvordan du syr forskellige sømme.

Hvis du har din egen symaskine, må du meget gerne medbringe den, så du kan sy på den og lære din egen symaskine (bedre) at kende. Har du din egen symaskine skal du huske at medbringe manualen. I den finder du nemlig en masse nyttig viden og information, og du lærer at læse og bruge den på kurset, så den kommer til at blive en god støttesten for dig – og ikke en vildledende brugsforvirring.

Afhængig af hvor hurtigt du lærer teknikkerne, samt hvor meget du arbejder hjemme mellem mødegangene, vil du få mulighed for at sy mere krævende projekter. Det kan for eksempel være, at du ønsker at prøve kræfter med at sy dit eget tøj.

Hvis du ikke har mod på eller mulighed for at sy hjemme, er det også helt fint. Du kan sagtens lære en masse af kun at sy, når vi mødes hver anden onsdag.

 

Sy lommer i jeans

 

Kurset er IKKE for dig, der er øvet syer

Sykurset henvender sig til begyndere og let øvede, så hvis du allerede er i fuld gang med at sy tøj til dig selv, er dette kursus ikke for dig.  Er du allerede mere øvet kan du i stedet med fordel vælge et af onlinekurserne hos Skaberlyst, som du finder i butikken.

Hvis du ikke kan komme til et fast syold, så har vi et online sykursus til begyndere og let øvede. Det hedder Kom Godt I Gang Med At Sy. I det kursus lærer du også de grundlæggende teknikker og principper bag syningen, så du bliver i stand til at sy godt og velsiddende tøj til dig selv. Her følger du undervisningen online hjemme hos dig selv i dit helt eget tempo – men altså uden at mødes med et syhold og en underviser ude i virkeligheden.

Har du allerede været igennem Kom Godt I Gang Med At Sy er live kurset for begyndere ikke for dig. Du ved allerede det, vi skal arbejde med på kurset.

 

Din underviser

Josephine Mahler Boelsmand Underviser på begynder syholdet er Josephine Mahler Boelsmand.

Josephine er uddannet tekstilformidler og har tidligere været højskolelærer, hvor hun har undervist i beklædningssyning.

Udover uddannelsen som tekstilformidler er Josephine uddannet kandidat i didaktik og har i sit speciale beskæftiget sig med mesterlære og undervisning i syning. Her har hun blandt andet undersøgt hvordan man lærer bedst, når det er syning, man skal lære. Den viden får du naturligvis glæde af som kursist på et af Josephines syhold.

Josephine har været ansat hos Skaberlyst siden 2016 og har sammen med Signe Eriksen planlagt og designet moduluddannelsen ”aftenskolelærer i syning”, hvor hun underviser kommende aftenskolelærere i grundlæggende syteknikker. Uddannelsen udbydes af oplysningsforbundet Fora.

Hos Skaberlyst har Josephine også været med til at designe og udvikle online kurset 12 Bluser Og Kjoler Til Levende Stof, som henvender sig til mere rutinerede syere.

 

 

 

Praktisk info og tilmelding

Undervisningen foregår i Aarhus på Skaberlyst syvæksted, som ligger på Nørrebrogade 18B, 8000 Aarhus C.

Syholdet er for voksne begyndere og let øvede.

 

Syhold for begyndere og let øvede

Onsdage i lige uger er der undervisning  for begyndere og let øvede. Undervisningen foregår hver anden onsdag aften kl.17-20, og der er 6 undervisningsgange pr. sæson.

Undervisningsdage i foråret 2020 i de lige uger er:
Onsdage kl.17-20: 4/3, 18/3, 1/4, 15/4, 29/4, 13/5.

Tilmelding:

Ja tak, jeg vil gerne have en plads på begynder syholdet for voksne- KLIK HER<<

 

 

Prisen for et syhold er 1900 kr. for en sæson (6 gange).

Der er max 6 deltagere på holdet. Er holdet fyldt kan du skrive til signe@skaberlyst.dk og komme på venteliste.

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Begyndersyning i Århus – syhold hver 2. uge”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *