Personligt grundmønster til kjoler og overdele – 2 dages workshop

DKK 2.900,00

På workshoppen “Personligt grundmønster til kjoler og overdele” lærer du at tilrette et grundmønster, som er fundamentet for at udvikle dine egne symønstre – alle med en super god pasform og lige det design, du drømmer om.

Kom med på næste workshop her:

Kategori:

Beskrivelse

 2-dages Workshop: Personligt grundmønster til kjoler og overdele

 

 

På denne workshop lærer du, hvordan du får en bedre pasform i dit tøj, når du syr. Du får tilrettet et personligt grundmønster til kjoler og overdele i vævet stof. Og du kommer i gang med at designe og konstruere dit første personlige symønster.

På workshoppen kommer vi igennem:

  • De vigtigste elementer i en god pasform. Du får en god baggrundsviden for, hvorfor det er svært at købe og sy tøj, der sidder godt.
  • Du får tilrettet et grundmønster, så det passer til lige netop dig. Et grundmønster, du efterfølgende kan bruge som udgangspunkt til at udvikle dine egne designs, så du kun behøver tilrette småting i dit tøj fremover.
  • Du kommer i gang med dit første design ud fra dit nye grundmønster.

 

På workshoppen tilretter vi et kjole grundmønster, så det kommer til at passe til din figur. Du kan bruge dit grundmønster som udgangspunkt for nye symønstre til kjoler og overdele i vævet stof.

 

Efter workshoppen kan du vinke farvel til  buler af stof på ryggen og arme, der ikke kan løftes. Det er også slut med tøj, der strammer om bryster og bagdel – eller det modsatte, hvis det er det, du oplever gang på gang. Pasformen kommer på plads, og herefter er du klar til at lege med dine egne designs.

 

Det får du i løbet af workshoppen:

* Viden om forskellige kropstyper og pasformer.

* Viden om, hvad en god pasform er og hvordan du spotter den. Og ikke mindst hvad du skal ændre i dine mønstre, for at opnå en god pasform.

* Undervisning i de tilretninger, du har brug for.

* Tilrettet dit eget personlige grundmønster, som du fremover kan bruge som udgangspunkt for nye mønstre, du selv designer.

* En masse ny viden og A-Ha oplevelser omkring tøj og pasformer.

Du vil efter workshoppen vide, hvordan du finder balancen i tøjet, hvad du skal gøre, for at forbedre den, og dermed forbedre pasformen. Du lærer også hvilken betydning dine skuldre har for en god pasform, og hvorfor de er meget vigtigere end både hoftevidde og topmave.

 

Personligt grundmønster til kjole

 

Få en god pasform i det tøj, du selv syr

Har du lært at leve med (men er godt træt af):

*  Folder på ryggen i dine kjoler
* Ærmer der strammer
* Skjorter, der ikke kan knappes over barmen
* Eller noget helt fjerde eller femte?

Eller har du bare givet op på pasform, og går nu kun i jersey og andet strik?

Sådan behøver det ikke være!

Du kan komme til at føle dig godt tilpas i både kjoler, bluser og skjorter i vævet stof. Det er nemlig ikke dig, den er gal med. Det er (bare) tøjets pasform, der ikke passer til din krop, og du er langt fra den eneste, der kæmper med det.

Uanset om du er lidt større eller mindre end gennemsnittet, og derfor oplever at tøjet generelt er lidt for småt eller for stort, eller om du er så meget ved siden af standard størrelserne, at du faktisk ikke kan købe tøj, du har det godt i, er der hjælp at hente.

Der er også hjælp at hente til dig, der passer almindelige standardstørrelser, men gerne vil have helt styr på detaljerne, og ikke mindst have et godt fundament at designe dine egne symønstre ud fra.

 

Uanset hvordan din krop har valgt at se ud, så er det muligt at sy tøj med en god pasform. Tøj, der er behageligt at have på hele dagen, og som passer med din personlige stil.

 

Med et personligt grundmønster får du et professionelt fundament at arbejde ud fra, når du vil have styr på alle elementerne, og selv bestemme hvordan dit tøj skal føles og se ud.

 

 

Et personligt grundmønster til kjoler og overdele er ideelt til dig, der:

* Gerne vil have en bedre pasform i dine kjoler og overdele.

* Drømmer om at lave dine egne symønstre fra bunden, og vil have et solidt fundament.

* Ikke gider bruge de næste mange år af din sytid på at tilrette pasformer, men hellere vil skyde genvej og få glæde af de 15 års erfaring, der er bygget ind i grundmønstrene fra Skaberlyst.

* Er træt af at bruge timevis på at sy tøj, der alligevel ikke sidder bedre end det, du kan købe. (Eller i værste fald faktisk sidder værre)!

* Har syet noget tid, og har nogenlunde styr på hvordan almindelige købe mønstre fungerer. Du skal have prøvet at sy tøj til dig selv, for at få det optimale ud af denne workshop.

 

Vil du gerne have et personligt grundmønster? Se de næste ledige datoer i bunden af siden.

 

Personlige grundmønstre og tilretninger som dem, vi kommer til at lave på workshoppen, er ikke for begyndere. Har du aldrig syet før, er denne workshop ikke det optimale sted at starte. Begyndere kan med fordel starte med dette online kursus <<

 

Derfor passer tøjet ikke som det skal – og sådan får du det til at passe

Vidste du, at det tøj og de snitmønstre, du kan købe i butikkerne, er lavet ud fra et system, der er baseret på at lave tøj, der ser godt ud på fotomodeller frem for på almindelige kvinder?

På workshopen finder du ud af, hvordan:

  • Hele 85% af danske kvinder adskiller sig fra fotomodeller, og hvorfor det har så stor indflydelse på det tøj og de symønstre, du kan købe i butikkerne.
  • Du lærer også hvordan du alligevel får udviklet symønstre, der giver dig velsiddende tøj – selvom du er blandt de 85%, der ikke har modelmål.

 

Hvis du vil undgå de problemer, du lige nu har med pasformen i dit tøj, så er et personligt tilrettet grundmønster den sikre vej. Et tilrettet grundmønster tager nemlig højde for, hvordan du adskiller dig fra de standarder, der bruges i købetøj og standard symønstre.

 

Personligt grundmønster til kjole og overdel

 

Nye standarder for grundmønstre

Hos Skaberlyst har vi gjort op med den traditionelle måde at lave grundmønstre på. Vi har i efteråret 2016 og foråret 2017 set på alle vores erfaringer med tilretninger og personlig pasform.

15 års arbejde med tøj indenfor både skrædderi og industriel tøj produktion er blevet analyseret og vendt på hovedet. 5 års erfaringer med undervisning i tilretning og mønsterkonstruktion er tilføjet puljen, og vi har set på grundmønstrene med nye øjne.

Resultatet er blevet et helt nyt kjole grundmønster, der tager højde for rigtig mange af de problemer, der er i traditionelle symønstre.

 

Vi har opdateret grundmønsteret, så det passer til moderne nordiske kvinder. Vi har bygget form og facon ind i mønsteret på en ny måde, som tager højde for at man får maksimal bevægelighed, selvom tøjet er figursyet og tætsiddende.

 

Det betyder en meget bedre pasform allerede i udgangspunktet. Og dermed færre tilretninger inden dit grundmønster sidder, som det skal.

Men selvom vi har opdateret og markant forbedret grundmønsteret, så er det stadig standardstørrelser. Der er derfor stadig brug for tilretninger for at få den helt rigtige personlige pasform. Og det er netop det, vi arbejder med på denne workshop.

 

 

Personligt grundmønster til kjole

 

Sådan foregår workshoppen

Et grundmønster er et mønster uden design. Det er en tæt figursyet model, der tager højde for kroppens skævheder og finurligheder, og giver en overordnet god pasform uden folder og trækninger i stoffet. Tænk på en klassisk figursyet kjole, der går til  knæene, har lange ærmer og en tæt halsudskæring – så har du et grundmønster.

Det tilrettede grundmønster er dit lærred, som garanterer dig den gode pasform. Det giver dig de bedste muligheder for at bygge det rigtige design ind i dine kjoler og overdele, så du får skabt lige det tøj, du drømmer om.

Designet skal du først arbejde ind i mønsteret bagefter.

På workshoppen kommer vi både igennem tilretningen af grundmønsteret og vi når også at snuse til dit første design.

 

DAG 1.

På workshoppens første dag starter vi med et lille foredrag omkring pasformer. Du lærer hvad der skal til, for at tøjet har en god pasform. Og hvad der ofte går galt, når det ikke er tilfældet.

Derefter skal vi i gang med at tilrette prøvemodeller. Tilretningen foregår parvis under kyndig vejledning af dameskrædder og mønsterkonstruktør Signe Eriksen.

Inden workshoppen skal du tage dine mål, og sende dem på mail til signe@skaberlyst.dk. Så sørger jeg (Signe) for at der er en opsyet prøvemodel til dig i din størrelse, når du kommer på workshoppen.

Under første tilretning finder vi de ændringer, du skal have lavet, og du får vist hvordan du skal lave dem. Derefter skal du selv i gang med dit grundmønster, hvor du laver ændringerne i mønsterpapiret.

For at optimere pasformen mest muligt, skal du sy endnu en prøvemodel efter dit tilrettede grundmønster. Prøvemodellen syes i staut (ubleget lærred), som med sin stivhed afslører selv den mindste fold og trækning – præcis det, vi gerne vil finde og fjerne.

Sidst på dagen konstruerer vi ærmer fra bunden, så de kommer til at passe perfekt til dit tilrettede grundmønster.

 

DAG 2.

Anden dag på workshoppen starter med et lille foredrag om stil, design og kropstyper.

Du lærer også, hvordan du helt lavpraktisk arbejder med dit grundmønster, når du skal i gang med at udvikle dine egne symønstre.

Vi får finpudset grundmønstre og ærmer, og så tager vi hul på at designe.

Du lærer nogle enkle ændringer, du kan lave i dit grundmønster, for at få et nyt design. Bl.a. lærer du at:

  • Flytte dit brystindsnit til en ny placering
  • Lave en løsere pasform i dine kjoler og bluser
  • Ændre halsudskæringen
  • Tilføje vidde til underdelen i din kjole.

 

Når dit grundmønster er helt færdigt, går du i gang med at udvikle dit første symønster. Hvor langt du når i denne del af processen kommer an på, hvor meget arbejde der har været med selve grundmønsteret. Du kan ikke regne med at komme hjem med et færdigt stykke tøj, men de fleste vil nå at få tilrettet en prøvemodel af deres første design.

Efter workshoppen får du adgang til et online rum, hvor du kan downloade nogle af de guides og hjælpemidler, vi har brugt under workshoppen.

 

Personligt grundmønster til kjole

 

Jeg vil gerne have et grundmønster til nederdel. Kan jeg bruge mit kjole grundmønster til det?

Mange tror, at man kan bruge det nederste af kjolen som et grundmønster til nederdel. Det kan man desværre ikke. Kjoler og overdele hviler på kroppen over skuldrene og i nakken, og hænger løsere ned over kroppen. De sidder ikke helt tæt i taljen, for hvis de gjorde, kunne du ikke bevæge dig i tøjet.

Nederdele derimod hviler på kroppen i taljen, og her er de noget tættere end kjoler og overdele, for at de kan blive siddende. Alternativt ville de falde længere ned på hoften i brug, og det vil give en dårligere pasform i nederdelen.

Hvis du lige nu er mest interesseret i at få lavet et grundmønster til nederdel, så kig nærmere på denne online workshop, hvor du lærer lige netop det.

 

Det får du IKKE på denne workshop:

* Du får IKKE undervisning i syteknikker. Det er pasformerne og tilskærings teknikkerne, der er fokus på.

* Du får IKKE undervisning i grundlæggende elementer som trådretning, sømrum, hvordan man tråder en symaskine osv. Hvis du ikke kender til disse ting, skal du starte et andet sted, nemlig med online kurset  Kom Godt I Gang Med At Sy, som du finder ved at klikke her <<

* Du får højst sandsynligt ikke færdigsyet tøj med hjem. Vi syr i staut og prøvestof, og der er stor sandsynlighed for at jeg klipper i dine prøvemodeller, for at få lavet de rigtige tilretninger. Så det er ikke på denne workshop, du skal sy i din fineste silke. Den får du til gengæld det bedste ud af bagefter, når du laver mønstre efter dit nye grundmønster.

* Du får IKKE et grundmønster til jerseykjoler og tætsiddende t-shirts. Du kommer hjem med et grundmønster til vævet stof. Det kan ændres, så det bliver velegnet til strikstof med rimelig fasthed i stoffet, og uden elastan. Men du kan ikke lave det om til et jerseymønster uden indsnit.

 

TIL GENGÆLD

>> Går du hjem fra denne workshop en hel del klogere på, hvordan kroppen og mønstrene hænger sammen.

>> Du går hjem med et grundmønster, der passer lige præcis til dig!

>> Og du ved, hvordan du bruger dit grundmønster som fundamentet for nye designs.

 

Vent med at sy, til skrædderen har tjekket dit mønster

På workshoppen bliver du undervist af dameskrædder og mønsterkonstruktør Signe Eriksen.

Signe har mere end 15 års erfaring fra både skrædderi, industriel tøjproduktion og undervisning i tilretning, mønsterkonstruktion og syning.

De teknikker, du bliver undervist i på workshoppen, er en blanding af det bedste fra skrædderiet og industrien. De bygger på erfaring fra flere tusinde tilretninger i modeindustrien, flere hundrede tilretninger på individuelle kvinder (skrædderkunder og kursister) og nyudviklede teknikker, der gør tilretningerne mere let tilgængelige og pasformerne i tøjet markant bedre end du er vant til.

 

 

workshop i tilretning af kjolegrundmønster

Se på billedet her, hvor stor en forskel det gør, at få lavet de rigtige tilretninger.

Hvis du ser på “før” billedet, kan du se folderne på forstykket ned mod maven og poserne af stof på ryggen. Det er væk på “efter” billedet, hvor grundmønsteret er tilrettet til at passe kroppen. (Og nej, jeg trækker ikke maven ind på efter-billedet).

På workshoppen viser jeg dig hvordan du læser din prøvemodel for at finde problemerne. Og hvordan du får dem rettet.

 

Tilmelding og praktisk info:

Forplejning: Der er frugt/kaffe/te/snacks i løbet af dagen. Du skal selv sørge for frokost.

Mønster til prøvemodel: Vi arbejder ud fra Skaberlysts grundmønstre og opsyede prøvemodeller. Du skal ikke forberede noget inden workshoppen, andet end at sende dine mål til underviseren. På workshoppen tegner du Skaberlyst grundmønster af i din størrelse, og syr selv endnu en prøvemodel i staut.

Antal deltagere: max. 8

Pris: 2900.-

Sted: Alle tilretnings workshops foregår i Skaberlyst syværksted, Nørrebrogade 18B, 8000 Århus C. Sylokalet ligger på 2. sal.

I vores hyggelige sylokale er der klippeborde til alle. Symaskiner kan lånes i begrænset omfang. Giv besked på forhånd, hvis du gerne vil låne en symaskine.

Vi har også en lille butik i sylokalet, hvor du bl.a. kan købe linealer, tape, mønsterpapir, staut, knappenåle og andet sygrej i god kvalitet til gode priser.

HUSK: almindeligt sygrej og grej til mønsterkonstruktion.
Du får en mail ved tilmelding med alle vigtige informationer og materiale liste.

Tilmelding: Du er sikret en plads på en workshop, når du har købt den i netshoppen. Det kan du gøre ved at følge linket herunder ud for den dato, der passer dig bedst.

Forår 2021

 

DATO:  12-13 februar 2021

TID: 9-17 fredag og 9-16 lørdag

Tilmeld dig workshoppen 12-13 februar her <<  Udsolgt

 


 

DATO:  5-6 marts 2021

TID: 9-17 fredag og 9-16 lørdag

Tilmeld dig workshoppen 5-6 marts her << Udsolgt


 

DATO:  23-24 april 2021

TID: 9-17 fredag og 9-16 lørdag

Tilmeld dig workshoppen 23-24 april her <<  Udsolgt

 


For dine penge får du:

* Tilrettet dine prøvemodeller af skrædder & mønsterkonstruktør Signe Eriksen.

* Undervisning i tilskærings teknikker baseret på dine personlige tilretninger.

* Vejledning i at tegne dine ændringer ind på dit mønster.

* Et færdigt og tilrettet grundmønster, du kan bruge som udgangspunkt til fremtidige symønstre.

* Designet din første kjole eller bluse ud fra dit grundmønster.

** BONUS: adgang til et online rum, hvor du kan downloade forskellige guides og hjælpemidler, der gør arbejdet med dine nye symønstre nemmere.

 

Tidligere kursister siger:

Jeg vil helt klart anbefale dig at tage på et kursus hos Signe og få lavet dit eget grundmønster. Det er et fantastisk, intenst og udbytterigt kursus. Jeg nyder godt af et velfungerende grundmønster. Og – det er helt sikkert at jeg aldrig selv ville kunne lave de rettelser der blev foretaget med tæt vejledning fra Signe”.  – Tove Bjerrum

 

Personligt grundmønster til kjole

Passer datoerne dig ikke?

Passer datoerne ikke med din kalender, eller er der allerede udsolgt af de planlagte workshops, kan du tilmeld dig denne særlige “live” mailliste- Listen er de første, der får besked om nye live kurser fra Skaberlyst: http://eepurl.com/B-nyb

Har du allerede et grundmønster?

Savner du hjælp til at komme videre med dit grundmønster, så kom med på et weekendkursus i syning og tilskæring. Her går vi skridtet videre, og designer nye symønstre fra bunden. Du kan få hjælp til mønsterkonstruktion, tilretning af prøvemodeller, syteknikker, stofvalg og hvad du ellers måtte have brug for at få et professionelt input til.

Læs mere her <<

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Personligt grundmønster til kjoler og overdele – 2 dages workshop”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *