Lynlåse – Online Workshop i Syteknikker

DKK 349,00

Kr. 349.-

Lær at sy lynlåse rigtigt i tøjet, og at vælge den rigtige lynlås.
Workshoppen indeholder 13 forskellige syteknikker med lynlåse. Der er både lynlåse egnede for begyndere og avancerede syteknikker til dig, der har syet i mange år.

Kategori:

Beskrivelse

På workshoppen bliver du præsenteret for 4 forskellige typer lynlåse og du lærer 13 forskellige syteknikker, du kan bruge til at sy lynlåse i tøjet. Du bliver fortrolig med almindelige, delbare og usynlige lynlåse, og lærer hvordan de skal syes, for at tøjet får en flot finish.

Hvad går workshoppen i lynlåse ud på?

Denne online workshop i lynlåse lærer dig både at vælge den rigtige type lynlås til dit projekt, at placere den i den rigtige søm og at sy den i, så den sidder som den skal.

Nogle lynlåse kan bruges til flere teknikker og i flere variationer, og der lærer du de forskellige muligheder og at vælge mellem dem. Andre lynlåse kan kun bruges til en enkelt eller 2 teknikker, og der lærer du at sy de teknikker og naturligvis bliver du også undervist i, hvorfor de lynlåse ikke er smarte at bruge til andre teknikker.

Du lærer både at sy lynlåse i og at afslutte kanterne i tøjet omkring lynlåsen på forskellige måder. Du får også forskellige tips til at få bedre finish omkring dine lynlåse, så indersiden af tøjet også bliver pæn, og så de forskellige lynlåse ikke får sømmene til at bule.

Kort sagt lærer du at bruge lynlåse som en helt naturlig del af det at sy tøj, så du kan arbejde med mere avancerede designs og metervarer, uden at være begrænset i valg af snit, halsudskæringer og pasform, fordi du ikke behøver tænke over, om du kan komme i tøjet – det kan du altid, når du kan sy en lynlås i en søm, og ved hvilken søm, du skal sy lynlåsen i.

Kender du de her tanker og oplevelser med lynlåse?

*  Du vil helt vildt gerne sy noget mere avanceret tøj til dig selv, men hver gang du ser et mønster, hvor der står du skal bruge en lynlås, går du lidt i panik og skynder dig enten at vælge et andet mønster eller vælge stof med så meget stræk, at du kan få ekspedienten i stofbutikken til at give dig ret i, at så behøver du ikke en lynlås.

*  Du har prøvet et par gange med lynlåse, men det lykkes ikke rigtigt. De bliver meget synlige i sømmen, og det ser bare kikset ud. Du har ellers også prøvet med usynlige lynlåse, men du kan simpelthen ikke se, hvordan de nogensinde skulle forsvinde helt væk.

*  Selve lynlåsen går det egentlig meget godt med at sy i. Problemet er at få ordnet kanten foroven på en ordentlig måde. Det er endnu ikke lykkes dig at få syet pæne (nok) afslutninger i enderne af dine lynlåse.

*  Du kan sy 2-3 forskellige teknikker med lynlåse så det bliver rigtig flot, men du vil gerne have udviddet din værktøjskasse og have endnu flere teknikker at vælge imellem. Du er klar til at lære noget mere avanceret end det, du allerede er ret god til.

Hvis du kender bare en af de her tanker om lynlåse, så er denne workshop helt klart noget for dig. Du lærer det, du er i tvivl om, helt fra bunden, og får både ebøger med tekst og billedserier og video guides at støtte dig til, når du skal sy  lynlåse i tøjet.

Lynlåse - Online workshop i syteknikker

Hvad er problemet med lynlåse, siden de kræver en hel workshop?

Problemet med lynlåse er, for det første, at de kræver lidt øvelse. For det andet er de forskellige typer lynlåse udviklet til bestemte formål. Hvis man prøver at sy en lynlås i med en syteknik, der ikke er beregnet til den lynlås, vil resultatet sjældent blive godt.

Desværre tror de fleste af os, at det er os, der er noget galt med, hvis tingene ikke lykkes bare nogenlunde i første omgang. Derfor giver mange op og konstaterer bare at “det kunne jeg ikke finde ud af”. Men rigtig mange (måske også dig?) mangler faktisk bare en portion helt grundlæggende viden om, hvordan lynlåse fungerer, og hvad de forskellige typer er egnet til, for at få det til at lykkes.

For at få succes med at sy lynlåse i tøjet har man bl.a. brug for viden om, hvordan man stabiliserer stoffet, så det er klar til at få en lynlås syet i, uden at sømmen begynder at bule og blive trukket ud af facon. Og så er der også de specielle redskaber som fx. specielle trykfødder, som kan være en anelse skræmmende at tage i brug, når man hverken ved hvad de kan eller hvordan de skal bruges. Men det lærer du i denne online workshop.

Denne workshop giver dig al den viden, du har brug for, for at vide hvad du skal øve dig i, når du går i gang med at sy lynlåse i tøjet. Du slipper for at gætte dig frem, og du slipper for at risikere at ødelægge dit tøj ved at vælge en forkert lynlås eller forberede stof og mønster på en forkert måde (for eksempel slet ikke). Så din eneste opgave er faktisk bare at øve dig i de syteknikker, du lærer på workshoppen.

Lynlåse - Online workshop i syteknikker

Det lærer du på denne online workshop i lynlåse

Hvis du tager alle modulerne i denne online workshop en efter en, så kan du faktisk ret meget, når du er færdig. Workshoppen indeholder 13 forskellige teknikker til at sy lynlåse i tøjet, og 12 “tillægs teknikker”, som sikrer en god finish både omkring selve lynlåsen og i de kanter, lynlåsen går ud til.

Når du er færdig med workshoppen kan du sy de lynlåse, du vil komme til at få brug for, når du syr tøj til dig selv. Du lærer både at sy de mest almindelige typer lynlåse, som fx. usynlige lynlåse i  kjoler og nederdele, gylp lynlåse i bukser og delbare lynlåse i jakker.

Du lærer også nogle mere specielle teknikker, som fx. en skjult lynlås, der er den traditionelle teknik, som blev brugt i dametøj før man opfandt den usynlige lynlås. Du lærer at sy lynlåse i i hånden, så det bliver næsten usynligt, og du lærer forskellige teknikker til at bruge lynlåse dekorativt og som en del af designet.

Med andre ord får du opbygget en værktøjskasse med syteknikker til at sy lynlåse, der strækker sig fra den simpleste teknik, der er hurtig og super god at starte med, til skrædderteknikker og avancerede detaljer i lommer og som pynt. Du får altså udvidet dine muligheder for at tænke lynlåse ind som en del af designet i tøjet, og kan fremover vælge helt at skjule lynlåsen eller lave den som en bevidst synlig detalje i tøjet.

Indholdet i workshoppen – modul for modul

Workshop i Lynlåse – Modul 1

Her får du en solid baggrundsviden om lynlåse og hvilke typer lynlåse du kan bruge til hvilke teknikker. Du bliver præsenteret for de forskellige typer af lynlåse og lærer hvor det er smart at placere dem og hvorfor.

 

Workshop i Lynlåse – Modul 2

Her lærer du nogle af de første tillægsteknikker, som er at korte lynlåse af, hvis de er for lange. Når du kan de metoder, du lærer her, behøver du ikke bruge energi på at finde lynlåse der passer præcis i længden, og du slipper for at den ekstra længde sidder og  fylder inde i tøjet.

 

Workshop i Lynlåse – Modul 3

I dette modul er der flere tillægs teknikker, hvor du lærer forskellige afslutninger af kanterne over lynlåsen. Hvilke afslutninger, du skal bruge, kommer an på hvilke lynlåse, du syr i, så dette modul er et, du kommer til at vende tilbage til flere gange, efterhånden som du får syet de forskellige lynlåse.

 

Workshop i Lynlåse – Modul 4

Her lærer du at sy en midtsyet lynlås, som er den nemmeste teknik til isyning af lynlåse. Teknikken er rigtig god til begyndere, og et godt sted at starte, hvis du er lidt utryg ved at sy lynlåse i det hele taget.

 

Workshop i Lynlåse – Modul 5

Her lærer du at sy en skjult lynlås, som er den “gode gamle” teknik, der bruges i traditionel skrædderi. Dette er ikke det samme som en usynlig lynlås, som er en helt anden type lynlås. Men alt det får du helt styr på i løbet af workshoppen. Du lærer at sy en skjult lynlås både i hånden som man gør i skrædderiet og på maskine, så du kan veksle alt efter hvilket tøj, du syr. Er du til vintage kjoler og retro syning, er det denne teknik, du bør øve dig mest i.

 

Workshop i Lynlåse – Modul 6

I dette modul lærer du at sy en usynlig lynlås. Det er en moderne teknik og den absolut mest brugte i dametøj i dag. Teknikken kræver en helt speciel type lynlås, og du lærer både at kende forskel på usynlige lynlåse og almindelige lynlåse, så du ikke kommer hjem fra stofbutikken med en forkert lynlås, og så lærer du at sy den i både med og uden en special trykfod.

 

Workshop i Lynlåse – Modul 7

I dette modul lærer du 2 variationer af delbare lynlåse.  Delbare lynlåse er udviklet til tøj, der skal åbnes helt, og som ikke er alt for sart. De bruges primært til jakker og forskellige udgaver af hættetrøjer, veste og udetøj. Du kan i princippet godt bruge de delbare lynlåse til andre teknikker, men du lærer også hvorfor dette ikke er en super god idé.

 

Workshop i Lynlåse – Modul 8

Når du bliver lidt mere rutineret får du måske lyst til at eksperimentere med at bruge lynlåse som en design detalje i tøjet. Det får du mulighed for med dette modul, der lærer dig 3 forskellige variationer af synlige lynlåse. Du kan bruge disse teknikker til at sy lynlåse dekorativt i tøjet – både funktionelt og kun som pynt.

 

Workshop i Lynlåse – Modul 9

I dette modul lærer du at sy en gylp lynlås. Gylpen er traditionelt en herrelukning, men den er blevet populær i dametøj, især i bukser og denim nederdele. Jeg har lært flere forskellige variationer af gylp lynlåsen, og den teknik jeg lærer dig i denne workshop er en blanding af de metoder, jeg synes fungerer bedst, så du får den variation, der er absolut lettest at sy.

 

Workshop i Lynlåse – Modul 10

Modul 10 er endnu et af de mere avancerede moduler til dig, der er mere rutineret. Her lærer du at sy lynlåse i lommeåbninger. Du lærer 3 forskellige variationer af lommer, der er lukket med lynlås, bl.a. paspoleret lomme med lynlås (hvis du udelader lynlåsen, så har du en almindelig paspoleret lomme). De kræver en smule øvelse, men når du først får “knækket koden” er det faktisk ikke så svært, som det kan lyde, og teknikkerne kan løfte dit tøj op på et nyt mere professionelt niveau.

 

Workshop i Lynlåse – Modul 11

Lidt et bonus modul, som ikke har med tøj at gøre. I dette modul lærer du 2 teknikker, der egner sig til at sy lynlåse i pyntepuder og tasker som fx. makeup punge eller skuldertasker. Du kan også eksperimentere med at bruge nogle af de andre lynlåse teknikker i puder og tasker, men disse 2 variationer er de mest brugte og nemmeste at sy.

 

Workshop i Lynlåse – Modul 12

I det sidste modul får du en tjekliste til at få det bedste resultat med dine lynlåse. Det er en oversigt over workshoppens absolut vigtigste elementer, som du nemt kan slå op i senere, når du har brug for at blive mindet om alle de genveje, du har lært på workshoppen.

 

>>Få adgang til hele workshoppen med det samme – Klik her<<

 

Lynlåse - Online workshop i syteknikker

 

Workshoppen i lynlåse er til dig, der…

…Ikke er helt grøn indenfor syning, men ikke har syet lynlåse i før, og gerne vil lære det rigtigt. Måske er du helt på bar bund i forhold til hvordan du skal gribe det an, eller måske har du en idé om det, men er på ingen måder sikker i din sag. Du vil blive guidet til en god start med lynlåse, og kan starte med 1 eller 2 af teknikkerne, og gå videre til de andre, når du er blevet fortrolig med at anvende de første varianter.

… Har styr på en enkelt eller 2 teknikker, og er ved at være træt af at alle dine lynlåse er syet i på samme måde. Du kan se i tøj du køber og tøj andre syr, at der er mange flere muligheder, men du ved ikke hvordan du skal få taget hul på at eksperimentere, og du har ikke fundet nogle syvejledninger, der kan guide dig igennem på forståelig vis.

…Syr lynåse i dit tøj, men (næsten) aldrig er helt tilfreds med resultatet. Du mangler nogle tips til finish og til at få det helt perfekte resultat, der går i et med tøjet og designet.

…Egentlig godt kan sy lynlåse i tøjet, og faktisk kan klare dig med den viden, du allerede har, men gerne vil have endnu mere baggrundsviden omkring lynlåse (indrøm det bare, du er en synørd, og suger al den viden til dig, du kan støve op), og du vil gerne lære nogle mere avancerede teknikker.

…Gerne vil inspireres til nye måder at bruge lynlåse på, og have nogle input til lidt anderledes teknikker, der ikke bruges så ofte, men kan være lige det, der giver dit tøj et ekstra pust af design og personlighed.

Workshoppen i lynlåse er IKKE til dig, der…

…er helt nybegynder, og aldrig før har syet tøj (eller kun meget lidt, og uden den store succes). Du vil højst sandsynligt blive overvældet og føle at du skal lære alt for meget for at kunne sy tøj med lynlåse. Start i stedet med dette online sykursus, hvor du lærer 1-2 variationer af alle de forskellige teknikker, du skal kunne, for at sy tøj – også lynlåse. Senere kan du dykke ned i de mere specialiserede ebøger og workshops, som fx. denne workshop i lynlåse.

…ikke har planer om at sy tøj, men godt lige kunne bruge et tip til at sy en lynlås i en pude. Selvom der er en enkelt teknik i denne workshop, der er beregnet til puder, og flere af de andre, der kan bruges, så vil det højst sandsynligt være lidt overkill for dig at tage hele workshoppen. Du kan helt sikkert finde en brugbar teknik på youtube.

…allerede kan 1 eller 2 teknikker, og på ingen måder føler du mangler noget. Afhængig af, hvad du drømmer om at sy, kan du godt klare dig en hel sy karriere uden at kunne alle de teknikker, du lærer i denne workshop. Så hvis du er ligeglad med at have flere valgmuligheder med lynlåse, så brug din tid på noget andet, der betyder mere for dig.

Workshoppen starter når du er klar

Det særlige ved en online workshop er, at den foregår online. Det vil sige, at du ikke skal ud af døren for at være med, og derfor ikke behøver tænke på, om du nu kan finde et tog, der er fremme i rette tid, og hvordan du kommer hjem igen.
Faktisk behøver du heller ikke tænke på, om du kan den dag, workshoppen er, for den starter bare når du er klar. Så snart du har købt og betalt din plads, får du adgang til det online rum, workshoppen foregår i, og så kan du sådan set gå i gang med det samme.

Workshoppen er delt ind i moduler, der guider dig igennem de forskellige teknikker med lynlåse, og du kan enten tage modulerne et ad gangen i den rækkefølge, de bliver præsenteret, eller du kan hoppe frem og tilbage i dem, som du har lyst.

Får du på et senere tidspunkt brug for at gense nogle af videoerne eller læse et helt modul igen, så gør du bare det. Det hele er tilgængeligt i online rummet, og du kan downloade indholdet til din computer eller ipad/tablet, så du ikke er afhængig af internetforbindelse.

Sådan foregår online workshoppen i lynlåse

Når du har tilmeldt dig workshoppen får du en mail med login til online rummet. Workshoppen holder til i Simplero, som er et dansk udviklet system, der er helt genialt til online kurser og workshops. Du skal have et Simplero ID for at kunne logge ind i workshoppen, og det får du helt automatisk tilsendt på mail. Du kan ændre din adgangskode, og hvis du har flere forskellige Simpleo ID’er kan du lægge dem sammen (det gør jeg selv – jeg har mere end 10 forskellige kurser på mit private Simplero id, og jeg elsker at det hele er samlet et sted).

Lynlåse - Online workshop i syteknikker til lynlåse

Når først du er logget ind, har du adgang til hele workshoppen med det samme. Jeg anbefaler at du starter med lektion 1, men det er sådan set op til dig selv, hvordan du vil gribe din workshop an.

Modulerne behandler hver sin teknik, og du kan enten lave syprøver og på den måde teste alle teknikkerne af, eller lade dem ligge og vente på at du en dag får brug for dem. Det er helt op til dig selv. (TIP: du får sjældent brug for noget, du ikke ved eksisterer, så jeg anbefaler at du lige tager et kig på alle modulerne, så du ved hvilke muligheder, du har).

Fordelen ved at have alle disse teknikker som en online workshop, frem for fx. en trykt bog, er, at hvis der kommer opdateringer, så har du automatisk adgang til dem. Din adgang bliver ikke forældet, og du bliver ikke “smidt af holdet” når nye deltagere starter op.

Lærer jeg nye teknikker hen ad vejen, som jeg synes skal være en del af workshoppen, så opdaterer jeg, og du får adgang til opdateringerne ganske gratis, når du er registreret som deltager på workshoppen. Skulle jeg finde på at hæve mine priser på et tidspunkt, så bliver det ikke dyrere for dig at have adgang til workshoppen – nye priser vil altid kun gælde for nye deltagere.

Det kan være en god idé at downloade materialet til din computer,  ipad eller tablet, hvis du gerne vil kunne bruge det uafhængigt af internettet, men ellers har du altid adgang til workshoppen, når bare du har adgang til internettet og kan huske dit login til Simplero. Glemmer du din adgangskode, kan du nemt bede om en ny via Simplero.

Hvad koster det at lære 13 forskellige syteknikker med lynlåse og have permanent adgang til opdateringer?

Det koster faktisk ikke mere end at købe en bog. Du får adgang til online workshoppen i lynlåse for bare 349 kr. Det kan lade sig gøre til den pris, netop fordi det er online, og jeg ikke skal tage en hel dag ud af kalenderen og leje lokaler osv., hver gang jeg vil holde en workshop.

Og du kan passe workshoppen ind i din egen kalender, som det nu kan lade sig gøre, og behøver heller ikke tænke på transport og barnepige eller hvad der nu kan være af udfordringer ved at skulle ud ad døren. Dejlig nemt, ikke?

>>Klik her for at lære at sy lynlåse i dit tøj.
Du er i gang med workshoppen om få minutter!
<<

Lynlåse - Online workshop i syteknikker