Personlig Tilretning – Grundmønster til kjole og overdele

DKK 2.800,00

Lær hvilke tilretninger, du har brug for, så tøjet kommer til at sidde rigtigt på dig.

Få tilrettet et kjolegrundmønster, så det passer præcis til din krop. Kombineret med den personlige vejledning, du får under arbejdet med dit grundmønster, får du det perfekte udgangspunkt for at designe dit eget tøj, og lave mønstre til dit nye yndlingstøj.

Tilretningen foregår i Skaberlyst Syværksted, Nørrebrogade 18B, 8000 Århus C.

Beskrivelse

Pasform i tøj er et stort emne, og det er ikke altid let at gennemskue hvad der skal til, for at opnå en god pasform. Det gælder både i modeindustrien med det tøj, du kan købe i butikkerne og hjemme i stuen, når du syr til dig selv. Pasformen i tøjet, er noget du skal forholde dig til, for at få de resultater med dit tøj, som du ønsker.

En af de sikre veje til en god pasform i dit tøj, er at arbejde ud fra et grundmønster. I grundmønsteret er pasformen tilrettet en gang for alle, og når du bruger den som base for dine designs og symønstre, så har du den overordnede pasform på plads, og skal kun tage stilling til mindre tilretninger.

Vælger du at få lavet et grundmønster som en personlig tilretning hos Skaberlyst, får du 3 timer sammen med skrædder og mønsterkonstruktør Signe Eriksen. Signe  har mange års erfaring med tilretninger fra eget skrædderi, arbejde i modebranchen og hundredvis af tilretninger på kursister fra Skaberlyst sykurser.

I en session med Signe får du del i den viden, hun har indsamlet i årenes løb, og et sjældent indblik i en ellers lukket  verden – nemlig en skrædders arbejde med mønstre og pasformer.

Signe Eriksen har i sit arbejde med mange forskellige mennesker og designs fundet frem til 6 elementer, der har indflydelse på, hvordan vi oplever tøjets pasform.

De 6 elementer er:

* Fundament omkring nakke og skuldre

* Ærmegab og ærmer

* Balance

* Trådretning

* Rørlig vidde

* Design

Når de 6 elementer spiller sammen og går op i en højere enhed, så oplever man en god pasform i tøjet, og man får lyst til at bruge det. Er der noget galt med bare 1 af de 6 elementer vil det kunne mærkes i pasformen. Det er ikke sikkert, man ved hvad der er galt, men man kan bare mærke at “noget” ikke er helt godt. Tøjet irriterer, drejer, kravler op eller ryger ned – små ting, der er irriterende i hverdagen.

Mange har lært at leve med irriterende tøj og dårlige pasformer. Endnu flere tror, det er dem, den er gal med. At de er “for tykke til den her kjole” eller “for tynde til de her bukser”. Har du selv haft tanker i den stil, så kan du være ganske rolig: det er IKKE dig, den er gal med. Det er tøjets pasform, der ikke passer til din krop.

Hvis du får styr på de 6 elementer i en god pasform, så vil du kunne få styr på dit tøj, så det passer til din krop, og du slipper for at irritere dig over ekstra mavedeller og tøj, der skal rettes til og “sættes på plads” flere gange i løbet af dagen.

Er en personlig session med en skrædder mon noget for dig?

Du vil blive glad for et grundmønster, hvis:

* Du har svært ved at finde tøj og symønstre med god pasform, fordi du har lange arme, er svaj-rygget, ikke passer en B-skål i BH størrelse, runder i ryggen, eller hvad det nu er, der gør din krop unik.

* Du bliver helt træt bare ved tanken om alle de tilretninger, der skal til, før tøjet kommer til at passe dig.

* Du har svært ved at finde symønstre, du kan lide. Der er altid et eller andet galt med designet, så det ikke helt passer til din stil og smag.

* Du synes det er spændende at arbejde med mønsterkonstruktion og designudvikling af dine egne mønstre.

* Du har en masse ideér til tøj, du gerne vil sy, men du kan ikke finde symønstre, der passer med dine ideér.

Alle de ting kan et grundmønster hjælpe dig med at få styr på. Pasformen og designet kommer til at passe til din krop og din stil, og du kommer til at sy tøj, du rent faktisk har lyst til at tage på.

Under vores session snakker vi om de tilretninger, du skal have lavet i dit grundmønster, og hvilke du kan overføre til færdige købe-mønstre, for at opnå en markant bedre pasform i dem også.

Vi snakker også om stil, stofvalg og hvad DU skal gøre med DINE mønstre, for at få dem til at passe til dig og din livsstil.

Som en ekstra bonus får du adgang til et online univers, hvor du blandt andet finder en samling vejledninger til mønsterkonstruktion, så du kan komme i gang med at lave dine egne snitmønstre og egne designs – nu med god pasform.

Er du i tvivl om det har nogen effekt?

Tilretning virker. Det, der ikke virker, er hvis man laver de forkerte tilretninger.

Det nytter fx. ikke noget at sy en kjole ud i sidesømmen, hvis der er brug for mere vidde over barmen. Tilretningerne skal laves, hvor der er behov for dem, og det kan være svært selv at se, hvilke tilretninger, der er de rigtige. Nogle steder skal der fjernes vidde, og andre steder skal samme mængde vidde tilføjes – det ved man ikke, før man prøver det på kroppen.

Tøj og snitmønstre bliver i dag lavet ud fra standard størrelser, som er baseret på gennemsnit af opmålinger af kvinder foretaget i 1970’erne. Langt de fleste nutidige kvinder har brug for tilretninger, for at få tøjet til at passe præcis til deres krop. Hos nogle er behovet ikke så stort, men hos andre er det altafgørende for, om de overhovedet kan have tøjet på.

Billedet her er af mit eget kjole grundmønster. Der er stor forskel på før og efter tilretning – fx. forsvinder trækningerne ned til maven, hvilket får mig til at se slankere ud. Bulerne i stoffet på ryggen forsvinder også, hvilket gør at kjolen er meget mere behagelig at have på, og ikke ser så klumpet ud. Jeg har lavet en tilretning til svejryg og halveret dybden af indsnittene foran, for at få den forbedring, du ser på billedet her. (Beklager kvaliteten af billederne – det er ca. lige så svært at tage billeder at tilretninger på sig selv, som det er et lave dem uden hjælp).

Basis kjolemønster jeg har tilrettet på mig selv. Beklager lyset - det nåede at blive mørkt udenfor.
Mit eget kjole grundmønster. Trækningerne ned til maven og stof bulerne på ryggen forsvinder efter en korrekt tilretning.

En personlig tilretning  med skrædder Signe Eriksen består af:

*   Tilretning af kjole grundmønster udviklet af Skaberlyst. Du prøver en opsyet prøvemodel når du kommer til din tilretning, og det er den vi arbejder ud fra.

*   Ekstra opsyning i prøvestof af den tilrettede model, for at sikre, at alt er som det skal være.

*  Personlig vejledning og undervisning i de tilretninger, du har brug for. Du kigger med “over skulderen” mens Signe Eriksen arbejder med dit mønster og tilretter prøvemodellerne på dig. Vi snakker om undervejs, hvilke tilretninger der skal laves og hvorfor.

*   Adgang til online rum med bl.a. mini ebog med tilskærings teknikker, så du kan designe dit eget tøj.

*   Personlig vejledning i stofvalg og beslutninger omkring designet, så dit tøj kommer til at passe til både din krop, din stil og dit liv.

*   Du går hjem med et færdigt grundmønster, der er klar til at blive brugt til nye mønstre, du selv designer og udvikler.

En session varer op til 3 timer. Har du brug for mere tilretning koster det efterfølgende 900 kr. i timen incl. moms, som bliver faktureret efterfølgende pr. påbegyndt halve time.

Praktisk info:

Du kan se de næste ledige tider og booke en tid til personlig tilretning via dette link:

https://skaberlyst.simplero.com/purchase/30577-Personlig-Tilretning

Under overskriften “Din betaling” på siden (via linket) kan du se de næste ledige tider. Tiderne er sat ind som priser, og du vælger den tid, du gerne vil booke. Når betalingen er gået igennem er tiden din, og du behøver ikke gøre andet end møde op til din tilretning.

Du kan sagtens klikke på linket for at se de næste ledige tider. Du har ikke booket noget, før du har tastet dine betalingsoplysninger ind og godkendt købet.

Sted: Skaberlyst Syværksted, Nørrebrogade 18B, 8000 Århus C.

Du medbringer: Dig selv og evt. en notesbog. Alt vi skal bruge, er på syværkstedet. Du skal have godt undertøj på, der passer dig, og som er det du oftest går med. Hav gerne en tætsiddende (men ikke stram) top og et par strømpebukser eller leggins på eller med.

 Du går hjem med: Et færdigt personligt tilrettet grundmønster, du kan bruge som udgangspunkt til egne designs, og viden om hvordan du bruger dit grundmønster til at designe dit eget tøj.

Har du spørgsmål? Så kontakt Signe på signe@skaberlyst.dk eller 24 45 69 09.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Personlig Tilretning – Grundmønster til kjole og overdele”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *