Sommer Syskole: Drapering Begynder

DKK 5.200,00

Lær de grundlæggende teknikker til drapering af tøj til kvinder. Du lærer:
* At vælge det rigtige stof til drapering
* At drapere grundmønster til overdel og nederdel
* Grundlæggende draperingsteknikker
* At overføre dit design til et papirmønster.

Kurset giver dig praktisk erfaring med at drapere og lave mønstre efter dit draperede design.

NB! Live kurset er udsolgt. Klik på linket herunder for at tilmelde dig venteliste til kommende online kursus i drapering. Forventet udgivelse okt./nov. 2019.

Varekategori:

Beskrivelse

På Sommer Syskole – Drapering Begynder bliver du introduceret til de grundlæggende draperings teknikker og får en forståelse for, hvordan du bygger et design op direkte på ginen.

Kurset er et 5 dages grundkursus i drapering. Du lærer at drapere et grundmønster på en gine, både til overdel og nederdel, at arbejde med forskellige stoftyper på ginen samt at drapere dine første designs på ginen. Vi arbejder også med at overfører vores designs til et symønster i papir, så de draperede designs kan syes flere gange.

Hvis du har din egen gine er det en fordel at tage den med, men ellers er der giner i standardstørrelser til rådighed.

 

Hvad er drapering?

Drapering er en meget visuel og legende tilgang til at designe tøj, hvor stoffet bliver formet på modellen, uden et forudgående papirmønster at klippe efter.

Modsat traditionel mønsterkonstruktion på papir, så arbejder du i draperingen direkte på ginen, hvor tøjet bliver skabt ved hjælp af stoffet og en god portion knappenåle. Når du draperer, er stoffet derfor en stor del af processen, og du kan undervejs følge med i, hvordan det færdige tøj kommer til at se ud.

Netop fordi designet former sig undervejs i processen, og man hurtigt kan se resultatet, er drapering en favorit teknik hos mange store designere. Det giver en anden mulighed for at være kreativ, og arbejde sammen med materialet (stoffet), når man draperer, end det gør at konstruere på papir.

For at draperingen skal blive en succes, og ikke bare et stykke stof, der er klasket sammen i tilfældige folder, er det nødvendigt at forstå grundprincipperne i opbygningen af et design. Der er stadig de samme kurver på kroppen og placeringer af indsnit, at holde sig for øje, som der er, når du konstruerer fladt på papir. Men i drapering arbejder du med kroppen og indsnittene på en anden måde.

Drapering er ofte noget med folder, læg og bløde buer, men drapering kan også være helt tætsiddende grundmønstre og meget enkle designs. På Sommer Syskole – Drapering Begynder får du lov at lege med både de tætsiddende draperinger og de mere løse og flagrende folder i stoffet.

Når du draperer, får du ret hurtigt en idé om, hvorvidt dit design fungerer i praksis. Modsat traditionel mønsterkonstruktion på papir, hvor du først laver dit mønster helt færdigt, for derefter at sy en prøvemodel, du kan justere, så kan du med drapering justere undervejs i processen. Du laver først dit papirmønster, når designet er helt som du vil have det.

 

Sommer Syskole Drapring Begynder 

Det kommer vi igennem på kurset:

På Sommer Syskole – Drapering Begynder starter vi helt fra bunden med at lære de grundlæggende principper at kende. Vi draperer tætsiddende grundmodeller i staut, for at arbejde processerne igennem i et materiale, der er nemt at arbejde med.

Ud fra de grundmønstre, vi har draperet, begynder vi at arbejde med de første designteknikker. Du kommer blandt andet til at drapere kraver, at “gemme” indsnit i designlinjer og tilføje vidde og fylde på forskellige måder.

Når du har designet på ginen, er det smart at kunne overføre dit design til et papirmønster. Så kan du bruge det flere gange, og sy flere udgaver af dit design. Derfor arbejder vi også med at lave symønstre ud fra de draperede modeller.

Der vil i løbet af kurset være fastlagte draperingsopgaver, der skal løses, for at du kommer igennem de grundlæggende teknikker. Kurset afsluttes med en mere fri opgave, hvor du får mulighed for at arbejde med dit eget design på ginen.

Udover selve draperingen, kommer vi også ind på hvilke stoftyper, der egner sig til drapering. Du kan i princippet drapere alt stof, men alt efter hvilket udtryk, du er interesseret i at opnå med dit design, er nogle stoftyper mere oplagte. Du bliver introduceret til nogle af de stoftyper, der egner sig bedst til drapering, og får mulighed for at prøve forskellige stoftyper i praksis.

Kurset består primært af praktiske opgaver, så du får draperingen i hænderne, og selv får lov at arbejde med stoffet og processerne. Men du får også udleveret et mindre kompendie med de væsentligste teknikker og principper, som du efterfølgende kan arbejde ud fra på egen hånd.

Som afslutning på kurset får du et kursusbevis, hvis du har gennemført de fastlagte opgaver (det har du, selvfølgelig).

 

Sommer Syskole Drapring Begynder

 

I løbet af kurset lærer du:

** At drapere et grundmønster til overdele og nederdele på en gine

** At vælge stof til drapering

** At drapere dine første designs på ginen

** At overføre dine designs fra ginen og stoffet til et symønster, der kan bruges igen og igen.

De teknikker og processer, du lærer på kurset, kan du bruge til at drapere nye modeller fra bunden. Men du kan også kombinere den traditionelle mønsterkonstruktion med drapering, og drapere detaljer ind i eksisterende symønstre.

Det kan for eksempel være en fordel at drapere kraver til ellers færdige skjorter og jakker, for at kunne udvikle designet på kraven undervejs. Det er ofte en hurtigere proces, end at konstruere på papiret. Konstruerede kraver skal først syes og tilrettes, før du ved, om de er gode nok. Den process forkorter du, ved at drapere.

Du kan bruge draperingsteknikkerne til at at tilrette eksisterende symønstre. Det kan fx være en fordel at forme indsnit og visse sømme direkte på kroppen.

Det kan også være en hjælp at drapere fylde og vidde ind i en eksisterende model, hvis du fx arbejder med skød eller flæser. Med drapering kan du nemlig styre designet og processen undervejs, og slipper for at gætte dig til et færdigt resultat på papiret.

 

Sommer Syskole Drapring Begynder

 

Sommer Syskole – Drapering Begynder er til dig, der…

…gerne vil lære de grundlæggende principper indenfor drapering af tøj til kvinder, og komme i gang med at drapere.

Det er en fordel, at du har syet til dig selv efter købemønstre, og er let øvet eller øvet indenfor syning af tøj. Du behøver ikke være en haj til mønsterkonstruktion. Men du er interesseret i at lære, hvordan tøjet er bygget op i forhold til kroppen, og hvordan du kan bygge et design op omkring en krop/gine.

Du har lyst til at lege med stoffet på ginen, og designe på en mere visuel måde, end ved at arbejde på det flade mønsterpapir alene.

NB! Kurset er IKKE for nybegyndere i syning. Har du ikke tidligere syet tøj efter symønstre, vil der være for meget nyt at lære. Start i stedet med online kurset Kom Godt I Gang Med At Sy.

 

Mød din underviser

Underviser på Sommer Syskole er Signe Eriksen.

Signe er uddannet dameskrædder fra Århus Skrædderskole i 2004 og mønsterkonstruktør fra TEKO (nu VIA) i 2006. Hun har tidligere både haft eget skrædderi, været medejer af en tøjbutik og arbejdet i modebranchen som mønsterkonstruktør, men driver i dag Skaberlyst, hvor hun underviser i syning og mønsterkonstruktion både via online kurser og “live” kurser.

Signe har lært grundprincipperne i drapering gennem sine uddannelser, særligt skrædderuddannelsen, og har derudover været på efteruddannelses kursus hos Manabu Kaminaga og har deltaget i online kursusforløb hos TR Cutting School.

I praksis arbejder Signe især med draperingsteknikkerne og tankegangen bag det at drapere, når hun tilretter symønstre på sine mange kursister.

 

Sådan kommer ugen til at foregå:

På Sommer Syskole møder du hver dag i en uge (5 dage i alt – mandag til fredag) kl. 8-16.

Du bliver præsenteret for de forskellige teknikker og grundprincipper indenfor drapering, og arbejder derefter selvstændigt med teknikkerne på din gine. Underviseren vejleder undervejs, så du både får klasseundervisning og individuel vejledning.

Den første del af kurset er fokuseret på de faste opgaver, for at du får teknikkerne og processen med at drapere ind i hænderne.

Sidst på kurset arbejder vi mere frit med en mere åben opgave, hvor du får lov at omsætte de teknikker, du har lært, til dit eget design.

Vi holder en halv times frokostpause midt på dagen, og der er også kortere pauser både formiddag og eftermiddag.

Undervisningen foregår her:
Skaberlyst Syværksted
Nørrebrogade 18B, 2. sal
8000 Århus C.

Dato:
Pt. ingen planlagte datoer.

Du går hjem fra kurset fredag eftermiddag med en række prøver på grundlæggende draperings teknikker, dit kompendie med egne noter i, en hel masse viden og inspiration og et enten helt eller næsten helt færdigt mønster til dit eget første draperede design – klar til at gå hjem og sy op på egen hånd.

Har du gennemført de faste opgaver, får du ved kursets slutning et kursusbevis.

Hvad koster det:

Prisen for Sommer Syskole – Drapering Begynder er 5200 kr.
Du kan betale i 1, 2 eller 3 rater.

For de penge får du:

* 5 hele dage, hvor du bliver undervist i drapering, og får arbejdet med teknikkerne i praksis

* Kompendie med de vigtigste ting fra kurset, lige til at tage med hjem og arbejde videre med

* Staut og stof til de faste opgaver i løbet af kurset

* Frugt/snacks, te og kaffe i løbet af kurset.

 

Du skal selv medbringe:

Almindeligt sygrej, almindeligt grej til mønsterkonstruktion, stof til dit afsluttende projekt, evt. symaskine og gine.
Du kan låne en gine på kurset. Der er også begrænsede antal symaskiner, der kan lånes – kontakt signe@skaberlyst.dk, hvis du gerne vil låne en symaskine.

Du sørger selv for frokost og overnatning.

 

Træd i de største designeres fodspor og lær de første grundlæggende teknikker til drapering. Kom med på 5 dages sommer syskole – TILMELD DIG HER << Udsolgt

 

sommer syskole drapering begynder sommer syskole drapering begynder

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Sommer Syskole: Drapering Begynder”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *