Sy Nederdele LIVE sykursus

DKK 1.900,00

3 dages LIVE kursus i syning af nederdele.

Med udgangspunkt i bogen Sy Nederdele bliver du guidet igennem syning og let tilretning af den nederdel fra bogen, du drømmer mest om at sy til dig selv.

Du får tips og vejledninger til at opgradere syteknikkerne og give nederdelene et endnu flottere finish, end de har i bogen. Med de teknikker, du lærer på kurset, får du endnu mere ud af bogens symønstre og vejledninger.

Det her er det perfekte kursus til dig, der er lidt usikker på om du gør det rigtigt, eller bare ikke helt tør kaste dig ud i nederdelene på egen hånd. Og det er også helt perfekt til dig, der gerne vil have endnu mere ud af din Sy Nederdele bog.

Kategori:

Beskrivelse

Live sykursus til begyndere og let øvede.

Kurset tager udgangspunkt i nederdelene fra bogen Sy Nederdele.

På kurset bliver du guidet igennem processen med at sy en af nederdelene fra bogen fra start til slut – tilpasset dit sy niveau og dine ønsker til nederdelen.

Til forskel fra hvis du kun har bogen og er på egen hånd, får du på livekurset vist en masse tricks til at få endnu mere ud af bogen og nederdelene i den.

Har du bogen i forvejen, tager du den med på kurset. Har du den ikke kan du enten købe eller låne den på kurset.

Nederdelene fra bogen er designet, så de klæder alle eller næsten alle kropstyper. Der er derfor garanti for, at finde en nederdel, der passer til dig.

På live kurset får du mulighed for at sy en af nederdelene med en underviser ved hånden, der hjælper dig igennem processen trin for trin. Det giver dig en sikkerhed i processerne, som du kan gentage på egen hånd med de andre nederdele fra bogen – og med andre symønstre fremover.

 

Sy Nederdele LIVE kursus

 

Nederdels sykurset er for dig der…

Kurset er for dig, som i forvejen har lidt kendskab til syning, men ikke føler dig helt på sikker grund på egen hånd.

Du har måske i forvejen været på vores syhold i begyndersyning eller et andet begynder syhold, og nu vil du gerne lære endnu mere.

Måske har du syet på egen hånd, men aldrig fået egentlig undervisning.

Måske har du mest har syet børnetøj, tasker, puder eller andet, der ikke er beklædning til dig selv.

Det kan også være at du:

* Har lyst til at sy en nederdel til dig selv, men ikke helt ved, hvordan du skal gribe det an

* Gerne vil lære nye syteknikker som fx. lynlås, lommer og knaphuller, men er mest tryg ved at have en underviser med på sidelinjen første gang du syr teknikken

* Er lidt nervøs over at kaste dig ud i dit første større syprojekt, og gerne vil guides igennem hele processen fra start til slut

* Har syet flere ting til dig selv, og gerne vil have opgraderet nogle af dine syteknikker i et overskueligt projekt

* Har syet lidt til dig selv, men er i tvivl om du griber syprojekterne an på den rigtige måde.

 

Med fra kurset får du en ny nederdel og en håndfuld gode syteknikker, der kan bruges mange andre steder end i den model, du har valgt at sy på kurset.

Du kommer altså både hjem med et stykke tøj OG med nye teknikker, du kommer til at få glæde af i mange forskellige projekter fremover.

Det er ikke sikkert, at alle syr den samme nederdel, så der er stor sandsynlighed for, at du også får en god håndfuld tips til de nederdele fra bogen, du ikke selv arbejder med på kurset. Dem kan du efterfølgende sy på egen hånd med større sikkerhed for at lykkes, fordi du har de mange gode input fra live kurset.

 

Det lærer du på live kurset

På kurset arbejder du med din egen nederdel fra bogen Sy Nederdele.

Underviseren guider dig igennem processen og vejleder dig i forhold til de valg af syteknikker, du skal træffe undervejs.

Nederdelene fra bogen har vi til live kurset delt op i 3 sværhedsgrader. Du vælger selv hvilken nederdel, du vil sy, efter hvor rutineret du er, og hvilke syteknikker, du har lyst til at arbejde med. Der kan skrues på syteknikkerne i alle nederdelene, så du kan lave den enkelte nederdel mere eller mindre udfordrende.

Hvis du gerne vil lære at sy i hånden og introduceres til skrædderteknikker, kan det være oplagt at vælge nogle af de nemmere nederdele, og så opgradere sværhedsgraden af syteknikkerne. Det giver dig rum til at lære de nye teknikker, uden også at skulle koncentrere dig om nye modeller, du ikke har syet før.

Omvendt, hvis du gerne vil sy en af de mere komplicerede modeller, men føler det er en lidt stor mundfuld, kan du vælge nogle nemmere syteknikker, og alligevel komme i mål med projektet.

Fordelen ved at deltage på live kurset er, at du ikke skal træffe alle disse valg på egen hånd. Du får input fra underviseren og vejledning til hvilke syteknikker der er gode for dig at fokusere på, der hvor du er i din syning netop nu.

 

Sy Nederdele – Niveau: LET

De nemmeste af nederdelene er solnederdelen og læg nederdelen.

De er nemme at tilrette, fordi der er rigeligt plads til hofter og numse,  og det derfor kun er taljen, der evt. skal tilrettes lidt.

Begge typer nederdel har linning i taljen og lynlås i siden.

Du kan vælge mellem forskellige typer lynlås og hægte eller knap over lynlåsen, for at holde linningen lukket.

Hvis du gerne vil udfordre dig selv lidt, kan du sy foer i nederdelen. Det er ikke en del af den oprindelige vejledning i bogen, men på live kurset kan underviseren guide dig igennem processen med at sy foer i nederdelen, hvis du vælger det.

Om det giver mening at sy foer i solnederdelen og læg nederdelen kommer an på dit stofvalg. Underviseren kan vejlede dig på kurset.

 

Sol nederdelen:

Læg nederdelen:

 

Sy Nederdele – Niveau: MIDDEL

Klokkenederdelen og det almindelige pencilskirt har lidt flere detaljer og kræver som regel en lille smule tilretning, før de sidder lige i skabet.

Pencilskirtet har lynlås og gåslids midt bag. Den er vendt med en belægning i taljen.

Den tætte facon i et pencilskirt medvirker at det skal fores. Du kan vælge at lade foret være løst i bunden, som det er i den originale vejledning i bogen, eller du kan give dig selv en udfordring, og sy foret til i bunden med skrædderteknikker, som du kan lære på kurset.

Klokkenederdelen er designet med lommer i sidesømmene og med pyntestropper i taljen. Hvis du vil sy en lettere version af klokkenederdelen kan du undlade stropper og/eller lommer.

Vil du have en sværere version af klokkenederdelen kan du også vælge at fore den. Det vil give god mening i meget stof at sy foer i klokkenederdelen, og du bliver guidet igennem processen på kurset, hvis du ønsker det.

 

Klokke nederdelen:

Pencilskirt (den sort/hvide model):

 

Sy Nederdele – Niveau: SVÆR

De nederdele med flest detaljer fra Sy Nederdele bogen er det draperede pencilskirt og denim nederdelen.

I den draperede udgave af pencilskirtet skal du have læggene til at folde præcist, og der er et ekstra bærestykke på forstykket, over draperingerne. Forstykket i nederdelen er asymmetrisk, og stoffet skal klippes i enkelt lag. Det lærer du på kurset.

Foret er også lidt særligt, da det har en runding i bunden, der gør det lidt mere kompliceret at lægge op.

Denim nederdelen har jeanslommer og du kan vælge at sy enten med gylp lynlås midt for, eller med en knaplukning hele vejen ned midt for.

Det er også oplagt at sy pyntestikninger i en kontrastfarve i denim nederdelen, som du kender det fra jeans, men det kan udelades, hvis du hellere vil have et mere “rent” udtryk i din nederdel.

 

Draperet pencilskirt (den brune model):

Denim nederdel: 

 

 

Sådan kommer det til at foregå

Når du har tilmeldt dig kurset, får du en mail med forskellige praktiske informationer.

Inden kurset skal du sende 2 ting til underviseren:

1) Dine mål (der står i info mailen, hvilke mål du skal sende, og hvordan du skal tage dem)

2) Hvilken nederdel, du gerne vil sy på kurset.

Så får du en personlig indkøbsliste retur.

Underviseren finder simpelthen ud af for dig, hvor meget stof du skal bruge, og hvilket tilbehør, du har behov for. På den måde er du sikret at have de rigtige ting med på kurset.

 

På selve kurset

Kurset starter med en velkomst og en kort introduktion til hvordan symønstrene tegnes af fra mønsterarket i bogen. Du får også vist hvordan du lægger sømrum til symønsteret med de rigtige sømhjørner og detaljer, der gør klipningen af stoffet og selve syningen meget nemmere.

Derefter tegner du din nederdel af i din størrelse på mønsterpapir og lægger sømrum til på mønsterpapiret, som du har fået vist.

Når de første er færdige med symønstrene, viser underviseren hvordan stoffet forberedes og lægges rigtigt op, hvordan du lægger mønsterdelene rigtigt på stoffet og klipper delene ud.

Rigtig meget af succesen i et syprojekt ligger i dette forberedende arbejde, og derfor bruger vi meget tid på at få detaljerne på plads tidligt i processen.

De teknikker og vaner, du lærer her, kommer til at spare dig for utallige frustrationer hver gang du syr.

Når stoffet er klippet starter syprocessen.

Her bliver undervisningen mere individuel, fordi det er forskellige nederdele og forskellige detaljer og teknikker, I arbejder med.

Resten af kurset bliver du vejledt i forhold til dit eget projekt og de behov, du har for at blive guidet videre.

Underviseren demonstrerer forskellige relevante syteknikker i løbet af kurset, som du kan følge med i eller ej, alt efter hvordan det passer ind i dit eget projekt.

Du har også mulighed for at lave syprøver af de viste teknikker, så du får dem med hjem til senere brug, selvom de ikke er med i den nederdel, du har valgt at sy på kurset.

Du bliver guidet gennem processen i din egen nederdel trin for trin, og får tips og gode råd med på vejen, i forhold til hvordan du kan optimere syteknikkerne, skifte industriteknikker ud med skrædderteknikker, og sætte dit eget præg på din nederdel.

Det eneste helt fastlagte i løbet af kurset er starten.

Når stoffet er klippet bliver det hele lidt mere flydende, og når vi mødes om morgenen fortsætter vi hvor vi slap dagen før.

 

Tilretning

Når din nederdel er langt nok i processen til at du kan prøve den, hjælper underviseren dig med at tjekke pasformen.

Kurset er ikke et tilretningskursus, så vi kommer ikke til at lave mange komplicerede tilretninger. Men pasformen er vigtig, så vi kommer naturligvis til at bruge tid på at forbedre den, hvis det er nødvendigt.

Vi tilretter direkte i den rigtige model, hvor vi kan sy nederdelen ind eller ud i indsnittene og sidesømmene, for at få den til at passe bedre til netop din krop.

 

Så meget kan du nå på kurset

Hvor langt du kommer afhænger af hvor rutineret du er, hvilken nederdel du har valgt og hvilke teknikker du vælger at sy den med.

Mange af skrædderteknikkerne giver en meget smuk finish, men de tager også væsentlig længere tid end industriteknikkerne. Underviseren vil demonstrere begge dele, og du vælger selv hvilke teknikker du vil bruge kurset på at øve dig i.

Alle har mulighed for at blive færdig med en nederdel, og nogle vil måske også nå at komme i gang med nummer 2. Vælger du de mest tidskrævende teknikker, kan det dog godt være, du ikke når helt i mål, men tager lidt håndsyning med dig hjem fra kurset.

 

Det kommer vi IKKE til at bruge tid på

Dette kursus er baseret på bogen Sy Nederdele. Vi kommer derfor udelukkende til at sy nederdele fra bogen, og ikke andre symønstre til nederdele.

Vi kommer heller ikke til at lave grundige personlige tilretninger i stil med et grundmønster til nederdele. Fokus er på syning, og vi kan ikke nå begge dele. Vi tilretter en lille smule, men vi kommer ikke til at sy prøvemodeller og lave avancerede tilretninger.

 

Mød din underviser

På Sy Nederdele LIVE kurset bliver du undervist af Isabella WenYan Baadsgaard.

Isabella er beklædningshåndværkerelev hos Skaberlyst og har været på syværkstedet siden 2018. Når hun ikke er på syværkstedet, er hun på skole på VIA i Herning (tidligere TEKO).

Isabella har syet flere af nederdelene fra Sy Nederdele bogen til brug på fotoshoots til Skaberlyst bloggen og til at have med, når vi er på messe. Hun har også haft en praktikant på syværkstedet, som hun har undervist i syning af nederdelene fra bogen.

Isabellas hovedopgave på syværkstedet er at designe, lave symønstre til og testsy de symønstre, vi udgiver i vores symønster brand ELiQU Sewing. Her har vi glæde af Isabellas skarpe bilk for, hvad der er klædeligt, hendes høje kvalitetsniveau og naturlige blik for detaljer og finesser.

Som beklædningshåndværker er Isabellas fokus på syning. Både her på syværkstedet og på skolen nørder hun syteknikker og syrækkefølger. Den viden, Isabella har om både industrielle syteknikker og skræddersyning, får du glæde af på kurset, hvor hun kan vejlede dig i både de lidt hurtige metoder og de mere grundige skrædder teknikker.

Isabella har desuden en forkærlighed for broderi, og er i gang med et uddannelsesforløb i Haute Couture broderi på Ecole Lesage i Paris.

 

Praktisk info og tilmelding

Dato: 6-8 april 2020.

Tid: Mandag d. 6/4 2020 kl. 9-16

Tirsdag d. 7/4 2020 kl. 9-16

Onsdag d. 8/4 2020 kl. 9-16

Forplejning: Der er frugt/kaffe/te/snacks i løbet af dagen. Du sørger selv for frokost alle dage. Der er et lille køleskab på syværkstedet, du kan benytte, hvis du har mad med hjemmefra. Og ellers kan vi anbefale sandwichbaren Miss Green, der ligger ca. 50 meter fra syværkstedet (5% rabat til Skaberlyst kursister).

Materialer: Du får en mail med materialeliste og vigtige informationer tilsendt ved tilmelding. Når du har skrevet tilbage til underviseren med dine mål (se info mailen) og hvilken nederdel, du gerne vil sy på kurset, får du en personlig indkøbsliste til stof og sygrej.

Antal deltagere: max. 6
Ved under 3 tilmeldinger, aflyses eller udskydes kurset.

Pris: 1900.-

Sted: Sy Nederdele LIVE kurset foregår i Skaberlysts Syværksted, Nørrebrogade 18B, 8000 Århus C. Sylokalet ligger på 2. sal.

Tilmelding: Du er sikret en plads på  kurset, når du har købt det i netshoppen. Det kan du gøre ved at følge linket herunder:

Tilmeld dig Sy Nederdele LIVE kurset d. 6-8 april 2020 HER <<

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Sy Nederdele LIVE sykursus”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *