Sykursus Aarhus øvede – syhold hver 3. uge

DKK 2.000,00

Syhold for øvede/avancerede.
Her kan du arbejde med dine egne projekter, og få hjælp af dameskrædder Signe Eriksen. Du bliver undervist på et højt fagligt niveau, hvor vi især fokuserer på tilretning og teknikker fra skrædderiet.

Se datoer og tilmelding til de aktuelle syhold længere nede.

Kategori:

Beskrivelse

Syning for øvede/avancerede syere.

Er du allerede en øvet syer, men kunne du godt bruge lidt sparring og ekstra input med jævne mellemrum?

Så er vores syhold hver 3. uge for øvede/avancerede syere måske lige det, du mangler.

Undervisningen foregår i Aarhus hos Skaberlyst Syværksted, som ligger Nørrebrogade 18 B, 8000 Aarhus C.

Underviseren er dameskrædder og indehaver af Skaberlyst, Signe Eriksen.

 

Det kan du arbejde med på syholdet

På syholdet arbejder vi med at sy dametøj i høj kvalitet. Vi arbejder både med stofvalg, design, mønsterudvikling, tilretning og syning. Teknikkerne, du kan lære på kurset, stammer både fra industrien og skrædderiet, og du lærer de teknikker og metoder, der passer bedst til dine projekter.

Pasform er i højsædet, og vi bruger tid på at finpudse pasformen med skrædderteknikker og omhu. Vi arbejder primært med symønstre ud fra egne grundmønstre. Det er også muligt at lave grundmønstre på kurset til fx bukser, nederdel, jakke (ud fra eget kjole grundmønster) eller jerseykjoler.

Hver gang starter med et lille oplæg, hvor der vises en teknik til enten syning eller mønsterkonstruktion, eller vi snakker om vigtige principper indenfor stofvalg, syning og mønsterkonstruktion.

Undervisningen tager udgangspunkt i deltagerne. På syholdet arbejder du med dine egne projekter, og får hjælp på det niveau, du er på. I løbet af kurset bliver du blidt og sikkert puffet ud i nye projekter og teknikker, der løfter dit niveau endnu mere. På den  måde bliver du løbende bedre til at arbejde med symønstre, vælge det rigtige stof og de rigtige syteknikker til dine projekter.

Du kan arbejde med både mønsterkonstruktion og syning på kurset, og får hjælp til de ting, der driller. Det kan være at lave mønstre ud fra dit grundmønster, tilrette prøvemodeller eller lære nye syteknikker og alternative metoder til dem, du allerede bruger.  Du får adgang til klippeborde, professionelt dampanlæg og presse udstyr samt almindelige husholdnings symaskiner. Du er også meget velkommen til at tage din egen symaskine med.

Kurset er henvendt til øvede syere, der har syet til sig selv i noget tid. Du skal være vant til at arbejde med enten købemønstre eller dit eget grundmønster, og du skal kunne sy simple designs på egen hånd.

Er du begynder eller let øvet, så er dette syhold ikke det optimale sted at starte. Begyndere og let øvede vil få mere ud af at starte på vores syhold for begynder/let øvede eller med vores online grundkursus Kom Godt I Gang Med At Sy.

 

Sykursus Århus

Fordelene ved et syhold

Der kan være flere grunde til, at et syhold er en god idé for dig.

Udover den hjælp, du får til dine egne projekter, får du også glæde af at sparre med de andre kursister, og se hvad de arbejder med. Ofte kan vi lære meget af hinanden, og de andre arbejder med projekter, hvor der er god læring, du kan tage med dig til senere projekter. Ligesom de andre kan lære af dine erfaringer undervejs i kurset.

Fordelen ved et traditionelt sykursus er, at du bliver “holdt til ilden” løbende. Du fået et lille boost hver 3. uge (med få undtagelser, hvor der er en ferie, messe eller helligdag i vejen), og kan arbejde videre med projekterne på egen hånd mellem mødegangene. På kurset får du adgang til Signes ekspertise indenfor især tilretning og skrædderi, og du får en bedre fornemmelse for hvordan tøjet bygges op og kommer til at passe til lige netop dig.

Syning er en hobby, der konstant udvikler sig. Når du har lært en metode eller en sammenhæng mellem stof, mønster og syteknikker, dukker der et nyt design op, som du så skal lære at forstå. Du bliver aldrig færdig med at lære at sy eller lave mønstre, og kan hele tiden udvikle dine færdigheder. Det kan være en fordel at gøre det løbende i små bidder, som du kan på et syhold.

 

Praktisk info

Sted: Skaberlyst kursuslokale, Nørrebrogade 18B 2. sal, 8000 Aarhus C.

Tidspunkt: Hver 3. tirsdag kl. 10-13

Underviser: Signe Eriksen

Pris: 2000 kr. for en sæson (6 gange).

Der er max. 7 deltagere på hvert hold. Er holdet fyldt,  kan du skrive en mail til signe@skaberlyst.dk og komme på venteliste.

Pladserne på syholdet tilbydes altid først til dem, der har været på holdet den foregående sæson.

Corona: Vi indretter os naturligvis efter gældende Coronarestriktioner. I efteråret 2020 har underviseren båret mundbind eller visir på alle syhold, når det har været et krav med mundbind i det offentlige rum. Lokalerne rengøres inden hver undervisning og der er masser af håndsprit flere steder i lokalerne, som vi opfordrer til at man bruger flittigt. Alle kursister har sit eget bord, og der er mere end 1 meters afstand mellem kursisterne, når man arbejder ved bordene. Vi følger naturligvis også retningslinjerne i foråret, men er optimistiske i forhold til den kommende vaccine og faldende smitte i starten af det nye år, så vi forventer at afholde alle de planlagte syhold i foråret. Se de landsdækkende gældende regler frem til 28/2 2021 her<<

 

Undervisningsdage i foråret 2021:

Der er 3 syhold for øvede syere, som mødes hver 3. uge. Datoerne for syholdene i foråret 2021 er som følger:

Hold 1:

Datoer: 19/1, 9/2, 9/3, 30/3, 20/4, 11/5.

Tilmeld hold 1<< UDSOLGT

 

Hold 2:

Datoer: 26/1, 23/2, 16/3, 6/4, 27/4, 18/5.

Tilmeld hold 2 << UDSOLGT

 

Hold 3:

Datoer: 2/2, 2/3, 23/3, 13/4, 4/5, 25/5.

Tilmeld hold 3 << UDSOLGT

syning århussyning århussyning århus

Er du i tvivl om syholdet er det rette valg for dig, eller har du andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Signe på mail: signe@skaberlyst.dk eller telefon: 24456909.