Symønstre til nederdel – online kursus

(2 kundeanmeldelser)

DKK 499,00

Design dine egne nederdele med perfekt pasform

Lær at tage mål og lave et grundmønster til nederdel fra bunden, som en skrædder gør det. I kurset lærer du også at videreudvikle dit grundmønster til nye spændende designs, der alle vil have en god pasform, fordi de er bygget over dit grundmønster.

Kurset opdateres løbende  med nye designs.

Kategori:

Beskrivelse

Design symønstre til nederdele efter dine egne mål, og vær sikker på en god pasform, uanset hvordan din nederdel ser ud.

I dette online kursus lærer du at lave et grundmønster til nederdel efter dine egne mål. Du lærer at tilrette det, så det passer perfekt til din krop og bruge det som udgangspunkt for nye nederdel designs.

 

Har du det også sådan her, når det handler om symønstre til nederdel?

* Du gad egentlig godt gå i nederdele, men gør det ikke, for de sidder bare aldrig godt.

* Du har et par nederdele i skabet. som du er rigtig glad for, men de er meget ens, og du drømmer om at have flere forskellige nederdele at skifte mellem, som klæder dig lige så flot som dem, du har.

* Du bruger nederdele flere gange om ugen, fordi det passer godt til din stil og din smag, men du irriterer dig over pasformen. Der er langt mellem nederdele, der sådan for alvor sidder godt på dig.

* Der er 2 eller 3 silhuetter på nederdel, der klæder dig, og du vil rigtig gerne sy dem selv, så du kan variere stoffet og detaljerne, og på den måde få nogle mere forskellige nederdele – du ved bare ikke hvordan du skal sikre dig en god pasform i en nederdel, du selv laver symønstre til.

* Du er ikke helt tryg ved det der med selv at lave symønstre. Det lyder fedt at kunne bestemme designet selv – det er lige sådan noget, du gerne vil! Men hvordan griber man det an? Hvor skal man starte, og hvad er det vigtigste at vide, når man selv vil lave symønstre?

 

Hvis du kender til bare en af de tanker, så er dette online kursus lavet med dig i tankerne. Læs videre og find ud af, om det er noget for dig.

symønstre til nederdel

Modetegning af Anja Valtrup

 

 

Det lærer du på online kurset i symønstre til nederdel:

I dette online kursus lærer du først og fremmest hvordan du laver et grundmønster efter personlige mål.

Men et grundmønster alene er ikke særlig værdifuldt. Det er lidt kedeligt. Det får først værdi, når du begynder at bruge det til at designe nye nederdele ud fra. Så får du nemlig den gode pasform i alle dine nederdele, uden at skulle bruge timer med prøveopsyninger og tilretninger, der ikke helt vil lykkes.

Du slipper simpelthen for usikkerheden omkring pasformen i de forskellige symønstre. Når du designer dine nederdele ud fra dit grundmønster, er den gode pasform allerede på plads. Du kan i stedet bruge din energi på at tilrette småting, der er afhængige af stofvalget, og derfor alligevel ikke kan indregnes i et symønster.

Måltagning og prøvemodeller

For at kunne tegne symønstre efter dine egne mål, skal du naturligvis først have taget dine mål. I kurset lærer du at gøre det korrekt, og du får en masse små fif til at gøre måltagningen mere præcis. Det er viden, du kan bruge, hver gang du skal tage mål – dvs. også når du skal ud og købe mønstre til bukser, jakker, kjoler og hvad du ellers køber mønstre til.

Der er faktisk mange, der får det taget forkerte mål, fordi de ikke ved, hvad de skal kigge efter på kroppen, men når du har været igennem dette kursus er du ikke (længere) en af dem.

Når du har været gennem kurset her er det i øvrigt slut med at bruge penge på nederdels mønstre – dem laver du selv fremover!

Selvom du får taget gode mål, kan der stadig være småting, der skal justeres. Du lærer hvordan du smartest syr en prøvemodel, og hvordan du tilretter den, så den opnår en perfekt balance og pasform. Du får en tjekliste at gå frem efter, så du kan tjekke de ting af, en skrædder kigger efter, når tøjet skal tilrettes.

Design dine egne nederdele

Hele pointen i at have et grundmønster er, at du med sådan et har en skabelon til at tegne nye nederdele ud fra. Og det lærer du i dette kursus. I første omgang lærer du at lave nogle bestemte designs. Men efterhånden som du får mere rutine og får opbygget en god samling tilskæringsteknikker, vil du begynde at kunne designe dine egne nederdele, ved at blande teknikkerne, som det passer til dig og din garderobe.

De første 2 nederdele, du lærer at lave mønstre til, når dit grundmønster er tilrettet, er en nederdel i A-facon med fast linning og let sænket talje og et pencilskirt med gåslids midt bag og belægning i taljen. Gode basisnederdele, der klæder de fleste (hvis ikke den ene gør, så gør den anden), og som er nemme at videreudvikle og tilføje ekstra detaljer.

Du kan fx. blande teknikkerne, og lave en nederdel i A-facon med belægning eller et pencilskirt med fast linning, hvis du hellere vil det.

Og the magic trick er at alle dine nederdele sidder godt på dig. Fordi de er lavet ud fra samme gode udgangspunkt.

Kurset bliver udbygget løbende med nye designs. Der vil også komme inspiration til at variere de modeller, du allerede har lært at lave, så du får endnu flere brugbare variationer af de nederdele, der klæder dig bedst.

Stofvalg og syteknikker

Valg af stof og syteknikker har stor indflydelse på det færdige resultat. Faktisk kan du lave meget forskellige nederdele ud fra det samme symønster, hvis du blot vælger noget andet stof og nogle andre sytekniske detaljer. En lille ting som at vælge en anden afslutning i taljen, kan også ændre et design fuldstændigt.

I dette online kursus bliver du ikke bare guidet igennem at lave mønstrene til dine nederdele, men også at vælge stof til dem. Og du får adgang til en ebog om sømme og links til relevante blogindlæg, hvor du kan lære nogle af de syteknikker, der er relevante, når du syr nederdele. Så selvom kurset ikke er et sykursus, får du alligevel vejledning i at vælge det rigtige stof og de rigtige sømme til dine nederdele.

 

symønstretilnederdel5

 

Hvem er du?

Dette kursus i symønstre til nederdel er til dig, der ikke er helt tilfreds med pasformen i de nederdele, du syr eller køber.
Måske er de okay, men du har en fornemmelse af, at det kunne være bedre. Måske er det så håbløst, at du faktisk slet ikke gider at gå i nederdele, alene pga pasformen. Men du drømmer altså om swing i skørterne – du vil bare ikke gå på kompromis med den pokkers pasform.

Du er ambitiøs, kritisk og kvalitetsbevidst, og vil kun vise dig offentligt i dine håndlavede nederdele, hvis de er helt i orden, og sidder som de skal.

Indtil nu har du primært brugt købemønstre, men du vil gerne kunne udvikle dine egne symønstre, og det synes du er svært at gøre for alvor, når du kun har købemønstre at gå ud fra. Du mangler en “tom” skabelon, og viden om hvordan du får den facon og de detaljer ind i nederdelen, som du går og drømmer om.

(Pssst…..skabelonen, den gode pasform og vejledning til at udvikle mønstre er lige præcis hvad du får i dette online kursus).

Du har måske ikke prøvet at lave dine egne symønstre før, men du har syet i et par år (eller rigtig mange), og har prøvet lidt af hvert. Du føler, at du har ok styr på syning, selvom man selvfølgelig altid kan lære mere, og nu tør du godt springe ud i at lære tilskæring.

 

Hvem er jeg?

Dette online kursus er udviklet af dameskrædder og tilskærer Signe Eriksen, som har mere end 10 års erfaring med symønstre og tilretning fra både skrædderi, industriel tøjproduktion og undervisning i syning.

Noget af det første, man lærer som dameskrædder, er at lave nederdele med god pasform. Den tilskæring, du lærer i dette kursus, er primært det, jeg lærte på skrædderskolen. Efter 10 år i forskellige dele af tøjbranchen, med mange forskellige metoder, teorier og tilskærings systemer, er jeg vendt tilbage til mine skrædderteknikker. Det er dem, der har vist sig at kunne “stå distancen”, og give den gode pasform, vi kvalitetsbevidste damer går efter.

Her er der intet standard gennemsnit, der skal tages højde for, og ingen skelen til, om du ligger i den ene eller anden ende af et måleskema. Her er det din krop, dit målebånd og papiret. Og det virker – hver gang.

Med de industrielle mønstre og teknikker, har jeg flere gange oplevet kunder og kursister, der måtte nøjes med “mindst dårligt” i stedet for “bedst muligt”. Det har jeg aldrig med et skræddersyet grundmønster. Her er det udelukkende et spørgsmål om at være grundig fra starten, og derefter at finde det design og det stof, der klæder kroppen bedst.

 

symønstre til nederdel - A facon symønstre til nederdel - pencilskirt

 

Modulerne i online kurset

Der er 7 moduler i online kurset + et bonus modul. Her kan du læse, hvad de enkelte moduler indeholder, og hvad du lærer undervejs i kurset.

Modul 1 – Sådan bruger du et grundmønster

Her bliver du guidet igennem de 3 trin, der er i at designe dine egne symønstre ud fra et grundmønster. Det er meget normalt at komme i tvivl om, hvordan man sådan helt lavpraktisk laver sine symønstre, når man først har fået sit grundmønster på plads, og hvis det sker for dig, kan du altid vende tilbage til modul 1 og få processen genopfrisket.

Du får også en inspirationsvideo, hvor jeg viser dig nogle meget forskellige nederdele, hvor der er meget få ændringer i mønstrene, men hvor udtrykket alligevel varierer rigtig meget. Du lærer i kurset, hvordan du laver de ændringer i dine egne nederdele.

 

Modul 2 – Måltagning

Måltagningen er vigtig for det endelige resultat. I modul 2 lærer du at tage mål korrekt, så du kan bruge dine mål i konstruktionen af dit grundmønster. Hvis målene ikke er taget rigtigt, kan det give unødige problemer senere i processen.

Modul 2 indeholder både videoguide til at tage mål, så du kan se hvordan du skal gøre det, og en pdf guide, hvor du får en lang række “staldtips”, der gør det nemmere at undgå de almindeligste fejl i måltagning. Du får også et personligt målskema og udregnings formler, som du skal bruge når du konstruerer dit grundmønster i modul 3.

 

Modul 3 – Grundmønster til nederdel

I modul 3 lærer du at tegne dit grundmønster. Du starter med et blankt stykke mønsterpapir, og hvis du følger vejledningerne, som du får både på video og pdf, ender du med et mønster, der passer lige præcis til dig. Du slipper for at tænke over, om du mon skal ændre noget til svejryg, store hoftebuer eller højtsiddende bagdel – alle de ting, man normalt skal have tilrettet, er bygget ind i mønsteret fra starten, og det er netop det, der giver den gode pasform, man kun får med et personligt grundmønster.

 

Modul 4 – Tilretning af prøvemodel

Der kan være nogle småting, der skal finjusteres i dit grundmønster, og dem får du en udførlig videoguide til at tjekke og tilrette i modul 4. Du lærer at se på linjerne i nederdelen, og vurdere om den sidder, som den skal. Er der brug for små ændringer, lærer du også at lave dem, både i prøvemodellen og at overføre dem til mønsteret.

 

Modul 5 – Tjekliste

I modul 5 får du mulighed for at tjekke op på dit arbejde indtil nu, og udrydde de mest almindelige sjuske-fejl. Det er ofte småting, der gør forskellen på et nogenlunde resultat og et rigtig godt resultat, og her lærer du hvad de vigtigste småting er, og hvordan du bruger dem i dit arbejde med tilskæring. Denne tjekliste kan du bruge både i dit arbejde med grundmønsteret og med alle de modeludviklinger, du laver fremover.

 

Modul 6 – Design din nederdel

Nu er dit grundmønster på plads, og det er på tide at bruge det til noget sjovt! I modul 6 lærer du at lave forskellige modeludviklinger til nederdele. De første 2 nederdele er klassiske og simple: et pencilskirt med belægning i taljen og en A-formet nederdel med fast linning og let sænket talje. Du lærer at lave ændringerne i mønsteret, at tegne mønsterdelene rigtigt af og gøre det nemt for dig selv at finde rundt i dine symønstre.

Der kommer løbende nye designs i modul 6. På den måde bliver dit kursus hele tiden udviddet med nye designs, og du får løbende flere teknikker at kombinere i dine egne designs. Og du kan roligt læne dig tilbage i systolen – du får en mail hver gang der bliver tilføjet nyt til online kurset, så du behøver ikke huske at tjekke hele tiden.

 

Modul 7 – Stofvalg til nederdel

Du kan se i inspirations videoen i modul 1, at stoffet har stor betydning for det endelige resultat, og her i modul 7 skal vi se nærmere på hvilke metervarer, der er velegnede til de nederdele, du lærer at lave symønstre til. Jeg har fået lov at interviewe Marianne Brissing fra Stof&Stuff om stofvalg til den A-formede nederdel og Mariann Therkildsen fra Citystoffer om stofvalg til pencilskirt.

Dette modul bliver opdateret løbende (omend ikke lige så ofte som modul 6) , så du løbende får professionelle input til valg af stof til dine nederdele.

 

BONUS:

Udover de 7 moduler, der er fokuserede omkring symønstre til nederdel, får du også adgang til:

* Link til at købe det kraftige mønsterpapir, jeg bruger i mine videoer, og som bruges på de fleste af designskolerne og af mange skræddere.

* Ebogen “Sømme”, som er den første i en serie om syteknikker, udgivet af Skaberlyst.

* Videoguide til syning af usynlig lynlås.

* Oversigt over relevante blogindlæg fra Skaberlyst bloggen, så du hurtigt kan finde de artikler, der er relevante for syning af nederdele.

* Invitation til Skaberlysts Facebook gruppe.

 

symønstre til nederdel

 

Dette er ikke:

Dette er ikke et begynderkursus.

Hvis du aldrig har syet efter symønstre, tør jeg ikke love, at du kan følge med her. Basis tingene i et mønster, som trådretning, sømrum, indsnit, hoftelinjer osv. er ikke forklaret. Jeg går ud fra at du kender til disse basis elementer.

Dette er ikke et sykursus.

Jeg lærer dig at lave symønstre til nederdele, men ikke at sy dem sammen fra start til slut. Der er enkelte syvejledninger til forskellige detaljer til nogle af nederdelene, men for at få det optimale ud af kurset skal du kende til syrækkefølger og kende en lille håndfuld basis syteknikker, så du selv kan sy dine nederdele sammen, når de er klippet i stoffet.

Der er lidt hjælp at hente i bonusmaterialet, med ebogen “Sømme” og en guide til usynlig lynlås, men detaljerede trin for trin vejledninger til at sy de enkelte designudviklinger fra start til slut får du ikke i dette kursus.

Dette er ikke et kursus i tilretning.

Du lærer ikke at tilrette købemønstre i dette kursus, men at lave dine egne symønstre helt fra bunden.

 

Sådan foregår dette online kursus i symønstre til nederdel:

Når du har tilmeldt dig online kurset, får du en mail med log ind info.

Du får med det samme adgang til hele kurset, men jeg anbefaler lidt strengt at du går kronologisk frem. Start med modul 1, følg processen gennem måltagning, konstruktion og tilretning af grundmønsteret, før du begynder at designe noget som helst.

Det er vigtigt for resultatet, at du tager modulerne i den rigtige rækkefølge. Hvis du hopper direkte til designdelen, fordi den er mest spændende (selvfølgelig er en det), så kan du hurtigt komme til at springe let hen over alle de grundlæggende ting med måltagning, grundmønster og tilretning af prøvemodel. Og så vil du ikke få ret meget ud af dit kursus, for at være helt ærlig. Dine nederdele vil ganske enkelt ikke få den optimale pasform, du er blevet lovet.

Modul 6 og 7 bliver udbygget løbende, og du får en mail hver gang der er nyt indhold i dit kursus. Du behøver altså ikke tjekke op på det selv i tide og utide.

Alle elementerne i kurset ligger online, og du kan downloade både pdf’er, lydfiler og videoer til din egen computer eller ipad/tablet, hvis du har lyst.

 

Din adgang til online kurset

Du mister ikke din adgang til kurset, og der er ingen tidsbegrænsning på det. Du kan logge ind og fortsætte hvor du slap, når du har behov for det. Eller du kan gå tilbage og gense de moduler, du allerede har været igennem, hvis der er noget, du skal have genopfrisket.

 

Hvis teknikken driller

Hvis din computer går i stykker, du får en ny eller glemmer din ipad i toget, så har du ikke mistet dit kursus. Du logger bare ind i online rummet og downloader de enkelte dele igen.

Glemmer du dit password kan du bede om et nyt på log ind siden. Og havner du i tekniske vanskeligheder, du ikke kan rode dig ud af igen på egen hånd, så er jeg blot en email væk.

 

Hvad koster det?

Prisen for dette online kursus i symønstre til nederdel er 499 kr.

Du kan vælge at betale det hele med det samme, eller betale i 2 rater med 30 dages mellemrum.

 

Tilmeld dig online kurset i symønstre til nederdel HER.

 

Når du er tilmeldt kurset har du betalt for “evig adgang”. Du kommer altså ikke til at betale ekstra for de nye vejledninger, der bliver lagt ind i kurset, og du mister heller ikke din adgang efter en bestemt tidsperiode.

Symønstre til nederdel

Modetegning af Anja Valtrup

 

 

Copyright
Online kurset er udviklet af Signe Eriksen for Skaberlyst, og må under ingen omstændigheder videredistribueres – hverken gratis eller mod betaling. Alt materialet er omfattet af ophavsretsloven, og køb af et online kursus indeholder 1 licens til privat brug. Du må bruge indholdet i kurset, når du syr tøj til dig selv og din nærmeste familie. Ønsker du at bruge kurset på anden måde, kan du søge om lov her.

2 anmeldelser af Symønstre til nederdel – online kursus

  1. Anette Birkeland

    Knallbra kurs hvor jeg lærte å lage mitt eget grunnmønster til skjørt, pluss ulike designendringer. I likhet med de fleste andre passer jeg ikke helt inn i butikkenes standardstørrelser, og det var utrolig gøy å lage egne skjørt med perfekt passform! Jeg er også ganske kresen i forhold til stoffkvaliteter og farger osv, så det føltes fantastisk å sy skjørt som var presis sånn som jeg ville ha dem! Har laget 3 skjørt med veiledning herfra, og de brukes flittig 🙂 Neste på listen er blyantskjørtet med høyt liv – det har jeg ønsket meg lenge, så gleder meg til det 🙂 Dette kurset gir kun veiledning i mønsterkonstruksjon og designendringer. Når jeg var usikker på sømteknikker fikk jeg god hjelp av å lese Signes bok om nederdele. Det finnes også masse sytips i bloggen hennes 🙂

  2. ursula olander

    Tusind tak for et super godt kursus! Instruktionerne er virkelig brugbare og let tilgængelige og det hele er så enkelt! Det er en helt fantastisk proces at gå fra et stort, hvidt stykke papir til en færdig nederdel med perfekt pasform på overraskende kort tid. Det er flere år siden jeg købte kurset, og jeg vender stadig tilbage til det med jævne mellemrum for inspiration eller hvis jeg har brug for at justere mit grundmønster. Og hver gang bliver jeg så glad.
    Dette kursus var mit første konstruktionskursus, og det åbnede virkelig en helt ny verden af pasform og muligheder for mig. Det er et rigtig godt sted at starte hvis man vil lære at konstruere sit eget tøj. Det er især en stor hjælp at der både er videoer og tekstforklaringer af de samme elementer.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *