Weekendkursus i herreskrædderi

DKK 3.500,00

3 dages kursus i herreskrædderi med herreskrædder Flemming Steen Hansen.

Lær at sy enten en skjorte, en vest eller et par bukser.  Du bliver guidet igennem hele processen fra måltagning til tilretninger og syteknikker, indtil du står med et stykke smukt syet herretøj.

Kategori:

Beskrivelse

Weekendkursus i herreskrædderi

Lær de vigtige hemmeligheder bag smukt syet herretøj

På dette weekendkursus får du et unikt indblik i, hvordan en herreskrædder arbejder med at fremstille smukt og velsiddende herretøj.

Du lærer, hvad du skal være opmærksom på, når du tager mål, hvordan du analyserer målene og fx.  genkender skævheder og den figur, du skal at sy til.

Et godt sted at starte med at sy herretøj er fx skjorte, vest eller bukser. Det er derfor de ting, vi arbejder med på dette kursus.

I løbet af kurset snakker vi om, hvad der klæder din model (uanset om du syr til dig selv eller en anden) og vi tilretter din første prøvemodel, hvor vi optimerer mønsteret, så det får en endnu bedre og mere personlig pasform. Syr du ikke til dig selv, men fx. til din mand, bror, onkel eller fætter (eller bare en mand, du kender), inviterer vi din model ind til prøvning, så du får fuldt udbytte af vejledningen i tilretning og optimering af mønsteret.

En stor del af pasformen i herretøj presses i facon i tøjet. Det gør vi en hel del ud af på dette kursus, hvor du lærer forskellige presseteknikker, der giver dig et ekstra smukt resultat med tøjet.

De ting, du lærer på kurset omkring tilretninger, presse- og syteknikker, kan også sagtens omsættes til tøj til kvinder.

 

Herreskrædderi weekendkursus

 

Weekendkurset i herreskrædderi er til dig, der:

* Har lyst til at prøve kræfter med herretøj for første gang

* Har en vis rutine ved en symaskine, og allerede har stiftet bekendtskab med fx lommer, lynlåse, knaphuller osv.

* Har lyst til at blive guidet igennem dit (måske) første projekt indenfor syning af herretøj af en rutineret herreskrædder – med dertil hørende anekdoter om herretøj undervejs i kurset

*  Har syet herretøj før, men gerne vil lære endnu mere om pasform og tilretning
* Gerne vil lære flere skrædderteknikker, du kan bruge i både herre- og dametøj.

Du bliver guidet igennem kurset af herreskrædder Flemming Steen Hansen. Flemming har mere end 26 års erfaring som skrædder, som han øser ud af i løbet af weekenden.

Uanset om skræddersyning og herretøj er nyt for dig, eller du har arbejdet med den del af syningen tidligere, er der en masse at hente på kurset.

Undervejs i kurset får du personlig vejledning på netop dit projekt, og du vil også kunne følge med i, hvad de andre kursister arbejder med.

Hvor langt du når med dit syprojekt i løbet af weekenden, afhænger af hvor rutineret du er, og hvor vanskeligt et projekt, du vælger.

Mængden af tilretninger til din model har også en betydning for, om du primært kommer til at arbejde med mønsterkonstruktion og tilretninger i løbet af weekenden, eller om du mest kommer til at sy.

Uanset hvad kommer du til at tage en masse viden med dig hjem, udover dit eget gennemarbejdede mønster og et færdigt (eller i hvert fald næsten færdigt) stykke herretøj.

Kurset afholdes i Skaberlysts kursuslokaler i Århus C. (Se længere nede for mere praktisk info).

Du kan se de næste datoer for weekendkurset i herreskrædderi  i bunden af siden.

 

Herreskrædderi Weekendkursus

 

Det lærer du på kurset

Du vælger på forhånd, om du vil arbejde med en skjorte, en vest eller et par bukser.På kurset bliver du guidet igennem valg af symønster, valg af indlægsmaterialer, måltagning af din model og tilretning af symønstre og prøvemodeller.Syr du ikke til dig selv, inviterer vi din model til prøvning, hvor du bliver guidet igennem at tilrette tøjet på modellen og efterfølgende få rettelserne overført til mønsteret.

Du bliver også guidet igennem valg af metervarer, valg af sytråd og hvilke detaljer, du skal være opmærksom på, når dy syr herretøj.

Længere nede i kursusbeskrivelsen kan du se, hvilke materialer (herunder stof og sytråd), du skal medbringe på kurset, men vi kommer mere i dybden med materialerne i løbet af weekenden, så du får endnu bedre forudsætninger for at vælge de rigtige materialer til dine fremtidige syprojekter med herretøj.

Vi kommer igennem forskellige styekniker, der er relevante for de valgte projekter, så du kommer hele processen fra måltagning til færdigt tøj igennem. Måske når du ikke at sy dit tøj helt færdigt – det kommer an på hvor rutineret, du er, og hvor mange tilretninger der er til din model – men du kommer langt nok til at du kan færdiggøre tøjet på egen hånd efterfølgende.

Og så ved du, hvad du skal gøre, når du næste gang tager fat i at sy herretøj.

Mange af de teknikker, vi kommer omkring på kurset, kan du også bruge, når du syr dametøj. Syteknikkerne og de bagvedliggende principper omkring at presse stoffet og tøjet i form, er langt hen ad vejen de samme, der bruges i både dame- og herreskrædderi.

Derfor kan du også vælge at se kurset som et skrædderkursus i en lidt bredere forstand, selvom vi på selve weekenden kun syr herretøj.

 

Herreskrædderi weekendkursus

 

 

Sådan kommer det til at foregå

Inden kurset skal du have taget mål af ham, du vil sy til – uanset om det er dig selv eller en anden. Du får tilsendt en guide til måltagning i god tid inden kurset.På selve kurset starter vi fredag med at snakke om, hvad vi skal sy i løbet af weekenden.Du vælger størrelse til din model efter vejledning fra underviseren og laver eventuelt de første rettelser til mønsteret, hvis det vurderes nødvendigt.

Underviseren gennemgår hvordan mønsteret lægges bedst muligt på stoffet og hvor langt der skal syes til første prøvning. Derefter klipper du stoffet og går i gang med syningen.

Hvor langt du når fredag, kommer an på hvilket mønster, du vælger, hvor rutineret du er og om der skal laves ændringer i dit mønster, inden du kan klippe stoffet.

Lørdag fortsætter vi hvor vi kom til, og det samme søndag.

I løbet af lørdag er der tilretninger på modeller, så det er en fordel, hvis din model kan komme forbi syværkstedet i løbet af lørdagen, hvis du ikke syr til dig selv.

Har du ikke mulighed for at tilrette på en model, vælger du en standardstørrelse til tøjet, og syr uden tilretning. Det får du stadig en masse syteknikker og færdigheder ud af, så det er en fin løsning, hvis du ikke kan få en model til at komme forbi syværkstedet i løbet af lørdagen.

Når du at blive helt færdig med dit første projekt, kan du starte processen forfra med et nyt projekt. Og når du ikke helt igennem, får du en snak med underviseren om hvad der mangler, så du kan sy projektet færdigt på egen hånd efterfølgende.

Lyder det fedt? Se de næste datoer hvor du kan lære ægte herreskrædderi i bunden af siden.

 

Herreskrædderi weekendkursus

 

Mød din underviser

På weekendkurset i herreskrædderi bliver du undervist af Flemming Steen Hansen.Flemmeing Steen Hansen

Flemming er 52 år og bor i Kolding. Han er udlært herreskrædder og har syet i 26 år fra egen butik i Kolding. Udover at sy til kunder fra sit skrædderi har Flemming også undervist en del. Senest har han afsluttet to forestillinger på den jyske opera i Århus, hvor han har syet kostumer.

Flemming går op i håndværket, og det er vigtigt for ham at hvert stykke tøj er helt i orden håndværksmessigt – og naturligvis at kunden er tilfreds med resultatet. Metervarerne, pasformen og syteknikkerne skal gå op i en højere enhed, før det er godt nok.

Det er netop denne højre endhed, Flemming hjælper dig med at finde frem til på weekendkurset i herreskrædderi.

Billederne i kursusbeskrivelsen her er alle af herretøj, Flemming har syet. På dem kan du få en fornemmelse af kvaliteten af det håndværk, du kommer til at lære på wekkendkurset.

 

Det har underviseren med på kurset

Flemming medbringer prøver på forskellige typer lommer, som egner sig til de projekter, vi kommer til at arbejde med.

Du skal heller ikke spekulere på symønstre. Flemming medbringer sine egne gode symønstre til både bukser, vest og skjorte i følgende størrelser:

Vest: str. 44-58 (overvidde 88 cm – 116 cm)

Bukser: str. 44-58 (taljevidde 80 cm – 116 cm)

Skjorte: str. 36-50 (måles på halsvidden).

Flemming medbringer desuden et udvalg af uldstof, der egner sig til herreskrædderi. Så har du ikke fundet det perfekte stof på forhånd, har du mulighed for at købe af underviseren i løbet af kurset. Du må naturligvis også gerne købe uld på kurset, selvom du har det med, du skal bruge.

I kursuslokalet er der et klippebord til hver deltager. Der er pressebord og dampanlæg samt presseudstyr, og der er mulighed for at låne symaskiner i begrænset omfang. Skriv en mail til signe@skaberlyst.dk, hvis du vil låne en symaskine på kurset.

 

Herreskrædderi weekendkursus

Det skal du selv tage med på kurset

Medbring gerne din egen symaskine, så du ikke skal bruge energi på at lære en ny symaskine at kende. Har du ikke mulighed for at medbringe din egen symaskine, kan du låne en på syværkstedet. Der er begrænset antal symaskiner til låns, så skriv en mail til signe@skaberlyst.dk, hvis du gerne vil låne en symaskine.

Du skal selv medbringe stof og sytråd til det projekt, du gerne vil arbejde med.

 

Sytråden først:

Syr du skjorte, skal du bruge sytråd tykkelse 120 (normal universel sytråd).

Hvis du vil sy vest eller bukser skal du helst medbringe sytråd i tykkelse 100 (lidt tykkere end normal sytråd). Kan du ikke finde det, kan du bruge sytråd tykkelse 120, men det er ikke helt optimalt. Vælg sytråd af god kvalitet, gerne fra Amann eller Güttermann eller lignende.

Stofvalg og tilbehør:

Til skjorte skal du bruge stof, der kan vaskes. Vælg gerne bomuld, bomuld/polyester blandinger eller lignende, der er nemt at sy i. Hvor meget du skal bruge kommer an på bredden af stoffet og størrelsen på din model. Gå ud fra at du skal bruge en længde + en ærmelængde, hvis stoffet er 140 cm bredt.

Du skal desuden bruge knapper til skjorten. Vælg en knap, der passer til stoffet. Størrelsen skal være ca. 1-1,3 cm og du skal bruge 12 knapper.

 

Til bukser bør du vælge 100% uld. Det gør arbejdet nemmere for dig, når du skal sy og forme bukserne til den rigtige pasform. Du skal bruge omkring  1,5 m. hvis stoffet er 140 cm bredt.

Til bukser skal du desuden bruge:

* 1 m. foer

* bukselynlås i metal på ca. 18 cm

* ca. 0,5 m bomuld til div. lommeposer

* linning vlieseline

* knapper til lukning i linning foran og evt. til lukning af baglommer. Knappen til lukningen foran skal være ca. 2 cm i diameter og knapperne til lommerne bagpå lidt mindre.

 

Til vest bør du også vælge 100% uld.

Hvis din vest skal have ryggen i foer, skal du bruge ca 70-90 cm uld og 1,5 m foer.

Skal din vest have ryggen i uld, skal du bruge ca. 1,3 m uld og 70-90 cm foer.

Du bestemmer selv, om du vil have ryggen i din vest i foer eller i uld.

Det er vigtigt at foret harmonerer med ulden. Foret må ikke dominer ulden, men det må på den anden side heller ikke være alt for slasket og tyndt. Det er en balancegang, så mærk dig frem så godt du kan. Vi snakker om valg af stof og foer på kurset, ud fra hvad deltagerne har med, så du får feedback på de stoftyper, du har valgt.

Til vesten skal du desuden bruge:

* 0,5m bomuld til div lommer

* Vliseline til ulden, gerne strygelærred (bomuld med lim). Vlieselinen skal også harmonere med ulden, så den må hverken være for tynd eller for kraftig i forhold til den valgte uld. Du skal bruge vlieseline til hele forstykket i vesten. Strygelærred kan du købe på kurset, hvis du ikke har noget i forvejen, eller hvis det er svært at finde i stofbutikkerne.

Sygrej

Udover stof og tilbehør til de enkelte projekter, skal du også medbringe sygrej. Du kommer til at få brug for:

* Hvidt skrædderkridt

* God stofsaks

* Synåle til håndsyning (og evt. fingerbøl)

* Almindeligt sygrej som opsprætter, trådsaks, ritråd, målebånd osv.

* Almindeligt grej til mønsterkonstruktion.

Der er enkelte ting, du kan låne på syværkstedet, fx. papirsakse, linealer og mønstervægte.

På kurset kan du købe den gode kraftige kvalitet mønsterpapir til 2 kr/m, men du må naturligvis også gerne tage mønsterpapir med selv.

Du kan også købe sygrej og vlieseline i høj kvalitet i syværkstedets butik, eller du kan bestille i vores netshop forud for kurset, så lægger vi det klar til dig.

 

Og så skal du naturligvis huske dit gode humør.  Så sørger Flemming for, det bliver en både sjov og lærerig weekend med masser af a-ha oplevelser og ny god viden i din sy-kasse.

 

 

 

 

Praktisk info

Kurset finder sted i kursuslokalerne på 2. sal hos Skaberlyst.

Adresse: Skaberlyst Syværksted, Nørrebrogade 18B, 8000 Århus C.

Tid:
Fredag kl. 9-16
Lørdag kl. 9-16
Søndag kl. 9-16.

Pris: Kurset koster 3500 kr. For de penge får du 3 dage med en herreskrædder ved hånden, der guider dig trygt igennem dit (måske) første syprojekt indenfor herreskrædderi.

Forplejning: Du sørger selv for frokost alle dage. Der er et lille køleskab på syværkstedet, du kan benytte, hvis du har mad med hjemmefra. Og ellers kan vi anbefale sandwichbaren Miss Green, der ligger ca. 50 meter fra syværkstedet.

Der er kaffe/te og snacks i løbet af dagen alle dage.

Deltagere: Der er max 8 pladser på kurset.

Ved under 4 tilmeldinger, aflyses eller udskydes kurset.

Tilmelding: Du tilmelder dig via linket herunder:

 

Efterår 2020

DATO:  9-11 oktober 2020

TID: fredag, lørdag, søndag 9-16.

Tilmeld dig kurset 9-11 oktober her <<

 

Herreskrædderi Weekendkursus

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Weekendkursus i herreskrædderi”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *