Design lynhurtigt din egen lomme

header_lomme

Lommer er så fantastiske og nemme at arbejde med.

De kan bruges til at putte ting i

De kan bruges til pynt.

De kan bruges til at understrege en stil.

Eller et design.

Og du kan selv bestemme, hvordan de skal se ud.

De nemmeste at lege med er en påsyet lomme. Den kan du tilføje til praktisk talt alt tøj – både det du selv syr og det, du køber i butikkerne. Påsyede lommer kan man sy på til sidst i det meste tøj, så der er god mulighed for at prøve en masse lommer af på det færdige tøj, og se hvad der fungerer bedst.

Det starter med en firkant…

Når jeg designer lommer, så starter jeg som regel med en firkant, der har den størrelse, jeg nogenlunde vil have på lommen. Og så  tegner jeg ud fra den – laver skæve linjer, spidser, runder kanterne eller hvad jeg nu har lyst til. Jeg tegner også overskæringer ind på lommen, for at se, om det kan give noget ekstra liv, og hvor de evt. skal placeres.

lommer

…og fortsætter med et par tests

Inden jeg beslutter mig endeligt, tester jeg papirlommen på tøjet. Både for at se størrelse, detaljer og placering. Først derefter lægger jeg sømrum til, og klipper lommen i stof. Her tester jeg igen – placering og design – inden jeg syr den færdige lomme fast på tøjet.

lomme_papir lomme_test

Der er sikkert mange andre måder at designe lommer på, men denne her virker rigtig godt for mig – prøv den af næste gang du har et stykke tøj, der lige skal peppes lidt op.

lomme_nederdel

lomme_nederdel1

ps. beklager billedkvaliteten…det begyndte pludselig at blive halv-mørkt, da vi sad og drak varm kakao og spiste fastelavnsboller…og så måtte jeg skynde mig ud i kulden, for nu havde jeg altså besluttet at give dig det her tip i dag!

Læs også:

2 thoughts on “Design lynhurtigt din egen lomme

 1. Maja says:

  Er du ikke …kvinde …for at udtænke en lomme i sidesømmen – på en eksisterende købekjole??? hmmm kunne godt bruge en ekstra hjerne til at udtænke, hvordan man gør det smarts

  • Signe Eriksen says:

   Hej Maja

   Jo det kan du tro! Det ryger straks på listen 😉 Hold øje med brevkassen, så kommer der et svar til dig der. Jeg er ved at have en ret lang brevkasse liste, så der går nok lidt over en uge – håber det er ok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap