Det har jeg syet i december

header

Årets sidste dag….det er altså lidt mærkeligt. Jeg synes altid det er så dejligt med et nyt år, for så er der så meget tid til alt det, jeg drømmer om at bruge tiden på. Men når så året er gået kunne jeg godt bruge endnu mere tid. Heldigvis er der jo så et nyt år på trapperne.

I år ville jeg gerne have syet rigtig meget til mig selv. Det blev ikke til så meget, men her i juleferien har jeg alligevel fået fyret op under symaskinen. Det er blevet til en kjole, en nederdel og en bluse. Og sørme om jeg ikke også har fået kreeret en nederdel til min mor og hele 3 bluser til knægten. Men børnetøj i jersey er godt nok også nemt, det skal jo bare en tur igennem overlockeren.

Knægten har holdt mig med selskab mens jeg syede til ham, hvilket var meget hyggeligt. Han har set youtube videoer af gravkøer i aktion, hvilket er det helt store hit for tiden, og sagt “wruuumm” når overlockeren var i sving. Jeg tror han synes den er næsten lige så sej som en gravko.

Du får ikke nogen sytip i dag. Bare en stribe billeder af de ting, jeg har syet her i december.

Hvad har du selv syet? Del det gerne inde på facebook gruppen, som du kan være med i her: https://www.facebook.com/groups/skaberlyst/

Og nu til billederne:

Denne kjole i uldstrik fra Silkehuset syede jeg lige inden juleferien, så den har været med på ferie og holdt mig dejlig varm.
Denne kjole i uldstrik fra Silkehuset og med ærmer i jersey syede jeg lige inden juleferien, så den har været med på ferie og holdt mig dejlig varm.

 

Jeg elsker hætter, især hvis de er spidse. Så sådan en har min kjole naturligvis fået. Med en petroliums blå tittekant rundt i kanten for at bryde alt det grå og sorte.
Jeg elsker hætter, især hvis de er spidse. Så sådan en har min kjole naturligvis fået. Med en petroliums blå tittekant rundt i kanten for at bryde alt det grå og sorte.

 

Nederdel til min mor. Hun fik den i adventsgave lige inden jul, og blev noget overrasket. Heldigvis passede den fint. Stoffet er fra Silkehuset.
Nederdel til min mor. Hun fik den i adventsgave lige inden jul, og blev noget overrasket. Heldigvis passede den fint. Stoffet er fra Silkehuset.

 

En af de 3 bluser, jeg har syet til min søn Magne. Det mest udfordrende var stjernen, som er en blanding af rib og skind. Hatten af for jer, der applikerer - det er saft susme svært!
En af de 3 bluser, jeg har syet til min søn Magne. Det mest udfordrende var stjernen, som er en blanding af rib og skind. Hatten af for jer, der applikerer – det er saft susme svært! De andre bluser er efter samme mønster bare i andet stof. Stoffet er fra City Stoffer, og er øko tex mærket, så der ikke er kemirester i det. Det er rart, når det er til børn synes jeg.

 

Nederdel i uld med pailletter til mig selv. Den er lavet som en twist nederdel, som man kan finde en del guides til at sy rundt omkring i blogland. Jeg har valgt at sy min af 2 stykker stof, fordi jeg ikke ville have pailletter indvendig (de ødelægger strømpebukser i stor stil!), så jeg har foret min med jersey.
Nederdel i en fin tynd uld med pailletter til mig selv. Den er lavet som en twist nederdel, som man kan finde en del guides til at sy rundt omkring i blogland. Jeg har valgt at sy min af 2 stykker stof, fordi jeg ikke ville have pailletter indvendig (de ødelægger strømpebukser i stor stil!), så jeg har foret min med jersey. Pillet stoffet er fra stof 2000, det er en af deres designer varer, men jeg kan ikke huske hvilket mærke det var fra. Måske D&G.

 

Bluse i viscose fra Prada købt i Stof 2000. Mønsteret er lavet efter en speciel konstruktions teknik, hvor der er en løs pasform og ikke ret mange sømme i tøjet. Sammen med paillet nederdelen bliver den mit nytårs outfit.
Bluse i viscose fra Prada købt i Stof 2000. Mønsteret er lavet efter en speciel konstruktions teknik, hvor der er en løs pasform og ikke ret mange sømme i tøjet. Sammen med paillet nederdelen bliver den mit nytårs outfit. Ærmerne trækker lidt, hvilket jeg vil have rettet til i mønsteret inden næste model.

 

Detalje på blusen. Jeg har pyntet den med læderbånd på skuldrene/ærmerne. Der er ingen skuldersømme - bluse og ærme er syet ud i et. Jeg synes skindet giver en god rå detalje som er en rar kontrast til det meget bløde viscose.
Detalje på blusen. Jeg har pyntet den med skind bånd på skuldrene/ærmerne. Der er ingen skuldersømme – bluse og ærme er syet ud i et. Jeg synes skindet giver en god rå detalje som er en rar kontrast til det meget bløde viscose.

 

Det var alt for i år. Jeg håber du har nydt at læse med her på bloggen. Vi ses igen i 2014 til endnu mere syning, flere tips og mere inspiration.

 

Hav en fantastisk nytårsaften!!

 

 

Læs også:

8 tanker om “Det har jeg syet i december

 1. Helene siger:

  Kære Signe
  Sikke nogle fede kreationer.. Meget inspirerende 🙂 i aften skal jeg have min vildt-mønstrede-røde-selvsyede-lange-kjole på.. Det glæder jeg mig til 🙂
  Ha’ en dejlig aften og rigtig godt Nytår
  Knus fra mig

 2. jeannette siger:

  Også Godt Nytår til dig…fine ting du har syet:-))) Glæder mig så meget til workshop i København…har købt plads:-))))) det bliver så godt at få d
  et rette mønster til min krop…har syet så mange kjoler om absolut ikke passer mig:-(((

  Godt Nytår vi ses den 15/3

  Kh Jeannette

  • Signe Eriksen siger:

   Ja, det er skønt med mønstre, der passer, og ikke mindst mulighed for selv at udvikle sine mønstre. Vi ses i København – jeg glæder mig til endnu en omgang workshops 🙂

 3. Anja siger:

  Kære Signe,

  Skjorten – nytårsskjorten – findes der et tilgængeligt mønster? Jeg har stoffet liggende til lige dén skjorte…det vidste jeg bare ikke, da jeg købte det for mange år siden. Jeg købte drømmen om en beklædningsgenstand, nu kan jeg måske få den ført ud i livet.

  • Signe Eriksen siger:

   Kære Anja
   Det gør der ikke lige nu, men det er konstrueret efter en simpel teknik som er nem at lære. Jeg har planer om at lave et lille produkt med det, forhåbentlig i løbet af februar. Hvis du er med på nyhedsbrevet så får du besked der, når det er klar. Jeg skal nok prøve også at huske at sende en mail til dig, når det er klar.
   Kh
   Signe / Skaberlyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Copy link
Powered by Social Snap