“Det vil jeg æde min gamle hat på..”

Er det ikke Andy Anderbilt fra Anders And bladene, der altid ender med at æde sin hat, når han taber et væddemål til Onkel Joakim? 

Jeg vil på ingen måder æde min hat. Eller andre former for beklædning, for den sags skyld.

Medmindre du er nudist…

Hvor mange timer i døgnet er kroppen i kontakt med stof?

Tanken poppede op hos mig for noget tid siden, da jeg var i gang med at skrive noget i retning af ”det er kun når du er i bad og måske om natten, kroppen ikke er i kontakt med tøjet” da det slog mig, at uanset om du sover nøgen eller ej, så er kroppen jo stadig i kontakt med sengetøjet.

Hvis man er sådan rigtig miljøbevist tager et bad ikke meget mere end 5 minutter (har jeg læst et sted). Lad os så sige man ikke er helt så miljøbevist, så får kroppen måske 10-15 min uden nærkontakt med stof. I døgnet. Måske en halv time på en god dag, men så er vandet vist også ved at være koldt.

(Nudister tæller ikke med her).

 

Kroppen eller miljøet ?

Huden er kroppens største organ. Vi optager rigtig meget gennem huden – både gode og dårlige ting. Bl.a. kemi som farvestoffer, blegemidler, formaldehyd, rester af sprøjtegifte og andre herlige ting i den dur.

Løsningen på det problem, er at vaske tøjet inden brug. Jeg plejer at vaske nyt tøj en enkelt gang. Men nu har jeg så fundet ud af, at der skal 2-3 vaske til, før alt det skidt, der er i stoffet, kommer ud.

Men det er jo ikke så godt for miljøet at vaske for meget. Og så forekommer det mig altså som lidt af et dilemma at skulle svine miljøet til 2-3 gange med at vaske ubrugt tøj, for at minimere mængden af kemi jeg måske får ind i kroppen.

 

 

unaturligt naturprodukt

Måske, fordi man ikke ved, hvor meget skidt der er i stoffet. Det står ingen steder.

Forestil dig en vaske-label hvor der står noget i stil med ”80% bomuld, 10%sprøjtegifte, 5%farve heraf 2% tungmetaller, 3% formaldehyd”

Nej vel? 100% bomuld lyder bare lidt mere sexet.

Optimalt burde tøjet være så rent og fri for kemi, at vi ville spise det. Lidt ligesom grøntsager – mere jord og regnvand og mindre sprøjtegifte og tilsætningsstoffer.

Pyh, ville ønske der vare mere miljømærket stof på sy-selv markedet!

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap