DIY: Customize med konstrast farver

Jeg har lovet dig en DIY guide til hvordan du customizer dit tøj med firkanter i en kontrastfarve. Så den kommer her. Jeg har selv brugt syteknikken på denne kjole:

Det er en kreativ syteknik, der kan bruges på mange måder. I min kjole har jeg brugt den til at bringe lidt farver og kontraster ind i stoffet, og give kjolen et lille drys humor.  Det printede stof, jeg har valgt til firkanterne, er egentlig til børnetøj, og derfor får min kjole et lidt naivt udtryk.

Udtrykket vil blive forskelligt, alt efter hvilket stof, du vælger at bruge til firkanterne. Farvevalget vil også have indflydelse på resultatet, så der er mange muligheder for at finde det udtryk, der passer til dig. Det er faktisk bare et spørgsmål om at lukke op for kreativiteten.

Syteknikken kan bruges både i jersey og vævet stof.

Her er guiden:

1. tegn med skrædderkridt på stoffet, hvor du vil have dine firkanter (eller cirkler/hjerter/trekanter/fugle…)

 

2. Klip en stor firkant af kontrast stoffet, og sæt det fast med knappenåle på bagsiden at tøjet, så det sidder bagved de firkanter, du har tegnet. Retten af stoffet skal være ind mod vrangen af tøjet. Det er vigtigt at begge stoflag ligger helt glat, så brug endelig nåle nok.

 

3. Sy fra retsiden af tøjet, så du kan følge de firkanter, du har tegnet. Sy med en smal tæt zigzag, hele vejen rundt langs kridt stregerne. Husk at hæfte når du starter og slutter.

 

4. På bagsiden ser det sådan her ud:

 

5. Klip trådender af, og klip det overskydende stof på bagsiden af. Der skal være ca. 0,5cm sømrum tilbage.

 

6. Klip firkanterne ud i tøjet på forsiden. Vær forsigtig, så du kun klipper i det yderste lag stof (tøjet), og ikke kommer til at klippe hul i det stof, du lige har syet på.Klip med 0,5cm sømrum til zigzag sømmen.

 

7. Og så er du færdig, og det ser nogenlunde sådan her ud:

 

Så, det var det. Du behøver ikke lave 2 firkanter, der hænger sammen, som jeg har gjort. Teknikken er den samme, uanset om du laver cirkler, trekanter eller små egern, der kravler i træer.

One thought on “DIY: Customize med konstrast farver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *