En tanke om kvalitet…

I går var jeg ude og snuse rundt i tøjbutikker. De nye forårs kollektioner er på hylderne, og jeg var nysgerrig efter at se, hvad de byder på.

Det var jeg ikke den eneste, der var i går. I en lille butik, der sælger dansk mode i den lidt højere pris ende, oplevede jeg en kunde, der fik mig til at tænke over, at oplevelsen af kvalitet er individuel.

Kunden faldt for en bluse i en af forårets koral farver, og ville gerne have et tørklæde til den. Ekspedienten viste hende flere forskellige tørklæder, der alle passede fint til blusen. Problemet for kunden var prisen. De kostede omkring 500 kr. Og det ville hun ikke give for et tørklæde.

Forskellige opfattelser af kvalitet
Ekspedienten fortalte, at de var begyndt at forhandle et nyt mærke, som laver tørklæder i silke. Det passer fint til tøjet i butikken, hvor stoffet og pasformerne er en væsentlig del af designet. Det er meningen, det skal føles rart, at gå i tøjet.

Men det var som om, kunden ikke hørte, hvad der blev sagt. For hende var det ikke vigtigt, at silken ville føles blød og lækker mod halsen. Hun ville bare have noget, der kunne sætte lidt farve til den ensfarvede bluse.

Hun købte ikke noget. Tørklæderne levede helt tydeligt ikke op til hendes opfattelse af ”kvalitet for pengene”.

Det fik mig til at tænke over, at kvalitet ikke behøver være dyrt. Ting kan være af god kvalitet, når de opfylder de behov og krav, der bliver stillet til dem. Uanset prisen.

Jeg betaler gerne for gode pasformer og bløde materialer. Men hvad er kvalitet i tøjet for dig?

 

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap