Er du modeslave?

Foråret står for døren, i hvert fald i modebranchen. Modebladene har fokus på de nye kollektioner og leverer guides til alt det, de prøver at bilde dig ind, du ikke kan undvære, i den nye sæson.

Jeg har i mange år forsøgt, at bilde mig selv ind, at det var vigtigt at følge med i, hvad der er hot ”lige nu”. Det er næsten altid det, folk spørger om, når man siger, man arbejder i modebranchen: “hvad er smart denne sæson?” eller “hvad skal vi gå i til foråret?”

Hvad skal vi med moden?
Men mode i sig selv, er i virkeligheden ikke synderligt interessant. Al den virak, der kan være om sæsonens nye farve eller nye snit, er jo egentlig komplet ligegyldig. It-styles siger intet om, hvad der klæder den enkelte. Og derfor kan den enkelte ikke bruge dem til ret meget.

Det, der retfærdiggør interessen for tøjdesign, er gode kvalitetsprodukter, der komplimenterer den, der har dem på. Tøjet skal tilføje en ekstra dimension, i kraft af at få den, der bærer det, til at føle sig godt tilpas, og føle sig som sig selv. Det skal være komfortabelt, men også understrege personligheden og styrke selvtilliden.

Find dig selv
Det er en balancegang, at få metervarer, pasform og design til at gå op i en højere enhed. Det er den balancegang og den enhed, der er interessant. Det er den, de rigtig dygtige designere formår at finde.

Modens sæsoner er interessante, fordi fornyelse er inspirerende. Men for at kunne bruge inspirationen fra designernes bud på, hvordan tøjet kan se ud, er du nødt til først at finde dig selv, og vide hvad der klæder din krop og hvad du vil udrykke med dit tøj.

Når du ved det, kan du skabe din egen stil, og ikke bare kopiere en andens. Og når du gør det, så er du ikke længere modeslave.

Så er du stilbevidst.

 

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap