Fif til pæne pyntestikninger

Et “ordsprog”, der har sat sig rigtig godt fast hos mig, er den der med at “den kloge ved, at han intet ved; den mindre kloge tror, han ved alt”. For hold da op, hvor har jeg engang troet, at jeg vidste alt om syning. Det var sjovt nok dengang, jeg kun lige var gået i gang med at lære at sy.

Jeg tror det var lidt en forsvars mekanisme, fordi jeg i virkeligheden ikke kunne rumme hele den nye verden, der lukkede sig op for mig. Man kan så fantastisk mange ting med stof og tøj og syteknikker. Man kan skabe de smukkest kunstværker, sy helt almindeligt hverdagstøj og ubrugeligt skrammel, og alt derimellem. Og det kunne jeg slet ikke overskue.

Heldigvis er jeg blevet klogere, og kan overskue meget mere. Og i takt med, at jeg har fundet ud af, at jeg ikke ved alt, har jeg også opdaget, at jeg faktisk ved meget mere, end jeg lige troede. Det er da lidt pudsigt.

En af de ting, jeg egentlig godt vidste, men bare havde glemt, er faktisk en ret god teknik. Et lille trick, der kan løfte din syning et lille hak opad:

Sy med 2 tråde, når du syr pyntestikninger, for at få stikningen til at fremstå mere tydeligt.

I stedet for at købe en tykkere tråd, som måske ikke passer til stoffet, og som du måske aldrig får brugt det hele af, så tråd maskinen med 2 almindelige tråde.

Du kan lade dem være samme farve, hvis du bare vil have en lidt tydeligere stikning. Eller du kan blande 2 farver, for at få lidt spil og kontrast ind i stikningen (se billederne herunder).

Man kan ikke se på afstand, at der er 2 farver eller 2 tråde, men det er en af de der små detaljer, der løfter det færdige udtryk, så tøjet ser mere professionelt ud.

Teoretisk vil jeg anbefale at bruge nål str. 90, fordi hullet er lidt større, så der er bedre plads til de 2 tråde. Men jeg testede lige med nål str. 80, og det kunne altså også godt lade sig gøre. Det er nemmest at få pænt, hvis stoffet er nogenlunde fast og nemt at have med at gøre. Men du kan jo prøve dig frem – både med nål og stof.

TIP! Hvis trådene knækker, så prøv med en større nål.

Det lille trick dukkede op i min bevidsthed igen, i forbindelse med research til det kommende online kursus i begyndersyning. Hvis du går og drømmer om, at lære at sy, så vil jeg opfordre dig til at klikke her og læse mere om kurset. Det foregår i Århus dette efterår.
UPDATE: Dette kursus er nu et 100% online kursus. Følg linket og læs kursusbeskrivelsen.

Og det er lige noget for dig, hvis symaskinen trækker i dig, men du bare alt for godt kan nikke genkendende til den der følelse af, ikke at kunne overskue alle mulighederne.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

»

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap