Gæsteindlæg: Jeg sætter min hat som jeg vil – Part 2

header_city2

Læste du Maybritt Laisbo’s gæsteindlæg i sidste uge? Det handler om at costumize sit tøj. Jeg bad Maybritt om en efterfølger, så vi kan se, hvad hun fik lavet. I sidste uge var hun nemlig i gang med at idé udvikle. Fortsættelsen kommer her:

 

Jeg sætter min hat som jeg vil – Part 2

Jeg lovede Signe at vende tilbage med det endelige resultat. Det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne gøre, fordi jeg selv bare så godt kender til den der, men hvordan endte det så? Hader de uafsluttede afslutninger, eller dem hvor vi selv skal gætte, hvad der så skete. Jeg er Cityprinsesse, og alt skal ende som i eventyr, de levede lykkeligt til deres dages ende, basta 😉

Og inden har de selvfølgelig været en masse genvordeligheder igennem, som de har overvundet, så de kan leve lykkeligt.

Og sådan var det også i denne proces, for al kreativitet er en proces der starter med en ide, og så hen af vejen finder man ud af, hvad som virker, og hvad som ikke gør. Og det giver rigtig meget god erfaring, så meget, at man nogle gange kan springe nogle led over.

Og det prøvede jeg faktisk at gøre. Lige da jeg havde hevet alt tøjet ud af skabet, og så på de tre par cowboybukser, så jeg for mig en nederdel. Jeg klippede løs, smed det i maskinen, klippede lidt her og der, prøvede den, fandt på noget mere, andet, grimt, utåleligt, og måtte til sidst erkende, den nederdel var blevet en katastrofe, og den ville jeg simpelthen ikke kunne være bekendt at vise. Jeg bandede, og smed det hele fra mig, ærgerlig over at jeg ikke havde en eneste ide at putte i stedet.

Jeg smuttede ud på solsengen, med et blad og kaffe, og pludselig kom den lærdom til mig, som jeg havde lært på seminariet, at det er en god ide at tegne det først, ganske enkelt brainstorme, for ofte kommer der måske nogle ideer, man slet ikke havde tænkt først. Derfor lavede jeg skitserne. Men du skal også være klar over, at selv om du forbereder dig sådan, så kan de endelige resultater godt blive noget skidt og kanel alligevel, men oftere bliver de bedre, end du havde tænkt dig, og end de ser ud på papiret.

Der var så jakken og skjorten tilbage. Jakken er røget i costomizing bunken, fordi jeg har en anden sort en af slagsen, som var lidt dyre end denne, og så vidste jeg, at jeg ikke ville ærgre mig, hvis resultatet blev grimt.

Maybritts customizing bunke.
Maybritts customizing bunke: en skjorte, en jakke og forskellige stoffer.

Lige om snart skal jeg til Damernes dag på Galopbanen, hvor vi skal have store hatte på. Jeg var med sidste år med en ambition om at vinde. Gjorde jeg ikke. Men jeg stod lidt og lurede af, de som vandt, hvad det var som gjorde, de vandt. Ærligt, det var ikke for kreativiteten. Det var ikke kreativt overhovedet. Men måske for stilen, for de, som vandt, havde alle sammen nederdel og habit jakke på, samt hat, og alting matchede så fint i farverne.

Jeg har i år købt en pink hat, men ved ikke om det bliver den, jeg vil bruge, eller om jeg genbruger den fra sidste år, med et andet outfit til. Og det kunne være jakken, jeg bruger til. Vi må se. Du får resultatet her af jakken som den ser ud nu, men hvis du vil vide, hvad jeg vælger til Damernes dag på Galopbanen, så må du vente spændt til 1. september, og der kan du se det lige her: www.cityprinsesserne.dk eller her www.facebook.com/cityprinsesserne

Jakken med nyt stof i krave og opsmøg i ærmerne. Og en hat, naturligvis.
Jakken med nyt stof i krave og opsmøg i ærmerne. Og en hat, naturligvis.

 

Samme jakke, men en anden hat. Bare fordi.
Samme jakke, men en anden hat. Bare fordi.

 

Vil lige fortælle dig hvad jeg gjorde. Sprættede det øverste revers op, brugte det til at klippe efter, til det nye revers. Syede de to stykker sammen, gav en pynte stikning. Ærmerne har fået syet foer oven på det gamle foer, for det var nemmest. Enderne syede sammen på maskine, og syet fast i hånden med kastesting på kanten af ærmet, og oppe i foret, hvor jeg havde vendt jakkeærmet på vrangen, ellers bliver det for bøvlet at sy. Jeg er godt tilfreds med resultatet, overvejer dog om der skal nogle røde knapper på. Vi får se.

 

Ha en dejlig dag

0 thoughts on “Gæsteindlæg: Jeg sætter min hat som jeg vil – Part 2

  1. Hej Signe

    Jeg vil bare lige sige tusind tak for din blog. Jeg er syerske på amatør niveau og finder din blog virkelig interessant. Bla syede jeg for nylig en 1950’er kjole efter mønster købt i stof og stil, men hvad mønsteret ikke gik i detaljer med fandt jeg på din blog.
    Dejlig blog.
    De bedste hilsner

    Gabrielle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *