Hvilke teknikker vil du se til Kreative Dage?

kreative_dage_2013_logo

Ladies & Gentlemen.

Jeg kan ikke trække den længere.

Om 2 uger er der Kreative Dage i Fredericia. Det er en kæmpe stor kreativ messe, hvor der er alt fra smykkedesignere til træ skulptører – fra symaskiner til metervarer. Helt sikkert også en masse strik og quilt. Og så er der mig. Som har været så helt fantastisk dygtigt, at jeg har fået lov BÅDE at få en arbejdende stand OG holde foredrag hver dag under messen.

Det er lidt vildt.

Og jeg GLÆDER mig!!

 

Min arbejdende stand går ud på 2 ting:

1.

Jeg viser hver dag 2 syteknikker på standen.

2.

Guldager Symaskiner i Århus (som også er på messen) har været så søde at låne mig 3 symaskiner til min stand, og jeg skal lige have grejet et eller andet med at låne 3 computere eller ipads eller lignende (sig endelig til, hvis du kender til en butik eller lignende, der evt. vil udlåne nogle udstillingsmodeller), og så kommer DU til at kunne sidde på Skaberlyst standen og prøve kræfter med mine ebøger. Altså sidde og “bladre” i en ebog, og prøve at sy nogle af teknikkerne. Du kan få hjælp enten af mig eller en af mine søde kursister, der hjælper til i standen under messen.

 

Foredraget kan du læse om i programmet, som du kan finde her.

 

Hilfe Bitte

Jeg har lige en enkelt opgave, jeg har brug for din hjælp til. Nemlig at finde ud af, hvilke teknikker, jeg skal vise i løbet af messen. Der er plads til 6 forskellige.

 

Skriv en kommentar herunder med hvilke teknikker, du gerne vil se demonstreret. I ugen op til messen laver jeg en afstemning på facebook, og så bliver de endelige teknikker valgt via den afstemning. Du skal nok blive inviteret til den, hvis du læser med her på bloggen eller er på maillisten (det kan du komme ved at klikke her).

Jeg forbeholder mig ret til at vælge teknikker fra, hvis der ikke er tid til dem. Så det er ikke så god en ide at skrive “sy en hel skræddersyet jakke”. Det kommer ikke til at ske. Det er enkeltstående teknikker, jeg demonstrerer.

 

Så – hvad vil du se mig sy?

Usynlig lynlås?

Paspoleret lomme?

Zigzag kantninger?

Smid en kommentar, så samler jeg sammen og vælger ud hvad der kommer med i den endelige afstemning.

Og hey – jeg trækker lod blandt alle forslag om 2 fribilletter til messen (værdi 90 kr. pr. stk) – jeg kontakter vinderen på mail, så du behøver ikke skrive din adresse i kommentaren. Og det er ALLE kommentarer, jeg trækker lod blandt. Så du kan vinde billetter uanset om det bliver dit forslag, der bliver demonstreret eller ej.

 

Okay, nu er det din tur. Skriv skriv skriv……

 

 

Læs også:

15 tanker om “Hvilke teknikker vil du se til Kreative Dage?

 1. Mia Quaade siger:

  Det har jo været, og er stadig, voldsomt populært med jersey kjoler, og jeg syntes da vi skal lære at pimpe dem lidt op, med enkeltmanchet ærmer og revers i udskæringen, piping bånd, stolpelukning, og andre lækre detaljer, som kan bruges all over… (Hermed ment ikke kun på jersey kjoler).. Glæder mig !!

 2. Freja siger:

  Nu er jeg desværre ikke lige på de kanter til messen, men jeg har da et par forslag, som du evt. kan bruge andre steder (blog, brevkasse….)

  – det perfekte knaphul
  – hvordan man syr ærmesømmen i f.eks. en tunika uden ærmer, som vendes med fuldt foer (giver det mening?)
  – den perfekte runde halsudskæring i fast stof, når der ikke er belægning, foer, kantbånd eller andet, men udskæringen ligesom bare skal bukkes ned (hvis man overhovedet kan dét?
  – flies – hvilken slags, hvornår og hvordan

  Tja.. Og tusind andre ting.. ALT er guld, for der er næsten altid en lille krølle eller indskudt sætning, som man kan lære af, især når det er live!

 3. Camilla siger:

  Lav den perfekte afslutning på dine T-shirts og Jersey kjoler 🙂

  Her tænker jeg en kant der ser professionel ud men som er nem og hurtig at gå til for de fleres med lidt erfaring og øvelse 😉

  Produktion af egne pipingbånd i ønsket materiale :O

  Er børnefri den weekend og håber at kunne overtale en sy-veninde eller 3 til at tage med selvom vi kommer fra Århus 😀

 4. Lisbeth siger:

  Jeg kunne godt tænke mig at se dig lave Franske sømme eller hong kong sømme.
  Syntes det ser helt fantastisk ud – men har aldrig selv forsøgt mig – simpelthen fordi
  jeg syntes det virker uoverskueligt.
  Håber mega meget at vinde billetter – så jeg kan komme fra sjælland og på
  kreamesse.

 5. Anette Dam Larsen siger:

  Det kunne være dejligt hvis du kunne vise hvordan man laver et perfekt paspolerede knaphul, med kommentarer om stof valg til knaphullet. Ellers tak for alle dine gode råd her på bloggen

 6. Mette k s siger:

  Teknikker:
  piping – både hvordan man laver sit eget og syer det på.
  Fede detaljer med foldet stof (læg, biser osv)
  Hvordan man kan tilføje sjove detaljer til tøjet så det bliver mere personligt.

 7. Annette Andersen siger:

  Det lyder spændende. At lave en pæn rib kant i halsen på en jersey t-shirt/kjole kunne være fint at se.

 8. marion siger:

  ja jeg vil jo voldsomt gerne på messen og håber da stærkt på at vinde dine billetter. og er da ikke i tvivl om hvad jeg godt kunne tænke mig at se en teknik på… Sidelommer i en jerseykjole, jeg har set man kan lave forskellige smarte lommer og jeg kunne da godt tænke mig at se hvordan jeg får dem lavet på en pæn måde.. den jeg har set er med bånd rundt i en syning også er de ligesom lidt runde i det, hvis du forstår hvad jeg mener 🙂 men generelt en lomme kunne jeg godt tænke mig at se.
  min mail er marion.r@net.telenor.dk og ser frem til messen 🙂

 9. Dorte siger:

  Jeg vil rigtig gerne se, hvordan man laver flotte franskesømme, da jeg synes de tit bliver tykke og klumpede. Samt have gode ideer til hvor de anvendes.

 10. Tora siger:

  Nu starter du jo selv med usynlig lynlås, men der er jo også skjult lynlås og almenlig lynlås og lynlyse kan jo så sidde i siden, midt bag, midt for eller hvor du eller jeg nu ellers kunne få lyst til at sætte dem. Lynlåse kan jo også sættes i en paspolering (lomme)

  Ud over alle de andre gode forslag, især med afslutninger (kanter) i jersey, kunne noget om slidser være et tema. Slidser kan bruges mange steder: Nederdele, jakke-/frakkeærmer, bukseben og på skjorteærmer.

  Med både slidser og lynlåse findes der enkle måder og mere komplicerede (ofte måske også flottere) løsninger.

  Så der er nok af små og større sytekniske finesser at tage fat på.

  Jeg kommer så lørdag sammen med en veninde og ser hvad du laver ;-))

 11. Gurli siger:

  Jeg kunne tænke mig at lære en rigtig usynlig søm til oplægning forneden på bukser, kjole, nederdel, – altså syet på symaskine selvfølgelig.

  • hellequitzau@hotmail.com siger:

   Jeg vil så gerne se dig lave paspoleret lomme med lynlås . Den jeg mener er , hvor der er lommeåbning med 2 paspoler samt lynlås i midten . Det er på alle nykøbte jakker i øjeblikket .

 12. Signe Eriksen siger:

  TUSIND TAK for alle de dejlige forslag. Der er nu åbnet en afstemning inde på Facebook siden: http://www.facebook.com/skaberlyst. Det er det øverste fasgjorte opslag, så det er til at finde.

  Stort TILLYKKE til Anette Dam Larsen, som har vundet de 2 fribilletter til messen. Anette har fået besked på mail.

  Jeg trækker lod om 2 fribilletter igen blandt alle der stemmer inde på facebook siden.

  Der er nogle af teknikkerne, der ikke har fået lov at komme med i afstemningen, fordi de enten tager for lang tid eller kræver maskiner jeg ikke har med på messen. Men bare rolig – jeg tager dem op i de kommende fredags brevkasser.

  Jeg håber at se rigtig mange af jer på Kreative Dage.

  Signe / Skaberlyst

 13. Signe Eriksen siger:

  Efter en grundig optælling har jeg opdaget at jeg har flere fribilletter end jeg troede (hvor svært kan det være at tælle til 10 og lægge et par billetter til side til sin mor og far?). Så jeg har besluttet at trække lod om et ekstra sæt fribilletter til Kreative Dage, blandt jer der har kommenteret på dette indlæg. Den heldige vinder nr. 2 blev Dorte, som har fået en mail.

  Stort tillykke 🙂 Jeg glæder mig til at se dig til Kreative Dage.

  Jeg håber nogle af I andre også kommer forbi! Der er stadig en chance for at vinde fribilletter inde på facebook siden, ved at være med i afstemningen. Der fordobler jeg også gevinsten, så det nu er 2×2 fribilletter, der bliver trukket lod om, blandt alle der stemmer. http://www.facebook.com/skaberlyst

  Signe / Skaberlyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Copy link
Powered by Social Snap