Q&A

Her kan du finde svar på nogle typiske spørgsmål til Skaberlyst. Hvis du har andre spørgsmål end dem, du finder svar på her, så send endelig en mail til signe@skaberlyst.dk.

I online kurserne er videoerne en del af kurset, og du behøver ikke være online for at se dem, når først kurset er downloadet til din computer. Kursets lektioner kan downloades som pdf filer, og for at se videoerne skal du åbne filerne med Adobe Reader. Du kan downloade programmet gratis her: http://get.adobe.com/dk/reader/.

Når du vil se en video, klikker du på den, og den åbner i et nyt vindue, så den bliver større. Du kan lukke videoen igen ved at klikke på det lille kryds øverst i højre hjørne på hver enkelt video. Afhængig af dine skærmindstillinger, kan krydset godt være lidt utydeligt, men det er i den sorte ramme rundt om videoen.

Hvis det driller, og du ikke kan se videoerne, så tjek at du har den nyeste version af Adobe Reader installeret, og tjek også at din computer bruger Adobe Reader til at åbne pdf filer. Hvis computeren fx. er indstillet til at åbne pdf filer i billedfremviser eller et andet program, så virker videoerne ikke. Når du ændrer indstillingerne på din computer til at åbne pdf filer i Adobe Reader virker videoerne som de skal. Vær også opmærksom på at der er forskel på PC og Mac. I bekræftelsesmailen finder du links til download af Adobe Reader til både PC og Mac.

I ebøgerne er videoerne optimeret, så de også kan ses hvis man bruger ipad eller tablet. Du klikker på den video, du gerne vil se, og den bliver vist via youtube. Med få undtagelser er videoerne ikke tilgængelige i en normal søgning på youtube, kun via ebøgerne. De videoer, der er tilgængelige via normal søgning på Youtube kan du se på www.youtube.com/skaberlyst.

Ja, det kan du. Når du laver en bestilling, kan du vælge at betale med Dankort via Quickpays betalings system. Har du ikke et almindeligt Dankort, kan du betale med Visa kort, Mastercard, American Express og Discover via Paypals betalings system. Har du en Paypal konto kan du naturligvis også bruge den.

Du kan oprette en konto hos Paypal, og med den kan du nemt og hurtigt betale online, både her hos Skaberlyst og mange andre steder, ved kun at indtaste din mailadresse + password til din paypalkonto. Jeg har selv kun gode erfaringer med at betale via Paypal, og foretrækker det faktisk, fordi jeg slipper for at indtaste lange kortnumre osv. Se mere på www.paypal.com.

Men altså, yes, vi tager dankort!

Nej, du kan læse den alle de gange du vil, hvis du ellers husker at gemme den. Du betaler for én bog, og du får én bog. Helt ligesom hvis du købte en bog hos boghandleren. Men hvilken “hylde” du stiller den på derhjemme – altså hvor på din computer eller på et usb stik du gemmer den, det må du helt selv om. Når den er downloaded er den din til evigt eje.

Du har betalt for et enkelt eksemplar af det produkt, du har købt, og derfor får du også kun et eksemplar leveret. Men hvis der er noget galt med det, får du naturligvis et nyt – ligesom du ville få en ny bog nede i boghandleren, hvis du kom hjem og opdagede at de sidste 20 sider manglede.

Hvis du kommer til at afbryde download inden den er færdig, kan der være fejl og mangler i din eBog. Det går naturligvis ikke, så send en mail til signe@skaberlyst.dk eller ring/sms til 24 45 69 09, så modtager du et nyt link så hurtigt jeg kan komme til en internetforbindelse (det er som regel ret hurtigt).

Husk at tjekke i ordrebekræftelsen, hvor meget din eBog fylder, så du er sikker på der er plads nok, der hvor du downloader eBogen til (fx. et usb stik).

Nej, det må du desværre ikke. Bogen er personlig. Kopiering krænker ophavsretten, og er ulovligt. Præcis på samme måde, som man heller ikke må kopiere bøger fra biblioteket eller nede fra boghandleren.

Det produkt, du har købt, må bruges i din egen husstand. Det betyder at din hjemmeboende teenagedatter naturligvis gerne må bruge den samme eBog eller tage det samme online kursus som dig. Det skal I ikke betale 2 gange for. Men naboen og kusine Ditte fra Fyn må selv købe et eksemplar, hvis de vil blive lige så seje til at sy, som dig.

Det er ikke for at være tarvelig, at det er sådan. Det er ganske enkelt for at forfattere som jeg rent faktisk har mulighed for at leve af at skrive og sælge vores bøger, så vi kan bruge tiden på at skrive endnu flere lærerige bøger, du kan få glæde af, i stedet for at tage et aftenjob som rengørings assistenter, for at kunne betale huslejen. (Ikke noget ondt om rengørings assistenter i øvrigt…jeg har selv været der. Jeg er bare meget bedre til at undervise i syning, end til at møde til tiden og tørre støv af).

Så hvis du kan lide det, du har købt, og gerne vil have mere i fremtiden, så lad endelig være med at give ulovlige kopier til venner og familie. Henvis dem i stedet til hjemmesiden her, hvor de kan købe deres egne eksemplarer af lige præcis den ebog, de har mest lyst til at eje.