12 Bluser Og Kjoler Til Levende Stof

Drømmer du om at sy silkebluser, draperende kjoler og skulpturelle jakker, så er det her kurset du har ventet på. Du kan nemlig sagtens lære at håndtere de smukke luksuriøse materialer. Du skal bare have de rigtige teknikker, den rigtige viden og lidt øvelse. Og det får du i dette online kursus.

Med udgangspunkt i grundmønstre til flagermusærmer, lærer du at lave mønstre til og sy i alt fra silke og levende viscose til blonde og velour.

Draperende luksus

Hvis du ikke allerede gør det, så kommer du fremover til at forelske dig hovedkulds, hver gang du ser et stykke silke, får hænderne i en lækker georgette eller skimter en blød viscose.

Du kommer til at svøbe dig i lækre metervarer og skønne designs.

Og det bedste af det hele er, at du selv syr de luksuriøse metervarer om til dit nye yndlingstøj.

Alt du skal have styr på, for at sy silkebluser, draperende kjoler og velourjakker, er en god stak af de helt rigtige syteknikker, en håndfuld symønstre der egner sig til det levende stof, og en portion viden om, hvordan du kombinerer stof, mønster og syteknikker så det hele går op i en højere enhed.

Og det er lige hvad du får i det her online kursus.

 

Find de rigtige pasforme til levende stof

Levende stof skal kombineres med løse pasforme og mønstre uden for mange sømme. I løse designs kan de levende stoffer rigtig få lov at udfolde sig med draperinger og… ja altså liv.

Flagermusærmer er et af de designs, der passer perfekt til levende stof. Derfor tager vi i dette kursus udgangspunkt i grundmønstre med flagermusærmer, som du lærer at tegne fra bunden efter dine egne mål.

Så undgår du sømme, der strammer, og du giver dit levende stof de perfekte vilkår for at udfolde sig og skabe et let og levende stykke tøj. Du kan også bruge andre mønstre som udgangspunkt for de 12 designs i kurset, så længe de har en løs pasform. Men prøv lige flagermusærmerne – du kommer altså ret sikkert til at elske dem!

 

Skaberlyst flagermusærmer sykursus

Bluser og kjoler efter egne mål syet i luksuriøse, draperende metervarer

I dette online kursus lærer du at konstruere og sy bluser og kjoler med flagermusærmer i lette og levende metervarer som silke, chiffon, blonde og velour. Stof, der normalt skræmmer selv rutinerede syere langt væk. Men det er en skam, for de stakkels luksuriøse diva-stoffer er dybest set bare lidt misforståede.

Hvis du går til dem med samme mønstre og syteknikker, som du går til twill, denim og tweed, så er det dømt til at mislykkes.

Men tager du dig tid til at se de florlette og meget smukke stoffer for hvad de er, finde de rigtige mønstre og syteknikker og teste dig frem til de bedste kombinationer, så bliver du i stand til at sy de mest fantastiske stykker tøj, som du lige nu kun går og drømmer om.

Alt det kræver af dig er en god portion tålmodighed, en god håndfuld viden om hvilke mønstre og syteknikker, du reelt har at vælge imellem, når du syr i levende metervarer og lidt øvelse i at kombinere teknikker og metervarer rigtigt.

Tålmodigheden må du selv stå for, men alle de syteknikker, små tips og grundlæggende viden du skal bruge, kan vi lære dig. Vi har testet det hele i praksis og pakket alle vores erfaringer og gode råd sammen til dig i dette online kursus.

Kurset består dels af et online rum, dels af en ebog på 108 sider, hvor du kan:

* Læse om de skønne luksuriøse (og lidt drilske) metervarer som silke, viscose, georgette, chiffon, blonde og velour.

* Se billedguides til 33 forskellige syteknikker, der er særligt egnede til de levende metervarer. Du lærer også hvad de forskellige syteknikker kan bruges til, og hvornår du skal hive dem op af hatten.

* Konstruere grundmønstre efter dine egne mål til 3 forskellige pasformer med flagermusærmer. Flagermusærmer er nemlig helt perfekte til de levende materialer. For det første er der minimalt stræk i sømmene i de løse designs, og for det andet er der så få sømme, at det er til at overskue, hvis det er første gang du kaster dig ud i silke og deslige. Er du allerede rutineret i de levende metervarer, så har vi også et par udfordringer til dig.

* Konstruere mønstre til de 12 designs, vi har bygget kurset op omkring. Vi har designet alt fra en helt simpel bluse med bådhals til blondebluser med håndsyede kanter, en asymmetrisk jakke og kjoler med udskæringer på ryggen. Du får 12 meget forskellige designs, som alle er bygget over kursets 3 grundmønstre.

* Se 33 videoguides til hvordan du laver mønstrene til de 12 designs og til udvalgte detaljer i de forskellige designs, der dækker over alt fra hvordan du vender og klipper stoffet til konkrete sytekniker, der er gældende for et bestemt design.

 

Skaberlyst flagermusærmer sykursus

Grundmønstre med forskellige pasformer

Normalt, når vi snakker om grundmønstre, så er det tætsiddende kjoler med indsnit her, der og allevegne.

Sådan er det ikke i dette kursus. Her har vi ingen indsnit, og der er ingen stramme sømme eller vanskelige kurver og buler, der skal tages ret meget hensyn til.

Og det er netop et af de krav, de levende diva-stoffer stiller: ingen stramme pasformer med sømme, der kan trække. Designet og pasformen skal være løs, for at de lette metervarer kan udfolde deres særlige evner til at drapere og falde smukt. Læg, rynk, store vidder – alle kneb gælder, når du vil sy i sarte materialer, når bare du holder dig langt fra figursyede designs.

Flagermusærmer er et af de kneb, der fungerer fremragende til formålet. Her kan du faktisk få en ret tæt pasform, uden at sømmene bliver stressede, fordi der er nok stof under armene til at du kan bevæge dig normalt.

Med flagermusærmerne kan du meget tydeligt opnå 2 forskellige udtryk:

* Hvis du syr i metervarer med lidt hold og “krop” i stoffet, så får du et skulpturelt udtryk i tøjet, som vil give dig mere kant og struktur. Det kan fx. være voile, double gauze og quiltet jersey, som vi bruger i kurset.

* Hvis du syr i de blødeste metervarer, der flyder ud over bordet som smeltet smør, så får du drømmende bløde draperinger i dit tøj, som vil falde smukt rundt om kroppen. Det kan fx. være blonde, velour og viscosejersey, som vi også bruger i kurset.

Der er ikke noget galt med hverken det ene eller det andet. Så det er ikke sådan at du kun må bruge dine flagermusærme-mønstre til en bestemt type stof. Du får bare nogle vidt forskellige stykker tøj ud af det, alt efter hvilket stof du bruger.

Og alt efter hvilket grundmønster, du tager udgangspunkt i.

Vi har udviklet 3 forskellige grundmønstre til dig i 3 forskellige pasformer. Du bliver guidet igennem at lave mønstre til flagermusærmer efter dine egne mål i både en tæt pasform, en løs pasform og en stor pasform.

TÆT PASFORM MED FLAGERMUSÆRMER

Den tætte pasform har ikke noget rørlig vidde over hoftevidde 2. Det betyder at den sidder til i bunden, men giver god plads til bevægelse i det ekstra stof under armene. Alle 3 grundmønstre kan du lave enten så krop og ærme er i et stykke, eller du kan konstruere ærmerne til at være isatte.

 

Skaberlyst flagermusærmer sykursus

 

Skaberlyst flagermusærmer sykursus Skaberlyst flagermusærmer sykursus Skaberlyst flagermusærmer sykursus Skaberlyst flagermusærmer sykursus

LØS PASFORM MED FLAGERMUSÆRMER

Den løse pasform kan lidt det hele. Du kan sy både bluser og kjoler, og der er næsten frit valg på alle hylder med stoffet. De bløde og levende metervarer har plads nok i denne pasform, til at de er glade og tilfredse og ikke går i stykker. Og de mere strukturelle metervarer kan også fint få lov til at udfolde sig og markere en silhuet.

 

Skaberlyst flagermusærmer sykursus

 

Skaberlyst flagermusærmer sykursusSkaberlyst flagermusærmer sykursus Skaberlyst flagermusærmer sykursusSkaberlyst flagermusærmer sykursus

 

STOR PASFORM MED FLAGERMUSÆRMER

Den store pasform er meget stor. Og den egner sig bedst til yderlighederne. De aller blødeste og fineste metervarer vil falde smukt ind til kroppen, og man vil ikke kunne se hvor meget stof, der er brugt. Og de mere stive og knap så fleksible metervarer vil stå flot i den form, du har bestemt. De vil give dig en skarp og skulpturel silhuet.

 

Skaberlyst flagermusærmer sykursus

 

Skaberlyst flagermusærmer sykursus Skaberlyst flagermusærmer sykursus Skaberlyst flagermusærmer sykursus Skaberlyst flagermusærmer sykursus

Det her kommer du igennem i online kurset om flagermusærmer og levende materialer:

Kurset består af en ebog på 108 sider og et online rum, hvor du kan logge ind og se videoer, downloade alt materialet og stille spørgsmål, hvis der er noget der driller, som vi ikke har fået med i selve kurset.

Ebogen er bygget op så du kommer igennem disse emner:

* Først får du et overblik over de 12 designs. Det har du faktisk også lige fået herover, så du ved allerede nu, hvad du kan lave mønstre til og sy, når du er igennem hele kurset.

* Derefter får du en guide til de forskellige levende stoffer, hvor du kommer tæt på deres særlige kendetegn og hvad de er ekstra gode til. Du får info om hvilken nål, du skal sy med, hvordan du skal presse de forskellige materialer og hvilke særlige ting, du skal tage hensyn til.

* Når du har lært materialerne at kende, får du et opslagsværk over sygrej og syteknikker, der er gode til materialerne fra stof-afsnittet. Det er ikke den normale gennemgang af alt hvad du skal bruge, men blot fokus på de særlige ting, der er ekstra gode at have, når du arbejder med levende stoffer. Hvis du indtil nu har klaret dig med det mest nødvendige, så er her ønskelisten til opgradering af din sy-kasse.

* Når du har styr på dit stof og dit sygrej, skal vi i gang med at lave grundmønstre. Du bliver guidet gennem måltagning og konstruktion af de 3 pasformer, vi har udviklet til dig. Og så får du en video med en håndfuld helt generelle og meget vigtige elementer i mønsterkonstruktion. Hvis du kun ser en eneste video i hele det her kursus, så skal det være video nr. 5!

* Til sidst går vi i dybden med de 12 designs. Du lærer at lave mønsteret, bliver inspireret til andre detaljer og andet stofvalg, og så får du en syvejledning til at sy det enkelte design. Du kan bruge opslagsværket fra starten af ebogn, når du syr, så du kan se hvordan de enkelte teknikker udføres i detaljer. Når der er noget, der er særligt for det enkelte design, så viser vi dig på en video, hvordan du skal gøre.

Kurset er proppet med information, guides og tips til at konstruere grundmønstre til bluser og kjoler med flagermusærmer.

Men du kan også bruge syteknikkerne og mønsterkonstruktionen til alt andet end flagermusærmer. Det er faktisk kun de 4 videoer, hvor du bliver undervist i at lave grundmønstrene, som er enestående for flagermusærmer. Resten af kurset kan du nemt overføre til dit almindelige grundmønster eller til et godt købemønster, du vil ændre lidt og sy i mere levende stof.

Du skal bare huske at der skal være en løs pasform i bluser og kjoler, hvis du vil sy i de levende og sarte materialer.

Kurset med levende stof og flagermusærmer er IKKE

For nybegyndere. Du skal have grundlæggende syfærdigheder, for at kunne arbejde med materialet i kurset, og du skal have prøvet at sy tøj til dig selv før. Har du ikke det, så kan du blive opdateret på grundlæggende syteknikker og mønsterkonstruktion i det store online kursus “Kom Godt I Gang Med At Sy”, som du kan læse om her<<

Kurset er heller ikke begrænset til flagermusærmer, selvom alle de mønstre vi bruger bygger på grundmønstre med flagermusærmer. Hvis du synes det er det grimmeste i verden, så springer du bare de 4 videoer med grundmønstre over og bruger alle detaljerne i andre mønstre. Næsten alle de designudviklinger vi laver i mønstrene, kan du bruge i mønstre med mere traditionel pasform. Du behøver ikke have et personligt grundmønster, for at få glæde af dem, selvom det selvfølgelig hjælper på tøjets pasform. Du kan bruge halsudskæringerne i næsten alle mønstre – også købemønstre. Og du kan tilføje detaljerne som udskæringer i ryggen eller overlappende mønsterdele, uanset hvordan ærmerne ser ud.

Kurset er ikke et generelt sykursus. Det er fokuseret på de metervarer, der er særligt krævende og udfordrende. De syteknikker, der bliver gennemgået i detaljer i kurset, er særligt egnede til de levende stoftyper. Mere almindelige syteknikker gør vi ikke så meget ud af – dem kan du allerede (ellers kan du lære dem i begynder kurset). Til gengæld kan du bruge syteknikkerne til alt muligt andet end de 12 designs med flagermusærmer. Syteknikkerne hænger sammen med stoffet, ikke designet. Så det vil være de samme syteknikker, du kan vælge mellem, hvis du syr i silker, blonder og velour efter et hvilket som helst mønster.

Sådan foregår dit online kursus

Når du har købt adgang til kurset, får du en mail med dit log in (Simplero ID). Gem den, så du kan vende tilbage til den senere, hvis du skulle glemme dit brugernavn.

Du får også en mail med link til online rummet og til ebogen. Vi anbefaler at du downloader ebogen til din computer og din ipad. Det er smart at have den begge steder, så du ikke er bundet af computeren, når du sidder ved symaskinen og har brug for hjælp.

Alle videoerne er i online rummet, og du skal være logget ind for at se dem. I ebogen er der links til de sider i online rummet, du finder videoerne på. Alle videoer kan du også downloade, hvis du vil have mulighed for at se dem uden at have internetforbindelse.

Når du har adgang til kurset, så har du permanent adgang. Du har ikke nogen deadlines eller slut dato på dit kursus. Og du bestemmer helt selv hvilket tempo, du gennemfører kurset i. Læs det hele på en gang, eller tag det i bidder som det passer ind i din hverdag. Nyd den tid du har til dig selv og din syning, også hvis det kun er 10 minutter ad gangen.

Når du er logget ind i online rummet finder du grundmønstrene på en side og de 12 designs på hver deres side. For hver side kan du markere at du har gennemført den del af kurset, så du hele tiden kan følge med i, hvor langt du er kommet. Også selvom der måske går lang tid mellem du får syet de forskellige designs.

Og bare rolig – du behøver ikke gennemføre det hele kronologisk! Du kan hoppe rundt i de 12 designs som du vil, og sy lige præcis det, du har mest lyst til.

Din adgang gælder kun for dig. Du må hverken dele dit login, links til indholdet eller kursets ebog, videoer eller nogle andre dele af kurset med andre.

 

Skaberlyst flagermusærmer sykursus

Sådan får du mest muligt ud af online kurset til levende stof

For at komme i gang med at sy i de lækre luksus stoffer, er det en god idé at starte stille ud med nogle af de designs, der er i kurset. Vi har delt dem ind i sværhedsgrader med 1, 2 og 3 stjerner, så du kan se hvilke designs er de 4 letteste, de 4 mest udfordrende og de 4 “midt imellem”.

Har du aldrig arbejdet i levende stof før, så start med de designs, der har en enkelt stjerne. Er du allerede rutineret i silke, blonde og viscose, så start med det design, du bedst kan lide.

Det er meningen at du skal kaste dig ud i at sy i hvert fald nogle af de 12 designs i noget af det svære og levende stof, du normalt går udenom. Heldigvis er det ikke alle de levende materialer, der er lige umulige.

Vævningerne i stoffet har en del at skulle have sagt, og voile, gauze, chiffon og nogle af de vævninger du finder i viscose stofferne er ikke så slemme. Start med dem, inden du springer ud i velour, silkesatin og flyvske blonder. Men spring ud i det! Du bliver bedre til at sy af det.

Du bliver guidet i ebogen til at vælge de rigtige materialer til de forskellige designs, og du bliver udstyret med en mindre hær af tricks og syteknikker, så du kan klare de udfordringer, der dukker op. Vi ved det kan lade sig gøre. Vi har nemlig lige gjort det.

Nu er det DIN tur til at lege med lækre silker, bløde viscoser, elegante georgetter og luksuriøst velour.

Andre kurser

Skaberlyst sykursus Kom godt i gang med at sy

Kom godt igang med at sy

Niveau: Begynder og let øvet
LÆS MERE
Skaberlyst sy foer i dit tøj

Sy Foer I Dit Tøj

Niveau: let øvet
LÆS MERE
Skaberlyst flagermusærmer sykursus

12 Bluser Og Kjoler Til Levende Stof

Niveau: øvet
LÆS MERE
Skaberlyst overlocker sykursus

Syteknik nr. 3 – Overlocker

Niveau: Begynder og let øvet på overlocker
LÆS MERE
Copy link
Powered by Social Snap