Kom godt igang med at sy

Kurset UDGÅR. Indtil da får du adgang til hele kurset for kun 1119.- (Normalt 1399.-). Sidste dag, du kan købe adgang til kurset er søndag d. 3/7 2022. Derefter lukker vi for salget. Du bevarer naturligvis adgangen til hele kurset, også efter vi har lukket for tilmeldinger.

Dette er vores grundkursus i syning, som vi anbefaler, du starter med at tage. Alt, hvad vi laver hos Skaberlyst, bygger på de teknikker og principper, du lærer i dette kursus.I grundkurset bliver du præsenteret for de grundlæggende elementer og teknikker indenfor syning af tøj til kvinder. Du lærer at håndtere en symaskine, vælge stof til dine projekter, arbejde med symønstre, klippe stoffet rigtigt og sy det sammen til færdigt tøj med mere end 50 professionelle syteknikker. Og du lærer at tilrette kursets 5 digitale symønstre, så de sidder bedre på dig.
Kurset er incl. 5 digitale (pdf) symønstre str. 34-54.

Sy smukt forarbejdet og velsiddende tøj til dig selv

I dette online sykursus lærer du de grundlæggende elementer og teknikker indenfor syning af tøj til kvinder.

Du lærer alt fra at bruge forskellige sømme på symaskinen til at arbejde med symønstre, klippe stoffet rigtigt og sy det sammen til færdigt tøj med professionelle syteknikker.

I grundkurset kommer vi igennem:

 • De vigtigste elementer indenfor syning. Gennem teori, syprøver og rigtige projekter, hvor du syr tøj, får du bygget en god grundlæggende viden op.
 • Du lærer at arbejde med vævet stof og symønstre i standardstørrelser, som du tilretter til en mere personlig pasform.
 • Du får lavet nogle nemme og overskuelige symønstre fra bunden.
 • Du lærer de grundlæggende syteknikker, som du kan vælge mellem og variere, når du senere syr på egen hånd.

Det lærer du i Kom Godt I Gang Med At Sy:

Når du har været igennem online kurset, har du styr på at sy hverdagstøj til dig selv. Du er ikke længere i tvivl om, hvordan du skal gribe et syprojekt an. Du ved hvilken rækkefølge du skal gøre tingene i, og kan sy de teknikker, du får brug for til langt de fleste syprojekter.

 • At kende forskel på de mest anvendelige typer af vævet stof og vælge det bedste stof til dit projekt
 • At bruge din symaskine rigtigt, så du får syet smukke sømme, der holder til hverdagsbrug
 • At klippe stoffet rigtigt, så dit tøj sidder smukt og ikke drejer rundt om kroppen
 • At bruge symønstre i standardstørrelser, som du lærer at vælge i den rigtige størrelse og tilrette til en mere personlig pasform
 • At bruge indlægsmaterialer til at understøtte belægninger og andre vigtige steder, så tøjet bliver mere holdbart og får en smuk finish
 • At sy ærmer i bluser og kjoler, så de sidder smukt
 • At sy mere end 40 forskellige syteknikker, du kan vælge mellem, når du syr.

Når du har været igennem grundkurset ved du, hvilke ting du skal tage stilling til og tage højde for, for at få succes med dine syprojekter. Du har en god portion syteknikker at vælge mellem, så du kan variere dine projekter og vælge syteknik efter hvad der passer bedst til dit stof og dit symønster.

Og vigtigst af alt: du har den grundlæggende baggrundsviden, så du også ved hvorfor du vælger de forskellige syteknikker og fremgangsmåder.

Grundkurset giver dig den viden og de færdigheder, du har brug for, når du vil sy tøj til dig selv i god kvalitet. Du lærer at vælge mønster og stof, der passer sammen, og sy tøjet med smuk finish og holdbare syteknikker.

I kurset syr vi på en helt almindelig symaskine. Du behøver ikke have en overlocker, for at deltage. Du lærer syteknikker, der kan syes på en almindelig symaskine (og lidt i hånden), så du sagtens kan klare dig uden alt muligt ekstra udstyr. Din symaskine behøver heller ikke være en særlig dyr og fancy model. Brug den symaskine, du har adgang til, og opgrader hen ad vejen.

 

Skaberlyst sykursus Kom godt i gang med at sy

Bliv fortrolig med forskellige syteknikker

Undrer du dig over, hvordan du mon syr:

 • Indsnit, der ikke tutter
 • Ærmer, der ikke er fulde af rynker og læg
 • Lynlåse og knaplukninger
 • Eller noget helt fjerde eller femte?

Eller er du slet ikke kommet så langt, at du er begyndt at undre dig endnu?

Du kan sagtens lære, hvordan man gør!

Du kan lære de samme syteknikker, som professionelle skræddere og designere bruger. Og det bør du lære, for der er en grund til at de professionelle vælger netop de teknikker og metoder.

Det er fordi, de virker.

De teknikker, du lærer at sy i Kom Godt I Gang Med At Sy er testet i virkeligheden og nøje udvalgt. Det er “best practise” på de forskellige områder, og du lærer de 1-2 mest anvendelige syteknikker til at løse hver enkelt udfordring, du kommer ud for i langt det meste tøj.

Har du allerede syet lidt (eller meget), får du ryddet ud i dine dårlige vaner og erstattet dem med nogle nye langtidsholdbare teknikker og metoder. Du lærer ikke bare at udføre syteknikkerne, men også hvorfor de skal syes på den bestemte måde.

Det betyder, at du kan træffe dine valg ud fra reel viden og ikke sidde fast i en “sådan plejer man at gøre” tankegang, som desværre ofte fører til uhensigtsmæssige valg og dermed ringere resultater.

Er du helt ny indenfor syning, så får du bygget nogle gode vaner op fra starten. Det vil hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger langt oftere, så du slipper for helt så mange fejlslagne projekter. Din erfaring bliver bygget hurtigere op, fordi du får nogle solide byggesten at læne dig op ad. Og din vej til at blive en dygtig syer bliver markant kortere, end hvis du ikke kender de teknikker og metoder, du lærer i online kurset.

 

I Kom Godt I Gang Med At Sy får du alle de redskaber, du skal bruge, for at sy tøj, der ser smukt og professionelt ud frem for hjemmelavet.

 

Du springer flere års prøven-sig-frem og gætværk over, når du følger video vejledningerne i online kurset og bruger de teknikker, du lærer.

Kom Godt I Gang Med At Sy er det perfekte sykursus til dig, der:

 • Gerne vil lære at sy tøj til dig selv, som sidder godt og holder længe, fordi det er ordentligt forarbejdet
 • Har lyst til at lære teknikkerne rigtigt, og ikke gider bruge tid på at gætte dig frem til tvivlsomme løsninger
 • Drømmer om at sy til dig selv, men ikke aner hvad du skal stille op med symønstrene og hvilket stof, du skal vælge
 • Allerede er i gang med at sy, men har en fornemmelse af at det nok kunne være både nemmere og bedre, hvis du lærte lidt mere
 • Gerne vil arbejde professionelt som designer, skrædder eller mønsterkonstruktør. Hvis du vil have den fulde forståelse for faget, skal din grundlæggende viden være på plads, og du bør som minimum kunne de ting, du kan lære i dette sykursus.

Drømmer du om at lære at lave dine egne symønstre, men har du ingen erfaring med at sy til dig selv i vævet stof? Så bør du netop starte med dette grundkursus, før du går videre til de mere avancerede dele af syningen.

 

Skaberlyst sykursus Kom godt i gang med at sy

Derfor er det vigtigt at have de grundlæggende teknikker på plads

For at udleve dine kreative drømme, er du nødt til at mestre nogle helt grundlæggende teknikker indenfor håndværket. Ellers bliver det meget svært at få dine drømme til at gå i opfyldelse.

Har du ikke de grundlæggende teknikker på plads, svarer det sådan cirka til at bage en bryllupslagkage uden en opskrift, hvis det eneste, du tidligere har bagt, er pandekager. Måske er du heldig… men sandsynligheden for at det bliver en ret flad bryllupskage er stor.

De fleste, der syr selv, gør det primært af 3 grunde:

 • For selv at bestemme, hvordan tøjet skal se ud
 • For at få en bedre pasform
 • For at få en bedre kvalitet end tøjbutikkerne kan byde på.

Det betyder reelt, at de fleste forestiller sig, at de kan gøre det bedre selv end den tøjbranche, der beskæftiger flere millioner mennesker på verdensplan med udelukkende at producere tøj.

Og det kan du faktisk også godt.  Gøre det bedre end tøjbranchen. Men kun, hvis du har en god base af grundlæggende viden og teknikker, du kan trække på, når du syr og tilretter symønstre.

Syning og mønsterkonstruktion er først og fremmest håndværksfag. Og det kræver både øvelse og vejledning at få gode resultater. Men er du villig til at øve dig og lære processerne at kende, så kan du sy smukt og velsiddende tøj til dig selv, der som minimum matcher den kvalitet, du kan købe i tøjbutikkerne.

I Kom Godt I Gang Med At Sy er teknikkerne en blanding af traditionelt skrædderi og moderne tøj industri. Vi har valgt de teknikker ud, der giver mest mening at starte med, og som du kommer rigtig langt med.

Måske er det nok for dig at lære det, du lærer her i kurset.

Men vil du gerne udvikle dine evner endnu mere, så har du efter kurset et solidt grundlag at bygge videre på med mere avancerede teknikker og designs.

Syprøver og digitale symønstre

I Kom Godt I Gang Med At Sy består en stor del af læringen i at sy syprøver.

Syprøver har i mange år været udskældt for at være kedelige og tidskrævende. Og det er sådan set rigtig nok – det er de.

Men syprøver har en enormt stor effekt på din indlæring, og derfor er de med i kurset. Det er simpelthen den bedste måde at lære teknikkerne, fordi du får syet dem trin for trin i nemme stoftyper, før du kaster dig over rigtige syprojekter.

Hopper du syprøverne over, så bliver dit tøj til prøveklude. Og så er det ikke længere små stykker bomuld, du smider i skraldespanden, men måske en hel kjole, der bare lige manglede den sidste søm.

Syprøverne sparer dig for en masse frustrationer i det færdige tøj. De giver dig en solid viden og helt fysisk erfaring med at sy fx. indsnit, lynlåse, få sømme til at mødes og sy forskellige typer oplægninger, lommer og andre detaljer i tøjet.

 

Ved at sy syprøver, når du lærer en ny teknik, får du den ind i hænderne. Og det er præcis der, håndværket skal være – i hænderne. Du kan ikke nøjes med at tænke eller læse dig til at sy perfekte ærmer eller smukke lynlåse. Du er nødt til at have konkrete erfaringer med at arbejde i stoffet.

 

Der er ialt 53 syteknikker og øvelser i online kurset, som du kommer til at bruge, når du syr. Allerede i kurset kommer du til at bruge langt de fleste af teknikkerne i de 8 syprojekter, der afslutter lektionerne.

Hver lektion har sit eget tema, hvor du får den vigtige baggrundsviden, lærer en håndfuld syteknikker og får det hele koblet sammen i lektionens afsluttende projekt.

På den måde får du gjort teori til praksis i løbet af kurset i et tempo, der passer til din viden og kunnen. Og når du er færdig har du allerede syet tøj til dig selv. Du kommer ikke til at stå på egen hånd og selv skulle omsætte din nye viden til praksis – det klarer syprøverne og projekterne undervejs.

Nogle af projekterne skal du selv lave mønstre til. Det bliver du guidet til i de enkelte lektioner. Andre får du med som PDF symønstre, du skal printe og samle. Det finder du vejledning til i lektion 3 i kurset, som er den første lektion med et digitalt symønster.

Symønstrene er udviklet på syværkstedet hos Skaberlyst. De er designet og udviklet specielt til dette kursus, og sælges kun sammen med kurset.

Hvert mønster er designet, så du kommer igennem de teknikker, du har lært i lektionerne. Du risikerer altså ikke at få fat i et mønster, der er for svært eller for nemt. Projekterne udvikler sig i takt med at du lærer nyt, og følger hele tiden dit niveau.

De digitale symønstre er i str. 34-54.

Du kan se i målskemaet her, hvor du ligger i forhold til symønstrenes størrelser:

Skaberlyst sykursus Kom godt i gang med at sy

Det får du ikke i dette onlinekursus

* Du får IKKE undervisning i komplicerede syteknikker. Det er det grundlæggende, du lærer her, så du har noget at bygge videre på.

* Du får IKKE undervisning i avanceret mønsterkonstruktion og personlige grundmønstre. Selvom vi laver nogle af mønstrene fra bunden, så er det på et  grundlæggende og generelt plan.

* Du lærer IKKE at sy i strikket stof. Det vil sige at du ikke lærer at sy jerseykjoler, t-shirts og børnetøj. Mønstrene og syteknikkerne egner sig til vævet stof, og du vil få forringede resultater, hvis du syr i jersey eller andet strikket stof.

* Der er desværre IKKE symønstre til herretøj i kurset. Teknikkerne er de samme som til dametøj, men symønstre skal du finde andetsteds, hvis du vil sy til mænd. Der er links i kurset til gode symønstre til herretøj.

TIL GENGÆLD

>> Kommer du til at mestre de vigtigste syteknikker i praksis, så du kan sy smukt tøj til dig selv.

>> Får du syet dine første 8 (!!) syprojekter med kyndig vejledning fra en dameskrædder. Hvem kan lige prale af det i dag?

>> Lærer du at arbejde korrekt og professionelt med syning. Og så er du altså ikke sådan at vælte af pinden bagefter. Så ved du, hvad du laver.

Dameskrædderen guider dig igennem dit sykursus

I online kurset bliver du undervist af dameskrædder og mønsterkonstruktør Signe Eriksen. Signe er uddannet dameskrædder fra Århus Skrædderskole (2004), mønsterkonstruktør fra Teko Center Danmark i Herning (2006) og har taget en professionsbachelor i design & business på VIA University College i Aarhus (2013).

Signe har mere end 15 års erfaring fra både skrædderi, industriel tøjproduktion og undervisning i tilretning, mønsterkonstruktion og syning. Den erfaring får du glæde af i online kurset.

De teknikker, du bliver undervist i, er en blanding af det bedste fra skrædderiet og industrien. De bygger på erfaring fra flere tusinde stykker tøj, der har været gennem Signes hænder på kurser, i hendes egen syning og i industrien, hvor tøjet er syet i udlandet, men tjekkes igennem i Danmark.

Signe startede Skaberlyst i 2011 og har udgivet flere onlinekurser om syning og mønsterkonstruktion samt afholdt live sykurser især med fokus på tilretning. Skaberlyst bloggen har i 2015 og 2016 vundet blogprisen i kategorien ”Håndværk og Kreativitet”. I 2017 og 2018 har bloggen vundet DIY Blog Awards. Signe er desuden medforfatter til bogen ”Sy Nederdele”, der udkom på Turbine Forlaget i 2016.

Sådan foregår online kurset

Kurset er delt op i 8 lektioner. Hver lektion har et overordnet tema, hvor du får en solid baggrundsviden og teoretisk forståelse. Men den kan du ikke sy med. Så du får også i hver lektion en håndfuld syteknikker og et afsluttende projekt, der samler op på det, du har lært.

Hver lektion består af:

 • En ebog, du downloader og læser på din computer eller ipad/tablet
 • 94 video guides af de væsentligste ting i lektionen og af alle teknikkerne
 • Printvenlig PDF’er med øvelserne fra lektionen, du kan printe ud og sætte i en mappe sammen med syprøverne. Der er ialt 53 syprøver/øvelser i kurset
 • Arbejdsark, der giver dig overblik over de vigtigste principper fra lektionen (ikke alle lektioner har arbejdsark)
 • Digitale symønstre, du printer ud og samler og bruger som symønster til projektet i lektionen ELLER vejledning til at lave et symønster fra bunden.

 

Du kan se i lektionsplanen længere nede, hvad de enkelte lektioner indeholder og hvilket syprojekt, du bliver præsenteret for i lektionen. Du bestemmer selv, om du vil sy de medfølgende projekter. Det kan være en god idé at gøre det, for at få mest mulig læring ud af kurset.

I alt er der 8 syprojekter i onlinekurset. Et for hver lektion. De første to projekter er en pyntepude og en taske (indkøbsnet), for at få dig roligt i gang med at sy. Derefter bliver du præsenteret for tøj i resten af kurset. Syr du alle projekterne kommer du således igennem:

Lektion 1: Pyntepude
Lektion 2: Taske/Indkøbsnet
Lektion 3: Hyggebukser
Lektion 4: A-form nederdel
Lektion 5: Klassisk kjole
Lektion 6: Bluse
Lektion 7: Nederdel med linning
Lektion 8: Prinsessekjole.

 

Skaberlyst sykursus Kom godt i gang med at sy

 

Tilmelding

Du tilmelder dig online kurset ved at klikke på linket herunder (eller på et af de andre links her i kursusbeskrivelse), og udfylde felterne på bestillingssiden. Når du har betalt, får du en mail med login til online kurset.

Kurset har hjemme i et online system, der hedder Simplero. Du får tilsendt et Simplero ID, som du bruger til at logge ind. Det giver dig adgang til et online rum, hvor du finder kursets indhold.

I online rummet kan du downloade ebøger, øvelser og arbejdsark. Du kan se videoerne under hver lektion og finde links til stofbutikker og manualer.

Du kan logge ind i kurset når du vil. Alt det kræver, er en internetadgang.

Pris for ubegrænset adgang til onlinekurset: 1.119 kr (normalt 1.399 kr.)

Du kan betale i 1 eller 2 rater.

Kurset UDGÅR. Indtil da får du adgang til hele kurset for kun 1119.- (Normalt 1399.-). Sidste dag, du kan købe adgang til kurset er søndag d. 3/7 2022. Derefter lukker vi for salget. Du bevarer naturligvis adgangen til hele kurset, også efter vi har lukket for tilmeldinger.

 

>> Ja tak, jeg vil rigtig gerne lære at sy smukt tøj til mig selv – giv mig adgang til online kurset nu <<

 

 

Adgangen til kurset er personlig. Alt materiale i kurset tilhører Skaberlyst. Du får ved køb af adgang til kurset licens til at bruge materialet til eget brug. Det vil sige, at du må sy til dig selv og din nærmeste familie efter de symønstre og vejledninger, der er i online kurset. Du må ikke bruge hverken hele eller dele af materialet i kommerciel sammenhæng, ligesom du heller ikke må dele materialet med andre.

Skaberlyst sykursus Kom godt i gang med at sy

Anmeldelser

Fantastisk gennemarbejdet og lærerigt kursus! Jeg har kørt det igennem på et lille år, nogle periode intensivt og i andre perioder på pause. Inden kurset kunne jeg bruge en maskine til at sy pudebetræk og den slags, og nu kan jeg sy mit eget tøj, intet mindre. Jeg er helt sikker, på at Skaberlysts kursus har sparket mig flere år frem i min “syrejse”. Har allerede købt flere af de andre kurser, fordi jeg tror det er dyrt på sy-frustrationskontoen at lade være 😄
Kan ikke anbefales nok som fleksibelt online grundkursus i syning 👏🥳

Karen Rathje 31 maj 2020

Anbefales på det varmeste! Dette kurset er grundig, lett forståelig og morsomt på en gang! Signe guider oss igjennom ulike prosjekter som blir gradvis mer avanserte. Jeg gikk fra å være usikker på hvordan bruke symaskinen til å lage brukbare klesplagg. Kjempegøy!!! Dette kurset ga meg helt dilla på søm – etter hvert tok jeg alle Signes onlinekurs, sa opp jobben og fikk lærlingplass hos en norsk designer. På lærlingplassen brukte jeg fremdeles teknikkene jeg lærte i dette første onlinekurset fordi det er rett og slett ordentlige, gode skredderteknikker. Nå går jeg på Esmod for å lære mer om mønsterkonstruksjon m.m. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fant dette kurset og lærte meg ordentlige teknikker fra begynnelsen av, ellers hadde jeg kanskje sittet på et kontor med et årsregnskap nå 🙂

Anette Birkeland 3 januar 2019

Har “lært” at sy af min mor, som 4-5 årig. Har godt nok manglet teori og rigtig vejledning. Jeg blev 50 år før det lykkedes. Mange tak for kurser, Signe, du er guld 💪🏻😉

Charlotte Månsson 13 august 2018

Kurset her får mine allervarmeste anbefalinger. Signe er grundig og pædagogisk, og du bliver hjulpet igennem alt fra stofvalg, over valg af teknik, hvad der klæder forskellige kropstyper til rådene til de færdige beklædningsstykker – og der er video til det hele. Jeg havde syet en del før, men jeg har lært meget af alle lektioner. Grundigt og gennemarbejdet så det er en fornøjelse at være i gang med!
Samtidig er Signe positiv og motiverende og har virkelig meget viden at dele ud af – så nu skal jeg på kursus ude i virkeligheden også. 😉

Astrid 15 april 2018

“Kom godt i Gang med at Sy – Grundkursus i Syning”
Jeg er egntlig ikke på begynderner niveau, så var ret meget i tvivl om det var pengene værd – Det var det!
I alle moduler har jeg lært nyt. Både om materialer og grej og nyttige tips og tricks. Hvilke genveje man kan gøre brug af og hvilke man skal gå uden om.
Super gode videoer.
Det har givet mig mod på faststof, som jeg ellers er gået lidt uden om.
Jeg glæder mig til resten af modulerne bliver frigivet.

Heidi 4 marts 2018

“Kom godt i Gang med at Sy – Grundkursus i Syning” har gjort en meget stor forskel for mig, og fået mig fra ret usikker i syning til meget skrap til at sy stort set al mit tøj. Kurset er overskueligt og forståelig selv uden særlige kundskaber inden for syning. Specielt videodelen er jeg meget glad for – og det, at man kan vende tilbage og se video igen og igen, hvis der er behov for det. Kurset er fornylig blevet opgraderet, og fremstår endnu bedre end første version med flotte videoer. Det opgraderede kursusmateriale er frit tilgængeligt for os, som har købt den første version ❤️

Eva Frese 1 marts 2018

“Kom godt i Gang Med At Sy – Grunnkursus i Syning” er et onlinekurs som jeg virkelig anbefaler!
Her får du teori, praktiske oppgaver og undervisning lagt opp på en veldig inspirerende måte. I den skriftlige online delen er det masse å lese, enten kan man skrive det ut eller så kan man lese på nett. Nettsidene er nydelige, skissene og bildene hennes er relevante og det er masse gjennomtenkte arbeidsark til å skrive ut for å benytte videre i eget arbeide. Signe har flotte videoer som ikke er for lange, hun viser trygt og systematisk hva hun gjør, hun har en veldig behagelig stemme og hun prater ikke for mye. Hun syr gjerne med lyse stoffer og mørk tråd, slik at det er lett å se hva hun gjør og hvordan det ferdige resultatet skal bli. Nå er det en gang sånn at man lærer ikke å sy av å se på videoer eller surfe på sysider, man må sette seg ved symaskinen sin, knappenålene og stoffene sine og sy!
Kurset hennes legger opp til akkurat dette! Gleder meg til de neste kapitlene blir ferdige. Hilsener fra Stavanger – Norge

Margot Viste 26 februar 2018

Andre kurser

Skaberlyst sykursus Kom godt i gang med at sy

Kom godt igang med at sy

Niveau: Begynder og let øvet
LÆS MERE
Skaberlyst sy foer i dit tøj

Sy Foer I Dit Tøj

Niveau: let øvet
LÆS MERE

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap