Sy det selv – Knudekjoler

Dette 2 dages kursus er en unik mulighed for at fordybe dig i mønsterkonstruktion. Du lærer at lave symønster til 2 smukke, draperede knudekjoler. Den ene kjole laver du i fuld størrelse og tilretter til din figur. Vi tager udgangspunkt i dit eget kjolegrundmønster til vævet stof, som du skal huske at medbringe på kurset.

Sy det selv - Knudekjoler

På dette 2-dages livekursus laver vi symønstre til knudekjoler.

Knudekjoler er kjoler med draperinger, typisk i taljen, som ligner at der er slået en knude på stoffet. Draperingen er integreret i mønsteret, så der ikke er nogle løse ender på knuden. På kurset lærer du, hvordan du skal tegne linjer ind i mønsteret, hvor du skal klippe det fra hinanden og hvordan du får det samlet igen, så resultatet bliver en smuk drapering fra en samlet knude.

Du lærer at lave symønster til 2 forskellige knudekjoler. Den ene kjole egner sig bedst til vævet stof, men kan også syes i jersey. Den anden kjole egner sig bedst til jersey, men kan også syes i vævet stof. Begge kjoler bliver konstrueret ud fra dit kjolegrundmønster til vævet stof.

Du lærer at konstruere begge kjoler i ½ størrelse. Derefter vælger du hvilken af kjolerne, du vil lave i fuld størrelse. Den kjole, du vælger, laver du i fuld størrelse efter dit eget kjolegrundmønster og syr en prøvemodel, der kan tilrettes. Designændringerne bliver lavet med udgangspunkt i dit grundmønster for at sikre en god pasform og et godt udgangspunkt for din knudekjole.

Undervejs i kurset får du personlig vejledning af en uddannet skrædder og du får mulighed for at sparre med de andre kursister.

Har du et grundmønster til jersey (strikket stof), må du meget gerne tage det med. Teknikkerne er lidt anderledes, når udgangspunktet er et jerseygrundmønster, men det kan være interessant også at have mulighed for at arbejde med det på kurset. Har du ikke et grundmønster til jersey, kan du lave det inden kurset ved hjælp af denne guide. Bemærk: jerseygrundmønster er ikke et krav for at kunne deltage i kurset.

 

Design med draperinger

Draperinger i tøjet er med til at give et flot flow i stoffet. De giver liv til tøjet, som bliver mere interessant at se på, fremfor helt flade kjoler uden designdetaljer. Draperinger er derfor et godt alternativ til de mere figursyede og neutrale styles i din garderobe.

Med draperinger der skaber fokus i taljen, får du skabt en smallere talje. Det gælder, uanset om du har en smal talje fra naturens hånd eller ej. Med en knude i taljen, der skaber skrå linjer i stoffet ud over kroppen, kommer taljen automatisk til at understrege en timeglas figur.

På kurset arbejder vi med mønsterkonstruktion til knudekjoler. Du kommer til at sy en prøvemodel, som du får tilrettet.

Hele vejen gennem processen får du hjælp og vejledning af underviseren. Undervisningen er en blanding af oplæg om de konkrete teknikker, der arbejdes med på kurset, og individuel hjælp efter tur. Du lærer konstruktionen til begge kjoler, og arbejder derefter med den ene efter eget valg.

Det er ikke sikkert, du får en helt færdigsyet knudekjole med hjem. Vi tester altid design og pasform i en prøvemodel, og alt efter hvor mange ændringer, du har brug for her, vil det være forskelligt, hvor langt du når med din færdige kjole. Den endelige kjole kan du fint sy færdig på egen hånd efter kurset, når mønsteret er tilrettet og teknikkerne er testet i praksis.

VIGTIGT!
Dette kursus er for øvede syere. Du skal have prøvet at lave mindst et  symønster til dig selv, og have styr på hvordan du arbejder med mønsterkonstruktion.

 

Det kommer vi ikke til at bruge tid på denne weekend:

Dette sykursus er ikke for begyndere. Det forventes at du har styr på at sy dit eget tøj, og at du har prøvet at konstruere et symønster ud fra dit kjolegrundmønster til vævet stof.

Du kan ikke arbejde med købemønstre på dette kursus. Vi arbejder udelukkende ud fra i forvejen tilpasset grundmønster til vævet stof.

Sy det selv – Knudekjoler er et livekursus for øvede syere. Det betyder, at du allerede skal være i gang med at sy til dig selv. Du behøver på ikke føle dig som en ekspert, men du skal kunne sy et stykke tøj på egen hånd.

Sådan foregår det

Sy det selv – Knudekjoler er et 2 dages livekursus. Det kan både være i weekender og i hverdage, så tjek datoerne inden du tilmelder dig.

Der undervises udelukkende i konstruktion af kjoler med knudedetaljer ud fra grundmønster. Undervisningen er en blanding af oplæg fra underviseren og individuel vejledning og tilretning af prøvemodel. Der er max. 6 deltagere på kurset, så alle kan nå at få hjælp. Vejledningen kører på tur efter deltagerlisten.

Selvom emnet er knudekjoler, kan det være en god idé at have et ekstra lille projekt med, som du kan arbejde med på egen hånd, hvis du går i stå og der er ventetid på at få hjælp.

Der er planlagt en halv times frokostpause hver dag, og der vil være snacks/te/kaffe, så du kan holde pauser efter behov i løbet af dagen. Om du holder pauser bestemmer du selv, men regn med at underviseren holder et par korte pauser + frokostpausen.

Prisen for at deltage på Sy det selv – Knudekjoler er 3100 kr.

Du kan betale i 1, 2 eller 3 rater – det vælger du når du tilmelder dig (se links længere nede).

For de penge får du 2 dage, hvor du ikke alene kan fordybe dig i din hobby uden forstyrrelser, men hvor du også får professionel vejledning til at få tilrettet og designet knudekjoler, der sidder godt på lige netop din krop.

Hvem underviser?

På Sy det selv – Knudekjoler bliver du undervist af dameskrædder og designer Sabine Petri.

SABINE PETRI

Sabine Petri
Sabine Petri. Dameskrædder, designer og underviser i syning.

Sabine Petri er designer og dameskrædder. Til daglig rådgiver hun kvinder om styling og kropstyper i sit firma A-shape.

Sabine går meget op i detaljerne og håndværket, og går gerne den lange vej, hvis det er den der sikrer det bedste resultat. Og det er det som regel. Hos Sabine får du rig mulighed for at nørde helt ned i detaljerne og få input til at forbedre din syning og dine symønstre, så de bliver så tæt på perfekte, som det er fysisk muligt.

Sabine har tidligere arbejdet som mønsterkonstruktør i modebranchen og som syerske i en brudekjole forretning.

 

Tilmelding og praktisk info

Sted: Kurset foregår på Skaberlyst syværksted, Nørrebrogade 18B, 8000 Århus C. Sylokalet ligger på 2. sal.

Der er et hæve-sænke bord til alle og derudover 3 ekstra sypladser. Der er desuden et dampanlæg og symaskiner kan lånes i begrænset omfang. Giv besked på forhånd, hvis du gerne vil låne en symaskine.

I kursuslokalet har vi en lille butik, hvor du bl.a. kan købe gode linealer, tape, mønsterpapir, staut, knappenåle og andet sygrej i god kvalitet til gode priser. Det er også muligt at købe stof fra The Fabric Lounge mens du er på kursus.

Der er ikke mulighed for at arbejde i lokalet om aftenen. Lokalet bliver låst af, og du behøver derfor ikke tage dine ting med dig på kursets første dag.

Forplejning: Der er frugt/kaffe/te/snacks i løbet af dagen.
Du sørger selv for frokost – der er køleskab til rådighed og gode muligheder for at købe mad ude i byen.

Antal deltagere: max. 6

Pris: 3100 kr.

Medbring selv: almindeligt sygrej, stof til prøvemodel og det stof, du planlægger at sy den færdige kjole i. HUSK dit grundmønster til vævet stof. Har du et grundmønster til jersey (strikket stof) må du også gerne tage det  med.

Tilmelding: Du er sikret en plads på et kursus, når du har tilmeldt dig via linket herunder ud for den dato, der passer dig bedst.

Du får en mail ved tilmelding med alle vigtige informationer om netop dit kursus.

Aktuelle kurser

Sy det selv - Knudekjoler

Sy det selv - Knudekjoler

Dato: 03/09-2022
TILMELD

Andre kurser

Syhold begynder og let øvet

Begynder og let øvet
LÆS MERE

Syhold øvede (Udsolgt 2022 forår)

Øvet
LÆS MERE

Sy det selv – Yndlingstøj

Øvet
LÆS MERE
Skaberlyst Synoter

Sy det selv – Bukser

Øvet
LÆS MERE

Passer datoerne dig ikke?

Tilmeld dig ventelisten.

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores cookies- & privatlivspolitik.

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap