Sy det selv – Yndlingstøj

Skrædderassistance til dine syprojekter

Dette 2-dages sykursus er en unik mulighed for at arbejde mere i dybden med et specifikt problem (eller flere), du oplever i din syning. Du får hjælp til at løfte din syning til næste niveau, så du får mod på at kaste dig ud i større udfordringer på egen hånd. Fokus på kurset er på selve syningen, hvor syteknikker og detaljerne omkring selve syprocessen er i fokus.

Du bestemmer selv, hvilke projekter du vil arbejde med i løbet af dette 2-dages sykursus. Undervejs i kurset får du personlig vejledning til dine projekter af en uddannet skrædder og du får mulighed for at sparre med de andre kursister.

Fokus på dette kursus er selve syprocessen. Vi nørder især med syteknikker og syrækkefølger, og du har mulighed for at arbejde med syteknikker både på symaskinen og i hånden. Du har også mulighed for at lave dine egne symønstre fra bunden ud fra dit grundmønster, og får vejledning til at vælge de rigtige linjer i tøjet og designe flotte detaljer, der passer til dig.

Kender du det her, når du syr?

Du har syet til dig selv et stykke tid, men du bliver ved med at løbe ind i de samme problemer, som du ikke kan løse på egen hånd. Det kan være:

* Du kan godt sy. Men når du sidder med dine egne mønstre og designs, bliver du i tvivl. Hvilke syteknikker er nu de bedste til stoffet? Og til designet? Det kan du få besvaret på kurset.

* Du har forelsket dig i et design, du rigtig gerne vil sy, men du er i tvivl om, hvordan du bedst griber det an. Du har brug for hjælp til at tilrette en prøvemodel, valgt det rigtige stof og de rigtige syteknikker. Kort sagt: Du har brug for professionelle input, for at komme fra idé til færdigt tøj.

* Stofvalg. Det er altså ikke nemt at finde det helt rigtige stof til dine syprojekter. Selvom du læser om forskellige metervarer og mærker på stoffet inden du køber, bliver det ikke altid helt som du havde forventet, når du får syet tøjet.

Hvis bare et af de punkter er noget, du kan nikke genkendende til, så kan vi hjælpe dig videre på 2-dages kurset Sy det selv – Yndlingstøj.

Her får du netop den vejledning og de kodeord du mangler, for at komme fra teori til praksis.

Få ro på, når du syr

På dette sykursus er fokus på tøj til dig selv.

Du får hjælp til processen, der hvor du er. Kurset er både for dig, der laver dine egne symønstre fra bunden og dig, der syr efter købemønstre. Fokus er på syteknikker og syprocessen. Har du ikke arbejdet med dit symønster før, starter vi med at tilrette en prøvemodel, men kender du allerede dit symønster godt, har du de bedste muligheder for at nørde med nye designs, der bygger på dit eksisterende mønster, og med at orfine dine syteknikker endnu mere.

Du kan arbejde med både vævet og strikket stof på kurset. Det kan fx. være:

* Bukser og jeans
* Kjoler
* Bluser
* Toppe
* Jakker og frakker

Har du i forvejen et grundmønster, er det oplagt at du arbejder ud fra det, og laver dine egne symønstre. Der er dog IKKE mulighed for at få tilrettet grundmønstre på dette kursus, da fokus er på selve syningen.

Lær at arbejde som en skrædder

På livekurset kommer du til at arbejde som en skrædder arbejder. Eller i hvert fald så tæt på, som vi kan komme. Du lærer at træffe beslutninger om stofvalg, og syteknikker tidligt i processen, og du kommer til at arbejde med prøvemodeller og tilretning.

Syr du efter et mønster, du kender godt, prøver vi tøjet undervejs for at være helt sikre på pasformen. Arbejder du med et nyt mønster, vil det være en fordel at sy en prøvemodel og tjekke pasformen i den, før du klipper og syr det rigtige stof. Undervejs på kurset kommer du til at arbejde med mønsterkonstruktion, syteknikker og finish, og med de forskelle der er i modellen fra stof til stof.

Du kan enten vælge at sy på din model under kurset, så du får syet et stykke tøj så færdigt, som du nu kan nå. Eller du kan vælge at fokusere på teknikkerne og sy prøver, som du kan tage med hjem i dit eget lille syprøve-bibliotek og slå op i senere. Hvis du fokuserer på at lave syprøver af de teknikker, du skal bruge i din model, når du ikke lige så langt med selve syningen. Til gengæld er du sikker på at du har rigtig fat i teknikkerne, før du syr i dit stof. Og du kan vende tilbage til dem senere, så du ved lige præcis hvad du skal kaste dig over, når det bliver alvor.

Når du bruger tid på den forberedende del af syningen med tilretninger og test, får du ro på når du endelig klipper i de dyre stoffer. Du ved hvad du skal gøre, og hvor du er på vej hen. Og så kan du meget nemt og hurtigt sy fantastisk tøj ud fra dine bedste symønstre. På den måde kommer du til at arbejde professionelt med din syning. Det kan hjælpe dig med at hæve niveauet for det færdige tøj, så du kommer til at være helt og aldeles tilfreds med det, du syr.

 

Eksempler på, hvad du kan arbejde med på kurset:

*  Tilretning af prøvemodeller.

*  Konstruktion af nye designs ud fra dit grundmønster

*  Syrækkefølge og valg af syteknikker til de mønstre, du har designet.

*  Avancerede syteknikker og finesser – herunder også skrædderteknikker og håndsyning.

 

Det kommer vi ikke til at bruge tid på denne weekend:

Dette sykursus er ikke for begyndere. Det forventes at du har styr på de grundlæggende elementer i syning, som trådretning, sømrum, hvordan man overordnet syr tøj og bruger symønstre.

Du kan ikke få tilrettet grundmønstre fra bunden på dette kursus. Se i stedet vores kurser Grundmønster til kjoler og overdele og Grundmønster til bukser.

Du kan selv lave andre grundmønstre ud fra vejledningerne i Synoter temaerne:
Grundmønster til strikket stof (køb her)
Grundmønster til jakke med 2-sømsærme (køb her)

 

Sy det selv – Yndlingstøj er et livekursus for øvede syere. Det betyder, at du allerede skal være i gang med at sy til dig selv. Du behøver på ingen måde føle dig som en ekspert, men du skal kunne sy et stykke tøj på egen hånd.

Sådan foregår det

Sy det selv – Yndlingstøj er et 2 dages livekursus. Det kan både være i weekender og i hverdage, så tjek datoerne inden du tilmelder dig.

Der undervises ikke i et specifikt emne, men i hvad deltagerne har behov for og ønske om at lære indenfor syning og tilskæring af dametøj. Vi kommer på de fleste kurser både omkring design, stofvalg, mønsterkonstruktion, klipning af stoffet, syrækkefølger og syteknikker. Undervisningen er som udgangspunkt individuel, men er der flere, der arbejder med et bestemt emne, kan der laves små workshops og fremvisninger i løbet af kurset. Det kan være en god ide at se med hos hinanden, så man får tingene vist flere gange. Der er max. 7 deltagere på kurset, så alle kan nå at få hjælp. Vejledningen kører på tur efter deltagerlisten.

Du bestemmer selv om du vil arbejde med et enkelt projekt eller om du har flere “småting”, du vil have styr på. Det er en god idé at have flere projekter med. Nogle gange kan den oprindelige plan ikke lade sig gøre, og så er det rart at have et reserve projekt eller 2. Og der vil være tidspunkter, hvor der er kø til at få hjælp, hvor det er rart at kunne bruge tiden på at sy. Hav derfor et nemt projekt med, du kan klare på egen hånd, når du venter på hjælp til dine hovedprojekter.

Der er planlagt en halv times frokostpause hver dag, og der vil være snacks/te/kaffe, så du kan holde pauser efter behov i løbet af dagen. Om du holder pauser bestemmer du selv, men regn med at underviseren holder et par korte pauser + frokostpausen.

Prisen for at deltage på Sy det selv – Yndlingstøj er 3100 kr.

Du kan betale i 1, 2 eller 3 rater – det vælger du når du tilmelder dig (se links længere nede).

For de penge får du 2 dage, hvor du ikke alene kan fordybe dig i din hobby uden forstyrrelser, men hvor du også får professionel vejledning på dine egne syprojekter og nye værktøjer, du kan have glæde af i mange år fremover.

Hvem underviser?

Vores filosofi hos Skaberlyst er, at der som udgangspunkt ikke er ret meget indenfor syning, der er rigtigt og forkert. Men vi har nogle helt klare holdninger til hvad der er god stil, og hvad der i de enkelte tilfælde er de bedste løsninger. De holdninger kommer til udtryk i undervisningen, hvor vi siger vores ærlige mening.

Den bedste løsning varierer fra projekt til projekt, og valget af teknikker er ikke baseret på “det plejer man”, men derimod på analyser af hvad tøjet skal bruges til, og hvordan du vil have det til at se ud. Det er ikke så kompliceret som det lyder, men handler egentlig bare om at man får tænkt sig lidt om, og at vi i fællesskab får tilpasset løsningerne til din stil og dit temperament.

Du bliver ikke trukket igennem avancerede skrædderteknikker, hvis du ikke har lyst til det. Men muligheden er der, hvis du har lyst til at lære de mere traditionelle sider af syningen at kende.

På Sy det selv – Yndlingstøj bliver du enten undervist af Signe Eriksen eller af Sabine Petri. Begge har en uddannelse som dameskrædder i bagagen.

 

SIGNE ERIKSEN

Skaberlyst Signe
Signe Eriksen. Dameskrædder, mønsterkonstruktør og indehaver af Skaberlyst.
Med Signes baggrund både i skrædderiet og industrien får du en unik mulighed for at få sparring på mange planer og med mange mulige løsninger på de sytekniske problemer.

Signe har siden 2011 drevet Skaberlyst, hvor hun blogger om syning og underviser både via online sykurser og på live workshops og kurser. Signe blev færdiguddannet dameskrædder fra Århus Skrædderskole i 2004 og mønsterkonstruktør fra TEKO i 2006. Før Skaberlyst har Signe arbejdet både med eget skrædderi, eget tøjmærke og som konstruktør i modebranchen.

 

SABINE PETRI

Sabine Petri
Sabine Petri. Dameskrædder, designer og underviser i syning.

Sabine Petri er designer og dameskrædder. Til daglig rådgiver hun kvinder om styling og kropstyper i sit firma A-shape.

Sabine går meget op i detaljerne og håndværket, og går gerne den lange vej, hvis det er den der sikrer det bedste resultat. Hos Sabine får du rig mulighed for at nørde helt ned i detaljerne og få input til at forbedre din syning og dine symønstre, så de bliver så tæt på perfekte, som det er fysisk muligt.

Sabine har tidligere arbejdet som mønsterkonstruktør i modebranchen og som syerske i en brudekjole forretning.

 

Tilmelding og praktisk info

Sted: Kurset foregår på Skaberlyst syværksted, Nørrebrogade 18B, 8000 Århus C. Sylokalet ligger på 2. sal og der er ikke elevator.

Der er et hæve-sænke bord til alle og derudover 2 ekstra sypladser. Der er desuden et dampanlæg og symaskiner kan lånes i begrænset omfang. Giv besked på forhånd, hvis du gerne vil låne en symaskine.

I kursuslokalet har vi en lille butik, hvor du bl.a. kan købe gode linealer, tape, mønsterpapir, staut, knappenåle og andet sygrej i god kvalitet til gode priser. Det er også muligt at købe stof fra The Fabric Lounge mens du er på kursus.

Der er desværre ikke mulighed for at arbejde i lokalet om aftenen. Lokalet bliver låst af, og du behøver derfor ikke tage dine ting med dig efter kursets første dag.

Forplejning: Der er frugt/kaffe/te/snacks i løbet af dagen.
Du sørger selv for frokost – der er køleskab til rådighed og gode muligheder for at købe mad ude i byen.

Antal deltagere: max. 7

Pris: 3100 kr.

Medbring selv: almindeligt sygrej, det stof og de symønstre, du vil arbejde med på kurset.

Tilmelding: Du er sikret en plads på et kursus, når du har tilmeldt dig via linket herunder ud for den dato, der passer dig bedst. Du får en mail ved tilmelding med alle vigtige informationer om netop dit kursus.

Aktuelle kurser

Sy det selv - Yndlingstøj

Sy det selv - Yndlingstøj

Dato: 26/11-2022
TILMELD
Sy det selv - Yndlingstøj

Sy det selv - Yndlingstøj

Dato: 25/03-2023
TILMELD
Sy det selv - Yndlingstøj

Sy det selv - Yndlingstøj

Dato: 10/06-2023
TILMELD

Anmeldelser

“Tusind tak igen for dit fantastiske kursus og din søde og totalt overskudsagtige måde at guide alle kursisterne på. Det har virkelig givet et helt depot af teknikker og lyst til at sy og udforme mønstertilretning. Tak!!”

Inge

Andre kurser

Symaskine

Syhold med Josephine

Alle
LÆS MERE
Fingerbøl

Syhold med Sabine

Øvet
LÆS MERE
Synoter Magasin nr 2 - nr 12

Sy det selv – Yndlingstøj

Øvet
LÆS MERE
Grundmønster bukser

Grundmønster til bukser

Øvet
LÆS MERE

Passer datoerne dig ikke?

Tilmeld dig ventelisten.

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores cookies- & privatlivspolitik.

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap