Syhold begynder og let øvet

Syhold for begyndere og let øvede

Hos Skaberlyst i Aarhus har vi flere syhold for begyndere og let øvede.

På syholdet er der plads både til dig, der aldrig har syet før, og dig, der har syet lidt, men godt kunne tænke dig at blive guidet mere på vej, inden du kaster dig ud i større projekter på egen hånd.

Er du begynder, starter du med at sy simple projekter, som ikke kræver forhåndsviden om syning.

Er du let øvet, bliver du undervist der, hvor du er i din syrejse og arbejder på projekter, du selv vælger. Du får vejledning til at vælge projekter, der passer til dit niveau, og giver dig tilpas med udfordringer samtidig med at du får syet det tøj, du drømmer om.

Undervisningen foregår i Aarhus i Skaberlysts kursuslokaler, som ligger Nørrebrogade 18 B, 8000 Aarhus C.

Vi har syhold mandag eftermiddag kl. 16-19 og onsdag formiddag kl. 10-13. Hvert hold mødes hver anden uge og hver mødegang varer 3 timer. Se de aktuelle datoer længere nede. (NB! Enkelte uger er undervisningsfri, og så rykker mødegangene ifht. lige/ulige uger – så tjek alle datoer).

Underviseren er tekstilformidler Josephine Mahler Boelsmand.

 

Syholdet for begyndere/let øvede er til dig der…

 

  • Længe har drømt om at komme i gang med at sy, men ikke aner hvordan du skal gribe det an. Du ved ikke hvor du skal starte eller slutte.
  • Gerne vil kunne sy (mere af) dit eget tøj, men har brug for hjælp fra en underviser, der kan guide dig gennem processen fra start til slut. Du har brug for hjælp til fx stofvalg, at følge en syvejledning, valg af syteknikker til stoffet, lette tilretninger og generelt til at gennemskue arbejdsgangen i et syprojekt.
  • Drømmer om at sy puder, tasker eller tøj til dig selv, men ikke er sikker på om det er noget, du kan finde ud af. Du har brug for at møde en tålmodig underviser, der kan vise dig, at syning er noget du selvfølgelig også kan lære.
  • Lærer bedst, hvis du har en underviser ved din side, som kan hjælpe dig, lige der hvor du er. Måske giver syvejledningerne til dine symønstre ikke så meget mening endnu, eller måske har du bare brug for en hjælpende hånd, før du tør kaste dig ud i syningen på egen hånd.
  • Allerede har syet lidt, men gerne vil guides videre i et roligt tempo, hvor du kan følge med og stille spørgsmål undervejs. Måske har du syet lidt til hjemmet, og vil gerne i gang med at sy tøj til dig selv.
  • Har syet tidligere, og nu vil i gang med syningen igen efter en længere pause.

Er du begynder eller let øvet og kan du svare ja til et eller flere af ovenstående udsagn, så er dette sykursus det perfekte valg for dig.

På syholdet bliver du guidet igennem og får hjælp til alle trin i syprocessen fra start til slut. Du lærer at vælge og klippe stof og at sy de rette sømme i den rigtige rækkefølge.

Du får desuden tips og tricks til, hvordan du giver dine syprojekter en flot finish helt fra starten, så selv dine første projekter ikke kommer til at se hjemmelavede ud.

Lær symaskinen at kende og lær (endnu flere) gode syteknikker

Er du helt nybegynder, lærer du først og fremmest symaskinen at kende. Du lærer at skifte og vælge nål, at tråde symaskinen og at indstille den, så søm, nål og tråd passer til det stof og den syteknik, du skal arbejde med.

At kende symaskinen er altafgørende for at du får succes med dine syprojekter – og det er ofte her, selv garvede syere har problemer, når noget i syningen driller. Du slipper for rigtig mange klassiske sy-problemer, når du får styr på symaskinen fra starten.

Du lærer desuden en række grundlæggende syteknikker. Blandt andet lærer du at hæfte dine sømme korrekt, at sy rundt om hjørner, at arbejde med sømrum og presse sømmene korrekt.

Kurset er bygget op, så du lærer symaskinen at kende samtidig med at du lærer syteknikker, der er helt uundværlige for din fremtidige syning. Alt sammen i et roligt tempo, hvor du har tid til at øve dig og kan spørge din underviser til råds undervejs, så du slipper for at gætte dig frem.

Er du let øvet har du formentlig allerede styr på de mest grundlæggende teknikker og principper indenfor syning. Så vil du på kurset lære endnu flere syteknikker, som kan gøre dine syprojekter flottere og mere spændende.

Du er måske vant til at arbejde med købemønstre fra stofbutikkerne, men på kurset her vil du også kunne begynde at udvikle dine egne versioner af dine yndlings symønstre, ved at lære forskellige teknikker til mønsterkonstruktion.

Pasform og tilretning er vigtige elementer i godt tøj, og noget vi her hos Skaberlyst går meget op i. Derfor vil vi også her på begynder/let øvet holdene tage fat i de første tilretninger, så pasformen i tøjet kommer til at passe bedre til lige netop dig. Det er ikke komplicerede tilretninger vi arbejder med på dette kursus, men selv de grundlæggende tilretninger, vi kommer omkring, kan gøre en stor forskel for din oplevelse af at have tøjet på, og bringe dig langt tættere på dit yndlingstøj.

Du bliver naturligvis guidet igennem hele processen fra at sætte knappenåle i tøjet til at få tilretningerne overført til dit symønster, så du fremover vil kunne sy de samme modeller igen på egen hånd – nu bare med endnu bedre pasform.

En god start på syning af tøj til dig selv

Er du helt nybegynder starter du med at sy enten en pyntepude eller en mulepose (et net), så du får øvet dig i de første teknikker. Derefter går du i gang med at sy tøj til dig selv efter begyndervenlige designs. Opgaverne er tilrettelagt, så du får en succesoplevelse og ikke får taget munden for fuld.

Er du let øvet behøver du ikke sy puder og tasker, men kan hoppe direkte til tøjet. Du kan enten selv have symønstre med, eller du kan bruge de symønstre, vi har på syværkstedet.

På syværkstedet har vi symønstre du kan vælge imellem, så du slipper for at stå i stofbutikken og være i tvivl eller ende med at købe noget, der er for svært at sy. Udover vejledning til valg af symønster, får du også vejledning til hvilket stof du skal vælge til dine projekter, så du ikke bliver overvældet af de mange muligheder, når du står i stofbutikken.

Har du mulighed for og mod på at sy hjemme mellem undervisningsgangene kan du naturligvis nå længere, end hvis du udelukkende syr hver anden uge på syværkstedet. Det er dog ikke et krav, så det er helt op til dig, om du allerede tidligt vil kaste dig ud i at sy på egen hånd, eller om du vil prioritere færre og mindre omfattende projekter, hvor du til gengæld bliver guidet under hele processen.

Vi sikrer at der er tid til alle ved at have små syhold, så du ikke bliver overset i mængden. Der er max 6 deltagere på begynder/let øvet holdene, og underviseren når rundt til alle flere gange hver sy-gang.

Her er der ingen dumme spørgsmål, og du må hellere spørge en gang for meget end en for lidt. Din underviser er klar til at hjælpe dig med lige præcis de udfordringer, du møder undervejs.

 

Fordelene ved et syhold

Der kan være flere grunde til, at et syhold er en god idé for dig.

** Du får sparring og hjælp fra din underviser, der kan hjælpe dig med lige præcis de udfordringer du møder, når du syr.

** Du bliver guidet gennem hele dit syprojekt fra start til slut og har altid mulighed for at spørge din underviser til råds, hvis du er i tvivl om noget.

** Du får stor glæde af at sparre med de andre kursister på holdet. Ofte kan vi lære meget af hinanden og få stor glæde af at se andres projekter. Tit har vi de samme udfordringer, og det kan være en stor hjælp at kigge over skulderen, og se hvordan andre løser et lignende problem.

** Du bliver løbende holdt til ilden, så du ikke går kold i uoverskuelige projekter.

På syholdet får du et sy-boost hver 2. uge, og har desuden mulighed for at arbejde videre med dine projekter på egen hånd mellem mødegangene. Det kan hjælpe dig med at prioritere dine syprojekter og udvikle dine evner inden for din (nye) hobby.

Hvis du aldrig har prøvet at sy før, eller hvis du kun har en lille smule erfaring, er dette syhold det helt rigtige valg for dig.

Sådan foregår det

Vi mødes hver anden uge i kursuslokalerne hos Skaberlyst, Nørrebrogade 18B, 8000 Aarhus C. (NB! Enkelte uger er undervisningsfri, og så rykker mødegangene ifht. lige/ulige uger – så tjek alle datoer).

Forud for den første gang får du tilsendt en mail med en liste over materialer og sygrej, du skal anskaffe og medbringe. Det vil fremgå, hvilke materialer du har mulighed for at købe på syværkstedet, samt hvilke du skal købe i andre butikker forud for kurset.

Hvis du har din egen symaskine, må du meget gerne medbringe den, så du kan sy på den og lære din egen symaskine (bedre) at kende. Har du din egen symaskine med, skal du huske at medbringe manualen. I den finder du nemlig en masse nyttig viden og information. Du lærer at læse og bruge den på kurset, så den kommer til at blive en god støttesten for dig – og ikke en vildledende brugsforvirring.

Afhængig af hvor hurtigt du lærer teknikkerne, samt hvor meget du arbejder hjemme mellem mødegangene, vil du få mulighed for at sy mere krævende projekter i løbet af kurset, hvis du ønsker det.

Har du ikke mod på eller mulighed for at sy hjemme, er det også helt fint. Du kan sagtens lære en masse af kun at sy, når vi mødes hver anden uge.

Kurset er IKKE for dig, der er øvet syer

Sykurset henvender sig til begyndere og let øvede, så hvis du allerede er i fuld gang med at sy mere avanceret tøj til dig selv og lave dine egne symønstre, er dette kursus ikke for dig. Er du allerede mere øvet, vil du have mere glæde af væres online medlemsklub Synoter Studio, som du kan læse om HER.

Kan du ikke komme til et fast syold, har vi et online sykursus til begyndere og let øvede. Det hedder Kom Godt I Gang Med At Sy. I dette kursus lærer du de grundlæggende teknikker og principper bag syningen, så du bliver i stand til at sy godt og velsiddende tøj til dig selv. Her følger du undervisningen online hjemme hos dig selv i dit helt eget tempo – men altså uden at mødes med et syhold og en underviser ude i virkeligheden.

Din underviser

Skaberlyst JosephineUnderviser på begynder/let øvet syholdene er Josephine Mahler Boelsmand.

Josephine er uddannet tekstilformidler og har tidligere været højskolelærer, hvor hun har undervist i beklædningssyning.

Udover uddannelsen som tekstilformidler er Josephine uddannet kandidat i didaktik og har i sit speciale beskæftiget sig med mesterlære og undervisning i syning. Her har hun blandt andet undersøgt hvordan man lærer bedst, når det er syning, man skal lære. Den viden får du naturligvis glæde af som kursist på et af Josephines syhold.

Josephine har været ansat hos Skaberlyst siden 2016 og er en del af designteamet bag Synoter Studio og Skaberlysts onlinekurser. Josephine er den primære mønsterkonstruktør bag vores Synoter magasiner.

Praktisk info

Sted: Skaberlyst kursuslokale, Nørrebrogade 18B 2. sal, 8000 Aarhus C.

Tidspunkt: hver 2. uge, enten mandag kl. 16-19 eller onsdag kl. 10-13. (NB! Enkelte uger er undervisningsfri, og så rykker mødegangene ifht. lige/ulige uger – så tjek alle datoer).

Underviser: Josephine Mahler Boelsmand

Pris: 2200 kr. for en sæson (8 gange).

Der er max. 7 deltagere på hvert hold. Er holdet fyldt,  kan du skrive en mail til signe@skaberlyst.dk og komme på venteliste.

Pladserne på syholdet tilbydes altid først til dem, der har været på holdet den foregående sæson.

Corona: Lokalerne rengøres inden hver undervisning og der er håndsprit flere steder i lokalerne, som vi opfordrer til at man bruger. Alle kursister har sit eget bord, og der er mere end 1 meters afstand mellem kursisterne, når man arbejder ved bordene. Vi følger naturligvis de til enhver tid gældende retningslinjer.

Undervisningsdage i efteråret  2022:

Datoerne for syholdene i efteråret 2022 er som følger (8 mødegange pr. hold):

Hold 1 – Mandage kl. 16-19
Mødegange: 15/8, 29/8, 12/9, 26/9, 10/10, 31/10, 14/11, 28/11.
Tilmelding hold 1 HER<<

Hold 2 – Onsdage kl. 10-13
Mødegange: 17/8, 31/8, 14/9, 28/9, 12/10, 2/11, 16/11, 30/11.
Tilmelding hold 2 HER<<

Hold 3 – Mandage kl. 16-19
Mødegange: 22/8, 5/9, 19/9, 3/10, 24/10, 7/11, 21/11, 5/12.
Tilmelding hold 3 HER<<

Hold 4 – Onsdage kl. 10-13
Mødegange: 24/8, 7/9, 21/9, 5/10, 26/10, 9/11, 23/11, 7/12.
Tilmelding hold 4 HER<<

 

Har du spørgsmål til syholdene er du velkommen til at skrive til os på kontakt@skaberlyst.dk.

Aktuelle kurser

Hold 1 - mandag kl. 16-19

Hold 1 - mandag kl. 16-19

Dato: 15/08-2022
TILMELD
Hold 2 - onsdag kl. 10-13

Hold 2 - onsdag kl. 10-13

Dato: 17/08-2022
TILMELD
Hold 3 - mandag kl. 16-19

Hold 3 - mandag kl. 16-19

Dato: 22/08-2022
TILMELD
Hold 4 - onsdag kl. 10-13

Hold 4 - onsdag kl. 10-13

Dato: 24/08-2022
TILMELD

Anmeldelser

Andre kurser

Syhold begynder og let øvet

Begynder og let øvet
LÆS MERE

Syhold øvede (Udsolgt 2022 forår)

Øvet
LÆS MERE

Sy det selv – Yndlingstøj

Øvet
LÆS MERE
Skaberlyst Synoter

Sy det selv – Bukser

Øvet
LÆS MERE

Passer datoerne dig ikke?

Tilmeld dig ventelisten.

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores cookies- & privatlivspolitik.

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap