Symønstre til nederdele

Lær at tage mål og lave et grundmønster til nederdel fra bunden, som en skrædder gør det. I kurset lærer du også at videreudvikle dit grundmønster til nye spændende designs, der alle vil have en god pasform, fordi de er bygget over dit grundmønster.

I Symønstre til Nederdele lærer du at tage mål på dig selv og at tegne et grundmønster til nederdel efter dine mål. Du lærer at tilrette dit grundmønster og at konstruere nye nederdele ud fra dit færdige grundmønster.

Sy nederdele, der passer dig

Design symønstre til nederdele efter dine egne mål, og vær sikker på en god pasform, uanset hvordan din nederdel ser ud.

I dette online kursus lærer du at lave et grundmønster til nederdel efter dine egne mål. Du lærer at tilrette det, så det passer perfekt til din krop og bruge det som udgangspunkt for nye nederdel designs.

Det lærer du på online kurset i symønstre til nederdel

I dette online kursus lærer du først og fremmest hvordan du laver et grundmønster efter personlige mål.

Men et grundmønster alene er ikke særlig værdifuldt. Det er lidt kedeligt. Det får først værdi, når du begynder at bruge det til at designe nye nederdele ud fra. Så får du nemlig den gode pasform i alle dine nederdele, uden at skulle bruge timer med prøveopsyninger og tilretninger, der ikke helt vil lykkes.

Har du det også sådan her, når det handler om symønstre til nederdel?

* Du gad egentlig godt gå i nederdele, men gør det ikke, for de sidder bare aldrig godt.

* Du har et par nederdele i skabet. som du er rigtig glad for, men de er meget ens, og du drømmer om at have flere forskellige nederdele at skifte mellem, som klæder dig lige så flot som dem, du har.

* Du bruger nederdele flere gange om ugen, fordi det passer godt til din stil og din smag, men du irriterer dig over pasformen. Der er langt mellem nederdele, der sådan for alvor sidder godt på dig.

* Der er 2 eller 3 silhuetter på nederdel, der klæder dig, og du vil rigtig gerne sy dem selv, så du kan variere stoffet og detaljerne, og på den måde få nogle mere forskellige nederdele – du ved bare ikke hvordan du skal sikre dig en god pasform i en nederdel, du selv laver symønstre til.

* Du er ikke helt tryg ved det der med selv at lave symønstre. Det lyder fedt at kunne bestemme designet selv – det er lige sådan noget, du gerne vil! Men hvordan griber man det an? Hvor skal man starte, og hvad er det vigtigste at vide, når man selv vil lave symønstre?

 

Hvis du kender til bare en af de tanker, så er dette online kursus lavet med dig i tankerne.

Læs videre og find ud af, om det er noget for dig.

 

Hvornår skal der foer i min nederdel

 

Du slipper simpelthen for usikkerheden omkring pasformen i de forskellige symønstre. Når du designer dine nederdele ud fra dit grundmønster, er den gode pasform allerede på plads. Du kan i stedet bruge din energi på at tilrette småting, der er afhængige af stofvalget, og derfor alligevel ikke kan indregnes i et symønster.

Måltagning og prøvemodeller

For at kunne tegne symønstre efter dine egne mål, skal du naturligvis først have taget dine mål. I kurset lærer du at gøre det korrekt, og du får en masse små fif til at gøre måltagningen mere præcis. Det er viden, du kan bruge, hver gang du skal tage mål – dvs. også når du skal ud og købe mønstre til bukser, jakker, kjoler og hvad du ellers køber mønstre til.

Der er faktisk mange, der får det taget forkerte mål, fordi de ikke ved, hvad de skal kigge efter på kroppen, men når du har været igennem dette kursus er du ikke (længere) en af dem.

Når du har været gennem kurset her er det i øvrigt slut med at bruge penge på nederdels mønstre – dem laver du selv fremover!

Selvom du får taget gode mål, kan der stadig være småting, der skal justeres. Du lærer hvordan du smartest syr en prøvemodel, og hvordan du tilretter den, så den opnår en perfekt balance og pasform. Du får en tjekliste at gå frem efter, så du kan tjekke de ting af, en skrædder kigger efter, når tøjet skal tilrettes.

Design dine egne nederdele

Hele pointen i at have et grundmønster er, at du med sådan et har en skabelon til at tegne nye nederdele ud fra. Og det lærer du i dette kursus. I første omgang lærer du at lave nogle bestemte designs. Men efterhånden som du får mere rutine og får opbygget en god samling tilskæringsteknikker, vil du begynde at kunne designe dine egne nederdele, ved at blande teknikkerne, som det passer til dig og din garderobe.

De første 2 nederdele, du lærer at lave mønstre til, når dit grundmønster er tilrettet, er en nederdel i A-facon med fast linning og let sænket talje og et pencilskirt med gåslids midt bag og belægning i taljen. Gode basisnederdele, der klæder de fleste (hvis ikke den ene gør, så gør den anden), og som er nemme at videreudvikle og tilføje ekstra detaljer.

Du kan fx. blande teknikkerne, og lave en nederdel i A-facon med belægning eller et pencilskirt med fast linning, hvis du hellere vil det.

Og the magic trick er at alle dine nederdele sidder godt på dig. Fordi de er lavet ud fra samme gode udgangspunkt.

Kurset bliver udbygget løbende med nye designs. Der vil også komme inspiration til at variere de modeller, du allerede har lært at lave, så du får endnu flere brugbare variationer af de nederdele, der klæder dig bedst.

Stofvalg og syteknikker

Valg af stof og syteknikker har stor indflydelse på det færdige resultat. Faktisk kan du lave meget forskellige nederdele ud fra det samme symønster, hvis du blot vælger noget andet stof og nogle andre sytekniske detaljer. En lille ting som at vælge en anden afslutning i taljen, kan også ændre et design fuldstændigt.

I dette online kursus bliver du ikke bare guidet igennem at lave mønstrene til dine nederdele, men også at vælge stof til dem. Og du får adgang til en ebog om sømme og links til relevante blogindlæg, hvor du kan lære nogle af de syteknikker, der er relevante, når du syr nederdele. Så selvom kurset ikke er et sykursus, får du alligevel vejledning i at vælge det rigtige stof og de rigtige sømme til dine nederdele.

 

Hvornår skal der foer i min nederdel

Hvem er du?

Dette kursus i symønstre til nederdel er til dig, der ikke er helt tilfreds med pasformen i de nederdele, du syr eller køber.
Måske er de okay, men du har en fornemmelse af, at det kunne være bedre. Måske er det så håbløst, at du faktisk slet ikke gider at gå i nederdele, alene pga pasformen. Men du drømmer altså om swing i skørterne – du vil bare ikke gå på kompromis med den pokkers pasform.

Du er ambitiøs, kritisk og kvalitetsbevidst, og vil kun vise dig offentligt i dine håndlavede nederdele, hvis de er helt i orden, og sidder som de skal.

Indtil nu har du primært brugt købemønstre, men du vil gerne kunne udvikle dine egne symønstre, og det synes du er svært at gøre for alvor, når du kun har købemønstre at gå ud fra. Du mangler en “tom” skabelon, og viden om hvordan du får den facon og de detaljer ind i nederdelen, som du går og drømmer om.

(Pssst…..skabelonen, den gode pasform og vejledning til at udvikle mønstre er lige præcis hvad du får i dette online kursus).

Du har måske ikke prøvet at lave dine egne symønstre før, men du har syet i et par år (eller rigtig mange), og har prøvet lidt af hvert. Du føler, at du har ok styr på syning, selvom man selvfølgelig altid kan lære mere, og nu tør du godt springe ud i at lære tilskæring.

Hvem er jeg?

Dette online kursus er udviklet af dameskrædder og tilskærer Signe Eriksen, som har mere end 10 års erfaring med symønstre og tilretning fra både skrædderi, industriel tøjproduktion og undervisning i syning.

Noget af det første, man lærer som dameskrædder, er at lave nederdele med god pasform. Den tilskæring, du lærer i dette kursus, er primært det, jeg lærte på skrædderskolen. Efter 10 år i forskellige dele af tøjbranchen, med mange forskellige metoder, teorier og tilskærings systemer, er jeg vendt tilbage til mine skrædderteknikker. Det er dem, der har vist sig at kunne “stå distancen”, og give den gode pasform, vi kvalitetsbevidste damer går efter.

Her er der intet standard gennemsnit, der skal tages højde for, og ingen skelen til, om du ligger i den ene eller anden ende af et måleskema. Her er det din krop, dit målebånd og papiret. Og det virker – hver gang.

Med de industrielle mønstre og teknikker, har jeg flere gange oplevet kunder og kursister, der måtte nøjes med “mindst dårligt” i stedet for “bedst muligt”. Det har jeg aldrig med et skræddersyet grundmønster. Her er det udelukkende et spørgsmål om at være grundig fra starten, og derefter at finde det design og det stof, der klæder kroppen bedst.

 

Dette er ikke

Dette er ikke et begynderkursus.

Hvis du aldrig har syet efter symønstre, tør jeg ikke love, at du kan følge med her. Basis tingene i et mønster, som trådretning, sømrum, indsnit, hoftelinjer osv. er ikke forklaret. Jeg går ud fra at du kender til disse basis elementer.

Dette er ikke et sykursus.

Jeg lærer dig at lave symønstre til nederdele, men ikke at sy dem sammen fra start til slut. Der er enkelte syvejledninger til forskellige detaljer til nogle af nederdelene, men for at få det optimale ud af kurset skal du kende til syrækkefølger og kende en lille håndfuld basis syteknikker, så du selv kan sy dine nederdele sammen, når de er klippet i stoffet.

Der er lidt hjælp at hente i bonusmaterialet, med ebogen “Sømme” og en guide til usynlig lynlås, men detaljerede trin for trin vejledninger til at sy de enkelte designudviklinger fra start til slut får du ikke i dette kursus.

Dette er ikke et kursus i tilretning.

Du lærer ikke at tilrette købemønstre i dette kursus, men at lave dine egne symønstre helt fra bunden.

Sådan foregår dette online kursus i symønstre til nederdel

Når du har tilmeldt dig online kurset, får du en mail med log ind info.

Du får med det samme adgang til hele kurset, men jeg anbefaler lidt strengt at du går kronologisk frem. Start med modul 1, følg processen gennem måltagning, konstruktion og tilretning af grundmønsteret, før du begynder at designe noget som helst.

Det er vigtigt for resultatet, at du tager modulerne i den rigtige rækkefølge. Hvis du hopper direkte til designdelen, fordi den er mest spændende (selvfølgelig er en det), så kan du hurtigt komme til at springe let hen over alle de grundlæggende ting med måltagning, grundmønster og tilretning af prøvemodel. Og så vil du ikke få ret meget ud af dit kursus, for at være helt ærlig. Dine nederdele vil ganske enkelt ikke få den optimale pasform, du er blevet lovet.

Modul 6 og 7 bliver udbygget løbende, og du får en mail hver gang der er nyt indhold i dit kursus. Du behøver altså ikke tjekke op på det selv i tide og utide.

Alle elementerne i kurset ligger online, og du kan downloade både pdf’er, lydfiler og videoer til din egen computer eller ipad/tablet, hvis du har lyst.

 

Din adgang til online kurset

Du mister ikke din adgang til kurset, og der er ingen tidsbegrænsning på det. Du kan logge ind og fortsætte hvor du slap, når du har behov for det. Eller du kan gå tilbage og gense de moduler, du allerede har været igennem, hvis der er noget, du skal have genopfrisket.

 

Hvis teknikken driller

Hvis din computer går i stykker, du får en ny eller glemmer din ipad i toget, så har du ikke mistet dit kursus. Du logger bare ind i online rummet og downloader de enkelte dele igen.

Glemmer du dit password kan du bede om et nyt på log ind siden. Og havner du i tekniske vanskeligheder, du ikke kan rode dig ud af igen på egen hånd, så er jeg blot en email væk.

 

Hvad koster det?

Prisen for dette online kursus i symønstre til nederdel er 499 kr.

Du kan vælge at betale det hele med det samme, eller betale i 2 rater med 30 dages mellemrum.

Tilmeld dig online kurset i symønstre til nederdel HER<<

 

Når du er tilmeldt kurset har du betalt for “evig adgang”. Du kommer altså ikke til at betale ekstra for de nye vejledninger, der bliver lagt ind i kurset, og du mister heller ikke din adgang efter en bestemt tidsperiode.

 

symønstre til nederdele

Andre kurser

Skaberlyst sykursus Kom godt i gang med at sy

Kom godt igang med at sy

Niveau: Begynder og let øvet
LÆS MERE
Skaberlyst sy foer i dit tøj

Sy Foer I Dit Tøj

Niveau: let øvet
LÆS MERE
Skaberlyst flagermusærmer sykursus

12 Bluser Og Kjoler Til Levende Stof

Niveau: øvet
LÆS MERE
Skaberlyst overlocker sykursus

Syteknik nr. 3 – Overlocker

Niveau: Begynder og let øvet på overlocker
LÆS MERE
Copy link
Powered by Social Snap