Syteknik nr. 3 – Overlocker

Online kursus i syning af tøj med overlocker. Lær at vedligeholde din overlocker, så den holder i 20-30 år, lær at indstille den til forskellige stoftyper, sy de mange forskellige sømme, din overlocker kan sy, og ikke mindst at vælge de rigtige syteknikker til dit syprojekt.

Du lærer også at udvikle mønstre til 9 forskellige syprojekter med tøj til voksne kvinder. Når du er færdig med kurset er du ikke længere nervøs for din overlocker. I er faktisk blevet bedste venner, og du ved præcis hvordan du skal indstille den, og hvornår du skal vælge hvilke syteknikker du skal bruge.

Klik på knappen herunder for at komme i gang med kurset, der giver dig en uvurderlig ny bedste ven i dit sy-rum: din overlocker.

Bliv bedste venner med din overlocker

En overlocker er et fantastisk værktøj når man syr tøj, og i dette kursus lærer du at bruge din overlocker (rigtigt) i mange forskellige typer stof. Overlockeren kan mange forskellige ting, og mange af dens funktioner er specielt egnet til bestemte typer stof eller bestemte syteknikker. Du lærer hvornår du skal bruge hvilke sømme på overlockeren, hvordan du omstiller fra den ene søm til den anden, og hvordan du syr specialsømme som rynk, blindsting og rullesøm.

Kurset er et ”hands-on” kursus, hvor du bliver guidet igennem overlockerens forskellige funktioner, lærer at vedligeholde og tråde den rigtigt, og får mulighed for at prøve de forskellige syteknikker i rigtige syprojekter. Du står altså med færdigt tøj i hænderne, når du er færdig med kurset, og ikke kun en stak syprøver.

 

Sådan syr du tøj på din overlocker og sikrer dig en maskine, der altid syr flot

Udover at lære at sy på overlockeren, lærer du også at passe godt på den, så den kan holde i 20-30 år, og sy pænt hver gang du skal bruge den. Du lærer at lave mønstre til de forskellige syprojekter ud fra et grundmønster eller et mønster, der passer dig godt. Har du ikke lyst til selv at lave dine mønstre fra bunden, så får du en række links til symønstre, der giver lignende resultater, som dem jeg laver i kurset.

Du kan efterfølgende bruge online kurset som et opslagsværk, når der er teknikker du bliver i tvivl om, eller når du får lyst til at prøve nogle andre teknikker og projekter end du plejer. Om du går hele kurset slavisk igennem med det samme, eller plukker i de viste projekter bestemmer du selv. Den store fordel ved at det er et online kursus er, at du ikke er bundet af tid eller sted for at lære din overlocker at kende og blive en haj til at sy på den. Men jeg anbefaler at du kigger alle moduler igennem, så du ved hvad kurset indeholder, og hvor du skal lede efter det, når du får brug for at dykke mere ind i nogle bestemte syteknikker.

 

Skaberlyst overlocker sykursus

Kender du det her?

 • Det er pokkers svært at tråde overlockeren, og du er altid nervøs for at en af trådene knækker når du syr, for så ved du godt du ikke kommer videre den dag.
 • Overlockeren er lidt skræmmende, og du er faktisk lidt bange for at ødelægge noget, hvis du syr på den. Så derfor står den mest inde i skabet, hvor den ikke gør nogen fortræd.
 • Der var så mange problemer med din overlocker i starten, at du helt har mistet lysten til at sy på den.
 • Du vil helt vildt gerne i gang med at bruge din overlocker, men er usikker på hvordan den virker. Hvis der bare var en håndfuld videoer, der viser hvordan man gør, så skulle du nok komme ud over stepperne og overlocke løs.
 • Du bruger din overlocker, og det går fint, men du ved den kan meget mere end hvad du bruger den til. Du er bare lidt usikker på hvad den kan, hvordan man får den til det og ikke mindst hvornår man skal vælge nogle andre sømme end de mest almindelige.

Kan du svare “ja” til bare et af de punkter, så er kurset her noget for dig. Læs videre, hvis du stadig er i tvivl, eller bliv bedre venner med din overlocker med det samme:

Fjern frygten for overlockeren

Overlockeren har et ry for at være en vanskelig maskine. Svær at tråde, enormt fintfølende og svær at sy på.

Det er virkelig ærgerligt, for en overlocker er en kæmpe hjælp i syningen, især i dag, hvor vi syr meget i strækstof og har høje krav til hvordan tøjet ser ud på indersiden. Og jeg vil vove at påstå, at en overlocker ikke er mere vanskelig at lære at bruge end så meget andet maskineri, hvis man bare sætter sig ned og øver sig og lærer hvordan den virker. Det er en anden type maskine end den almindelige symaskine, men har man accepteret det, og accepteret at man skal lære noget helt nyt, så er den faktisk slet ikke så umulig som den bliver gjort til.

At ville de samme ting på en overlocker, som man er vant til at gøre på symaskinen, svarer lidt til at insistere på at køre på cykel på samme måde som man kører i bil. De 2 ting virker ikke på samme måde, men når man først har lært begge ”systemer” at kende, så er der ikke mange der synes det er mere svært at køre bil end at køre på cykel – det er bare noget andet.

Der er heller ikke mange, der ville bytte deres bil for en cykel. Og på samme måde skal du heller ikke bytte din symaskine for en overlocker. Det er ikke ”enten-eller”. Tværtimod er overlockeren et supplement til symaskinen. Overlockeren giver mulighed for nogle andre syteknikker og en anden finish, end man har kun med en symaskine.

 

Valg af overlocksøm

Kurset er for dig, hvis....

Online kurset i overlocker er noget for dig, der allerede har en overlocker, men ikke synes du får nok ud af den. Måske bruger du den til at sy t-shirts og jerseykjoler, men har en fornemmelse af at den kan meget mere (det kan den)!

Måske har du givet helt op, og parkeret den mere eller mindre permanent i skabet eller under sengen, så du slipper for at blive konfronteret med dit store fejlkøb. Efter du har været igennem kurset er din overlocker ikke længere et farligt og halv-pinligt fejlkøb, men derimod en god investering og anledning til stor tilfredshed med både processen og resultatet af dine syprojekter fremover. Du slipper for usikkerhed og kommer i stedet til at vide præcis hvad du skal gøre når overlockeren ikke gør helt som planlagt i første forsøg.

Uanset om du primært vil sy i jersey og strækstoffer, eller om du vil sy i vævet stof eller begge dele, så er der en masse at lære i online kurset. Overlockeren kan bruges til mange forskellige slags stof, når bare man kender dens forskellige sømme og funktioner, og ved hvornår man skal bruge den, og hvornår det er bedre med symaskinen. Det lærer du i kurset, og så kan du bruge din overlocker i næsten alle dine syprojekter, hvis du har lyst.

Kort sagt: hvis din overlocker ikke er din bedste ven lige nu, så er den når du har været igennem det her online kursus.

Overlocker kurset er også noget for dig, der ikke har en overlocker endnu, men synes det lyder som en god idé med sådan en maskine. Du bliver guidet til at vælge den overlocker, der er rigtig for dig, og kan sagtens følge kurset selvom du aldrig har prøvet at sy på en overlocker før.

I kurset lærer du helt konkret:

 • Hvordan du vælger den rigtige overlocker til dit behov.
 • Hvad forskellen er på en symaskine, en overlocker og en dæksøms maskine (coverlock).
 • At tråde og vedligeholde din overlocker, så den kan holde i 20-30 år fra ny.
 • Sy de mest almindelige sømme på overlockeren og finde og rette fejl i sømmene.
 • Sy mere avancerede sømme som fx flatlock og rullesøm, og vælge ud fra stoffet hvilken syteknik og søm du skal bruge.
 • Udvikle symønstre og sy 9 forskellige styles i både strikket og vævet stof, hvor du bruger både overlockeren og symaskinen.

 

Skaberlyst overlocker sykursus

Kurset er IKKE for dig, hvis....

Du skal IKKE investere i dette kursus, hvis du allerede er ekspert i at bruge din overlocker til alt muligt forskelligt, selv udvikler dine symønstre og ikke har problemer med at vælge sømme efter dit stof og dit aktuelle syprojekt. Hvis du syr alt dit tøj på skrædder-manér og afslutter med foer, der er lukket til, eller syr det meste i hånden, så får du højst sandsynligt heller ikke glæde af hverken en overlocker eller dette kursus, og det samme gælder hvis du syr historiske klædedragter, fra før overlockeren blev opfundet.

Men syr du som de fleste gør i dag med forskellige typer stof, halv-stramme deadlines (du ved, de der lørdag morgener, hvor man går i gang med kjolen man skal have på om aftenen) og gerne selv vil have indflydelse på designet af dit tøj, så vil du have glæde af et opslagsværk hvor du både kan finde syteknikker, mønsterudvikling, vedligeholdelse af maskinen og syrækkefølger til 9 forskellige typer tøj. Og sådan et opslagsværk er dette online kursus i overlocker. Du kan have glæde af kurset i mange år, og vende tilbage til det igen og igen efterhånden som de forskellige sømme og designs bliver aktuelle for dig.

Hvem er jeg – og hvorfor kan jeg lave det her kursus

Mit navn er Signe Eriksen, og jeg står bag www.skaberlyst.dk, hvor jeg underviser i syning og mønsterkonstruktion i de online- og livekurser, du kan se i butikken. Jeg er uddannet dameskrædder fra Århus Skrædderskole i 2004 og har senere uddannet mig til mønsterkonstruktør på Teko Center Danmark i Herning og taget en BA i design & business på VIA University College i Aarhus.

Udover mine uddannelser har jeg arbejdet som mønsterkonstruktør i modeindustrien i 5 år, haft eget skrædderi, eget tøjmærke og arbejdet freelance for danske designere (bl.a. Lundgren&Vindinge, By CRM og Mille Rostock). Så jeg har god erfaring med syning og mønsterkonstruktion og i det hele taget med det at skabe tøj, både på traditionel skræddermannér og som man gør i industrien.

Det betyder at dette kursus ikke er et helt typisk ”sy hurtige nederdele og børnetøj på din overlocker” kursus. Det er heller ikke som mange af de bøger jeg har brugt i min research, hvor projekterne man guides igennem er pyntepuder og makeup-punge og andre småting.
Nixen, jeg underviser i at sy tøj til voksne. Og det gør jeg også i det her kursus. Så selvom du også kan bruge teknikkerne til børnetøj og alle mulige andre ting, så der det du lærer at sy i modul 4 i dette kursus altså tøj til dig selv.

Mit første møde med en overlocker havde jeg på skrædderskolen, da jeg tog min uddannelse. Dengang fik vi at vide, at det vigtigste i forhold til at sy på en overlocker var at man ikke var bange for den. Det undrede mig lidt, for hvorfor skulle man være bange for en symaskine? Det er jo et stykke teknik som så meget andet og skal bare læres.

Frygten for overlockeren er jeg dog stødt på mange gange siden: hos studiekammerater, undervisere, kolleger og kursister. Men ved du hvad? Hvis du er bange for din overlocker, så er det helt uden grund. Det er en symaskine. Den kan kun en ting: sy dit stof sammen og klippe kanten af, mens den gør det. Den kan hverken sy af sig selv uden at du træder på pedalen, snige sig ind i din seng og bide dig i storetåen, mens du sover eller råbe BØH, så du spilder morgenkaffen på din nye kjole. Så der er ikke noget at være bange for.

Din overlocker bliver stående, hvor du har stillet den, og syr kun, når du fysisk gør noget for det. Du har altså fuld kontrol over maskineriet, og kan blot lette lidt på foden, hvis det går lidt for hurtigt.

Jeg satte mig for ikke at være bange dengang på skrædderskolen og har aldrig haft de store problemer med overlockere. Det er virkelig bare en maskine. Og ja, der er flere tråde på den end på en almindelig symaskine, men når man først har lært den at kende og ved hvordan de enkelte dele virker og hvad de gør, så bliver man hurtigt fortrolig med at tråde overlockeren og skifte mellem forskellige sømme.

 

Valg af overlocksøm

Sådan foregår kurset trin for trin

Du får med det samme adgang til alle moduler i online kurset og kan sådan set hoppe rundt i dem som du vil. Jeg anbefaler dog at du starter med modul 1 og går videre derfra til modul 2 osv. Mest fordi det er lidt irriterende at sidde og slås med en søm, og først mange timer senere finde ud af at man bare lige skal dreje lidt på en knap, og så kører alt som smurt. Hvis du starter fra begyndelsen, så undgår du rigtig mange problemer, som er typiske når man kaster sig ud i at sy med overlockeren.

Når du har tilmeldt dig kurset får du i  løbet af et par minutter en mail med login til det online rum, kurset ligger i. Her kan du se alle videoerne i kurset, downloade alle 4 moduler som en ebog til din computer eller ipad, og følge links til brugervejledninger for forskellige overlocker modeller, links til gode symønstre og til forhandlere af overlockere, stof og sygrej.

Kurset “bor” i et online system, der hedder Simplero, og det log ind du får tilsendt hedder et Simplero ID. Dit Simplero ID er knyttet til din mailadresse, så hvis du har købt kurser og produkter fra andre firmaer, der også bruger Simplero (fx Sysiden eller Maria Denmark), så har du adgang til alle dine kurser fra forskellige udbydere med det samme login.

Du kan logge ind i dit online kursus fra både computer, tablet/ipad og telefon, alt det kræver er at du har forbindelse til internettet. Hvis du vil have dit online kursus med i sommerhus langt ude på landet hvor internettets stabilitet er tvivlsom, så download det hele inden du tager hjemmefra, så kan du se både videoer og læse ebogen på din computer eller ipad. Du kan downloade lyden fra videoerne som podcast.

Får du nogen som helst problemer undervejs, kan du altid sende en mail til signe@skaberlyst.dk, så bliver du guidet igennem hvad end der driller. De mest normale problemer med online kurserne er at man kommer til at åbne pdf’er i et billedprogram i stedet for i Adobe Reader, og at videoerne så ikke virker. Eller at ipad’en har lavet en automatisk rettelse i mailadressen, som så blev til en fejl, og man derfor ikke har fået mail med login. Så du kan undgå de mest udbredte tekniske problemer ved at trippel-tjekke din mailadresse inden du trykker på ”køb” knappen, og ved at sikre dig at du åbner pdf filerne i Adobe Reader.

Prisen for den viden, der får din overlocker til at holde 20-30 år og altid sy pænt

Online kurset i overlocker koster 599.- For de penge får du adgang til alle 4 moduler, hvor du lærer om overlockeren som maskine, lærer at sy de forskellige sømme og rette fejl, og ikke mindst får guides til at lave symønstre enten fra bunden eller baseret på andre mønstre, du allerede ved sidder godt på dig.

Du får permanent adgang til kurset, hvilket betyder at du kan tage det lige når du har lyst og i det tempo, der passer dig bedst.

Bliv bedste venner med din overlocker
for kun 599.- START HER<<

 

Andre kurser

Skaberlyst sykursus Kom godt i gang med at sy

Kom godt igang med at sy

Niveau: Begynder og let øvet
LÆS MERE
Skaberlyst sy foer i dit tøj

Sy Foer I Dit Tøj

Niveau: let øvet
LÆS MERE
Skaberlyst flagermusærmer sykursus

12 Bluser Og Kjoler Til Levende Stof

Niveau: øvet
LÆS MERE
Skaberlyst overlocker sykursus

Syteknik nr. 3 – Overlocker

Niveau: Begynder og let øvet på overlocker
LÆS MERE
Copy link
Powered by Social Snap