Lav din egen belægning del 2 af 2

del2header

Man kan komme i situationer, hvor det er smart at lave sine egne belægninger. Og er du i en jakke situation, hvor du gerne vil have bedre finish i jakken end der er lagt op til i mønsteret, så kan en belægning være løsningen.

I denne guide viser jeg dig hvordan du kan lave dine egne belægninger til jakker. I del 1 lærer du at tegne dem af – i denne del lærer du et lille trick til at få finishen endnu bedre.

Klik her for at læse del 1 af guiden.

 

Og så til guiden – jeg viser dig hvordan du retter linjeføringen op, og tjekker at forstykkets belægning passer sammen med nakkebelægningen. Se billderne + billedteksterne.

Fold mønster papiret i skulderlinjen på nakkebelægningen. Du skal ikke klippe mønsterdelen ud endnu, for du skal tegne mere på papiret.
Fold mønster papiret i skulderlinjen på nakkebelægningen. Du skal ikke klippe mønster delen ud endnu, for du skal tegne mere på papiret.

 

Læg nakkebelægningen helt op til forstykkets belægning, så skuldersømmene mødes. Sæt de 2 dele sammen med en knappenål eller et lille stykke magic tape.
Læg nakkebelægningen helt op til forstykkets belægning, så skuldersømmene mødes. Sæt de 2 dele sammen med en knappenål eller et lille stykke magic tape.

 

 

Tegn linjerne op, så de får et bedre flow - en mere naturlig rundet linjeføring. Ofte er linjeføringen lidt kantet lige ved skuldersømmen, fordi man arbejder med 2 separate mønster dele, og det retter du op på her. Det er som regel ikke mere end et par millimeter, men det giver en bedre finish.
Tegn linjerne op, så de får et bedre flow – en mere naturlig rundet linjeføring. Ofte er linjeføringen lidt kantet lige ved skuldersømmen, fordi man arbejder med 2 separate mønster dele, og det retter du op på her. Det er som regel ikke mere end et par millimeter, men det giver en bedre finish.

 

Det ser sådan her ud, når man ser det lidt fra afstand.
Det ser sådan her ud, når man ser det lidt fra afstand. Midt bag er enden af nakkebelægningen.

 

belaegning_ryg10
Slut af med at tegne sømrum på belægningerne, som retter sig efter de rettede linjer. Og SÅ kan du klippe dine mønster dele ud, og sy din belægning.

Det kan godt virke som et overflødigt tip, men det giver altså noget i den endelige pasform, fordi der ikke er noget, der trækker eller er kantet at se på. Hvis du er i det dovne hjørne kan du også sy dig ud af den problematik, men så skal du have virkelig godt styr på dit sømrum. Jeg synes det er nemmest og hurtigst at rette de her småting til i mønsteret, så jeg ikke skal tænke over det i stoffet – når først jeg sætter mig ved symaskinen vil jeg gerne bare sy, og ikke tænke alt for meget.

 

 

Læs også:

4 thoughts on “Lav din egen belægning del 2 af 2

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Hej Susanne
   En belægning er en kopi af mønsteret, så du skal tegne en linje ind på dit mønster 5cm fra halskanten hele vejen rundt. Du skal tjekke overgangen fra forstykke til bagstykke ved skulderen, som du kan se i det her indlæg.
   Kh
   Signe / Skaberlyst

 1. Gabrielle Gatto says:

  Hej Signe

  Jeg er ved at sky en kjole med en overdel hvor der I overdelen ikke er belaegning I moenstret. Der er korte aermer i kjolen og jeg vil derfor gerne lave en belaegning men er I tvivl om jeg skal lave hals og aermegab-belaegning hver for sig eller I et stykke.

  De bedste hilsener

  Gabrielle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap