Når hip hop bliver fashion

header_Karisha

Jeg tænker ikke umiddelbart, at der er ret mange af jer læsere her på bloggen, der er vilde med hiphop. Det har I i hvert fald aldrig fortalt mig!

Men jeg vil alligevel præsentere jer for Karisha Chasijeva.

Karisha er netop blevet færdig med sin bachelor i Fashion Design fra Teko med et flot 10 tal. Og det er absolut velfortjent! Hun er en fantastisk kreativ og dygtig designer. Og hendes afgangskollektion er en uni-sex hip hop kollektion.

Jeg kender Karisha, fordi hun er en af de 2 designere, jeg har hjulpet med deres BA projekter. Det er ikke snyd – designerne må få hjælp til at få lavet mønstre og syet deres kollektioner. Og jeg har lavet mønstrene til Karishas kollektion og syet en enkelt jakke for hende. Resten blev syet på en fabrik i Litauen, hvilket var super spændende, for det er længe siden jeg har lavet mønstre til industrien.

Heldigvis gik det godt, både med de ting, der blev syet på fabrikken, og med jakken jeg syede.

I dette indlæg får du et kig på den færdige jakke og kollektionen, og senere skal jeg nok dele noget af processen med at sy jakken. Den er lidt speciel, fordi materialerne består af både skind, ruskind og stof, så det har krævet nogle lidt andre metoder end dem, jeg normalt bruger.

Kollektionen er  hip hop inspireret, og modellerne er hip hop dansere. Det er meget specielt og meget langt fra det, jeg selv designer, men jeg er imponeret over hvor godt Karisha har ramt sin egen stil og det udtryk, hun gerne ville have frem. Kollektionen er lavet som uni-sex, så alle delene kan bruges af både piger og drenge.

hip hip kollektioin designet af Karisha, mønstre lavet af mig.
hip hip kollektioin designet af Karisha Chasijeva, mønstre lavet af mig.

 

Jakken forfra. Foret er en skøn kontrastfarve, der giver liv når jakken er åben.
Jakken forfra. Foret er en skøn kontrastfarve, der giver liv når jakken er åben. Måske er det derfor, de har ladet den ene lommepose hænge ud på dette billede?

 

Jakken bagfra. Karisha har selv designet det printede stof og fået det lavet på en fabrik specielt til denne opgave.
Jakken bagfra. Karisha har selv designet det printede stof og fået det lavet på en fabrik specielt til denne opgave.

 

Jakken forfra, når den er lukket.
Jakken forfra, når den er lukket. Lynlåsen er også en kontrastfarve.

 

 

Glade modeller.
Glade modeller.

 

Det har været rigtig sjovt at være en del af dette projekt, for designere har altid så  mange tanker om deres ting, som vi andre godt kan springe lidt let hen over. Udover at tegne mønstre har jeg også fået lov til at være lidt mentor og rådgive om stofvalg og linjeføring i de forskellige designs, hvilket har været fedt at få lov til.

 

Jeg håber det kommer til at gå fantastisk for Karisha og hun enten finder et skønt job eller får skabt sit eget mærke, for damen har altså talent!

 

Jeg skal nok dele lidt af processen også, men det bliver i et andet indlæg.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap