Ny stofbutik i Århus: MeterMeter

UPDATE: Metermeter er flyttet til Skt. Pauls Kirkeplads 7, 8000 Århus C. Tæt på banegården og lige midt i byen.

Du kender måske allerede stofbutikken MeterMeter fra deres netbutik, som er en af de absolut flotteste online stofbutikker jeg nogensinde har set. I hele Verden!

Den er så flot, at da jeg fandt den (jeg husker ikke hvordan, men  jeg blev helt sikkert tippet af en eller anden), så var jeg ganske enkelt nødt til både at købe noget OG skrive en email til dem hvor jeg roste dem for hvor flot en netshop de havde fået bygget op.

Det blev starten på en lang række mails og et super godt samarbejde med Pia og Jytte, som har MeterMeter.

Det viste sig at Jytte, som driver systuen “Systue.dk” har overtaget en systue jeg engang har fået produceret hos. Og så er man jo næsten i familie. Eller noget. I hvert fald var jeg nødt til at snakke noget mere med Jytte og Pia (som faktisk er rigtig i familie – de er mor og datter), så jeg fik lavet en aftale om at komme og besøge dem lidt uden for Hadsund, hvor de holdt til, og interviewe dem om systuen og stofbutikken.

Interviewet omkring MeterMeter blev bragt i Sysiden i april 2015.

Nå, men det blev til et medlemsarrangement for Sysidens medlemmer i maj, hvor Jytte fortalte om hvordan en professionel dansk systue fungerer, og Pia fortalte om hendes passion for franske metervarer, og om de lækre kvalitets metervarer hun har købt hjem til stofbutikken.

Og det er virkelig nogle lækre ting, Pia finder rundt omkring i Verden. Hun køber primært ind i Frankrig, hvor hun har nogle gode kontakter til små leverandører og designere, der ikke kan findes i enhver anden stofbutik.

Udover skønne farver og lækre prints, som er designet til tøj til voksne (til stor glæde for os, der ikke har en stil, der matcher de mange populære børneprints), så har Pia også metervarer som ikke er til at opdrive ret mange andre steder i Danmark, hvis overhovedet nogen. Fx. har hun et stort udvalg af den meget bløde double gauze kvalitet, der er super til kjoler, bluser, skjortebluser og nederdele.

MeterMeter har også et stort udvalg af økologiske metervarer i flotte farver, som passer ind i modebilledet og som ikke får dig til at tænke “børnetøj” når du ser dem. Igen en ting, der er meget svært at opdrive i Danmark.

De symønstre, du kan købe hos MeterMeter er heller ikke de samme som du finder alle andre steder. Pia har fået franske symønstre hjem, og hun har et stort udvalg fra engelske Merchant & Mills. Og så har hun danske How To Do Fashion symønstre, som bestemt også er et kig værd.

Og det jeg egentlig ville fortælle dig er at Pia nu har snuppet stofbutikken fra sin mor, og har flyttet den til Århus. Det er helt sikkert surt for alle jer, der bor tættere på Hadsund, men mega fedt for os, der bor i eller tættere på Århus.

Den nye MeterMeter stofbutik ligger på Oddervej 172. Tjek åbningstiderne på deres hjemmeside, hvor du også kan læse mere om Pia og Jytte og historien bag MeterMeter.

Og så vil jeg bare dele en stak billeder med dig, fra åbningen af den nye MeterMeter stofbutik d. 6 oktober. Er du ikke i nærheden af Århus, så kan du naturligvis købe alle de skønne metervarer i MeterMeters smukke netbutik <<

Udover alle metervarerne, så har MeterMeter også et dejligt stort udvalg af symønstre og tilbehør fra bl.a. engelske superstilede Merchant & Mills. Jeg har testet en del af deres sytilbehør gennem nogle måneder, og har faktisk også et lille lager af det vigtigste skrædder-grej, som jeg sælger af til mine kursister. Hvis du ikke kan vente til du kommer på kursus hos mig, så tag forbi MeterMeter og se hvad de har. Det er super godt grej.

Stofbutik i Århus

 

Pia står klar i butikken. Og er du det mindste i tvivl om noget af stoffet, så skal du endelig spørge om gode råd. Pia ved så åndssvagt meget om stoffet at man næsten ikke tror på hun ikke har en lang uddannelse indenfor tekstiler.

Stofbutik i Århus

 

Endevæggen i butikken er bygget om til stofreoler. Det er Pias far, der har bygget dem, for de kunne ikke finde nogen reoler der var gode nok. Sådan er den familie altså bare! Hvis der ikke er andre der har lavet noget der er godt nok, så gør de det bare selv. Det er lidt snyd at billedet er taget så langt fra, for stoffet kan bestemt godt tåle nærbilleder! Men jeg ville lige vise dig hvor mange hylder man faktisk kan fylde op med lækre prints, der ikke beder om at blive syet til børnetøj.

Stofbutik i Århus

 

Nanna fra How To Do Fashion har vi også skrevet om i Sysiden (og både Nanna og Pia har faktisk også skrevet artikler til magasinet). Nanna designer symønstre, der er meget kraftigt inspireret af vintage stilen. Hvis du er det mindste til vintage, så tjek dem ud.

Stofbutik i Århus

 

Nå ja, jeg købte naturligvis også lige et par meter. Den øverste er en double gauze med guldprint, som skal blive til en top af en art. Den i midten er en lækker twill i blusekvalitet, som bliver til endnu en udgave af denne bluse. Den nederste har jeg luret på  længe, for jeg er vild med printet. Jeg ved stadig ikke hvad den skal blive til, men nu har jeg den.

Stofbutik i Århus

 

Her er en lille håndfuld af de skønne printede metervarer. Den gule er ByeByeBirdie, som jeg har syet i tidligere. Og der kom naturligvis folk med blomster på åbningsdagen. De er altså ikke fra mig (jeg  havde chokolade med), men de er smukke!

Stofbutik i Århus

 

Sørme om der ikke også er et skilt ude ved vejen. Med lys i når det er mørkt. Det er det absolut pæneste og mest stilede skilt på hele Oddervej, så du ser det nemt.

Stofbutik i Århus

 

MeterMeter har de varmeste anbefalinger herfra. Det er en stofbutik jeg har kendt i under et år i skrivende stund, men den er lynhurtigt kommet på min top 5 liste over stofbutikker jeg handler i. Hvis du er i Århus en dag de har åbent, så bør du gøre dig selv en tjeneste og besøge butikken. Stoffet koster mere end det du er vant til fra de fleste butikker, men kvaliteterne, farverne og de smukke prints er alle pengene værd.

Læs også:

4 thoughts on “Ny stofbutik i Århus: MeterMeter

 1. Mette WK says:

  Det er vel næsten ærgeligt, at jeg er på vej ud og købe børnestof i næste uge 😉 Jeg skal dog huske din gode anbefaling alligevel. Dejligt med flere øko-stof-muligheder, det er noget, der ligger mig meget på sinde <3

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Man må absolut også gerne sy børnetøj af stoffet fra MeterMeter!!! 😀 Så smut du endelig forbi 🙂

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Hej Inger
   Det mener jeg bestemt du kan, men du må hellere tjekke hos Metermeter 😉 Se deres hjemmeside.
   Venlig hilsen
   Signe / Skaberlyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap