Personlig tilretning af basismønstrer

Drømmer om at komme helt til bunds i din pasform, og en gang for alle få styr på, hvilke personlige tilretninger, du har brug for?

Så læs dette indlæg. Jeg åbner nemlig op for en helt ny mulighed for at få skrædder tilpasset sit tøj.

Men først en lille fortælling om min basismønster workshop i Aalborg i lørdags.

Jeg havde booket dette fantastiske lokale på Phønix Hotel, og glædede mig rigtig meget til at skulle nordpå. Der har nemlig været bud efter mig. Fra søde læsere og kunder, der har spurgt, om jeg mon ikke en dag kom til Aalborg eller omegn for at undervise.

Lokalet til workshoppen i Aalborg.
Lokalet til workshoppen i Aalborg.

Så jeg var ærlig talt lidt forundret over, at der kun var en enkelt kursist tilmeldt workshoppen, da det var ved at være deadline for at afbestille lokalet. Optimistisk tænkte jeg at med 3 andre næsten udsolgte workshops (i skrivende stund er der kun 1 ledig plads tilbage i Kolding), så skulle der nok komme et par mere i Aalborg også.

Det gjorde der bare ikke.

Den eneste, der kunne den dag, var søde Jannie, som derfor fik en helt workshop helt for sig selv.

Var det tosset at tage af sted?

Næ.

Slet ikke, hvis du spørger Jannie. Vi fik nemlig arbejdet helt ned  i detaljerne med hendes basismønstre til nederdel og kjole.

En af de tilretninger, vi lavede (og som jeg tit laver en variation af), var at tilføje lidt vidde foran på både kjolen og nederdelen – og fjerne samme mængde vidde efterfølgende i sidesømmen.

Tosset?

Næ.

Det har nemlig en pokkers stor effekt. Det gør simpelthen en verden til forskel, om vidden ligger i sidesømmen af tøjet eller om den ligger der, hvor vi har brug for det.

Og det gør også en pokkers til forskel, om den bliver lagt ind 5cm fra sidesømmen eller midt for. Derfor er der ikke nogen universal facitliste til god pasform. Det er individuelt hvilke tilretninger man skal have lavet, og hvor man skal have dem lavet henne.

Her er lidt billeder fra dagen (…og normalt bruger man altså ikke almindelig tape til mønstre. Vi løb bare tør for det andet).

kjole_tilretning

klipper_nederdel

Det var super fedt at få lov at gå så meget i detaljen med en enkelt deltager. Det er noget helt andet, end når der er 6 på et hold – hvilket ellers bestemt også er super fedt og lærerigt.

På vej hjem i toget traf jeg en beslutning.

Den er allerede blevet til virkelighed.

Jeg har nemlig åbnet op for enkelt sessioner, hvor man kan få tilrettet et basismønster, og lære at lave de tilretninger, man har brug for, i andre mønstre også.

Så hvis du ikke har nået at få en af pladserne på efterårets workshops, men er klar til at få gjort noget seriøst ved pasformen i dit tøj, så kan du booke mig til en session, hvor det kun er dig og din pasform, der er fokus på.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Copy link
Powered by Social Snap