Prinsessen og de grimme knapper

For noget tid siden var jeg var på shoppe tur med min søster. Vi var bl.a. på jagt efter en jakke til hende. En fin lille jakke, til at have på til fest, udover en lille bluse eller en top.

Duer ikke – væk

Den måtte ikke være for voldsom, ikke for varm, ikke for lang, ikke for alt muligt. Og ganske typisk, når man ved nogenlunde lige præcis hvad man vil have, så er det bare ikke til at finde.

I en af de butikker, vi gennemsøgte, var der faktisk ret mange jakker. Men en efter en blev de fejet af banen, som prinserne i et eventyr. For stor, for lang, for blå osv. En blev afvist med begrundelsen ”de knapper er altså grimme” (det var de altså).

Det fik mig til at tænke over, hvor begrænset man egentlig er, når man ikke kan sy noget som helst selv. Så er man bundet af de ideer, designerne har haft 1 år tidligere (jep – de fleste mærker bruger ca. 1 år fra første ide til tøjet er i butikkerne).

Når man selv kan sy

Kan man sy, bare en lille smule, er tøjbutikkerne pludselig ikke et facit, men et designoplæg. Knapper, længder og bredder er pludselig til diskussion, og man kan med en lille indsats sætte sit eget præg på tøjet.

Når man selv kan skifte knapperne ud med nogen, der er fede. Når man kan vælge jeans efter detaljerne, i stedet for hvad der lige er tilbage i den korte længde. Når man kan købe kjoler og sy dem om til toppe og nederdele (du kan se hvordan, det kan gøres, i mine 2 seneste nyhedsbreve her og her), så er chancerne for at finde det tøj, man leder efter, meget bedre.

Et spørgsmål om indstilling

Nogle gange kan jeg gribe mig selv i at tænke ”Ej, jeg gider altså ikke til at bruge tid på, at sy det om”.

Men i virkeligheden giver det meget mere mening at tænke ”Ej hvor fedt, der er nogen der har syet mit tøj næsten færdigt, jeg skal bare lige sætte de rigtige knapper i”.

Ps.
Som prinsessen i eventyret, fandt min søster til sidst den perfekte jakke, der kunne alt det, den skulle. 

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap