Rock n’ Roll i syrummet

Rock n’ Roll er tilbage i mit syrum! Det var også på tide – nitter og læderbånd har lagt alt for længe på hylden.

Den tørklæde dyst, jeg er med i, har virkelig sat skub i mit kreative hjerte, og har fået mig i gang med at lege igen. Det er super fedt – jeg elsker det! Og det er alt for længe siden, jeg har syet 2 (næsten) hele dage i træk.

I dag har jeg kastet mig over et projekt til min mand, som jeg længe har lovet ham. Det er vist planen, at han skal have den på til en koncert han skal spille i morgen aften…hvis han spiller i den skal jeg nok poste billeder af det, så du kan se mit design “in action” – det bliver det altid lidt sjovere af.

Der sneg sig selvfølgelige lige et par tekniske tanker med i processen, som du måske kan have glæde af. Og du får også et par billeder.

Tankerne først:

1. Hvis der er detaljer på tøjet (som fx. bånd eller lommer), så sy det på inden du samler modellen, og i hvert fald inden du sætter for i. Det er super bøvlet at sy detaljer, når man skal kæmpe med for og sømme. Så gennemtænk designet, så meget du kan, og tag højde for detaljerne på forhånd.

2. Det er super fedt at vende ting med for. Der er ingen kanter, der skal ordnes. Bare lad et hul være i den ene sidesøm eller ærmesøm, til at vende det hele igennem. Hullet syes til som det sidste.

3. Hvis knapperne er sådan nogen, der har tendens til at skære tråden over, så sy dem ekstra godt fast. Normalt er det nok med tråden 8 gange gennem knappen, men ikke når det er en af de trælse metalknapper. Så skal der mere til. Jo mere tråd, desto længere tid går der, inden knappen ryger af.

Og så billederne:

 

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap