Sewing Bee på dansk – Vil du være med?

Har du fulgt med i BBC’s 2 sæsoner af The Great British Sewing Bee? Hvis du har, så ved du nogenlunde hvad du kan forvente dig af den kommende program serie på TV2 Fri. Har du ikke, så smut straks ind på Youtube og søg efter “sewing bee”, og nyd de udsendelser, der ligger der (det er desværre ikke dem alle sammen, der er tilgængelige).

 

Sykonkurrence for amatører

The Great British Sewing Bee er en stor sykonkurrence, hvor BBC leder efter Englands bedste amatør syer. Konceptet minder om det, du måske kender fra danske programmer som Den Store Bagedyst.

Det går kort sagt ud på, at en række dygtige amatører (dvs. folk, der ikke har en formel uddannelse indenfor faget) får lov til at vise, hvad de kan med deres hobby. Undervejs i programmerne bliver deltagerne sat overfor nogle opgaver, der skal løses, hvorefter et dommerpanel afgør hvem der er bedst, og sender den mindst gode hjem hver gang, så der til sidst er en vinder tilbage.

Simpelt og ganske underholdende.

I den engelske version har deltagerne blandt andet prøvet kræfter med at sy kjoler, bukser, børnetøj, leggins og at sy i forskellige materialer som uld, silke og bomuld. I den mere avancerede afdeling har de skullet matche mønstre, sy roleauer og sy en lynlås i i hånden. Der har været vejledninger til det hele, så deltagerne har kunnet gennemføre selvom der har været teknikker, de ikke har prøvet kræfter med før.

Udover at programmerne er underholdende, så sniger der sig også sy-fif og syvejledninger med ind i dem, hvilket er ret fedt. Så kan man nemlig lære lidt, selvom man bare sidder hjemme bag tv skærmen.

 

Sewing Bee på dansk

For ikke så længe siden blev jeg kontaktet af Metronome, som skal stå for produktionen af en dansk version af Sewing Bee (WUHUUUU!! Der må jubles bag skærmen!!).

Konceptet er det samme som i den engelske version: at finde landets bedste amatør syer. Og med amatør menes ikke at man er dårlig, men ganske enkelt at man ikke har en uddannelse indenfor syning.

Egentlig ringede Metronome, fordi de gerne ville have mig med som den professionelle skrædder, hvilket jeg er helt vildt stolt over! Desværre kan det ikke lade sig gøre i denne omgang, fordi min datter simpelthen er for lille, til at jeg kan ræse frem og tilbage til København i det omfang, det ville kræve at være så tæt knyttet til programmet.

 

Men bare fordi jeg selv bliver lidt snydt, så skal det altså ikke holde mig tilbage fra at råbe højt om den danske udgave af Sewing Bee. Jeg håber nemlig, at nogle af jer læsere har lyst til at deltage i konkurrencen!

 

Så derfor hermed en kæmpe opfordring til at ansøge om at være med i den danske version af Sewing Bee. TV2 Fri og Metronome leder efter deltagere NU! Ansøg HER inden d. 14/7 2014, hvis du er interesseret i at deltage.

 

Den officielle meddelelse fra Metronome og TV2 Fri lyder således:

“TV 2 Fri søger deltagere til Danmarks første, store sy-konkurrence på tv.

Elsker du at sy, og er du god til det? Så er det måske dig, eller en du kender, vi leder efter. TV 2 Fri søger mænd og kvinder i alle aldre til en ny og sjov sy-konkurrence for amatør-skræddere. Du behøver ikke at kunne mestre alle teknikker, men du skal brænde for din hobby, og kunne vise eksempler på ting du selv har syet.

Meld dig til her hurtigst muligt og inden 14/7-2014 eller hør mere på 22 88 60 76.

Vi glæder os til at høre fra dig!

TV2 Fri og Metronome Productions”

 

Sewing Bee på dansk

 

GO GO GO!!! Jeg hepper på jer alle sammen!!

Læs også:

3 thoughts on “Sewing Bee på dansk – Vil du være med?

  1. Lena says:

    Det lyder bare så sjovt og spændende. Jeg kender ikke den engelske udgave, og blev lidt fristet da jeg så opslaget på en mail i går, men tror bare jeg vil nyde at se det fra sofasiden 🙂
    Kh Lena

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Copy link
Powered by Social Snap