Skaberlyst Syværksted

En drøm jeg har haft i meget lang tid er gået i opfyldelse: jeg har fået mine egne lokaler til Skaberlyst, hvor der er plads til at holde kurser og workshops.

Mit faste syhold er allerede rykket ind om tirsdagen, og fra januar 2016 begynder jeg også at holde mange af mine weekendkurser og workshops her.

Til daglige arbejder jeg selv med både Skaberlyst og Sysiden i lokalerne, og jeg har selskab af designeren Sabine Petri, som lejer en værkstedsplads (så meget plads har jeg fået!) og arbejder på sit eget tøj mærke. Sabine er en af de mest inspirerende designere, jeg har mødt – tjek hende ud på www.sabinepetri.dk og følg hende på Facebook og Instagram.

D. 20 november holdt vi (Sabine og jeg) en lille reception, for at markere at vi er rykket ind i det, der er kommet til at hedde Skaberlyst Syværksted. Det var en skøn eftermiddag/aften, hvor vi fik sagt “tak for hjælpen” og “se lige mig” til en masse skønne mennesker, der har været med til at realisere denne lille drøm. Og selvom det sådan en aften er gæsterne, der kommer med gaver og siger “tillykke” og “hvor er du sej”, så skal det ikke være en hemmelighed at man ikke kommer så langt alene.

Der er mange at takke – mange der har hjulpet til undervejs. Vejledere, mentorer, undervisere, samarbejdspartnere, familie, venner, leverandører og ikke mindst kursister. Tusind tak til jer, der havde mulighed for at komme til receptionen. Og tusind tak for mails og sms’er til jer, der af mystiske årsager havde valgt at arrangere weekendture og sådan noget lige den weekend. I får helt sikkert chancen for at kigge forbi en anden gang til et glas bobler, for det er bestemt ikke den sidste fest Sabine og jeg holder i vores skønne syværksted.

Nu er et mål nået. Men der er mange flere at gå efter. Jeg er allerede helt vild med at arbejde i de nye lokaler, så jeg glæder mig til at tage imod endnu flere kursister og udvikle endnu flere online kurser til Skaberlyst og magasiner til Sysiden.

Resten af dette indlæg er en ordentlig stak billeder fra receptionen – så kan du smug-kigge indenfor.

Sabine Petri og Signe Eriksen
Sabine og Signe – vi er så meget enige om at det ikke er den sidste fest vi holder sammen.
Skaberlyst Syværksted
Det sorte sy-skrin er fundet på et loppemarked, og er helt genialt til at opbevare sytråd i farveorden. Jeg er vild med det!
Skaberlyst Syværksted
En fest kræver en ny kjole. Denne er det kommende mønster fra Sysiden, så I andre kan først få fingre i det til januar 2016. Det er godkendt herfra. Stoffet er en sort broderi anglaise fra Silkehuset og under den er der en guld-silke fra Metermeter.
Skaberlyst Syværksted
Skønne mennesker at fejre opnåede drømme med: mine vejledere fra min bachelor uddannelse, Henrik og Werner, og min partner i Sysiden, Maria. Og et par søde kursister i baggrunden – uden jer ville min drøm blive ved med bare at være en drøm.
Skaberlyst Syværksted
Min hjælper i Skaberlyst Facebookgruppen, Pernille, kunne ikke komme til receptionen, men sendte i stedet denne skønne buket. Og den blev jeg altså ret rørt over at modtage! (Pernille bor i Kbh – der var flere afbud fra den kant….. næste gang bestiller jeg en bus til at hente jer, eller noget!) Ginen er klædt i tøj fra kommende online kurser.

 

Skaberlyst Syværksted
Et lille hjørne af mit kontor. Stof til ungerne er delt op i en Magne-kurv og en Saga-kurv. Med lidt held holder kurvene en dag op med at flyde over, men bliver i stedet syet om til tøj. Med det tempo ungerne vokser i er der næsten altid brug for nyt. Det meste af stoffet i kurvene er fra Stof&Stuff, og de 2 forreste ruller i den høje kurv er fra Citystoffer. De er til mig selv.
Skaberlyst Syværksted
Mariann og Louise fra Citystoffer kiggede forbi da de havde lukket butikken. De er højt på listen over yndlingsdamer!
Skaberlyst Syværksted
Et originalt tidsskrift fra 1892. Indeni er der symønstre. Og det hele står med gotiske bogstaver, men jeg skal nok få det læst. Det er en af de fedeste gaver, jeg nogensinde har fået – tusind tak, Mariann!
Skaberlyst Syværksted
Et andet lille hjørne af mit kontor. De 6 hylder er langtfra nok til at huse alt det stof, jeg har samlet sammen med tiden. Men det er en god hjælp, og jeg elsker at have det liggende fremme, så jeg kan se hvad jeg har. Ellers glemmer jeg det ganske enkelt. Stoffet på opslagstavlen er fra Dior, købt hos Silkehuset, og jeg følte mig ret luksus-agtig da jeg klippede det af til en opslagstavle i stedet for at sy tøj af det. Det er heldigvis stadig lidt tilbage på rullen….
Skaberlyst Syværksted
3 styles fra mit kommende online kursus om at sy med sin overlocker. Stoffet til jakken er fra Citystoffer og til toppen og nederdelen fra Stof&Stuff.
Skaberlyst Syværksted
Endnu et par yndlingsmennekser. Finn og Susanne fra Guldager & Sønner har været mine “go-to” symaskine folk siden skrædderskolen, og jeg vil til enhver tid anbefale at man søger råd og vejledning og køber sine symaskiner hos Guldager.
Skaberlyst Syværksted
Det absolut fedeste ved mit nye syværksted, er at det midterste af de 3 rum er så stort, at det kan være permanent indrettet til sylokale. Der er plads til 8 kursister, og med 2 store klippeborde glæder jeg mig helt enormt til at holde mange flere workshops i mønsterkonstruktion. Dampanlæg og industrimaskiner er der også blevet plads til.
Skaberlyst Syværksted
Skjortebluse fra Sysiden, en nederdel i hel sol efter egne mål og 2 jakker, der er syet efter mål – som ikke er ginernes. Næste luksus-anskaffelse er flere giner i forskellige størrelser.
Skaberlyst Syværksted
Syværkstedet har et lille te-køkken, og i det har vi indrettet sofahjørne. Det bliver flittigt brugt til både møder, research i bøgerne der står i hylderne og til bare at slappe af og holde frokostpause.
Skaberlyst Syværksted
Smukke blomster fik vi en del af. De pynter godt op.
Skaberlyst Syværksted
Mine gæster kender mig godt…. bobler, chokolade og chai te. Den store flaske i baggrunden er virkelig stor! Den kommer fra min familie, som jeg har lært at man skal fejre succes med champagne. Logikken lyder at så må der en stor champagne til at fejre stor succes. Det var lidt svært ikke at fælde en tåre da jeg læste det kort… TAK søs + familie <3
Skaberlyst Syværksted
En træt lille Saga, der ikke holdt sig tilbage da hun først fik smagt på guld-lakrids-kuglerne. Desværre ikke i “hjemmesyet” tøj – mor har arbejdet for meget til at sy de sidste par uger. Jeg skal nok komme efter det…

Læs også:

12 thoughts on “Skaberlyst Syværksted

 1. Kirsten Jørgensen says:

  Hej.
  Tillykke med dine nye lokaler.
  Jeg har en gine i str 40-42-44. Den er du velkommen til at overtage.
  Jeg skal flytte, og får ikke plads i vores nye hjem.
  Vil også lige høre om du evt laver grundkursus inmønsrekonstruktion efter egne mål?
  Villig hilsen Kirsten Jørgensen.
  PS er ikke på Facebook .

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Hej Kirsten
   Det lyder super med en gine – den vil jeg meget gerne overtage 🙂 Jeg sender dig lige en mail…
   Jeg har kurser hvor mit grundmønster i standardstørrelser bliver tilrettet til den enkelte, og også kurser i mønsterkonstruktion ud fra eget grundmønster. Men jeg har ikke planer om kurser i grundmønster efter egne mål, da det alligevel skal tilrettes i en prøvemodel. Så resultatet bliver det samme som den metode jeg bruger nu.
   Kh
   Signe

 2. Judith says:

  Hej Signe
  Mange gange tillykke med det skønne sy-lokale. Jeg håber engang at være på et af dine kurser i det. Jeg er allerede i fuld gang med at spare op til mit næste kursus hos dig, da dine kurser altid er fantastiske. Både enormt lærerige, sjove og super hyggelige 🙂
  Mange hilsner fra Judith

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Det lyder godt Judith – jeg vil glæde mig til at have dig med på et kursus igen 🙂
   Kh
   Signe

 3. Birthe Franck says:

  Jeg ønsker dig held og lykke med det hele. Desværre bor jeg på Sjælland så jeg kommer ikke lige forbi og må derfor nøjes med skaberlyst. Venlig hilsen Birthe Franck

 4. vibeke bohn says:

  Hej Signe.
  Stort tillykke med dine nye lokaler. De ser dejlige ud.
  Jeg glæder mig vældigt til at komme på workshop til Januar.

  Kh
  Vibeke

 5. Lise Møldrup says:

  Hej Signe,
  Wow for et fint sted, det ser vildt godt ud, lækker stil 👍 TILLYKKE med det🇩🇰🇩🇰🇩🇰
  Kh
  Lise

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Tusind tak 🙂 Dejligt andre også kan lide stilen, den er der tænkt en del over 😉

   Kh
   Signe

 6. Dorte Kring Nielsen says:

  Hej Signe.
  Stort tillykke med dine flotte nye lokaler. Det giver lyst til at skabe, når alt er samlet et sted, og det er sit eget samtidig med, det gør nogen ting lettere. Tak for inspirationen.
  Venlig hilsen Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap