Stofbutik: Stofgiganten – Anmeldelse af online stofbutik

En god stofbutik er altså en god overspringshandling!

Selvom “nogen”, a.k.a. min mand, måske vil mene, at der er stof nok i min systue, så er jeg altså ikke selv af den opfattelse. Så ind imellem tager jeg lige en pause fra symaskinen og ebøgerne og surfer lidt rundt på nettet fra stofbutik til stofbutik.

Bare sådan for at se, hvad de har.

Lidt ligesom når man går en tur ned ad gågaden og kigger vinduer.

Ny online stofbutik

Og da jeg fandt Stofgiganten blev jeg helt glad. Det er en rimelig nye stofbutik (fra 2013), og en skøn opdagelse. Jeg er jo ret pjattet med kvalitet og bæredygtighed, så at finde en dansk online stofbutik, der ligefrem har et menupunkt, der hedder “økologiske metervarer” Jamen altså, hvad kan man så ellers ønske sig?

Flere af de metervarer, Stofgiganten har på hylderne, er mærket efter 2 forskellige ordninger: GOTS og Øko-tex standard 100. Desværre er der ofte forvirring omkring, hvad de 2 certificeringer betyder, så det vil jeg lige benytte lejligheden til at tage fat i:

* GOTS er et internationalt mærknings system, der garanterer økologisk produktion af tekstil fibre helt fra råmaterialerne til de færdige produkter. Udover at fibrene er produceret økologisk, kigger GOTS også på andre kriterier som kemi forbrug og arbejdsforhold i produktionen. Det er et af de bedste miljømærker til tekstiler, og jeg ville virkelig ønske, der var flere stofbutikker, der solgte GOTS certificeret stof. Stofgiganten har et ret imponerende udvalg, i forhold til hvad man normalt finder, især i printet jersey.

* Øko-Tex Standard 100 er også et internationalt system, men hvor GOTS garanterer økologi kigger Øko-Tex udelukkende på mængden af kemi i tøjet/stoffet. Det er naturligvis også ret væsentligt, for det sikrer at vi som forbrugere ikke får en masse unødig kemi ind i kroppen. Men Øko-Tex er altså ikke en garanti for økologi.

Begge miljømærker stiller langt strengere krav til indholdet af kemi i stoffet end lovgivningen, så det er en ekstra sikkerhed for ikke at blive udsat for allergi fremkaldende stoffer. Især dejligt når man syr til børn, der jo er ekstra følsomme for alt hvad de bliver udsat for. Det er helt sikkert også derfor, de fleste miljø mærkede tekstiler, man kan finde i en stofbutik, er til børn. Forhåbentlig byder fremtidens stofbutik på mere økologisk og miljømærket stof til voksne også.

 

Se hvad jeg købte i den nye stofbutik

Efter at have surfet lidt rundt på “hylderne” begrænsede jeg mig til 4 forskellige metervarer:

Sort økologisk velour

Jersey med “shiny” bogstaver

Øko-tex bomuld i sarte farver

Økologisk GOTS certificeret jersey med jungle print

Stofbutik - anmeldelse af online stofbutik
Min første bestilling fra den nye online stofbutik Stofgiganten.

Jungleprint stoffet er til en natdragt til knægten på 2. Resten vidste jeg ikke på forhånd hvad jeg ville bruge til. Jeg var mest bare nysgerrig på kvaliteterne, og ivrig efter at “prøve” en ny online stofbutik.

Pakken kom allerede dagen efter jeg havde bestilt. Og – juhuu – den kom til pakkeboksen, og ikke til det “lokale” posthus.

Hvis du ikke kender pakkeboksen, så tjek det lige ud hos Post Danmark, især hvis du ligesom jeg er lidt træt af, at det nærmest posthus nærmest aldrig har åbent, så det er pokkers svært at få fat i sine pakker, hvis de havner der.

Stofbutik - anmeldelse af online stofbutik Stofbutik - anmeldelse af online stofbutik

Udover det stof, jeg havde bestilt, var der også lagt et par mønster oversigter med – et fra Onion og et fra Minikrea. Dem kan man efterhånden finde i enhver stofbutik, men eftersom Stofgiganten jo er en online stofbutik synes jeg det er meget god service at sende dem med. Det passer meget godt til det stof jeg har købt. Faktisk bruger jeg et Minikrea mønster som udgangspunkt til natdragten. Tøj til mig selv laver jeg selv mønstre til, så Onion kataloget får jeg ikke brug for.

Hvordan er stoffet fra denne stofbutik?

Den lyse bomuld havde jeg forventet var lidt mørkere i bundfarven, men det kan så nemt snyde når man ser det på computer skærmen, så det er nok hvad man kan risikere, når man handler i en online stofbutik. Den er super flot, og lækker at røre ved. Ikke en Liberty kvalitet, men heller ikke i nærheden af prisen for Liberty, så det forventede jeg heller ikke.

Jerseyen med bogstaverne er præcis som forventet, og det er jungle printet også. Velouren står som 100% bomuld, men jeg vidste ikke om den var strikket eller vævet, så det var jeg lidt spændt på. Den er strikket, så der er stræk i den. Hvilket i mit tilfælde betyder, at den bliver til en ny udgave af en gammel hættetrøje i velour jeg har liggende, som er blevet for lille.

 

Stofbutik - anmeldelse af online stofbutik
Skitse til den hættetrøje, jeg skal sy af den økologiske velour fra Stofgiganten. Farven er et forsøg på at illustrere at der skal en kontrastfarve inde i hætten, så det ikke bliver alt for sort.

Rigtig mange af billederne på Stofgigantens hjemmeside kan zoomes så langt ind, at man kan se strukturen i stoffet. Det er en super service at de uploader så mange billeder for hvert enkelt produkt, især dem med print, hvor der på mange af dem også er et billede med målebånd på, så man kan se hvor meget et element i printet fylder.

Man kommer ikke udenom at ulempen ved at handle i en online stofbutik er, at man ikke kan se og mærke inden man køber, men grundige billeder gør det unægtelig noget nemmere. Og bortset fra de lidt mørke farver på bomulds varerne (i hvert fald på min computer) synes jeg billederne fra Stofgiganten er meget nøjagtige.

Stofbutik - anmeldelse af online stofbutik
Den færdige natdragt. Han kunne altså ikke vente med at sove i den til mor havde taget billeder dagen efter, så den er “brugt” på billedet.

Dejlig første oplevelse med en dejlig overraskelse af en stofbutik. Det er absolut ikke sidste gang, jeg handler hos Stofgiganten. Forhåbentlig bliver det en succes, så der kommer mere stof på hylderne fremover – gerne endnu mere økologisk.

Jeg anbefaler absolut et kig ind forbi Stofgigantens online stofbutik!

dark

Sponsoreret indlæg!
Hvis du køber stof via et af de links, der er i dette indlæg, så går en lille procentdel af salget til mig. Jeg kunne naturligvis aldrig drømme om at anbefale dig at købe noget, jeg ikke kan stå inde for, og netop derfor tester jeg altid selv det, jeg anbefaler. Vælger du at købe via de links, du finder her, så siger jeg mange tak! Og bare rolig – du kan altså godt klikke på linket og se om der er noget, du gider eje, uden at købe. 

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap