Med et godt mønster er det ingen sag at sy en kjole

Kjoler er skønne! De er nemme at bruge, fordi de både kan bruges “som de er”, og med en trøje eller jakke over. Det giver vidt forskellige udtryk med ganske få virkemidler. Kjoler er også nemme at style op og ned. Det giver en helt anden kjole, alt efter som man bruger den sammen med flade sko, stiletter eller støvler.

Og det er faktisk ret nemt selv at sy en kjole. Hvis altså man vælger en enkel model, der ikke kræver en masse specialviden om mønsterkonstruktion og syning.

Det kunne fx. en model i stil med den, jeg har syet her:

Sy en kjole

Kjolen er simpel i designet, men ret effektfuld. Hemmeligheden er, at det er stoffet der gør det meste af arbejdet. Syningen er helt enkel med sidesømme, oplægning og et bånd til at kante halsen og ærmegabene.

Det lyder nemt, ikke?

Det er det også, hvis man kender de syteknikker, der egner sig til stoffet.

Denne kjole er syet i jersey, men det er en kjolemodel, jeg sagtens kan bruge 4-5 stykker af i vævet stof også. Der skal bare tilføjes en lynlås i ryggen, og så skal stoffet have lov at være i fokus. Kombineret med nogle gode jakker og store striktrøjer, har jeg ikke brug for ret meget andet i min garderobe.

Sådan er det faktisk for de fleste. Ikke nødvendigvis at kjoler og striktrøjer er det eneste, der duer, men de fleste har det sådan, at der er nogle få modeller, der virkelig virker.

Udfordringen i at sy til sig selv er at finde de gode modeller, og derefter at finde stof og små variationer i designet til basismodellerne, der er så tilpas forskellige, at man ikke opdager, at det dybest set er 4 (eller flere) udgaver af samme mønster, der hænger i skabet.

Det, der kan være vanskeligt i den øvelse, er at kombinere mønster, stof og syteknikker. Det kræver noget rutine at kunne vælge det rigtige stof til sine modeller. Og det kræver en anden slags rutine at vælge de rigtige syteknikker til stoffet og designet.

Sy en kjole

I mine kjoler kommer oplægninger og kantninger til at variere alt efter stoffet, så det hele tiden passer sammen. Og det er det der “passer sammen”, der kan være svært at hitte rundt i på egen hånd.

Du behøver heldigvis ikke sy en kjole på egen hånd. Jeg vil nemlig rigtig gerne hjælpe dig på vej, og dele noget af al den viden jeg har om syning, mønstre og metervarer med dig.

Jeg deler en del ud her på bloggen – det har du måske allerede opdaget. Og der er endnu mere viden at hente i mine online kurser. Faktisk bliver du guidet igennem at sy en kjole (og 7 andre projekter) i online kurset Kom Godt I Gang Med At Sy, som du kan læse mere om HER <<–

 

Sy en kjole

 

Kom Godt I Gang Med At Sy er et ret så grundigt grundkursus, som tager dig fra dine første sting (hvis du er begynder) igennem de vigtigste principper og teknikker i syning, som du bare SKAL have styr på, når du syr tøj til dig selv.

Har du syet noget tid, så får du i kurset ryddet ud i dine (selvlærte?) dårlige vaner, og får byttet dem ud med gode professionelle arbejdsgange, der giver dig de bedste genveje til tøj, der både passer godt og er smukt syet med god finish og lækre små detaljer.

Du kan LÆSE MEGET MERE om kurset her<<

Eller bare DOWNLOAD KURSET HER, og kom i gang med det samme <<

 

Sy en kjole

Læs også:

6 thoughts on “Med et godt mønster er det ingen sag at sy en kjole

 1. utzon says:

  Hvor er stoffet forresten fra? Det giver nogle supergode effekter – slanker taljen og forstørrer barmen. Det er kosmetisk forbedring helt uden kirurgi!

 2. Inger says:

  Hej.
  Jeg har gerne vil i gang med at sy en kjole, men har ikke syet i mange år, da jeg har været syg med kræft, og det har jo taget sin tid at komme igennem, men mine kræfter er bedre nu, så nu skal der ske noget. Håber at kunne blive hjulpet , og det skal være gratis.
  Med venlig hilsen.
  Inger

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Hej Inger

   Dejligt at du er ved at komme til kræfter igen! Godt klaret 😀 Der er en masse hjælp at hente her på bloggen og på wwww.youtube.com/skaberlyst. Du er også velkommen i Facebook gruppen, hvor der er mange dygtige syere der er klar til at hjælpe stort set dag og nat: https://www.facebook.com/groups/skaberlyst/

   Kh
   Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Copy link
Powered by Social Snap