Sy Selv Hue – sådan gør du

header_hue

Har du allerede set indslaget med mig fra Frihuset på TV2Fri d. 31/10? Ellers kan du se det på TV2 Play.

Det var meningen vi skulle nå at vise dig, både hvordan du syr luffer, hue og halstørklæde. Men vi kom kun igennem halstørklædet i udsendelsen (det var live, så der var ikke så meget at gøre ved det).

 

Men det er jo lidt snyd.

 

Så jeg har lavet et par video guides til dig af lufferne og huen.

Lufferne kan du finde her.

 

Og huen – det er den dette indlæg handler om.

Faktisk vil jeg ikke skrive så meget. Bare vise dig et par billeder af et par huer og give dig videoguiden til, hvordan du syr den. Stoffet til huerne er fra Citystoffer i Århus.

Min egen favorit er den pink hue. Den er syet i uldstrik, og er derfor dejlig fleksibel. Syningerne lægger sig også pænere i det bløde strik stof, synes jeg.

Den gule er syet i fleece. Og der er ikke spids på den. Fleece er billigt og nemt at sy i, men til gengæld kan udvalget af farver være en anelse begrænset. Kvaliteten af fleece kan svinge meget, men Citystoffer har nogle gode udgaver.

Den grønne er syet i kogt uld. Det er luksus udgaven af fleece huen, og noget dyrere. Men på den anden side skal man kun bruge 35cm, så der er grænser for, hvor dyrt det kan blive. Uld er genialt til vinter brug, fordi det kan indeholde omkring 35% vand før det føles vådt. Det er smart når det begynder at sne.

hue_gul hue_pink hue_groen

Du skal bruge:

Pdf mønster. Download forstykket her og bagstykket her.

35cm. stof med en anelse stræk. Fx. fleece, uldfleece eller uldstrik.

35cm jersey til for.

Evt. bånd til stropper, men du kan også sy dem af stoffet eller foret.

 

Se i videoen her hvordan du syr huen:

 

Vil du vide mere om syning sådan mere generelt? Læs denne guide til at komme i gang med at sy selv.

Læs også:

8 thoughts on “Sy Selv Hue – sådan gør du

  • Signe Eriksen says:

   Tak 🙂 Der er stræk i stoffet, så den er lidt fleksibel mht. hovedstr. Men den passer et mellem hoved helt perfekt. Den i strik er mere fleksibel end dem i fleece og kogt uld. Hvis man gerne vil have en større hue kan man lægge 1cm til midt for og midt bag. Og ligeledes tage 1cm af hvis den er for stor. Man kan prøve at afsætte målet i stoffet og se om det strækker sig nok til at nå rundt om hovedet, inden man klipper. Det er meningen huen skal være mindre end hovedmålet, så stoffet strækker sig lidt, når man tager den på. Men der er naturligvis grænser for, hvor meget mindre den kan være.

 1. Anna Knudsen says:

  Super beskrivelse, og den var meget nem at sy, selv for mig 😀

  Jeg synes den er meget lille! Jeg syede den egentlig til min datter på 9 der har et lidt stort hovede, men er det ikke meningen, den skulle være til voksne?

  Jeg har fulgt mønster/opskrift meget omhyggeligt og alligevel sidder den nærmest som en kalot på mig. Så jeg frygter lidt, at den er for lille til hende.

  Jeg må prøve den på hende når hun kommer hjem, men – det er da en opskrift til voksne, ikke?

  • Signe Eriksen says:

   Hej Anna

   Dejligt at den er nem at sy 🙂 Det er en voksen hue, jo, men kun hvis stoffet er strækbart. Hvis du har syet i fast/vævet stof, så bliver den helt sikkert for lille. Jeg har selv 2 af dem, 1 i uldstrik og en i uldfleece, som ikke giver sig helt så meget, men dog nok til at jeg fint kan passe den. Det er også vigtigt at foret er jersey eller noget andet strækstof, ellers vil det bremse strækket i yderstoffet. Almindelig forstof duer ikke.

   Hvis man har et stort hoved (der er jo forskel…jeg er selv sådan lidt en mellem størrelse), så kan man lave mønsteret større ved at ligge lidt mere til i bredden. Og skulle man have et mindre hoved kan man trække lidt fra, så bliver huen lidt smallere.
   Håber din datter kan passe huen!!

   Kh
   Signe Eriksen / Skaberlyst

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Hej Stine

   Hvis huen ellers passer til hovedet, så er de mest til pynt. Huen kan sagtens sidde fast uden at blive bundet, så du kan godt udelade snører.

   Kh
   Signe / Skaberlyst

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Hej, Ja du kan enten tegne det af eller bare bruge det papir, du printer, som mønster. De 2 dele skal sættes sammen som der står på mønsterdelene, og du skal selv tillægge sømrum.

   Kh
   Signe / Skaberlyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap