Sy sort på hvidt uden synlige stikninger

Så starter den nye linje på bloggen med syteknikker, tips og tricks, som du må bruge løs af alt hvad du orker!

Første i rækken er et lille fif, som er nyttigt, når man skal sy noget i en farve oven på noget i en anden farve.

Det kan nemlig godt være en lidt træls opgave, hvis man kan se både over- og undertråden, for den ene side vil få en mere eller mindre tydelig stikning i en kontrastfarve. Det er faktisk alle steder, hvor 2 forskellige farver er syet på hinanden, og tøjet ikke er foret, at det kan være et problem. Det kan fx. være nakkemærker, lommer eller applikationer, der skal syes på tøjet, uden at det må ses på vrangen.

Tricket er, at sy med 2 forskellige farver tråd.
Overtråden skal matche den farve stof, der ligger øverst og undertråden den, der ligger nederst, når du syr. Så bliver det så godt som usynligt. Kan du ikke finde en trådfarve, der passer perfekt til stoffet, så vælg en tone mørkere – det ses mindre end en tone lysere.

Trådspændingen skal være indstillet korrekt, så over- og undertråd mødes lige præcis midt imellem de 2 stoflag. Det er vigtigt, hvis det skal blive pænt.

Men så kan det faktisk også lade sig gøre at sy sort på hvidt, uden at man får en tydelig firkant i den anden farve på nogen af siderne.

Jeg har senest brugt tricket, da jeg skulle sy et band logo på en skjorte for min kære mand, inden han skulle på tour ned igennem Europa og være rockstar.

Det havde måske ikke gjort så meget for udtrykket på scenen, hvis der var en sort firkant inde i skjorten. Men detaljerne tæller, og jeg har det rigtig godt med, at det ikke ser hjemmelavet ud, når man vender vrangen ud på skjorten.

Se her, hvordan det kommer til at se ud med sort på hvidt. Hvis farverne minder mere om hinanden, vil det blive endnu mere usynligt på bagsiden:

 


The Surfing Henchmen live på Cross Club, Prag 29/04/12. Photo by Lenka Da Tot (Lenkat13). www.facebook.com/thesurfinghenchmen

Bonus info:
skjorten er en almindelig hvid skjorte, som har fået ærmerne klippet af. Sømrummet i ærmegabet er syet ned med en dobbeltstikning, så det var nemt at klippe ærmet af helt inde ved sømmen, uden at noget begynder at trævle.
På den måde sparede jeg en times tid i selskab med min opsprætter, hvilket bestemt ikke er en dårlig ting!

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap