Sykursus i Århus – Så meget kan man sy på en weekend

Hej med dig. Lad mig lige gætte…enten er du en fast læser her på bloggen (i så fald, tusind tak fordi du læser med:)) eller også leder du efter et sykursus i Århus. Og sådan et har jeg til dig. I hvert fald et par gange om året, hvor jeg afholder weekendkursus i syning og tilskæring. Det er godt nok et lille stykke udenfor Århus på Rudehøj Efterskole, hvor jeg er så heldig at få lov at bruge deres sylokale. Efterskolens køkken laver mad til os, og der er mulighed for at overnatte på elevværelser. Så det er ren luksus i forhold til de fleste andre kursus steder, hvor man kan få lov at larme med symaskiner en hel weekend.

Hvad kan man nå på sådan et sykursus?

Ret meget faktisk, hvis man er godt forberedt.

Og helt sikkert ikke en brøkdel af hvad man drømmer om at nå, men sådan er det altid med syning, ikke sandt? Man har det med at overvurdere hvad man kan nå på en time. Uanset hvor mange af dem, man har.

Men man kan altså nå meget på en weekend. Sidst jeg holdt kursus i Odder, arbejdede kursisterne meget fokuseret, og de havde på forhånd bestemt sig for et projekt, de ville have styr på. Og det fik de!

* En fik tilrettet et grundmønster til bukser, og fandt frem til forskellene i mønsteret, der får det til at sidde godt i både blødt og mere stift stof. Udgangspunktet var 3 forskellige yndlingsbukser, som hun ikke længere kunne købe i butikker, og derfor gerne ville lave selv, og vi fandt frem til at 2 basismønstre med forskellige design udviklinger i detaljerne, var løsningen. Et basismønster til lette, bløde bukser og et andet til mere stive chino-agtige bukser.

* En fik rettet en jakke, så den kom til at sidde rigtig flot, og fik designet, lavet mønster, valgt stof og klippet en smuk silkekjole.

* En fik lavet mønster til en jerseykjole, syet og tilrettet prøvemodel og klippet og syet det rigtige stof. Det virkede ikke med farvesammensætningen, så hun fik skiftet ærmerne ud med en anden farve, og konkluderede derefter at hun ikke kunne lide at gå i jerseykjoler. Og det er altså en STOR ting at finde ud af allerede ved den første kjole. Tænk hvis hun havde siddet alene derhjemme, og troet at det bare var fordi hun ikke var dygtig nok, at hun ikke var helt glad for kjolerne. Så kunne hun have syet 10 eller 20 kjoler og brugt oceaner af tid og penge på det, inden hun opdagede at hun hellere skulle sy noget andet.

* En fik tilrettet prøvemodel i staut til en skjorte og fik klippet og syet en skjorte halvt færdigt. I fællesskab fandt vi en ny løsning på at sy en kravestand fast til skjorten, som er nemmere at få pæn end den almindelige metode. I skrivende stund har jeg endnu ikke nået at filme teknikken, men når jeg kommer til det vil den komme til at ligge i det online univers, man bliver lukket ind i, når man har været på live kursus hos Skaberlyst.

* En fik tilrettet en skjorte, der drillede, og fik udviklet et mønster til skjorter i stift stof og et til skjorter i blødt stof. Der var sådan set ikke noget galt med det mønster, hun havde fra et andet kursus, men det var brugt til stof, der ikke gav det udtryk, hun var efter. Vi fik styr på, hvordan det stof, der var klippet og halvvejs syet færdigt, kunne blive til en flot skjorte, ved at ændre designet, og så fandt vi frem til hvilke stoftyper, der vil egne sig til det oprindelige design. Så hun kom med en ubrugelig skjorte og et mønster hun var fortvivlet over, og gik hjem med 2 brugbare mønstre og en brugbar skjorte.

 

Undervisning OG foredrag

Noget af det, man betaler for, når man er på weekend sykursus hos Skaberlyst, er 4 oplæg af ca. 20 minutter, om emner, kursisterne har ønsket på forhånd. Man får altså ikke bare hjælp til sine egne projekter, men får også lov at nørde i dybden med nogle emner, der interesserer en, i 4 mini-foredrag.

Tidligere sykurser har budt på oplæg om bl.a.:

* Jakkesyning og forskellen på skræddersyede og industrisyede jakker.

* Finish i tøjet og forskelle på skrædderteknikker og industriteknikker.

* Tilretning af bukser.

* Afslutning af kanter og finish af sømrum.

* Valg af stof til foer og hvad man skal være opmærksom på, når man laver mønster til foer.

Som deltager på et live sykursus, får du et års adgang  til et online rum kun for kursister. Her kan du efter kurset finde de oplæg, der har været holdt, og forskelligt bonus info, så du slipper for at skrive alt ned fra kurset.

 

På billederne herunder kan du se lidt af stemningen fra et Skaberlyst sykursus i Århus. Men Århus er ikke det eneste sted i landet, jeg holder weekendkurser. Lignende kurser bliver holdt lidt på skift i Kolding, Odense og København.

På denne side kan de se de næste kursus datoer og tilmelde dig det sykursus, du gerne vil med på.

Billederne er taget af Karen, som var med på kurset. Der er hendes anden hobby at tage billeder, og hun havde ladet det gode kamera blive hjemme, for at fokusere på syning. Men så kunne hun alligevel ikke lade være…og det er jeg rigtig glad for, for jeg glemmer altid selv at tage billeder. Billederne er taget med iphone, så det er derfor kvaliteten ikke er i top. Men jeg synes Karen har fanget stemningen og det meget intense fokus på syning, alle havde. TAK for billederne!

foto 1foto 2foto 5odder3odder4odder5

odder8foto 3

foto 4odder2

 

Det ser godt ud, ikke sandt? Du kan finde de næste kursus datoer + links til tilmelding på DENNE SIDE <<

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Copy link
Powered by Social Snap