Sykursus i København

Du ved sikkert godt, at du kan finde svar på det meste omkring syning, hvis du leder længe nok i bøger og på nettet. Det er bl.a. det jeg selv gør, når jeg researcher til et nyt online kursus eller til et oplæg på et af mine live kurser. Og faktisk kan man på egen hånd læse sig til næsten alt det teoretiske indhold, der er i en skrædder uddannelse. Og få det genopfrisket, hvis der er noget, man har glemt.

Men nu er teori jo altså ikke det eneste, der skal til, for at sy smukt tøj, der passer til den enkeltes stil og ikke mindst krop!

Faktisk er det blot en del af den grundlæggende viden, man kan læse og se sig til. Syning er en fysisk aktivitet, og man bliver ikke dygtig, før man øver sig, og får teknikkerne ind i kroppen.

For eksempel…

er det ikke nok at vide, at en usynlig lynlås skal have vippet spiralen ud til siden, før man syr. Det er heller ikke nok at se denne video, der viser, hvordan man syr den i tøjet. Du kan først selv sy en usynlig lynlås perfekt i, så den rent faktisk er usynlig, når dine fingre kan kombinere de bevægelser, det kræver, at folde spiralen ud, styre stoffet og sy på samme tid.

Og det bliver først rigtig godt, når du har erfaring nok med forskellige stoffer, til at vide, hvornår et materiale egner sig til usynlig lynlås, og hvornår det er umuligt at sy den i, så den rent faktisk bliver usynlig. For nej, det er ikke i alt stof, det er en god idé med en usynlig lynlås. Men så er der heldigvis mindst 12 andre måder at sy en lynlås i tøjet på.

 

Der findes mindst 13 teknikker til lynlås

 

Sykursus i København – en genvej til god pasform

En af de vigtigste elementer i syning er øvelse. Øvelse gør mester. Virkelig. Især i forhold til tilretning og pasform, som er det, mange slås mest med.

Men det er altså også tilladt at skyde genveje. Og en af de gode genveje, er at tage på sykursus.

På et kursus har underviseren allerede lavet det hårde arbejde med at uddanne sig og researche de forskellige muligheder, og du kan “nøjes med” at få hjælp til lige præcis de ting, der driller dig lige nu. Hjælp til tilretning, hjælp til at træffe beslutninger på et fagligt grundlag og ikke bare gætte dig frem, og hjælp til at få vendt hænderne rigtigt, når de syteknikker, du har set på youtube 1000 gange, stadig ikke vil lykkes.

Om det er sådan på alle sykurser skal jeg naturligvis ikke kunne garantere, men det er det i hvert fald på de weekendkurser, jeg holder.

Udover at du får hjælp til det, du selv sidder og arbejder med i løbet af weekenden, så fylder jeg også lidt ekstra viden i dig, gennem 4 mini-foredrag, der sniger sig ind mellem syningen og tilretningerne. På hvert nyt sykursus er det deltagerne, der kommer med ønsker til emner for de 4 små foredrag, så alle kommer hjem med nyttig viden om emner, der interesserer dem.

 

sykursus i København

 

Det kan du lære på et sykursus i København

Noget af det, vi typisk kommer ind på, når jeg holder sykursus i København, er:

* Processen omkring tilretning af mønstre og tøj, og hvorfor prøvemodeller i virkeligheden er en genvej til god pasform, og ikke irriterende tidsspild, hvor man ikke får produceret noget.

* Hvordan man får tøjet til at sidde godt, og hvordan man ser forskel på om det er pasformen eller designet, den er gal med, når man ikke får brugt sit tøj.

* Hvordan man vælger det rigtige stof til sit design, så man får syet det tøj, man drømmer om at eje.

* Sammenhængen mellem stof, mønster og syteknikker, og hvorfor man i høj grad skal vælge syteknikker efter sit temperament og personlighed, og ikke så meget efter hvad der står i alverdens tykke bøger.

* Tilretning af ærme og ærmegab, og især hvad man gør ved det ene, når man har tilrettet det andet.

* Konstruktion af ærmer fra bunden, og justering af pasformen mellem meget skræddersyet og meget afslappet i ærmet, uden at man ændrer ærmegabet. Med 3 teknikker kan du lære at lave ærmer til alt fra habitjakker med et klassisk smukt isat ærme (hvor man stadig kan bevæge armene!) til afslappede oversize herreskjorter og t-shirts.

* Tilretning af købemønstre til personlige mål, og forskellen på at arbejde med købemønstre og personlige grundmønstre.  Der er mulighed for at få tilrettet et grundmønster på kurset, hvis man gerne vil i gang med at udvikle sine egne designs og symønstre.

sykursus i København

Som du kan se er emnerne ofte fokuserede på tilretning, pasform og mønstre. Men det er også noget af det aller sværeste, så det giver rigtig god mening at bruge et sykursus på at lære mere om netop de emner.

Tilretning og pasform er så stort et område, at jeg ikke tør love dig, at du kan lære alt hvad du skal vide, for at få en perfekt pasform i dit tøj. Men det er sket flere gange, at kursister finder ud af at det, de har bøvlet med i flere år, forsvinder helt når de får rettet en skuldersøm, tilføjet lidt mere vidde over barmen eller flyttet et indsnit.

Nogle gange er det helt små ting, der skal til, og andre gange er det større operationer. Og det hænder altså også, at man ikke finder løsninger på alle sine problemer på en enkelt weekend.

Det, jeg til gengæld godt tør love dig, hvis du tager med på et sykursus i København, er at du får en forrygende weekend i selskab med en flok skønne damer, der alle er passionerede omkring syning. Mange af dem er også lidt nørdede. Og det er absolut ment som en god ting. Og nej, jeg ved selvfølgelig ikke hvem der lige er med på det samme sykursus som dig, men det er bare sådan mine kursister er generelt. Skønne, engagerede, en anelse nørdede og meget ivrige efter at lære og forstå tilskæring og syning.

Passer det også på dig?

Og vil du lære mere om pasform og tilretning, så dit tøj bliver endnu bedre end det er nu?

Ses vi så på sykursus i København?

 

Se de næste ledige datoer for sykursus i København her <<<

 

Tilmeld dig sykursus i København d.21-22  februar  her <<<

 

Læs også:

2 thoughts on “Sykursus i København

 1. Anne Grethe sandorff says:

  Hej Signe. Sikke en interessant blok du har. Meget inspirerende.
  Mit problem er at jeg bor i københavnsområdet og vil gerne følge et kursus. Holder du stadig kurser i København. Jeg skal i gang med en frakke, har købt dejligt fransk frakkeuld. Min facon er ikke til alm. konfektion. Har tænkt mig selv at tegne et mønster og derefter sy en prøve.
  Har brug for lidt support og vejledning. Kan du gi mig en idé til at komme videre.
  Mange venlige syhilsner
  Anne Grethe

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Hej Anne Grethe
   Jeg kommer ind imellem til København og holder kurser. Og også til Møn, hvor jeg holder 3 dages kurser incl. overnatning. Men ellers er der mange syhold i København. Tjek fx. “Trissen” i Lyngby (FOF), hvor jeg blandt andet får Randi Tunder anbefalet af kursister fra København. Og i Vanløse holder MariaDenmark og How To Do Fashion til, som også holder sykurser. Men ellers skriv dig på denne mailliste, hvis du vil være blandt de første, der hører om nye Skaberlyst kurser: http://eepurl.com/B-nyb

   Kh
   Signe / Skaberlyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap