Syprojekt – Kappe Med Skrædderteknikker

header_kappe1

I sidste uge tog jeg mig tid til et syprojekt til mig selv – en kappe. Hver gang, jeg tager tiden til at sy et helt projekt, dukker der teknikker op til 2-3 guides til dig, så det er ikke det sidste du ser til denne kappe. Hvis du følger med her på facebook siden, er det heller ikke det første…

I første omgang vil jeg vise dig billeder af de skrædderdetaljer, jeg har brugt til at sy kappen. Det er nemlig så super lækkert med alle de små detaljer, man ikke sådan lige ved første øjekast lægger mærke til. Det gør man nu alligevel, for det er dem, der er med til at løfte det samlede udtryk af tøjet, så det udstråler “kvalitet” frem for “hjemmelavet”. Men det vidste du godt, ikke?

I senere indlæg får du et par guides til at bruge skrædderteknikkerne i dit eget tøj, men her er først alle billederne:

kappe12

Skal vi ikke starte med et “live” billede af kappen i brug? Så er du ligesom med på, hvad vi snakker om. Billedet er taget i Oslo, hvor jeg har været på påskeferie med en veninde. Som altid, når vi er i Oslo sammen, skinnede solen fra en flot blå himmel under hele vores lørdags shoppetur.

 

kappe8

De her små fiduser hedder grensting, og er virkelig skrædder nørdet. De holder læg bunden fra bevægelægget i ryggen på plads på indersiden af foret. Jo mindre de er, desto finere ser det ud. Jeg kunne godt mærke at det er lidt længe siden, jeg sidst har lavet overtøj, for mine fingre var ikke helt i topform til de små fine sting.

 

kappe4

For at få “ærmer” i kappen, så den ikke bare glider rundt på må og få, har jeg syet en lille stikning igennem alle stoflag, efter kappen er syet færdig. Tricket her er at få kanterne til at flugte i bunden. Jeg startede med at tegne linjen med kridt, for at få samme retning i begge sider, så det er derfor den har en hvid streg. Det er børstet væk nu.

kappe7

I bunden har jeg ladet et hul stå åbent da jeg syede foret fast, som jeg så har vendt kappen ud igennem, og lukket med håndsyning. Samme metode bruger jeg i stort set alt, jeg vender med foer.

 

kappe6

Knapperne er ret tunge, så for at de ikke skal hive for meget i stoffet, har jeg syet små flade skjorteknapper på bagsiden. Skal det være lidt finere, kan man bruge perler. Det er et fint trick i overtøj, som også løfter udseendet lidt, når kappen/jakken fx. står åben, og man kan se indersiden med belægningen.

 

kappe3

Jeg har syet et par satinbånd på den ene side, for at give lidt asymmetri og ekstra liv til kappen. Det er sådan nogle små detaljer, der gør tøjet helt unikt, og jeg kan bruge virkelig lang tid på at finde ud af, hvordan og hvor bånd og andre pynteting skal placeres. Det er noget med at sætte det fast med nåle, prøve tøjet, flytte lidt på detaljerne, prøve igen osv, indtil man er glad og tilfreds. Så kan man sy.

That’s it for now

Hvis du er blevet bare en lille smule nysgerrig, så følg med her på bloggen, når jeg løfter sløret for nogle af de teknikker, jeg har brugt, til at sy kappen.

Har du set, at du kan følge mig på bloglovin? Jeg bruger det selv – det er en super nem måde at få en email, hver gang der er et nyt indlæg. Så behøver man ikke huske at tjekke selv – bloglovin tjekker for dig. Du kan følge Skaberlyst på bloglovin ved at klikke på billedet ude i siden – det er lidt længere oppe ad siden, lige under alle tags-ordene.

Hvis der er noget bestemt fra kappen her, du gerne vil have vist, så skriv det i en kommentar.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *