Tjekliste til syhold – Sådan vælger du det rigtige syhold

Tjekliste til syhold - Sådan finder du det rigtige syhold

Hvis du har besluttet at lære at sy, er du måske gået i gang med at lede efter et syhold.

Men hvordan hulan vælger man et syhold? Beskrivelserne af hvad man kan lære er ofte ret ens, så hvordan kan du vide, om det er det rigtige syhold til lige netop dig?

Det kan du strengt taget ikke, før du har prøvet det. Men der er alligevel nogle ting, du kan kigge efter, inden du  vælger dit syhold.

Helt oplagt er der naturligvis tid og sted. Det er smartest med et syhold i nærheden. Og det skal naturligvis heller ikke være på samme tidspunkt som salsa timerne eller lige når ungerne skal hentes og bringes det halve af landet rundt.

Her er 5 tips, du kan tjekke ud, inden du vælger syhold:

Hvis du bor lidt ude i provinsen er der måske kun et enkelt eller 2 syhold at vælge imellem, og så er det jo rimelig nemt. Medmindre du er frisk på et online kursus.

Men bor du et sted, hvor der er flere muligheder, så skal du til at satse. Tjek så mange punkter, du kan, fra tjeklisten. De fleste kan du klare ved computeren.

Syhold tip nr. 1: Tidspunktet.

Er det sent om aftenen eller lige efter arbejde? Eller måske om formiddagen? Er det sandsynligt, at du vil få noget ud af den sidste time af syningen, eller er du så træt på det tidspunkt, at du ikke er i stand til at lære nyt?

Syhold tip nr. 2: Hvor mange kursister er der?

Jo færre kursister på et syhold, desto mere tid er der til den enkelte. Men det kan godt betale sig at se på, hvorfor der fx. ikke er ret mange på et hold. Er det et bevidst valg? Er det fordi, der bare ikke er ret mange, der syr i området? Eller er det fordi ingen gider gå på netop det syhold, men gerne på et andet, og hvorfor er det så sådan? Spørg i lokalområdet eller online fx. i sygrupper på Facebook.

Syhold tip nr 3: Lokalet.

Er det et rigtig sylokale med klippeborde og dampanlæg, eller er der kun lave borde og dårlige stole? Det optimale er naturligvis et godt indrettet sylokale med separate sypladser, store klippeborde og de redskaber, man har brug for. Men virkeligheden er ofte, at det er skole lokaler, hvor borde og stole passer til børn, og ikke til voksne, og hvor der sjældent er klippeborde og professionelt sygrej til rådighed. Det kan sagtens lade sig gøre at sy og lære noget i de mindre fede lokaler, men hvis du kan vælge, så gå efter de gode forhold. Det gør syningen til en noget større fornøjelse.

Syhold tip nr. 4: Underviseren.

Prøv at google underviseren, og se hvad han/hun selv syr og tidligere har lavet. Tjek hans/hendes uddannelse, og se om du kan finde nogle udtalelser eller referencer. Hvis underviseren har en hjemmeside eller en facebook side, så tjek den, og se om du kan lide tonen og føler dig talt til. Hvis du kan lide stemningen online er der god chance for, at du også kan lide den offline.

Syhold tip nr. 5: Kursisterne.

Den bedste måde at se, hvad man lærer på et sykursus, er at se hvad andre kursister har syet. For selvom en underviser selv er super dygtig, er det jo ikke det samme som at vedkommende kan lære fra sig. Så hvis du kan tjekke det, så se hvad tidligere eller nuværende kursister har syet, og se om der er en udvikling. Det er klart at begyndere ikke er lige så dygtige som en, der har syet i mange år, så vurder tøjet på det stadie, det er lavet.

Hvis du ikke kan finde noget på nettet, kan det være du kender en, der går eller har gået på syholdet. Spørg om du må se noget, vedkommende har syet. Og spørg ind til holdet og underviseren. Husk at vi alle oplever tingene forskelligt, så lyt til det, der bliver fortalt, og vurder selv om det er godt eller skidt for dig. Det kan godt være at nogen ville fravælge et bestemt hold fordi underviseren griner mærkeligt eller lokalet er lidt småt, men hvis det ikke betyder noget for dig, så lad være med at fravælge det af den grund.

 

Du kan se de syhold og sykurser, vi selv afholder i Aarhus her:

Live

 

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap