Velour tip

Velour kan være drilsk at stryge, men det er faktisk ret nemt at sikre kvaliteten i sømmene, og få et super godt resultat.

Alt du skal bruge, er et arbejdsredskab, jeg vil garantere at du har i huset. Nemlig et håndklæde!

For at få en god finish, når du stryger velour og fløjl (eller andre typer stof med luv), så hav et håndklæde over strygebrættet. Det må gerne være et gammelt stift et.

Fidusen er, at luven fra velouren ligger sig ned i håndklædet, så det ikke bliver fladt,når du stryger sømmene. For at det skal virke, er det vigtigt at luven vender ned i håndklædet, sådan her:

Hvis du stryger uden håndklæde under, risikerer du, at få pressemærker på forsiden. Og de er ikke til at komme af med igen. Se forskellen på billederne her:

Søm strøget med håndklæde under:

 

Søm strøget uden håndklæde:

 

Jeg håber du kan se, at billede nr. 2 er mere nusset. Stoffet er fladt og “dødt”, og der er lyse streger langs med sømrummet. Hvor tydeligt det er, afhænger af din computerskærm. Hvis du ikke kan se forskellen her, så lav en prøve i en rest velour eller fløjl, eller prøv det af næste gang du skal sy i velour eller fløjl. Men prøv det lige af på en stofrest, inden du stryger din model. Der kan nemlig være kæmpe stor forskel, og jeg vil nødigt være den, der er skyld i at du ødelægger dit tøj på forhånd.

Der kan også være lidt forskel, alt efter hvilket strygejern du bruger. Så lav en prøve i en rest. Altid.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap