Om os

Velkommen til Synoter

Drømmer du om at lære at skabe dit eget tøj fra bunden?
Så er du kommet det rigtige sted hen. Det er nemlig lige præcis hvad vi laver her hos Synoter.

Vi lærer dig at sy tøj, der passer til din krop, din stil og dine tøjdrømme.

Vi guider dig igennem hele processen med at sy, at lave symønstre og at vælge stof og designdetaljer, der passer perfekt ind i lige præcis din garderobe. Kort sagt:

Vi hjælper dig med at gøre dine sydrømme til virkelighed.

Hvem er vi

Synoter er grundlagt i 2011 af dameskrædder Signe Eriksen, frem til 2023 under navnet Skaberlyst.

Synoter er online undervisning i mønsterkonstruktion og syning, leveret af faguddannede synørder, der deler alle vores bedste insider-tricks med dig i vores online sykurser.

Vi lærer dig at skabe dit eget tøj vores online medlemsklub Synoter Studio og i vores serie af online sykurser “Sy dit yndlingstøj”, der udkommer fra 2023 og frem.

Udover onlinekurser har vi siden starten undervist på syhold og fysiske sykurser, primært i Aarhus, men 2023 er sidste år med fysiske sykurser. Vi kan nemlig hjælpe mange flere synørder online.

De første år var Signe alene om det hele på ægte iværksætter manér. Men i årenes løb har Synoter / Skaberlyst har været praktikvært for både tekstilformidlere, mønsterkonstruktører og designere. I 2020 blev vores første elev uddannet tekstil- og beklædningsassistent.

I 2016 blev Josephine ansat som den første medarbejder. Hun har siden fået følge af flere skønne kvinder, der tilsammen udgør Team Synoter og hjælper med at få hverdagsmagien til at flyde ud fra vores dejlige syværksted i centrum af Aarhus.

Faguddannede synørder

Hos Synoter er vi faguddannede nørder, der går op i kvalitet, bæredygtighed, æstetik og tøj med god pasform. Vi er nysgerrige og åbne overfor nyt, men vi er også meget bevidste om, at når det kommer til håndværk, så er der en lang række gamle metoder, der har fungeret i århundreder, som ikke nødvendigvis bliver bedre af at blive erstattet af nye metoder.

Vores design- og undervisningsteam er uddannet indenfor skrædderi, mønsterkonstruktion, design og tekstilformidling. Det er med til at sikre gode, gennemtænkte designs, du kommer til at elske at bruge i din hverdag.

Hvad laver vi

Vi kan lære dig at sy dit eget yndlingstøj.

Yndlingstøj er tøj, der sidder godt på kroppen, passer til din stil og til din hverdag. Det er tøj, der gør dig glad og tøj, du kan holde ud at have på hele dagen.

Yndlingstøj er det tøj, du har lyst til at tage på hver eneste morgen.

I sykurserne og i Synoter Studio lærer du lige præcis det, du har brug for at vide og kunne, for at skabe dit eget yndlingstøj fra bunden.

I videoer og tekst lærer du håndværket i et roligt tempo og i en logisk rækkefølge, så du undgår at blive overvældet. Alle syningens mysterier og muligheder falder på plads i et overskueligt tempo, og du bliver hele tiden bedre til at træffe de valg med din syning, der er de rigtige for dig.

Du lærer både helt konkrete teknikker og den vigtige baggrundsviden for, hvorfor teknikkerne fungerer, som de gør. Vi deler alle vores bedste insidertricks med dig og underviser i de teknikker, vi af erfaring ved giver de bedste resultater for de fleste.

Vores mål for din syning er, at du bliver din egen skrædder. Vi ruster dig til på egen hånd at tage stilling til stofvalg og designdetaljer, til at lave symønstre og sy tøjet, så det bliver, lige som du drømmer om. Når du følger vores vejledninger kan du i løbet af kort tid sy pænt og brugbart tøj, uden at føle dig overvældet eller stresset undervejs.

Er du ikke kommet i gang med at sy endnu, hjælper vi dig med at få en god start på din syning. Faktisk viser vi dig alle de genveje og gode værktøjer og vaner, vi ville ønske, nogen havde vist os, da vi startede.

Har du allerede syet i en hel (eller halv…eller lidt mindre) menneskealder, kan du boltre dig i indholdet i Synoter Studio. Der udkommer nyt materiale hver eneste måned, så du kontinuerligt kan udforske syningens verden med mere viden og flere teknikker.

Advarsel: Der er en lille bivikning ved at være en del af Skaberlyst universet. Hvis du ikke er synørd i forvejen, når du finder herind, er der overhængende risiko for, at du bliver lige så nørdet som os andre i løbet af ganske kort tid.

Hvem laver vi det for

Synoter er til for dig, der elsker at sy, men ikke er tilfredse med halvdårlige pasformer og designs, der kun næsten klæder dig.

Vores faglige baggrund er dameskrædderi og tøj til kvinder, og det er her vi er ekstra skarpe. Men syteknikkerne er langt hen ad vejen de samme til herretøj og børnetøj, og hvis du gerne bare vil sy lidt til boligen og kunne reparere dit tøj, er vores begynder sykursus et rigtig godt sted at starte.

Vi laver især kurser til dig, der synes det er spændende at sy og lave symønstre fra bunden.

Uanset om du syr til dig selv, er i gang med en designuddannelse eller drømmer om at sy til andre, vil du have gavn af den faglighed og det professionelle håndværk, du kan lære i vores kurser og ikke mindst i Synoter Studio.

Du behøver ikke have tårnhøje ambitioner, inden du går i gang med at lære at sy. Men du skal vide, at vi har planer om at løfte dig op på et niveau med din syning, hvor du oplever at du kan selv, og at tingene lykkes for dig. Det er nemlig der, syningen bliver rigtig sjov, og den fest vil vi gerne have dig med til.

Er du vild med at fordybe dig i ny viden og eksperimentere med syning, symønstre og stof, så er du havnet det helt rigtige sted.

Derfor er det en god idé at sy dit eget tøj

Der er især 2 grunde til at sy dit eget tøj. For det første får du en unik mulighed for at få en god og personlig pasform i tøjet, så det er rart at have på. Og for det andet får du en lige så unik mulighed for at sy lige præcis det design, du drømmer om.

Vi kan lære dig de teknikker og giver dig den viden, du skal bruge, for at sy tøj, der passer til lige netop din krop og din stil.

Tøj i god kvalitet, der passer til din personlighed og din krop, kan tilføje en ekstra dimension til din hverdag, som næsten kan blive helt magisk. Og du kan godt sy det tøj selv.

Du kan selv sy tøj, der får dig til at føle dig godt tilpas. Tøj, der hjælper dig med at hvile i dig selv, når du tager det på, fordi det understreger din personlighed og styrker din selvtillid og dit selvværd.

Der er så mange forskellige og modsatrettede forventninger til kvinder og vores påklædning og udseende, at man kan blive helt svimmel af at forsøge at leve op til dem alle. Så det gør vi ikke her hos Synoter.

Herfra får du ingen formaninger eller stramme regler for, hvordan du skal se ud. Vi dikterer hverken kjolelængder eller ærmevidder. For os er det ikke vigtigt, om du er med på den nyeste mode. Vi går meget mere op i, hvad der klæder lige præcis dig. Hvad der skal til, for at du har det godt i dit tøj, og for at du kommer til at stråle og blive den bedste version af dig selv.

Skab hverdagsmagi med din symaskine

Tøj kan være overfladisk, forurenende og helt og aldeles forfærdeligt. Det kan være helt uden sjæl og personlighed, og udelukkende have til formål at holde din krop varm.

Men det kan også noget helt andet.

Tøj kan også være med til at sprede ringe i vandet af overskud, selvkærlighed og glæde, og gøre hverdagen lidt mere magisk – både for dig selv og for dem, du møder på din vej.

Men tøjet bliver ikke magisk fra den ene dag til den anden.

Som i ethvert ordentligt eventyr må heltinden (det er dig) igennem prøvelser og strabadser, før det bliver rigtig godt. Du kommer højst sandsynligt til at opleve at sy forkert og pille det hele op igen. At klippe forkert og kassere et helt projekt. At mangle stof, at have hængerøv og at føle dig spærret inde i alt for stramme ærmer.

Står du læringsprocessen igennem, så er der oceaner af guldkorn at hente i alle fejltagelserne. Og støtter du dig til vores kurser, slipper du ovenikøbet rimelig nemt igennem. Så kan du nemlig lære af alle vores (og vores tidligere kursisters) fejl, og behøver ikke at begå dem alle sammen selv.

Vi giver dig mulighed for at sy selv på et højt fagligt niveau. Med de teknikker, du lærer hos os, bliver syning et reelt alternativ til at købe tøj. Det giver dig en unik mulighed for at få tøj i garderoben, du rent faktisk har lyst til at bruge.

Yndlingstøj.

I din helt egen drømmegarderobe.

Skrædderi og sommerfugle i maven

Vores passion for syning ligger i fagligheden og kvaliteten af det færdige tøj. Den ligger i skrædderkunsten og den tekniske kunnen, det kræver, at lave tøj, der sidder så tæt på perfekt som fysisk muligt.

Vi elsker smukt tøj, lækre materialer og gennemtænkte detaljer. Vi kan få sommerfugle i maven over, hvordan en række knapper er placeret på et ærme, eller hvordan et snit smyger sig om kroppen og understreger dens kurver.

Det fylder os med glæde, når vi vender vrangen ud på et stykke tøj, der er lige så smukt og gennemført indvendig som udvendig.

Og det gør os stolte, når det er os selv, der skaber det tøj. Når det er os, der har syet de fine håndsyede detaljer, man ikke ser ved første øjekast, men som tilføjer noget ekstra til helheden, og gør resultatet fuldendt.

De sommerfugle vil vi gerne give videre til dig.

Det gør vi i Synoter Studio, i vores sykurser, nyhedsbreve og på Facebook og Instagram, hvor du er mere end velkommen til at følge med og dele din egen syrejse med os.

Hvor kan du lære at sy

Vi holder til i Aarhus – og hjemme hos dig selv.

Vores dejlige syværksted og kursuslokaler ligger på Nørrebrogade 18 B, 8000 Aarhus C.

Kommer du på kursus hos os i Aarhus, har vi god plads til dig og dine medkursister. Syværkstedet, hvor vi arbejder til daglig, og kursuslokalerne er adskilte. I kursuslokalerne er der et hæve/sænke bord til hver kursist, så du har din egen gode plads til både mønsterkonstruktion og syning.

De fleste af vores kurser er online. Du følger dem hjemme fra din stue, dit køkken, dit drivhus, eller hvor du nu foretrækker at sy. Alt du behøver at gøre, er at tænde din computer eller Ipad/tablet, logge ind i dit kursus, og så er du i gang med at læse og se videoer. Og blive bedre til at sy.

Du kan blive klogere på de forskellige typer kurser under Sykurser.

Har du spørgsmål?

Er du i tvivl om Synoter er noget for dig? Eller har du bare lige et spørgsmål eller to?

Start med at kigge i vores Q&A, hvor du finder svar på de mest stillede spørgsmål (og også nogen, vi ikke får så tit). Finder du ikke svar på dit spørgsmål der, så send os en mail: kontakt@skaberlyst.dk

Det skal du gøre nu

Hvis du er kommet helt herned, så tusind tak for din tid og din interesse. Nu har du læst om os, og om hvorfor Synoter overhovedet eksisterer. Men langt mere interessant for dig er, hvad vi kan gøre for dig. Og hvordan vi nu kan hjælpe dig videre på din egen syrejse. Du har flere muligheder:

  • På bloggen kan du få et indblik i, hvordan vi underviser. Der kan du læse artikler og se videoer, der er i stil med dem, du finder i online kurserne. Du finder bloggen her<<
  • I kurserne får du målrettet og effektiv undervisning i syning og mønsterkonstruktion på et fagligt solidt niveau. Uanset om deu er begynder eller øvet, har kurserne noget at byde på. Du finder kurserne her<<
  • I vores medlemsklub Synoter Studio lærer du at lave symønstre og at tilpasse tøjet, så det passer lige præcis ind i din garderobe. Du finder Synoter Studio her<<

Vi glæder os til at give dig mange flere værktøjer, så du kan få dine sydrømme til at gå i opfyldelse.

Enten her hos os i Aarhus eller online, hjemme hos dig.

Signe og Team Synoter

Medarbejdere i Synoter (Skaberlyst)

Signe

Signe
Eriksen

Boss-lady og indehaver af Skaberlyst
Signe underviser i tilretning og mønsterkonstruktion og underviser på vores live syhold for øvede. Signe er en del af designteamet bag Synoter magasinerne og står bag de øvrige temaer i Synoter Studio, udover magasinerne. Det er Signe, du primært møder på bloggen, Youtube kanalen og i Facebook grupperne.

Signe er uddannet dameskrædder fra Århus Skrædderskole i 2004, Modelkonstruktør fra TEKO i Herning i 2006 og professionsbachelor i Design & Business fra VIA i Aarhus, 2013.

Tidligere har Signe haft eget skrædderi, været medejer af en tøjbutik i Aarhus C og arbejdet både fast og freelance som konstruktør og syerske i modebranchen for bl.a. Minimum, B-Young, Mille Rostock, Lundgren & Vindinge, By CRM og Vila.

Signe har desuden undervist og holdt foredrag hos FOF, AOF og LOF. Hun var medstifter af Sysiden, som hun var en del af frem til marts 2016, og er medforfatter til bogen Sy Nederdele.

Josephine

Josephine
Boelsmand

Underviser, syerske og konstruktør
Josephine underviser i syning på vores live hold for begyndere og let øvede og på vores weekendkurser i broderi. Hun er også en del af designteamet bag Synoter magasinerne, hvor hun konstruerer mønstre og syr til magasinet.

Josephine er den, der tester det meste af det, der skal testes. Og så er hun som regel også den, der sørger for at vi andre får ryddet bare nogenlunde op på systuen.

Josephine er uddannet tekstilformidler fra Håndarbejdets Fremme i 2014 og har en kandidat i didaktik, materiel kultur fra 2018. Før Josephine kom til Skaberlyst, arbejdede hun som underviser i beklædningsdesign på Egå ungdomshøjskole.

Ninna

Ninna
le Fevre Lucas

Kontorassistent og ansvarlig for webshoppen
Da Ninna startede som kontorassistent hos Skaberlyst, kom hun med en drøm om at arbejde i en webshop. Vi solgte i forvejen sygrej på livekurser, og mange spurgte om det var muligt at købe, selvom man ikke var på kursus. Så det var oplagt at åbne en webshop med Ninna i spidsen. Vi åbnede første udgave af webshoppen i 2019, og Ninna har holdt styr på den siden starten.

Det er Ninna, der sørger for, at der er varer på lager og at ordrerne bliver pakket og sendt ud til jer. Hun står for alt det administrative og praktiske omkring webshoppen, og sørger for at vi andre ikke roder for meget på lageret.

Ditte

Ditte
Nielsen

Syerske og konstruktør
Ditte er, sammen med Josephine, de flittige hænder bag de opsyede modeller i Synoter magasinerne og mange af de designs, der udkommer løbende i Synoter Studio. Udover at tegne symønstre og teste vores skøre ideér til nye designs, så syr Ditte både prøvemodeller og færdige styles til Synoter magasinerne.

Ditte er uddannet designteknolog med speciale i pattern design fra VIA i 2022.

Bente

Bente
Weinreich

Kundeserviceassistent
Det er (for det meste) Bente, der svarer, når du skriver til kontakt@skaberlyst.dk eller sender en besked til os via hjemmesiden. Bente har styr på, hvad I gerne vil vide, og har samlet de mest stillede spørgsmål i den Q&A, du finder øverst på siden.