Om os

Velkommen til Skaberlyst

Hos Skaberlyst er vores fornemmeste opgave at lære dig at skabe dit eget tøj fra bunden.

Tøj, der passer til din krop, din stil og dine tøjdrømme. Vi guider dig igennem hele processen med at sy, at lave symønstre, samt at vælge stof og designdetaljer, der passer perfekt ind i lige præcis din garderobe. Kort sagt:

 

Vi hjælper dig med at gøre dine sydrømme til virkelighed.

Hvem er vi

Skaberlyst er grundlagt i 2011 af dameskrædder Signe Eriksen. Fra starten har Skaberlyst tilbudt både live og online undervisning i syning og tilskæring. I dag tilbyder vi omfattende online kurser, specialiserede weekendkurser, syhold i Aarhus og senest i vores online medlemsklub Synoter Studio.

De første år var Signe alene om det hele på ægte iværksætter manér. I løbet af et par år begyndte ansøgninger om praktikpladser at tikke ind i indbakken, og Skaberlyst har været praktikvært for både tekstilformidlere, mønsterkonstruktører og designere. Vi har også uddannet en tekstil- og beklædningsassistent, som blev færdig med sin uddannelse i 2020. 

I 2016 blev Josephine ansat som den første medarbejder. Hun har siden fået følge af flere skønne kvinder, der tilsammen udgør Team Skaberlyst og hjælper med at få hverdagsmagien til at flyde ud fra vores dejlige syværksted i centrum af Aarhus.  

Faguddannede synørder

Hos Skaberlyst er vi faguddannede nørder, der går op i kvalitet, bæredygtighed, æstetik og tøj med god pasform. Vi er nysgerrige og åbne overfor nyt, men vi er også meget bevidste om, at når det kommer til håndværk, så er der en lang række gamle metoder, der har fungeret i århundreder, som ikke nødvendigvis bliver bedre af at blive erstattet af nye metoder.

Vores designteam er uddannet indenfor skrædderi, mønsterkonstruktion, design og tekstilformidling. Det er med til at sikre, at alle dele af processen med at skabe tøj er repræsenteret fra starten. Det giver gode, gennemtænkte designs, du kan komme godt i mål med selv at sy.

Hvad laver vi

Vi underviser dig i at sy tøj til dig selv, der både sidder godt og føles behageligt. Det gør vi gennem online kurser, live workshops og vores online medlemsklub.

Du lærer at sy tøj, du elsker at gå med, fordi det både passer til din krop og din stil.

Vores kurser er bygget op, så du lærer håndværket i en logisk rækkefølge. Indholdet i kurserne er organiseret, så du får stadig flere kompetencer i et tempo, du kan følge med i. Du lærer både helt konkrete teknikker og den vigtige baggrundsviden for, hvorfor teknikkerne fungerer, som de gør.

Vores mål for din syning er, at du bliver din egen skrædder. Vi ruster dig til på egen hånd at tage stilling til stofvalg og designdetaljer, til at lave symønstre og sy tøjet, så det bliver, lige som du drømmer om.

Undervisningen i online kurserne foregår i en blanding af tekst, billeder og video. Når du er færdig med et kursus kan du sy pænt og brugbart tøj, uden at føle dig overvældet eller stresset undervejs.

Er du ikke kommet i gang med at sy endnu, hjælper vi dig med at få en god start på din syning. Faktisk viser vi dig alle de genveje og gode værktøjer og vaner, vi ville ønske, nogen havde vist os, da vi startede.

Har du allerede syet i en hel (eller halv…eller lidt mindre) menneskealder, er der stadig noget at komme efter i vores onlinekurser. Kurserne er grundige og omfattende og rammer mange forskellige niveauer. Selvom du som øvet syer naturligvis allerede ved en del, lærer du meget mere i vores kurser, end de fleste har nået at lære på årtiers traditionelle syhold.

Udover vores kurser, syhold og medlemsklub, har vi også en webshop. I den sælger vi sygrej i høj kvalitet. Det, du kan købe i webshoppen, er de produkter, vi selv bruger på syværkstedet. I webshoppen kan du også købe vores symønstre, som vi udgiver under navnet ELiQU Sewing.

Advarsel: Der er en lille bivikning ved at være en del af Skaberlyst universet. Hvis du ikke er synørd i forvejen, når du finder herind, er der overhængende risiko for, at du bliver lige så nørdet som os andre i løbet af ganske kort tid.

Hvem laver vi det for

Vi laver sykurser til kvinder, der elsker at sy, men ikke er tilfredse med halvdårlige pasformer og designs, der kun næsten klæder dem.

Vi laver især kurser til dig, der synes det er spændende at sy og lave symønstre fra bunden, og godt kan lide at have en faglighed og at mestre et håndværk på et vist niveau. Dig, der drømmer om at kunne udrette noget, der er professionelle skræddere værdigt, og ikke har noget imod at yde en indsats undervejs.

Du behøver ikke have tårnhøje ambitioner, inden du går i gang med at lære at sy. Men har du dem allerede fra starten, er det helt fint. Til gengæld skal du være villig til at yde en indsats, for vi har planer om at hive dig op på et ret højt niveau med din syning. Et niveau, hvor du oplever at du kan selv, og at tingene lykkes. Og hvor du undervejs glæder dig til at kunne høste de velfortjente frugter af dit grundige arbejde.

Er du mest til hurtige løsninger og ikke så meget til kvalitet og langvarig læring, bliver vores tilgang til syning nok en smule tung. Er du til gengæld vild med at fordybe dig i ny viden og eksperimentere med syning, symønstre og stof, så er du havnet det helt rigtige sted.

Kan du så ikke bruge vores kurser, hvis du er en mand? Jo, det kan du godt. Syteknikkerne er langt hen ad vejen de samme, uanset om du syr dametøj eller herretøj. Især hvis du er begynder, vil du lære en masse syteknik i vores online kurser, selvom det ikke er dig, vi har fokus på, når det kommer til design og symønstre.

 

Hvorfor underviser vi i syning og tilskæring

For de fleste er der to store grunde til, at man går i gang med at sy tøj til sig selv. For det første er det for at få en god pasform i tøjet, så det er rart at have på. Og for det andet er det for at få lige præcis det design, man drømmer om.

Hos Skaberlyst underviser vi dig i de teknikker og giver dig den viden, du skal bruge, for at få de to drømme til at gå i opfyldelse for alvor.

Det er nemt at beskylde tøj for at være noget overfladisk. Men gode kvalitetsprodukter, der komplimenterer dig og din krop, kan tilføje en ekstra dimension til din hverdag, som næsten kan blive helt magisk.

Godt tøj kan få dig til at føle dig godt tilpas. Få dig til at føle dig som dig selv og være med til at understrege din personlighed og styrke din selvtillid. Når du kan få metervarer, pasform og design til at gå op i en højere enhed, der bidrager til fornemmelsen af at hvile i dig selv, så bliver det for alvor interessant at skabe dit tøj fra bunden.

Der er så mange forskellige og modsatrettede forventninger til kvinder og vores påklædning og udseende, at man kan blive helt rundtosset, før man overhovedet er kommet ud af sengen, hvis man forsøger at leve op til dem alle.

Så det gør vi ikke her hos Skaberlyst.

Herfra får du ingen formaninger eller stramme regler for, hvordan du skal se ud. Vi dikterer hverken kjolelængder eller ærmevidder. For os er det ikke vigtigt, om du er med på den nyeste mode eller hvad der bliver smart i den næste sæson. Vi går meget mere op i, hvad der klæder lige præcis dig. Hvad der skal til, for at du har det godt i dit tøj, og for at du kommer til at stråle og blive den bedste version af dig selv.

Når du finder den balancegang, kan tøjet bidrage til at få de følelser frem, du gerne vil have mere af i din hverdag. Og så vil du opleve, at tøjet er med til at støtte og styrke dig i stedet for at pille dig ned.

 

Skab hverdagsmagi med din symaskine

Tøj kan være overfladisk, forurenende og helt og aldeles forfærdeligt. Det kan være helt uden sjæl og personlighed, og udelukkende have til formål at holde din krop varm.

Men det kan også noget helt andet.

Tøj kan også være med til at sprede ringe i vandet af overskud, selvkærlighed og glæde, og gøre hverdagen lidt mere magisk – både for dig selv og for dem, du møder på din vej.

Men tøjet bliver ikke magisk fra den ene dag til den anden.

Som i ethvert ordentligt eventyr må heltinden (det er dig) igennem prøvelser og strabadser, før det bliver rigtig godt. Du kommer højst sandsynligt til at opleve at sy forkert og pille det hele op igen. At klippe forkert og kassere et helt projekt. At mangle stof, at have hængerøv, at føle dig spærret inde i alt for stramme ærmer og at ligne en sæk slatne kartofler i din nysyede kjole.

Står du læringsprocessen igennem, så er der oceaner af guldkorn at hente i alle fejltagelserne. Og støtter du dig til vores kurser, slipper du ovenikøbet rimelig nemt igennem. Så kan du nemlig lære af alle vores fejl, og du behøver ikke at begå dem alle sammen selv.

Vi giver dig mulighed for at sy selv på et højt fagligt niveau. Med de teknikker, du lærer hos os, bliver syning et reelt alternativ til at købe tøj. Det giver dig en unik mulighed for at få tøj i garderoben, du rent faktisk har lyst til at bruge.

Yndlingstøj.

I din helt egen drømmegarderobe.

 

Skrædderi og sommerfugle i maven

Vores passion for syning ligger i fagligheden og kvaliteten af det færdige tøj. Den ligger i skrædderkunsten og den tekniske kunnen, det kræver, at lave tøj, der sidder så tæt på perfekt som fysisk muligt, og ser ud præcis, som man vil have det til.

Vi elsker smukt tøj, lækre materialer og gennemtænkte detaljer. Vi kan få sommerfugle i maven over, hvordan en række knapper er placeret på et ærme, eller hvordan et snit smyger sig om kroppen og understreger dens kurver.

Det fylder os med glæde, når vi vender vrangen ud på et stykke tøj, der er lige så smukt og gennemført indvendig som udvendig.

Og det gør os stolte, når det er os selv, der skaber det tøj. Når det er os, der har syet de fine håndlavede detaljer, man ikke kan se ved første øjekast, men som tilføjer noget ekstra til helheden, og gør resultatet fuldendt.

De sommerfugle, vil vi gerne give videre til dig.

Og det er det, vi arbejder på i alle vores kurser, alle vores blogindlæg, live videoer og nyhedsbreve.

At give dig den kunnen, du har brug for at have, for at kunne skabe smukt tøj, der giver dig sommerfugle i maven og julelys i øjnene af stolthed og glæde over at kunne skabe lige det tøj, du drømmer om at gå med.

 

Hvor kan du lære at sy

Vi holder til i Aarhus – og hjemme hos dig selv.

Vores dejlige syværksted og kursuslokaler ligger på Nørrebrogade 18 B, 8000 Aarhus C.

Kommer du på kursus hos os i Aarhus, har vi god plads til dig og dine medkursister. Syværkstedet, hvor vi arbejder til daglig, og kursuslokalerne er adskilte. I kursuslokalerne er der et hæve/sænke bord til hver kursist, så du har din egen gode plads til både mønsterkonstruktion og syning.

På syværkstedet er det desuden muligt at afhente ordrer fra webshoppen.

De fleste af vores kurser er online. Du følger dem hjemme fra din stue, dit køkken, dit drivhus, eller hvor du nu foretrækker at sy. Alt du behøver at gøre, er at tænde din computer eller Ipad/tablet, logge ind i dit kursus, og så er du i gang med at læse og se videoer. Og blive bedre til at sy.

Du kan blive klogere på de forskellige typer kurser under Sykurser.

Har du spørgsmål?

Er du i tvivl om Skaberlyst er noget for dig? Eller har du bare lige et spørgsmål eller to?

Start med at kigge i vores Q&A, hvor du finder svar på de mest stillede spørgsmål (og også nogen, vi ikke får så tit). Finder du ikke svar på dit spørgsmål der, så send os en mail: kontakt@skaberlyst.dk

Det skal du gøre nu

Hvis du er kommet helt herned, så tusind tak for din tid og din interesse. Nu har du læst om os, og om hvorfor Skaberlyst overhovedet eksisterer. Men langt mere interessant for dig er, hvad vi kan gøre for dig. Og hvordan vi nu kan hjælpe dig videre på din egen syrejse. Du har flere muligheder:

  • På bloggen kan du få et indblik i, hvordan vi underviser. Der kan du læse artikler og se videoer, der er i stil med dem, du finder i online kurserne. Du finder bloggen her<<
  • I kurserne får du målrettet og effektiv undervisning i syning og mønsterkonstruktion på et fagligt solidt niveau. Uanset om deu er begynder eller øvet, har kurserne noget at byde på. Du finder kurserne her<<
  • I vores medlemsklub Synoter Studio lærer du at lave symønstre og at tilpasse tøjet, så det passer lige præcis ind i din garderobe. Du finder Synoter Studio her<<

Vi glæder os til at give dig mange flere værktøjer, så du kan få dine sydrømme til at gå i opfyldelse.

Enten her hos os i Aarhus eller online, hjemme hos dig.

 

Signe og Team Skaberlyst

Medarbejdere i Skaberlyst

Skaberlyst Signe

Signe
Eriksen

Boss-lady og indehaver af Skaberlyst
Signe underviser i tilretning og mønsterkonstruktion og underviser på vores live syhold for øvede. Signe er en del af designteamet bag Synoter magasinerne og står bag de øvrige temaer i Synoter Studio, udover magasinerne. Det er Signe, du primært møder på bloggen, Youtube kanalen og i Facebook grupperne.

Signe er uddannet dameskrædder fra Århus Skrædderskole i 2004, Modelkonstruktør fra TEKO i Herning i 2006 og professionsbachelor i Design & Business fra VIA i Aarhus, 2013.

Tidligere har Signe haft eget skrædderi, været medejer af en tøjbutik i Aarhus C og arbejdet både fast og freelance som konstruktør og syerske i modebranchen for bl.a. Minimum, B-Young, Mille Rostock, Lundgren & Vindinge, By CRM og Vila.

Signe har desuden undervist og holdt foredrag hos FOF, AOF og LOF. Hun var medstifter af Sysiden, som hun var en del af frem til marts 2016, og er medforfatter til bogen Sy Nederdele.

 

 

Skaberlyst Josephine

Josephine
Boelsmand

Underviser, syerske og konstruktør
Josephine underviser i syning på vores live hold for begyndere og let øvede og på vores weekendkurser i broderi. Hun er også en del af designteamet bag Synoter magasinerne, hvor hun konstruerer mønstre og syr til magasinet.

Josephine er den, der tester det meste af det, der skal testes. Og så er hun som regel også den, der sørger for at vi andre får ryddet bare nogenlunde op på systuen.

Josephine er uddannet tekstilformidler fra Håndarbejdets Fremme i 2014 og har en kandidat i didaktik, materiel kultur fra 2018. Før Josephine kom til Skaberlyst, arbejdede hun som underviser i beklædningsdesign på Egå ungdomshøjskole.

Skaberlyst Ninna

Ninna
le Fevre Lucas

Kontorassistent og ansvarlig for webshoppen
Da Ninna startede som kontorassistent hos Skaberlyst, kom hun med en drøm om at arbejde i en webshop. Vi solgte i forvejen sygrej på livekurser, og mange spurgte om det var muligt at købe, selvom man ikke var på kursus. Så det var oplagt at åbne en webshop med Ninna i spidsen. Vi åbnede første udgave af webshoppen i 2019, og Ninna har holdt styr på den siden starten.

Det er Ninna, der sørger for, at der er varer på lager og at ordrerne bliver pakket og sendt ud til jer. Hun står for alt det administrative og praktiske omkring webshoppen, og sørger for at vi andre ikke roder for meget på lageret.

Skaberlyst Blanka

Blanka
Papp

Designer
Blanka er en del af designtemaet bag Synoter magasinerne. Det er Blanka, der laver de første udkast til de designs, du finder i Synoter magasinerne. Hun finder inspiration og sætter hele designprocessen i gang. Hun tegner arbejdstegningerne til magasinerne, finder modeller, holder styr på fotoshoots og styler tøjet og modellerne til hvert magasin.

Blanka er uddannet bachelor i fashion design fra VIA i 2020.

Skaberlyst Bente

Bente
Weinreich

Kundeserviceassistent
Det er (for det meste) Bente, der svarer, når du skriver til kontakt@skaberlyst.dk eller sender en besked til os via hjemmesiden. Bente har styr på, hvad I gerne vil vide, og har samlet de mest stillede spørgsmål i den Q&A, du finder øverst på siden.